Na ir aš tuo kalėdiniu pyragu susigundžiau - dabar jau pašautas į orkaitę kepa. Jau kaip nekantrauju pamatyt, ar viskas jam bus gerai - sunku šitas dvi valandas bus ištvert. Kažkaip mano pyrage kol kas labai mažai tešlos atrodo - tik vaisiai ir riešutai - bet gal taip ir turi būti? Kur jį, tokį dideliausią, iškeptą aš padėsiu, dar irgi nesugalvojau. Raportuosiu vėliau, kaip pavyko
QUOTE(cipciukas @ 2008 11 20, 21:42)
Bandyk skarda su visu pyragu apversti ant tokio pat plocio padeklo , uzdek padekla ant pyrago , tada su visa skarda apversk ( as manau tu buvai itiesusi koki nors popieriu ?) ar jis tau prie dugno prilipo ?
Ne, neprilipo, tiesiog kadangi didelis, nestoras ir gavosi minkštokas, tai nori lūžinėti, kai bandau išimti. Ačiū už patarimą , einu žongliruoti skardomis, padėklais ir aliuminio folija. Tikiuosi, iš jo kas nors liks, kol apvyniosiu ir saugiai padėsiu. Va, pasirodo, ne tik tešlą sumaišyti ir iškepti neprisvilinant reikia mokėti...
QUOTE(alyvine @ 2008 11 20, 21:09)
Pyragas, rodos, iškepė puikiausiai, bet ir aš susiduriu su problema, kad negaliu jo išimt iš skardos, baudžiasi sutrupėti. Gal galit ką nors patarti gudraus?
As is skardos pyraga traukiu tik kita diena, kai jis buna atveses ir sutvirtejes. Pries tai bunu i skarda idejusi sviestinio popieriaus. Si karta man tiesiog pavyko uz to sviestinio popieriaus ji paimti ir iskelti, o pernai tai apverciau ant padeklo. Bet svarbu, kad tas pyragas butu gerai atveses.
as pernai kai kepiau per visa bleka, tai isemiau juostomis. jau atvesusi... vistiek gi ji pjaustysite gabaleliais... man atrodo 3 juostas is blekos padariau... tada tikrai nesunkiai issieme. o ir siaip tada galima viena kokia juosta paragauti ir suragauti...
Pries du men pyraga kept? o kodel??????
Jau supratau gal ir man issikept ar skanus?
Jau supratau gal ir man issikept ar skanus?
Nu suviliojote ir mane su tuo kalediniu pyragu bandysiu ir as kuria diena issikepti pabandymui
Šiandien naktį kepiau Sonatinos imbierinius sausainukus, taip sakant, demo versiją iš pusės normos, norėjau pabandyt prieš kepant Kalėdoms Na, pastebėjimai būtų tokie: kadangi radau rekomendacijas internete, kad reikia kočioti tešlą kuo ploniau, tai taip ir stengiausi Vis tik persistengt labai nereikėtų, nes tie plonieji laaabai greit suskrunda ir lieka tokie traškučiai, bent man skanesni tie truputį storesni, kaip 2 monetų storumo Palyginimui, gaunasi labiau panašūs į "Rūtos" kepamus, nei į "Skonio ir kvapo" Prieskoniųkitąkart dėsiu daugiau, nes gavosi panašiau į meduolius, nei į imbierinius sausainėlius, nors dėjau trigubai tiek, kiek priklausytų pgal proporcijas Na, čia skonio reikalas turbūt, man skaniau, kai jaučiasi kaip reikiant Dėl kiekio: iš pusės normos man gavosi 2 didelės skardos. Šiandien patepliojau glajum iš cukraus pudros, pieno ir citrinų sulči, tik jis man taip keistai išdžiuvęs atrodo tarsi vietom adatėle pradurtas - čia reiktų suprast, kad oro pateko, ar kaip
O jųs išsikepkite atrodo bea pasiūlytą pyragą su riešutais, nu skonis super , ir labai lengvai pagaminamas, tik manau kad riešutus reiktų smulkint, nes aš nevisus smulkinau , tai smulkinti prisigėrė skonio , nors nesmulkintus skanu kramtyt, nenusivyliau, gal dar truputuką cukraus mažiau į įdarą reiktų nes per saldu
QUOTE(mikepukuotukass @ 2008 11 25, 12:11)
Šiandien naktį kepiau Sonatinos imbierinius sausainukus, taip sakant, demo versiją iš pusės normos, norėjau pabandyt prieš kepant Kalėdoms Na, pastebėjimai būtų tokie: kadangi radau rekomendacijas internete, kad reikia kočioti tešlą kuo ploniau, tai taip ir stengiausi Vis tik persistengt labai nereikėtų, nes tie plonieji laaabai greit suskrunda ir lieka tokie traškučiai, bent man skanesni tie truputį storesni, kaip 2 monetų storumo Palyginimui, gaunasi labiau panašūs į "Rūtos" kepamus, nei į "Skonio ir kvapo" Prieskoniųkitąkart dėsiu daugiau, nes gavosi panašiau į meduolius, nei į imbierinius sausainėlius, nors dėjau trigubai tiek, kiek priklausytų pgal proporcijas Na, čia skonio reikalas turbūt, man skaniau, kai jaučiasi kaip reikiant Dėl kiekio: iš pusės normos man gavosi 2 didelės skardos. Šiandien patepliojau glajum iš cukraus pudros, pieno ir citrinų sulči, tik jis man taip keistai išdžiuvęs atrodo tarsi vietom adatėle pradurtas - čia reiktų suprast, kad oro pateko, ar kaip
o gal galima nuoroda i recepta?niekur nerandu
QUOTE(dute_a @ 2008 11 25, 20:36)
o gal galima nuoroda i recepta?niekur nerandu
http://sonatinos-rec...-su-medumi.html