QUOTE(triule @ 2008 11 17, 23:36)
o ka ne taip darei? (mat noriu pasimokyt is svetimu klaidu
, nes ruosiuos pati ryt poryt kept). ar visus sausus vaisius,riesutus naudojai pagal recepta, ar visai kitokiu dejai, nes as tu vaisiu,uogu, riesutu kokiu buvo, tokiu pirkau, kazin gerai bus
(kepsiu is puses normos, tai pirkau ju apie 1,5kg)
Na, kadangi kepiau grįžus pas tėvus, tai nedideliam mieste tokie vaisiai, kaip džiovintos spanguolės ar vyšnios (ką buvau numačius dėt) - deficitas (o apsirūpint iš anksto nespėjau)
dariau irgi iš pusės normos, taigi dėjau 450g razinų, 450g abrikosų, 200g ananasų, saujelę slyvų ir 200g anakardžių riešutų. O kas buvo ne taip: miltų sudėjau ne visai 2 stiklines, nes atrodė, kad pakankamai tiršta tešla, mat svistas nelydytas, o kambario temperatūros buvo (vis dėl to reikia tiek ir dėt, kiek parašyta, mat maniškis gavosi kiek per drėgnas - nors skoniui tai nekenkia, gal dėl ilgesnio laikymo tik nelabai gerai). Kepiau 1,5val ir pusvalandį dar laikiau išjungtoj orkaitėj (gal vis tik reikėjo pakept dar uždengus folija - būtų išgaravę daugiau drėgmės). Dar kažkas iš ragavusių prasitarė, kad lyg reikėtų rūgštesnio prieskonio, tai kitąsyk spausiu visos citrinos sultis, ne pusės. Ir žievelių galima negailėt (nutarkavau tik nuo vienos citrinos ir vieno apelsino). Vaisius imčiau dabar irgi kitokius gal, nes šitie visi saldūs, manau, tiktų spanguolės ar vyšnios vietoj abrikosų. Dėl riešutų nežinau - anakardžiai švelnaus skonio, tai juos nustelbia vaisiai
Ir dar cukraus rudojo neradau, tai naudojau paprastą. Nežinau, ar labai skirtųsi skonis, nes nesu kepus nieko su ruduoju
Iš prieskonių dėjau tik šaukštelį cinamono ir šiek tiek kardamono (nenorėjau, kad užgožtų vaisių kvapą). Manau, galima drąsiai dėt jų ir daugiau - skonis ir kvapas koncentruotas, daug nesuvalgysi šio pyrago, bet išties puikiai dera viskas kartu, toks tikras šventinis pyragas