Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai 2

QUOTE(ew_a @ 2008 11 15, 22:34)
o tai kaip geriau i ta kaledini pyraga deti sviesta islydyta ar kambario temperaturos, labai noriu pabandyti issikepti. Kokioj blekoj geriausiai kepti? jei as noriu puse porcijos daryti tai kokio dydzio bleka geriausiai imti?


aš dėjau kambario temperatūros, gavosi lb skanus wub.gif
Atsakyti
Labas rytas kepejeles 4u.gif
man iskilo toks klausimas.
jeigu as kaledini vaisiu pyraga gausiai apvyniociau sviestiniu popieriu ir iki Kaledu ji laikyciau saldytuve, ar jis neprisigers saldytuvo kvapu?
Kaip jus manote, kur geriau ta pyraga laikyti g.gif spinteleje ar saldytuve? As neturiu jokio tamsaus ir vesaus kambariuko.
Ar saldytuve ar spinteleje jis taps minkstesnis?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristina2006: 16 lapkričio 2008 - 11:08
meduolius jau kepat bigsmile.gif o jie issilaikys iki Kaledu, nesuges? ax.gif
Atsakyti
Aiskinu dar karteli : medus yra koncervantas , kuo senesnis meduolis , tuo jis skanesnis , iskeptas gali stoveti pora menesiu , dabar pats laikas ji kepti .

Atsakyti
Na, iškepiau ir aš tą visų aptartą ir išgirtą kalėdinį pyragą biggrin.gif Suvyniojau į foliją ir padėjau saugiai iki kalėdų bigsmile.gif Atsiliepimai bus po jų tongue.gif
Atsakyti
Na, prapjovėm anądien savaitę išlaikytą pyragą, mat baisiai knietėjo, ar pavykęs - ar iškepęs gerai bigsmile.gif Na, miltų, kaip sakiau, "pagailėjau", bet nuo to pyragas prastesnis netapo - drėgnokas nuo vaisių sulčių, bet išties skanus thumbup.gif visi, kas ragavo, liko sužavėti ir užsiprašė recepto biggrin.gif Kvepia pasakiškai, pjaunasi, aišku, dar sunkiai, nes labai šviežias. Na, kadangi išbandytas ir jau žinau, ką dariau ne taip, būtinai kepsiu dar rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(cipciukas @ 2008 11 13, 10:58)
Tai , kad tavo labai geri ....ir as tokius darau , tik su dazais , o kokiu dar buna ?......sitas labai tinka meduoliukams thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

Ačiū 4u.gif Bet norisi daugiau spalvų išgauti smile.gif Na pvz. geltoną, žalią. Mėlynumą kokį nors gal su mėlynėm pabandysiu išgauti biggrin.gif


QUOTE(mamy5 @ 2008 11 15, 11:00)
Sveikutės,labai atsiprašau kad ilindau čia .Bet va norisi ir man pasirodyti ką sumąsčiau kalėdoms. 

Užsinorėjau tokių blekučių ax.gif O jos didelės?


QUOTE(kastaneda @ 2008 11 15, 20:29)
Mergaites,
tai nejaugi nekepsit kuciuku??? Gal pasidalintumet jau isbandytais receptais  wub.gif

Kepsim smile.gif Bet kelias dienas ar dieną prieš Kučias smile.gif
Pasižiūrėk senoj temoj, pernai gruodžio pabaigoj nemažai receptų atrodo buvo. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mikepukuotukass @ 2008 11 17, 21:06)
Na, prapjovėm anądien savaitę išlaikytą pyragą, mat baisiai knietėjo, ar pavykęs - ar iškepęs gerai bigsmile.gif  Na, miltų, kaip sakiau, "pagailėjau", bet nuo to pyragas prastesnis netapo - drėgnokas nuo vaisių sulčių, bet išties skanus thumbup.gif  visi, kas ragavo, liko sužavėti ir užsiprašė recepto biggrin.gif Kvepia pasakiškai, pjaunasi, aišku, dar sunkiai, nes labai šviežias. Na, kadangi išbandytas ir jau žinau, ką dariau ne taip, būtinai kepsiu dar rolleyes.gif


o ka ne taip darei? (mat noriu pasimokyt is svetimu klaidu ax.gif , nes ruosiuos pati ryt poryt kept). ar visus sausus vaisius,riesutus naudojai pagal recepta, ar visai kitokiu dejai, nes as tu vaisiu,uogu, riesutu kokiu buvo, tokiu pirkau, kazin gerai bus g.gif (kepsiu is puses normos, tai pirkau ju apie 1,5kg)
Atsakyti
QUOTE(triule @ 2008 11 17, 23:36)
o ka ne taip darei? (mat noriu pasimokyt is svetimu klaidu ax.gif , nes ruosiuos pati ryt poryt kept). ar visus sausus vaisius,riesutus naudojai pagal recepta, ar visai kitokiu dejai, nes as tu vaisiu,uogu, riesutu kokiu buvo, tokiu pirkau, kazin gerai bus  g.gif (kepsiu is puses normos, tai pirkau ju apie 1,5kg)

Na, kadangi kepiau grįžus pas tėvus, tai nedideliam mieste tokie vaisiai, kaip džiovintos spanguolės ar vyšnios (ką buvau numačius dėt) - deficitas (o apsirūpint iš anksto nespėjau)biggrin.gif dariau irgi iš pusės normos, taigi dėjau 450g razinų, 450g abrikosų, 200g ananasų, saujelę slyvų ir 200g anakardžių riešutų. O kas buvo ne taip: miltų sudėjau ne visai 2 stiklines, nes atrodė, kad pakankamai tiršta tešla, mat svistas nelydytas, o kambario temperatūros buvo (vis dėl to reikia tiek ir dėt, kiek parašyta, mat maniškis gavosi kiek per drėgnas - nors skoniui tai nekenkia, gal dėl ilgesnio laikymo tik nelabai gerai). Kepiau 1,5val ir pusvalandį dar laikiau išjungtoj orkaitėj (gal vis tik reikėjo pakept dar uždengus folija - būtų išgaravę daugiau drėgmės). Dar kažkas iš ragavusių prasitarė, kad lyg reikėtų rūgštesnio prieskonio, tai kitąsyk spausiu visos citrinos sultis, ne pusės. Ir žievelių galima negailėt (nutarkavau tik nuo vienos citrinos ir vieno apelsino). Vaisius imčiau dabar irgi kitokius gal, nes šitie visi saldūs, manau, tiktų spanguolės ar vyšnios vietoj abrikosų. Dėl riešutų nežinau - anakardžiai švelnaus skonio, tai juos nustelbia vaisiai g.gif Ir dar cukraus rudojo neradau, tai naudojau paprastą. Nežinau, ar labai skirtųsi skonis, nes nesu kepus nieko su ruduoju g.gif Iš prieskonių dėjau tik šaukštelį cinamono ir šiek tiek kardamono (nenorėjau, kad užgožtų vaisių kvapą). Manau, galima drąsiai dėt jų ir daugiau - skonis ir kvapas koncentruotas, daug nesuvalgysi šio pyrago, bet išties puikiai dera viskas kartu, toks tikras šventinis pyragas thumbup.gif
Atsakyti
O man visiskai nesigavo sitas pyragas cry.gif cry.gif

O tai jau graziai kepe, taip skaniai kvepejo.............. frusty.gif frusty.gif frusty.gif

ir neiskepe.............. cry.gif


Gal mano virykle bloga, virsus taip graziai apkepe. Kepiau dvi valandas (temp150).....


NU pikta dabar kaip velnias, tik dar nezinau ant ko. bash.gif

Sitiek produktu sunaudojau ir veltui. Viskas i siuksline.
Atsakyti
As ir kepiau sita pyrageli. Dariau is puses normos, ir vaisiu kitokiu dejau (marakuju, kinkanu, melionu, vysniu, siekt tiek abrikosu ir slyvu). Bet per ziopluma idejau visos normos miltus doh.gif tai greit dar dadejau viena kiausini, dar vieno apelsino sultis. Ir riesutu dejau daugiau (zemes ir migdolu). Nedejau zieveliu. Iskepus mazyyyyti blush2.gif kampuka atsipjoviau paragaut - geeeeris thumbup.gif ir greit suvyniojau jad nematytu, ka mazo kampuko truksta, o tai paragaut reiks visiems ir nebeliks tongue.gif kaip kazkas patare dejau i apacia vandens dubeneli ir kepiau 130 temperaturoje. Gavosi super, neapsvilo thumbup.gif

Dziaugiuos radus sita recepta, aciu kad dalinates 4u.gif
Atsakyti
visiska nelaime man su tuo kalediniu pyragu isejo cry.gif kepiau tokioj aukstokoj formoj ant kepimo popieriaus, bet kai iseminejau- suskilo, pabiro jis man doh.gif po to kai is virsaus apvyniojau folga (is apacios buvo tik kepimo popierius, nes pakelt negalejau pyrago) ir norejau ji padet i saugia vieta, atsirado kas man nori padet (pernest)- ir vel biro tas pyragas- visas krastas nuluzo verysad.gif o baigesi taip, kad as stiprokai ji suvyniojau (jau gavosi du gabalai) i folga ir padejau- sakau gal susiklijuos g.gif bigsmile.gif arba bus skani kose lotuliukas.gif
Atsakyti