Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai 2

Denk balta glazura, o paskui ant jos nors ir spalvotais papousimais-burbulikais galima puosti(besmegenio nosi raudonais, salyka melynais, kibira rudais ir t.t.)
Atsakyti
oi mergaites!
tik ka is orkaites istaukiau kaledini vaisiu pyraga thumbup.gif
Atrodo ir kvepia nuostabiai. Nezinau kur reikes paslepti, kad tik nesusigundytume jo paragauti, o tai pernai net 2 kartus teko toki kepti, mat viena neistvere suvalgeme blush2.gif
As ir pernai ir siemet nedejau razinu. Pernai jas pakeiciau dz vysniom, o siemet - dz braskem. Apskritai, pirkdama vaisius ziurejau, kad atitiktu bendras vaisiu ir riesutu svoris, o ju ivairove pasirinkau pagal tai kuriuos megstame. Stengiausi, kad butu ir rugstesniu ir saldesniu, o ir spalviskai kad gerai atrodytu. Taigi, siemet dejau: dz. abrikosu, braskiu, slyvu, persiku, kriausiu, datuliu, figu, o migdolus pakeiciau lazdynais.
Gavosi jis l didelis ir storas, sveria apie 5 kg. Pavirsius patraukliai apskrudes. tikiuosi vidus irgi gerai pavyko. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(kristina2006 @ 2008 11 15, 16:43)
sveria apie 5 kg.

Man sita jo savybe patinka user posted image
Atsakyti
QUOTE(kristina2006 @ 2008 11 15, 16:43)
tik ka is orkaites istaukiau kaledini vaisiu pyraga  thumbup.gif
Gavosi jis l didelis ir storas, sveria apie 5 kg. Pavirsius patraukliai apskrudes. tikiuosi vidus irgi gerai pavyko.  wub.gif

Kristina2006, jei turi galimybę parodyk fotkę šito milžino thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Nes aš jau kelinti metai skaitau, skaitau, bet dar rankos nedaėjo jo išmėgint, bet būtų visai įdomu g.gif Bet jaučiu, kad su mano chebrantais būt neįmanoma jo ilgėliau išlaikyt g.gif
Atsakyti
Mergaites,
tai nejaugi nekepsit kuciuku??? Gal pasidalintumet jau isbandytais receptais wub.gif
Atsakyti
QUOTE(kastaneda @ 2008 11 15, 20:29)
Mergaites,
tai nejaugi nekepsit kuciuku??? Gal pasidalintumet jau isbandytais receptais  wub.gif

nu ,tai ar ne galima užsiminkyt tokios kaip bandelėm? Kiek žinau (mum mama) prikepa,tai irgi daro paprastą mielinę tešlą.Bet labai skanūs ir minkšti gaunasi kučiukai.Uoj kaip pasiilgau... rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zebra: 15 lapkričio 2008 - 21:29
gal galetumet man padeti, skaitau skaitau apie kaledini pyraga, bet niekur recepto nerandu ar galetumet ideti jo recepteli. Ir dra klausimelis, kodel dar tiek laiko iki kaledu taip anksti kepat ta pyraga, jis nepasens? nepasidarys kietas?
Atsakyti
QUOTE(RiMami @ 2008 11 15, 20:32)
Kristina2006, jei turi galimybę parodyk fotkę šito milžino thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif Nes aš jau kelinti metai skaitau, skaitau, bet dar rankos nedaėjo jo išmėgint, bet būtų visai įdomu g.gif Bet jaučiu, kad su mano chebrantais būt neįmanoma jo ilgėliau išlaikyt g.gif

Siumecio tai nenufotkinsiu, nes MB fotika issiveze doh.gif , bet 9 puslapyje galite pamatyti mano pernyksti milzina blush2.gif Beje, ten jo 1/3 nupjauta blush2.gif todel ir kaspinu aprisau, kad nesimatytu nupjauto sono ax.gif Isvaizda kaip ir siumecio.
Tikrai patariu ji kepti, nes nu jau laaabai jis skanus. Buvau pagirta tarp visu giminaiciu.
Papildyta:
QUOTE(ew_a @ 2008 11 15, 22:28)
gal galetumet man padeti, skaitau skaitau apie kaledini pyraga, bet niekur recepto nerandu ar galetumet ideti jo recepteli. Ir dra klausimelis, kodel dar tiek laiko iki kaledu taip anksti kepat ta pyraga, jis nepasens? nepasidarys kietas?

Pirmame puslapyje yra nuoroda i sio pyrago recepta.
Pyraga kepti pats laikas, nes jis per menesi laiko "subres", o issiskyre vaisiu sultys suminkstins pyraga. Kuo ilgiau jis laikomas tuo minkstesnis tampa. Beje, daividija pataria si pyraga kepti likus 2 menesiams iki kaledu.
Pyrage daug cukraus, o tai puikus koncervantas, padedantis jam nepasenti tongue.gif
Papildyta:
QUOTE(Masiania* @ 2008 11 15, 19:42)
Man sita jo savybe patinka user posted image

Kaip pradedi ji valgyti tai tie kg labai greitai sunyksta ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kristina2006 @ 2008 11 15, 21:44)
9 puslapyje galite pamatyti mano pernyksti milzina  blush2.gif  Beje, ten jo 1/3 nupjauta  blush2.gif  todel ir kaspinu aprisau, kad nesimatytu nupjauto sono  ax.gif Isvaizda kaip ir siumecio.

Diiiidelis thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
o tai kaip geriau i ta kaledini pyraga deti sviesta islydyta ar kambario temperaturos, labai noriu pabandyti issikepti. Kokioj blekoj geriausiai kepti? jei as noriu puse porcijos daryti tai kokio dydzio bleka geriausiai imti?
Atsakyti
kam orkaitėje svyla kalėdinid pyragas - orkaitės apačioje dėkit indą su vandeniu mirksiukas.gif tada tikrai neprisvyls thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(ew_a @ 2008 11 15, 23:34)
o tai kaip geriau i ta kaledini pyraga deti sviesta islydyta ar kambario temperaturos, labai noriu pabandyti issikepti. Kokioj blekoj geriausiai kepti? jei as noriu puse porcijos daryti tai kokio dydzio bleka geriausiai imti?

As sviesta islydziau, o bleka tai pas mane didele, tiksliai reiketu ismatuoti
Atsakyti