![4u.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/4u.gif)
Tai vistik mergaites, koks kuciuku receptas geriausias? Aciu
![4u.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/4u.gif)
Gal kas gali pasidalinti natūralių glajų receptais?
Aš pernai dariau trijų spalvų:
* baltą: cukraus pudra ištirpinta labai mažame kiekyje vandens;
* ružavą: į pirmą įdėjau spanguolių džemo;
* rudą - šokoladinį
![smile.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/smile.gif)
Aš pernai dariau trijų spalvų:
* baltą: cukraus pudra ištirpinta labai mažame kiekyje vandens;
* ružavą: į pirmą įdėjau spanguolių džemo;
* rudą - šokoladinį
![smile.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/smile.gif)
Cipciuk, aš visiškai ne į temą, bet iš kur jūs dedat tuos paveiksliukus, labai gražūs
Pamenu kažkas kažkur buvo nuorodą įmetęs, bet neberandu
Ir dar vienas klausimas į temą
Ar tie pirktiniai glajai, dažai negadina viso kepinio skonio? Koks jų skonis?
![blush2.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/blush2.gif)
![blush2.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/blush2.gif)
Ir dar vienas klausimas į temą
![biggrin.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/biggrin.gif)
![unsure.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/unsure.gif)
Na glajus as darau pati , dazai neturi jooooooooookio skonio
, juk nededam drabuzinius , o tik maistinius dazus .
Kad as mokeciau ideti nuoroda , bet as ant to tokia glusa ....INTERNATE radau , issimeciau paraso liniutes , tada kai ismete temas , ketvirta nuo virsaus , ten reikia registruotis , bet paskutineje sutrumpintoj nuorodoj yra parasyta kur rasti ....ai jau , kad paaiskinau
....tu i rugegele23 kreipkis , ji tau momentaliai duos nuorodas .
![schmoll.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/schmoll.gif)
Kad as mokeciau ideti nuoroda , bet as ant to tokia glusa ....INTERNATE radau , issimeciau paraso liniutes , tada kai ismete temas , ketvirta nuo virsaus , ten reikia registruotis , bet paskutineje sutrumpintoj nuorodoj yra parasyta kur rasti ....ai jau , kad paaiskinau
![doh.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/doh.gif)
QUOTE(Vaivaiva @ 2008 11 13, 11:06)
Cipciuk, aš visiškai ne į temą, bet iš kur jūs dedat tuos paveiksliukus, labai gražūs
Pamenu kažkas kažkur buvo nuorodą įmetęs, bet neberandu
]
![blush2.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/blush2.gif)
![blush2.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/blush2.gif)
]
va čia gali pasižiūrėt
![4u.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/4u.gif)
![user posted image](http://www.foto.lt/images/goods/12857.jpg)
cia is ruginiu miltu gaminama
![mirksiukas.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/mirksiukas.gif)
![biggrin.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/biggrin.gif)
![4u.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/4u.gif)
750 g ruginiu miltu
500 g cukraus
5 kiausiniai
5 g sodos
5 VS medaus
truputis citrinos zieveles,
1 kiausinis apvilgymui
rieblu skardai
miltu pabarstymui kociojant tesla
(taip pat yra specialus prieskoniai meduoliams, tik nzn ar LT ju yra....tai ju reiktu.net nzn kuo juos pakeisti...: gvazdikeliu skonio zinau jie turi)
darbo eiga:
visus produktus suminkyti, ant pabarstytos miltais darbo vietos iskocioti ir norimu formeliu pagalba isspausti. Ant riebalais isteptos skardos isdelioti ir isplaktu kiausiniu aptepti.
200 laipsniu temperaturos ikaitintoje orkaiteje iki graziai paruduos kepti.(sitie meduoliuokai orkaiteje pirma tampa labai sviesus, tik veliau paruduoja)
sis receptas tinka taip pat meduoliniams nameliams gaminti.
Jei gautusi kietoki, i indeli su supjaustytom pora obuoliu skiltelem sudeti ir palaikyti 1-2 dienas.taps labai miksti.
QUOTE(Masiania* @ 2008 11 12, 20:53)
Kazkaip man tas pyragas abejoniu sukele. Po kokios valandos kepimo pradejo virsutiniai vaisiai kaip ir svilti. Kvapas man nelabai patiko, kazkoks keistas. Manau, kad kazka ne taip busiu padarius, nors kepiau grynai pagal recepta. Gal sakau tikrai per daug tu vaisiu dziovintu pridejau. Nes gali buti, kad ne visi vaisiai vienodai sveria. Tarkim kokiu dziovintu abrikosu 500 gr bus mazesnis turis nei razinu 500 gr. Man dabar toks ispudis, kad gavosi kepti dziovinti vaisiai, o ne pyragas. Suvyniojau i popieriu ir laikau saldytuve, kazkaip net nesinori isvynioti, nes neapetitnai atrodo. Beje, dar vakar bandziau prapjauti, tai pyragas trupa, vaisiai issiskirsto, ta prasme nera gerai jie ten sulipe. Vienu zodziu palaikysiu dar pora dienu ir ziuresiu kas ten gavosi, rezultata pranesiu
![mirksiukas.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/mirksiukas.gif)
![lotuliukas.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/lotuliukas.gif)
Aš irgi kepiau tą pyragą su vaisiais tai.. dariau iš puse tešlos, kai kuriuos vaisius mirkiau brendyj tai iškepe jie minkštesni už tuos kurių nespėjau išmirkyt, tešla sunki todėl iškepė per 2 val. 10 min. . Jau po 1 val šonai iškepė, o vidurys ne, po 2 val šonai ir apačia susvilo, kvapas į pabaiga tai irgi nekoks nors iš pradžių kvepėjo , viršuj vaisiai taip pat apsvilo, šiltas pjaustyti trupa , o kita diena jau pjaustės gerai,... nu bet valgomas tik vidurys reik apipjaustyt nes kaip minėjau susvile... sąnaudos didelės, bet skonis geras, manau reiktų kepti neaukštoj formoj greičiaui iškeps vidurys ir nesusvils. klausimas: ar nuo tokio ilgo stovėjimo jis nepradės pelyt??
Papildyta:
Dar norėjau paklaust kaip sviestą dėjot į tešlą , lydėt ar ne , aš išlydžiau ir supyliau ?????
ir vietoj rudo cukraus baltą dėjau irgi tas pats manau gavos
Papildyta:
Dar norėjau paklaust kaip sviestą dėjot į tešlą , lydėt ar ne , aš išlydžiau ir supyliau ?????
ir vietoj rudo cukraus baltą dėjau irgi tas pats manau gavos
QUOTE(GITALE @ 2008 11 13, 14:13)
Aš irgi kepiau tą pyragą su vaisiais tai.. dariau iš puse tešlos, kai kuriuos vaisius mirkiau brendyj tai iškepe jie minkštesni už tuos kurių nespėjau išmirkyt, tešla sunki todėl iškepė per 2 val. 10 min. . Jau po 1 val šonai iškepė, o vidurys ne, po 2 val šonai ir apačia susvilo, kvapas į pabaiga tai irgi nekoks nors iš pradžių kvepėjo , viršuj vaisiai taip pat apsvilo, šiltas pjaustyti trupa , o kita diena jau pjaustės gerai,... nu bet valgomas tik vidurys reik apipjaustyt nes kaip minėjau susvile... sąnaudos didelės, bet skonis geras, manau reiktų kepti neaukštoj formoj greičiaui iškeps vidurys ir nesusvils. klausimas: ar nuo tokio ilgo stovėjimo jis nepradės pelyt??
Papildyta:
Dar norėjau paklaust kaip sviestą dėjot į tešlą , lydėt ar ne , aš išlydžiau ir supyliau ?????
ir vietoj rudo cukraus baltą dėjau irgi tas pats manau gavos
Papildyta:
Dar norėjau paklaust kaip sviestą dėjot į tešlą , lydėt ar ne , aš išlydžiau ir supyliau ?????
ir vietoj rudo cukraus baltą dėjau irgi tas pats manau gavos
pernai kepiau tiesiog orkaites skardoje. gavosi nestoras ir tikrai nesusviles. (tik neprisimenu ar is pilnos normos kepiau)
Nu va, neiskenciau ir patikrinau kaip laikosi kaledinis pyragas praejus vienai dienai po kepimo
Prapjovus nebetrupejo, toks kietas man pasirode, bet gal del to, kad is saldytuvo istrauktas. Skonis tai visai nieko, visai neblogai tie dziovinti vaisiai su riesutais kramtosi
, tik kad man truputi per saldu. Kadangi iskepiau du pyragus (viena dideli, kita mazesni), tai nusprendziau viso pyrago nedoroti - mazesni suvalgysim, o dideli paliksiu Kaledom. Nebereiks antra karta kepti. Tikiuosi, kad per Kaledas pyragas bus begalo skanus
![ax.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/ax.gif)
![biggrin.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/biggrin.gif)
![tongue.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/tongue.gif)