Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai 2

Tai vistik mergaites, koks kuciuku receptas geriausias? Aciu 4u.gif
Atsakyti
Tas , kuris skaniausias , as megstu minkstus -tokius kaip kramtoske kuciukus , bet pati neturiu recepto , drauge iskepa .

Jei kas turetu , galite imesti , busiu baisiai dekinga

user posted image aciuks.gif aciuks.gif aciuks.gif
Atsakyti
Gal kas gali pasidalinti natūralių glajų receptais? smile.gif

Aš pernai dariau trijų spalvų:
* baltą: cukraus pudra ištirpinta labai mažame kiekyje vandens;
* ružavą: į pirmą įdėjau spanguolių džemo;
* rudą - šokoladinį smile.gif
Atsakyti
Tai , kad tavo labai geri ....ir as tokius darau , tik su dazais , o kokiu dar buna ?......sitas labai tinka meduoliukams thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Cipciuk, aš visiškai ne į temą, bet iš kur jūs dedat tuos paveiksliukus, labai gražūs blush2.gif Pamenu kažkas kažkur buvo nuorodą įmetęs, bet neberandu blush2.gif
Ir dar vienas klausimas į temą biggrin.gif Ar tie pirktiniai glajai, dažai negadina viso kepinio skonio? Koks jų skonis? unsure.gif
Atsakyti
Na glajus as darau pati , dazai neturi jooooooooookio skonio schmoll.gif , juk nededam drabuzinius , o tik maistinius dazus .

Kad as mokeciau ideti nuoroda , bet as ant to tokia glusa ....INTERNATE radau , issimeciau paraso liniutes , tada kai ismete temas , ketvirta nuo virsaus , ten reikia registruotis , bet paskutineje sutrumpintoj nuorodoj yra parasyta kur rasti ....ai jau , kad paaiskinau doh.gif ....tu i rugegele23 kreipkis , ji tau momentaliai duos nuorodas .
Atsakyti
QUOTE(Vaivaiva @ 2008 11 13, 11:06)
Cipciuk, aš visiškai ne į temą, bet iš kur jūs dedat tuos paveiksliukus, labai gražūs  blush2.gif  Pamenu kažkas kažkur buvo nuorodą įmetęs, bet neberandu  blush2.gif
]

va čia gali pasižiūrėt 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zebra: 13 lapkričio 2008 - 11:25
user posted image

cia is ruginiu miltu gaminama mirksiukas.gif jei kas spintoj turetu ir nzn ka is ju padaryti biggrin.gif 4u.gif

750 g ruginiu miltu
500 g cukraus
5 kiausiniai
5 g sodos
5 VS medaus
truputis citrinos zieveles,
1 kiausinis apvilgymui
rieblu skardai
miltu pabarstymui kociojant tesla
(taip pat yra specialus prieskoniai meduoliams, tik nzn ar LT ju yra....tai ju reiktu.net nzn kuo juos pakeisti...: gvazdikeliu skonio zinau jie turi)

darbo eiga:

visus produktus suminkyti, ant pabarstytos miltais darbo vietos iskocioti ir norimu formeliu pagalba isspausti. Ant riebalais isteptos skardos isdelioti ir isplaktu kiausiniu aptepti.

200 laipsniu temperaturos ikaitintoje orkaiteje iki graziai paruduos kepti.(sitie meduoliuokai orkaiteje pirma tampa labai sviesus, tik veliau paruduoja)

sis receptas tinka taip pat meduoliniams nameliams gaminti.

Jei gautusi kietoki, i indeli su supjaustytom pora obuoliu skiltelem sudeti ir palaikyti 1-2 dienas.taps labai miksti.
Atsakyti
QUOTE(Masiania* @ 2008 11 12, 20:53)
Taip ir turi buti - labai mazai teslos. Kaip iskepes atrodo? Skaniai kvepia? blush2.gif


Kazkaip man tas pyragas abejoniu sukele. Po kokios valandos kepimo pradejo virsutiniai vaisiai kaip ir svilti. Kvapas man nelabai patiko, kazkoks keistas. Manau, kad kazka ne taip busiu padarius, nors kepiau grynai pagal recepta. Gal sakau tikrai per daug tu vaisiu dziovintu pridejau. Nes gali buti, kad ne visi vaisiai vienodai sveria. Tarkim kokiu dziovintu abrikosu 500 gr bus mazesnis turis nei razinu 500 gr. Man dabar toks ispudis, kad gavosi kepti dziovinti vaisiai, o ne pyragas. Suvyniojau i popieriu ir laikau saldytuve, kazkaip net nesinori isvynioti, nes neapetitnai atrodo. Beje, dar vakar bandziau prapjauti, tai pyragas trupa, vaisiai issiskirsto, ta prasme nera gerai jie ten sulipe. Vienu zodziu palaikysiu dar pora dienu ir ziuresiu kas ten gavosi, rezultata pranesiu mirksiukas.gif Gerai, kad vyra gera turiu, tai tas pasiruoses viska suvalgyti, jei ir s.... gavosi lotuliukas.gif
Atsakyti
Aš irgi kepiau tą pyragą su vaisiais tai.. dariau iš puse tešlos, kai kuriuos vaisius mirkiau brendyj tai iškepe jie minkštesni už tuos kurių nespėjau išmirkyt, tešla sunki todėl iškepė per 2 val. 10 min. . Jau po 1 val šonai iškepė, o vidurys ne, po 2 val šonai ir apačia susvilo, kvapas į pabaiga tai irgi nekoks nors iš pradžių kvepėjo , viršuj vaisiai taip pat apsvilo, šiltas pjaustyti trupa , o kita diena jau pjaustės gerai,... nu bet valgomas tik vidurys reik apipjaustyt nes kaip minėjau susvile... sąnaudos didelės, bet skonis geras, manau reiktų kepti neaukštoj formoj greičiaui iškeps vidurys ir nesusvils. klausimas: ar nuo tokio ilgo stovėjimo jis nepradės pelyt??
Papildyta:
Dar norėjau paklaust kaip sviestą dėjot į tešlą , lydėt ar ne , aš išlydžiau ir supyliau ?????

ir vietoj rudo cukraus baltą dėjau irgi tas pats manau gavos
Atsakyti
QUOTE(GITALE @ 2008 11 13, 14:13)
Aš irgi kepiau tą pyragą su vaisiais tai.. dariau iš puse tešlos, kai kuriuos vaisius mirkiau brendyj tai iškepe jie minkštesni už tuos kurių nespėjau išmirkyt, tešla sunki todėl  iškepė per 2 val. 10 min. . Jau po 1 val šonai iškepė, o  vidurys ne, po 2 val šonai ir apačia susvilo, kvapas į pabaiga tai irgi nekoks nors iš pradžių kvepėjo  , viršuj vaisiai taip pat apsvilo, šiltas pjaustyti trupa , o kita diena jau pjaustės gerai,... nu bet valgomas tik vidurys reik apipjaustyt nes kaip minėjau susvile... sąnaudos didelės, bet skonis geras, manau reiktų kepti neaukštoj formoj greičiaui iškeps vidurys ir nesusvils. klausimas: ar nuo tokio ilgo stovėjimo jis nepradės pelyt??
Papildyta:
Dar norėjau paklaust kaip sviestą dėjot į tešlą , lydėt ar ne , aš išlydžiau ir supyliau ?????

ir vietoj rudo cukraus baltą dėjau irgi tas pats manau gavos

pernai kepiau tiesiog orkaites skardoje. gavosi nestoras ir tikrai nesusviles. (tik neprisimenu ar is pilnos normos kepiau)
Atsakyti
Nu va, neiskenciau ir patikrinau kaip laikosi kaledinis pyragas praejus vienai dienai po kepimo ax.gif Prapjovus nebetrupejo, toks kietas man pasirode, bet gal del to, kad is saldytuvo istrauktas. Skonis tai visai nieko, visai neblogai tie dziovinti vaisiai su riesutais kramtosi biggrin.gif , tik kad man truputi per saldu. Kadangi iskepiau du pyragus (viena dideli, kita mazesni), tai nusprendziau viso pyrago nedoroti - mazesni suvalgysim, o dideli paliksiu Kaledom. Nebereiks antra karta kepti. Tikiuosi, kad per Kaledas pyragas bus begalo skanus tongue.gif
Atsakyti