Sveikos
užklydau pasikonsultuot
kepiau užvakar Kalėdinį pyragą su džiovintais vaisiais. Dariau iš pusės normos, kepė 1,5val ir dar pusvalandį laikiau išjungus orkaitėj. Pirmą valandą jau maniau, kad teks išmest, nes tešla niekaip nekietėjo - mat sviesto nelydžiau, o kaip pagal receptą parašyta, išsukau kambario temperatūros, tai natūralu, kad įdėjus dvi dedidukes stiklinaites miltų, tešla atrodė jau pakankamai kieta, o įdėjus kept, sviestas išsilydė ir tapo per skysta
Na, turbūt dėl to, kad kepama žemoje temperatūroje, per tokį ilgą laiką sviestas su sukrum karamelizuojasi, nes kitą rytą atvėsęs pyragas buvo jau sustingęs ir kvepėjo karamele
Tik vat vistiek jis toks drėgnas liko, konsistencija kaip drėgno riebaus kekso
Tai vat, įdomu, ar jis toks išsilaikys iki kalėdų, ar vis tik reikėjo dėt daugiau miltų, kad jis sausesnis būtų