Sveikutės, kepėjėlės,
skubu pasidalinti receptu tikrųjų meduolių. Ieškojau čia aš jų ne viena. O gavau jį parduotuvėje "Kepėjas", kur yra visokiausių rakandų kepiniams
Taigi:
Tešlai:
200 g sviesto
4 tryniai
1 kiaušinis (čia jis man sukėlė sumaištį, panaudojau aptepti viršui)
200 g cukraus pudros
200 g grietinės (30 proc)
200 g medaus
30 g (1 pak.) kepimo miltelių
700-800 g miltų
tradicinių meduolių prieskonių
Glajui: 2 baltymai, 2 st. cukraus pudros
Sviestą išsukame su tryniais ir cukrumi. Į grietinę sudedame kep. miltelius ir išmaišome. Supilame į išsuktą masę. Medų pakaitiname su prieskoniais ir atvėsiname. Iš visų produktų suminkome tešlą ir 1 val. į šaldytuvą. Iškočiojame lakštą 7-8 mm (dariau tikrai storoką). Išspaudžiame formeles. Kepame 200 l temperatūroje 12-15 min.
Atvėsusius galima puošti glajumi.
Galima iškepti net 1-2 mėn prieš šventę. Tik klausimas, kurpadėti, kad jų liktų
Kaip tik dabar kepu. Paragavau - skanumėlis. Minkšti, purūs ir ne per saldūs tikri meduoliai
.
Gal kas susigundys. Gerų švenčių