Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai 2

QUOTE(Lock @ 2007 12 20, 23:41)
Kaip suprasti po obuolį? Po cielą ar kaip nors padalintą per pusę?

Dedu cielą nepjaustytą, tiesiog į dėžutės apačią ir apiberiu meduoliais ax.gif
Atsakyti
Sveikutės, kepėjėlės,

skubu pasidalinti receptu tikrųjų meduolių. Ieškojau čia aš jų ne viena. O gavau jį parduotuvėje "Kepėjas", kur yra visokiausių rakandų kepiniams

Taigi:

Tešlai:
200 g sviesto
4 tryniai
1 kiaušinis (čia jis man sukėlė sumaištį, panaudojau aptepti viršui)
200 g cukraus pudros
200 g grietinės (30 proc)
200 g medaus
30 g (1 pak.) kepimo miltelių
700-800 g miltų
tradicinių meduolių prieskonių

Glajui: 2 baltymai, 2 st. cukraus pudros

Sviestą išsukame su tryniais ir cukrumi. Į grietinę sudedame kep. miltelius ir išmaišome. Supilame į išsuktą masę. Medų pakaitiname su prieskoniais ir atvėsiname. Iš visų produktų suminkome tešlą ir 1 val. į šaldytuvą. Iškočiojame lakštą 7-8 mm (dariau tikrai storoką). Išspaudžiame formeles. Kepame 200 l temperatūroje 12-15 min.
Atvėsusius galima puošti glajumi.
Galima iškepti net 1-2 mėn prieš šventę. Tik klausimas, kurpadėti, kad jų liktų lotuliukas.gif
Kaip tik dabar kepu. Paragavau - skanumėlis. Minkšti, purūs ir ne per saldūs tikri meduoliai thumbup.gif .
Gal kas susigundys. Gerų švenčių 4u.gif
Atsakyti
O mano siemetiniai pasiekimai tokie blush2.gif

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(*Marija* @ 2007 12 22, 15:16)
O mano siemetiniai pasiekimai tokie  blush2.gif

user posted image

user posted image

user posted image

Labai grazu, Marija thumbup.gif Saunuole 4u.gif
Atsakyti
My Webpage[quote=*Marija*,2007 12 22, 17:16]
Labai šaunus namukas! 4u.gif
O aš bandžiua kepti tas eglutes su "stikliniais langeliais"
Gavosi lyg ir neblogai.
Atsakyti
QUOTE(Vilione @ 2007 12 22, 16:34)
Labai grazu, Marija thumbup.gif  Saunuole 4u.gif

aciu 4u.gif
Papildyta:
[quote=sausine,2007 12 22, 17:27]
My Webpage[quote=*Marija*,2007 12 22, 17:16]
Labai šaunus namukas! 4u.gif
O aš bandžiua kepti tas eglutes su "stikliniais langeliais"
Gavosi lyg ir neblogai.
[/quote]
Aciu smile.gif As kitokiem namukam dariau langus beveik tokiu pat principu kaip tie stikliniai langeliai, sumaldavau saldainius, islydydavau juos su truputeliu vandens ir uzpildavau i langelius (sausainiuose darydavau langelius, bei tesla ne iki galo prapjaudavau, o tik virsutini teslos sloksni isimdavau), labai graziai atrode, kaip vitraziniai langeliai smile.gif
Atsakyti
[quote=sausine,2007 12 22, 16:27]
My Webpage[quote=*Marija*,2007 12 22, 17:16]
Labai šaunus namukas! 4u.gif
O aš bandžiua kepti tas eglutes su "stikliniais langeliais"
Gavosi lyg ir neblogai.
[/quote]
jei ne paslaptis, tai kaip saldainius sutrupinai? nes man pirmasis pravalas sitoj stadijoj buvo...
Atsakyti
Siandien kepiau japoniska aguonu pyraga - be proto skanu. Paragavom ir pirstelius laizom: toks lengvas, svelnus... wub.gif o kai istraukem is orkaites, tai buvom truputi supanikave... tik apipylus sokoladu ir gerai atsaldzius jis tikraji skoni igauna.
Atsakyti
QUOTE(MAMICY @ 2007 12 22, 22:21)
jei ne paslaptis, tai kaip saldainius sutrupinai? nes man pirmasis pravalas sitoj stadijoj buvo...

Saldainius smulkinau tokioj senoviškij metalinėj piestoj su metaliniu grūdekliu,net nežinau ar dabar tokių kur bebūna.
Atsakyti
QUOTE(MAMICY @ 2007 12 22, 21:21)
jei ne paslaptis, tai kaip saldainius sutrupinai? nes man pirmasis pravalas sitoj stadijoj buvo...

Is pradziu bandziau plaktuku trupinti, bet labai saldainiu sukes i visas puses birejo, tai pasiemiau blenderi (ar kaip jis ten taisyklingai vadinasi g.gif ) ir per kelias sekundelias viskas labai graziai susitrupina. ax.gif
Papildyta:
QUOTE(sausine @ 2007 12 23, 00:11)
Saldainius smulkinau tokioj senoviškij metalinėj piestoj su metaliniu grūdekliu,net nežinau ar dabar tokių kur bebūna.

Buna buna, tik ne metaliniai, o marmuriniai arba is kokio kito akmens.
Atsakyti
Rodau savo meduolius smile.gif kepti pagal Askulios receptuka 4u.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dalytė: 23 gruodžio 2007 - 12:05
Kokie grazuciai wub.gif
Atsakyti