Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai 2

mergaitės, klausiau prieš kelis puslapius ir negavau atsakymo. Kiek, laiko jūs laikote iškeptus meduolius? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Owly @ 2007 12 19, 21:53)
Man pagal tą receptą gavosi kaip akmenys, kietesni už bet kokius džiuvėsius  doh.gif

Dėl to antrą kartą ir kepiau pagal receptą su grietine, ir gavosi normalaus sausaininio tipo meduoliai  rolleyes.gif

o koks čia receptas, tas su grietine?
Papildyta:
QUOTE(crocus @ 2007 12 19, 22:18)
Svarbu neperkept meduolių. Praeitais metais kai kepiau Bea meduolius gavosi minkšti, bet kuriuos truputį per ilgai palaikiau orkaitėje kietesni. Jie perdžiūna vargšeliai. Dar kilo mintis - ar neturi įtakos medaus, cukraus šildymas. Pavyzdžiui jei  užvirini šį mišinį, meduoliai gali būti kieti?

Va va, pas mane buvo nemažai tokių, dar kaip tik pabandymui atidariau labiausiai sukepusius (aišku, nesusvilusius). Na žiūrėsiu, jei kiti bus minkštesni, tada kepsiu dar kartą.

O klausykit, jei jau aš palaikau tuose indeliuose, tarkim, jei suminkštėja kažkiek, ir jei po paros aš juos iš ten išimu, tai jau nebesukietės?
Atsakyti
QUOTE(Kaja @ 2007 12 19, 21:40)
mergaitės, klausiau prieš kelis puslapius ir negavau atsakymo. Kiek, laiko jūs laikote iškeptus meduolius? 4u.gif

Kol niekas nesuvalgo lotuliukas.gif Gal pora savaičių pavyko jiems išgyvent g.gif Jau nebepamenu unsure.gif ax.gif

QUOTE(Lock @ 2007 12 19, 21:44)
o koks čia receptas, tas su grietine?

Štai šis

Atsakyti
Specialiai kelis palikau nesudėtus į indą, bet vis tiek minkšti gavos g.gif Beje, kepiau pirmuosius 7min., nes plonyčius padariau, o kitus 9-10 min ir gavos thumbup.gif Nors MB kaip tik norėjo kietesnių biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Owly @ 2007 12 19, 21:49)
Kol niekas nesuvalgo  lotuliukas.gif  Gal pora savaičių pavyko jiems išgyvent  g.gif  Jau nebepamenu  unsure.gif  ax.gif

Oho kiek ilgai įmanoma išlaikyt rolleyes.gif Matyt ne pas kokius smaližius, nes pas mus dar šiandien neliktų jei duočiau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Mulan @ 2007 12 19, 22:36)
Oho kiek ilgai įmanoma išlaikyt rolleyes.gif Matyt ne pas kokius smaližius, nes pas mus dar šiandien neliktų jei duočiau biggrin.gif

Na vaikų nėra, o kitiems visų iš karto irgi nedaviau biggrin.gif Darbo gaila, kad per vieną vakarą suvalgyti blush2.gif hihihi.gif Gana ir po pora sausainiukų prie kavos ar arbatos tongue.gif
Tiesa, norėjau kelis paslėpti ir apie mėnesį palaikyti, pažiūrėti kas būtų, nes juk sakoma, kad prieš mėnesį reikia juos kepti, bet kažkaip nespėjau paslėpti lotuliukas.gif
Atsakyti
bea receptas
QUOTE(odriana @ 2007 12 19, 21:28)
Sveikutės;)
Pasirodysiu turbūt kaip nukritusi iš mėnulio, bet kas tas bea receptas?
dėkoju;)

Atsakyti
O mes tai daug meduoliukų prisikepam, pridovanojam artimiesiems, bet ir namie prislapstom, tai skaniausi būna tie, kuriuos randam, pvz. vasario mėn lotuliukas.gif . Rimtai, pernai į darbą buvau atsinešus ir netyčia stalčiuj užkišau, o paskui radau - mmmmmmmmmmm. Minkšti ar keiti, čia jau skonio reikalas. man asmeniškai skaniau gal būtų minkštesni, bet ir tie kietuliai šauniai tirpsta burnoje prie arbatos ar su pienuku.
Atsakyti
QUOTE(Lock @ 2007 12 19, 20:40)
Man gavosi keitumo kaip džiuvėsėliai.
Tikiuosi, kad paminštės per kelias dienas šiek tiek.

Kai iškepiau ir aš išsigandau, kad bus kieti, kaip džiuvėsiai. Bet ištepus glajumi sudėjau sandariai ir man jie per naktį suminkštėjo thumbup.gif Storesni buvo minkštesni, tai gal ir tu juos labai plonyčius kočiojei? Ir kepiau saviškius vos 7 minutes.
Atsakyti
QUOTE(roka @ 2007 12 20, 00:50)
Kai iškepiau ir aš išsigandau, kad bus kieti, kaip džiuvėsiai. Bet ištepus glajumi sudėjau sandariai ir man jie per naktį suminkštėjo  thumbup.gif Storesni buvo minkštesni, tai gal ir tu juos labai plonyčius kočiojei? Ir kepiau saviškius vos 7 minutes.

Aš savo plonus dariau. O kepė labai greit, kažkur irgi 7 min.
Atsakyti
QUOTE(Lock @ 2007 12 20, 09:12)
Aš savo plonus dariau. O kepė labai greit, kažkur irgi 7 min.

Kepu pagal BEa receptą jau antri metai ir jie gaunasi minkštučiai minkštučiai, praitais metai radau forume, kad reikia į dėžutes įdėti po obuolį, ir žinot suveikia kaip reikalas thumbup.gif , matyt jis atiduoda savo drėgmę sausainiam ax.gif
Pabandykit merginos kurioms kieti gavosi , kantrybės ir jie tikrai suminkštės thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Eima @ 2007 12 19, 10:50)
Kepiau ne kartą šitą. Laabaai skanus thumbup.gif Bet pjaustant tikrai byra, nes tešla gi tokia. Jei nori dovanų, geriau kepk mažuliukus kaip pyragaičius. mirksiukas.gif

Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Muka @ 2007 12 20, 09:40)
Kepu pagal BEa receptą jau antri metai ir jie gaunasi minkštučiai minkštučiai, praitais metai radau forume, kad reikia į dėžutes įdėti po obuolį, ir žinot suveikia kaip reikalas thumbup.gif , matyt jis atiduoda savo drėgmę sausainiam  ax.gif
Pabandykit merginos kurioms kieti gavosi , kantrybės ir jie tikrai suminkštės  thumbup.gif

Kaip suprasti po obuolį? Po cielą ar kaip nors padalintą per pusę?
Atsakyti