Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai 2

QUOTE(roka @ 2007 12 19, 17:24)
Kažkur skaičiau, kad medaus šaukštas sveria apie 40g  mirksiukas.gif

šiandien kaip tik svėriau, tai kadangi medus pas mane jau toks tirstesnis, tai 2 diiideli saukstai ~ 200 g. bet tokie dideli sriubiniai sukisti į medų ir sėmiau max kiek išėjo...
Atsakyti
Vienam vokiškam žurnale tarp kalėdinių sausainukų radau šiuos, ką tik išbandžiau, skanu ax.gif , kas mėgsta imbierą turėtų patikti:

APELSINŲ – IMBIERO ROMBAI (~ 40 sausainukų)

Tešlai:
50g cukruoto imbiero (galima pakeisti kitais cukruotais vaisiais)
125g šalto sviesto ar margarino
250g miltų
1 kiaušinis
75g cukraus
mažas žiupsnelis druskos

Glajui:
1 apelsinas
~ 125g cukraus pudros

Imbierą smulkiai sukapoti, ant stalo pilti miltus, stambia tarka sutarkuotą šaltą sviestą, kiaušinį, cukrų, druską ir viska kapoti dideliu peiliu, kol visi produktai susimaišys, suspausti į gabalą, truputį paminkyti ir 1 val. tešlą palaikyti šaldytuve.
Tešlą iškočioti, peiliuku tešlai supjaustyti rombais (paviršiuje švelniai galima įspausti negilias duobutes plaktuku mėsai mušti). Kepti ~ 12-15 min. 180° C temp. orkaitėje.
Glajui cukraus pudrą sumaišyti su 2 valg. š. apelsino sulčių, glajumi aptepti sausainukus, jų viršų, kol glajus neišdžiūvęs truputį pabarstyti nulupta ir susmulkinta apelsino žievele (plonai nulupti tik geltoną jos sluoksnį).

Ir vakar dar šiuos kepiau irgi iš to pačio žurnalo receptas:

KALĖDŲ ŽVAIGŽDUTĖS (~ 40 sausainukų)

125g cukraus
50 ml stiprios kavos
125g Nutellos
150g sviesto
400g miltų
1 a. š. kepimo miltelių
1a. š. cinamono
Po 0,5 a. š. smulkintų gvazdikėlių ir imbiero miltelių
1 citrinos nutarkuota žievelė

Cukrų ištirpinti šiltoje kavoje, įmaišyti Nutellą. Sviestą ištrinti iki purumo, įmaišyti šiltą Nutellos masę, sumaišyti su likusiais produktais. Tešlą 2 dienas laikyti šaldytuve. Iškočioti apie 0,5 cm storio lakštą ir formele išpjauti žvaigždutes. Kepti ~ 8 min. 180° C temp. orkaitėje. Papuošti glajumi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Barbara: 19 gruodžio 2007 - 17:56
Sveikutės, skaičiau skaičiau ir iškilo klausimas - ar kuri nors radote minkštų meduoliukų receptą? Ne sausainių, bet būtent meduoliukų. Bea receptas man nepatiko schmoll.gif
Atsakyti
Dariau meduolius pagal Bea receptą. Ta igavos ikieti kieti sad.gif Nors visus tik iš skardos ištrauktus dėjau į plastmasinius indelius su dangteliais, dar paskui į maišelisu dėjau ir užrišau. Ir vistiek gavosi kieti sad.gif Negalėsiu dovanoti žmonėms, nors taip planavau...
Atsakyti
QUOTE(Lock @ 2007 12 19, 20:32)
Dariau meduolius pagal Bea receptą. Ta igavos ikieti kieti sad.gif Nors visus tik iš skardos ištrauktus dėjau į plastmasinius indelius su dangteliais, dar paskui į maišelisu dėjau ir užrišau. Ir vistiek gavosi kieti sad.gif Negalėsiu dovanoti žmonėms, nors taip planavau...

aš tai nesuprantu. taigi čia sausainis, jis gi niekada nebus kaip batonas... g.gif plius jie kazkiek minkštėja su laiku. t.y per kelias dienas, net ir specialiai niekur nelaikant
Atsakyti
QUOTE(MAMICY @ 2007 12 19, 21:36)
aš tai nesuprantu. taigi čia sausainis, jis gi niekada nebus kaip batonas... g.gif   plius jie kazkiek minkštėja su laiku. t.y per kelias dienas, net ir specialiai niekur nelaikant

Aš ir nenoriu, kad kaip batonas būtų. Man gavosi keitumo kaip džiuvėsėliai.
Tikiuosi, kad paminštės per kelias dienas šiek tiek.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lock: 19 gruodžio 2007 - 20:41
QUOTE(Lock @ 2007 12 19, 20:40)
Aš ir nenoriu, kad kaip batonas būtų. Man gavosi keitumo kaip džiuvėsėliai.
Tikiuosi, kad paminštės per kelias dienas šiek tiek.

As palaikiau truput5 kartu su pyragu uzdaryta, tai man suminkstejo, turbut nuo pyrago, nors amn asmeniskai kieti labiausiai ir patinka thumbup.gif
Minkstus radau kazkuriam rusiskam forume, jei rasiu, idesiu nuoroda. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(MAMICY @ 2007 12 19, 20:36)
aš tai nesuprantu. taigi čia sausainis, jis gi niekada nebus kaip batonas... g.gif  plius jie kazkiek minkštėja su laiku. t.y per kelias dienas, net ir specialiai niekur nelaikant

Man pagal tą receptą gavosi kaip akmenys, kietesni už bet kokius džiuvėsius doh.gif

Dėl to antrą kartą ir kepiau pagal receptą su grietine, ir gavosi normalaus sausaininio tipo meduoliai rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Owly: 19 gruodžio 2007 - 20:57
ГРИБА Д_АСЛЬ

2 яйца,
2/3 стакана сахара
2 ст. л. меда
2/3-3/4 стакана растительного масла
1 ч.л. ванильной эссенции(я брала 1 пакет ванильного сахара - 7 г.)
1 пачка разрыхлителя - 7г(я брала 2 ч.л. разрыхлителя)
~300 г. муки(у меня ушло около 3-х стаканов)
1 желток для смазки

Взбить яйца, сахар, мед и ванилин.
Добавить растительное масло, все хорошенько перемешать. Постепенно всыпать муку и замесить мягкое, эластичное тесто.
Скатать шарики с грецкий орех, если при формировании шариков тесто прилипает к рукам, то руки смазывать растительным маслом. А можно сформировать их валиками толщиной в 1-1,2 см и длиной 7~8 см.
На смазанный растительным маслом противень разложить печенья на расстоянии 3-4 см друг от друга. Смазать печенья желтком.
Выпекать при температуре 180°С на среднем уровне духовки ~15 минут.

Мои примечания
* отдельно желток для смазки печенья не использовала. Взбила слегка в чашечке полагающиеся 2 яйца, и почти всё вылила в тесто. А то, что осталось на донышке - вполне хватило обмазать печеньки.
* сахара брала 100 гр
* растительного масла тоже примерно 100 мл
* муки ушло =400 гр
* разрыхлитель - использовала весь пакетик 11 гр
* пекла 15 мин при 180 С.
_________________
Nuotraukoje atrodo, kaip tikri meduoliai 4u.gif
Atsakyti
Aš irgi kepiau pagal bea receptą ir gavosi thumbup.gif Gaila, kad jau pažadaėti dovanoms, o tai tuoj neliktų blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mulan: 19 gruodžio 2007 - 21:07
Svarbu neperkept meduolių. Praeitais metais kai kepiau Bea meduolius gavosi minkšti, bet kuriuos truputį per ilgai palaikiau orkaitėje kietesni. Jie perdžiūna vargšeliai. Dar kilo mintis - ar neturi įtakos medaus, cukraus šildymas. Pavyzdžiui jei užvirini šį mišinį, meduoliai gali būti kieti?
Atsakyti
Sveikutės;)
Pasirodysiu turbūt kaip nukritusi iš mėnulio, bet kas tas bea receptas?
dėkoju;)
Atsakyti