Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdiniai kepiniai 2

QUOTE(Vilione @ 2007 12 18, 12:40)
Sveikutes 4u.gif
Iskepiau ir as pagal BEA recepta meduolius - nu  thumbup.gif  gavosi thumbup.gif
Ir skanus, ir kvapnus, ir grazus ax.gif
Bandau ikelti nuotrauka savo 2 dienu triuso biggrin.gif  blush2.gif

Papildyta:
Ir dar viena nuotraukele ikeliu, is arciau 4u.gif
Beje, sunui labai patiko meduolius puosti thumbup.gif



Jezau kokie gražūs thumbup.gif
Atsakyti
[quote=Vilione,2007 12 18, 11:40]
Sveikutes 4u.gif
Iskepiau ir as pagal BEA recepta meduolius - nu thumbup.gif gavosi thumbup.gif
Ir skanus, ir kvapnus, ir grazus ax.gif
Bandau ikelti nuotrauka savo 2 dienu triuso biggrin.gif blush2.gif

kaip gražu - o kap glaista darei?
Atsakyti
QUOTE(Vilione @ 2007 12 18, 10:40)
Sveikutes 4u.gif
Iskepiau ir as pagal BEA recepta meduolius - nu  thumbup.gif  gavosi thumbup.gif
Ir skanus, ir kvapnus, ir grazus ax.gif
Bandau ikelti nuotrauka savo 2 dienu triuso biggrin.gif  blush2.gif



aha, labai grazuciai, linksmuciai biggrin.gif
o tau jie ne kieti gavosi?
as vakar kepiau, tai nzn, gal miltu per daug privariau doh.gif , bet laabai kieti.. na bet ir vistiek laabai skanus mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SUPERvaidule: 18 gruodžio 2007 - 12:36
Labai aciu uz komplimentus, man jie irgi labai faini atrodo ax.gif blush2.gif bigsmile.gif
Ne, nekieti gavpsi. MAt as juos iskepiau sekmadieni vakare, ir kaip sake Bea, dejau i sandaru puoda parai. O vakar vakare, grizus po darbo, puosiau biggrin.gif
Glaista dariau labai paprastai.
Tas baltas glaistas tai 1 baltymas sumaisytas su 200 gr. cukraus pudros, o rozinis - 1 baltymas sumaisytas su "Danisco sugar" milteliais braskiniais, as juos pirkau "IKI", kaip tik akcija jiems buvo thumbup.gif
Tiesa, 2 blekas meduoliu iskepiau su skylutem, tai vakar papuosem egle, vakare ikelsiu nuotraukas, labai wub.gif wub.gif wub.gif atrodo ax.gif
Atsakyti
Gal kas nors kepete Bea riesutini pyraga? Noreciau paklausti, ar jis tiktu pjaustyti gabaleliais ir deti i inda dovanu--t.y. ar nesubyres?

Va sita:




as siandien iskepeu pagal delfio recepta pyraga. dar neprapjoveu, bet atrodo gundanciai, idara paragavau ackiraj bedarant biggrin.gif , buvo labai skanu clap.gif
taigi rekomenduoju (pernai dariau labai panashu, tik pameciau recepta, buvo super)
Sveicariskas riesutu pyragas

http://www.delfi.lt/....php?id=3260418

Šis pyragas yra ypatingas ir skirtas tikrai išrankiam skoniui. Riešutų ir medaus įdaras - pikantiška ir skanu. Jeigu jums graikiškų riešutų skonis pasirodys per stiprus, įdarui galite naudoti ir lazdynų riešutus ar migdolus.
Tešlai:

350 g miltų,
200 g cukraus,
250 g atšaldyto sviesto arba margarino,
1 kiaušinis,
žiupsnelis druskos.

Įdarui:

300 g graikiškų riešutų,
200 g cukraus
100 g grietinėlės,
3 šaukštai medaus,
1 kiaušinio trynys,
1 šaukštas pieno arba grietinėlės.

Miltus suberiame į didelį platų dubenį ir sudedame gabaliukais sukapotą sviestą. Ant viršaus suberiame 200 g cukraus, žiupsnelį druskos, į vidurį įmušame kiaušinį. Viską kapojame dideliu plačiu peiliu, paskui greitai rankomis suminkome kietą trapią tešlą.

Tešlą suvyniojame į plėvelę ir maždaug 1 valandai padedame šaltai.

Sukapojame riešutus. Keptuvėje ant vidutinės ugnies iki gelsvumo apgruzdiname cukrų, suberiame susmulkintus riešutus ir dar truputį pakepiname. Tada supilame grietinėlę ir medų ir mišinį užviriname.

Masei užvirus keptuvę greitai nukeliame nuo ugnies ir mišinį ataušiname.

Orkaitę įkaitiname iki 200° C. Kepimo skardą ištepame riebalais arba išklojame folija.

Ant plonai miltais pabarstytos lentos iškočiojame 3-4 mm storio trapios tešlos lakštą, iš kurio išpjauname 30 cm skersmens skritulį. Juo išklojame paruoštą kepimo skardą.

Ant tešlos skritulio iškrečiame riešutų mišinį, išlyginame ir užlankstome prasikišusius kraštus.

Iš likusios tešlos išpjaunamas tokio pat dydžio skritulys ir juo užklojamas įdaras. Lakštų kraštus gerai prispaudžiame, o iš tešlos likučių išpjaustome įvairias figūrėles – mėnuliukus, žvaigždutes ir jas išdėliojame ant viršaus.

Išplakame kiaušinio trynį su 1 šaukštu grietinėlės arba pieno. Mišiniu ištepame pyrago viršų.

Pyragą įšauname į karštą orkaitę ir kepame maždaug 40 min. Iškepęs ir ataušintas pyragas gerai suvyniojamas ir laikomas kelias dienas, kol įgauną tikrąjį savo skonį.

Skanaus!
h
Atsakyti
Kepiau ne kartą šitą. Laabaai skanus thumbup.gif Bet pjaustant tikrai byra, nes tešla gi tokia. Jei nori dovanų, geriau kepk mažuliukus kaip pyragaičius. mirksiukas.gif
Atsakyti
Patarkite prašau, kiek laiko galioja meduoliukai su glajumi? vakar prisikepėm su dukryte Kalėdoms. O šiandien pradėjau galvoti, kad jie man susens iki to laiko g.gif
Atsakyti
Sveikos kepėjėlės.
Kalėdinį pyragą noriu padengti šokoladine glazūra ir apdėti graikiškų riešutų puselėmis. Gal žinote, kaip tuos riešutus apruošti, kad būtų traškesni, ir išlaikytų savo formą?
Atsakyti
QUOTE(Kaja @ 2007 12 19, 10:38)
Patarkite prašau, kiek laiko galioja meduoliukai su glajumi? vakar prisikepėm su dukryte Kalėdoms. O šiandien pradėjau galvoti, kad jie man susens iki to laiko g.gif

Tas pats ir man smile.gif Man rodos, jie tikrai iki Kaledu nesuges, nes kai pagalvoji, i sudeti gi ieina medus, glaistas labai cukrinis - puikus konservantai bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulyčiukas @ 2007 12 17, 14:59)
Mano meduoliukų receptas 4u.gif (jie gavosi traškiai minkštučiai, nereikėjo net laukti, tik atvėsusius jau galima ir puošti thumbup.gif )

Meduoliniai sausainėliai su šokoladu

125 g sviesto
250 g medaus (neturiu svarstyklių, tai dėjau maždaug 3 šaukštus)
125 g cukraus (apie pusę stiklinės dėjau)
1,5 šaukštelio meduolių prieskonių (pirkau spec. arbatos ir prieskonių parduotuvėje)
500 g miltų (na, gal reikėtų truputį mažiau...)
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis kakavos
1 kiaušinis
50 g pieninio (arba balto) šokolado
50 g karčiojo (juodojo) šokolado
50 g migdolų plokštelių
50 g pistacijų (aš vietoj siūlomų riešutų dėjau sutrupintus ankaridžių riešutus)
50 g vyšnių cukatų (šių irgi neradau, tai dėjau džiovintus ananasus, papajas, prieš tai susmulkinus)

Sviestą, medų, cukrų ir prieskonius maišydamos pakaitinkite ant lengvos ugnies (aš viską išlydžiau mikrobangų krosnelėje), kad cukrus ištirptų, tik neužvirinkite. Atvėsinkite. Į didesnį dubenį suberkite miltus, kepimo miltelius bei kakavą ir viską sumaišykite. Tada į dubenį su miltais supilkite sviesto mišinį, įmuškite kiaušinį ir viską gerai išminkykite. Tešlą uždenkite ir 2 val. palikite vėsioje vietoje (dėjau į šaldytuvą). Tada iškočiokite 0,5 cm storio lakštą ir spauskite formeles. Skardą išklokite kepimo popieriumi (patiesiau folijos ir patepiau sviestu) ir dėkite į iki 175 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 8-10 minučių (pati kepiau šiek tiek ilgiau – tiesiog atsidarius reikia vis pažiūrėti). Iškepusius sausainius atvėsinkite. Atskiruose dubenėliuose, karšto vandens vonelėse, ištirpinkite pieninį ir juodąjį šokoladą – jais padenkite sausainius (tepiau su peiliu). Tuomet sukapokite riešutus, galima apkepinti (aš nekepinau) ir susmulkinkite džiovintus vaisius.
Kvapnaus ir gardaus švenčių laukimo! 4u.gif


sudomino sis receptas. tik man neaisku, kiek to medaus deti. rasai - 250g. dejai tris saukstus. negi 3 saukatai - 250 g?kas gali tiksliai pasakyt, kiek tas medus sveria? kiek saukstas medaus sveria?
Atsakyti
QUOTE(Saran @ 2007 12 19, 15:21)
sudomino sis receptas. tik man neaisku, kiek to medaus deti. rasai - 250g. dejai tris saukstus. negi 3 saukatai - 250 g?kas gali tiksliai pasakyt, kiek tas medus sveria? kiek saukstas medaus sveria?


Žinok, aš pati neįsivaizduoju, todėl eksperimentavau doh.gif Bet gavosi kaip tik, ir medus jaučiasi sausainėliuose thumbup.gif Tai ir kitąkart tiek dėsiu 4u.gif
Atsakyti
Kažkur skaičiau, kad medaus šaukštas sveria apie 40g mirksiukas.gif
Atsakyti