kepam kalėdinius pyragus, sausainius ir t.t.
SENA TEMA čia
praeitos temos populiariausi kepiniai
meduoliukai:
Kočiojama meduolių tešla
dar vieni meduoliai
ir dar vieni
Japoniškas aguonų-obuolių pyragas
Daivajos kaledinis džiovintų vaisių pyragas
kalėdinis namukas
keli kūčiukų, kalėdaičių receptėliai
čia
čia
čia
o visa tema apie kaledinius namukus ČIA
Gražių švenčių o svarbiausia gražaus švenčių laukimo
[attachmentid=121988]
MEDUOLINIAI SAUSAINIAI
1 st. miltų
¼ st. krakmolo (aš naudojau kukurūzų, bet, manau, puikiausiai tiks ir bulvių)
200 gr. Sviesto
½ st. cukraus pudros
30 gr. (3 a.š.) grietinės
1/3 st. migdolų
1 a.š. kepimo miltelių ir žiupsnelis sodos
žiupsnelis druskos, vanilinio cukraus ir 1 a.š. tarkuotos citrinos žievelės
1 ½ a.š. meduolinių prieskonių (cinamono, kardamono, gvazdikėlių, imbiero, kvepiančiųjų ir karčiųjų pipirų lygiomis dalimis)
Mikseriu ištrinti sviestą su cukraus pudra. Įdėti grietinę, vanilinį cukrų, druską, citrinos žievelę įtarkuoti į dubenį, Suberti miltus, krakmolą ir kepimo miltelius ir sodą. Greitai išmaišyti mikseriu. Turėtų gautis minkšta tešla. Įdėti stambiai maltus riešutus, Rankomis formuoti graikiško riešuto dydžio rutuliukus ir dėti ant kepimo popieriaus. Sausainėliai stipriai išsipučia, todėl palikite tarpelius tarp kamuoliukų. Kepant jie susiploja ir gaunasi panašūs į meduoliukus.Kepti 175 laipsnių orkaitėje apie 20-25 min.
Tikrai nesitikėjau, kad bus tokie trapūs ir skanūs sausainiukai. Gavosi apie 25, nors šaltinyje žadėjo 16. Manau labai tinka žmonėms, negalintiem naudoti medaus, nes jo čia paprasčiausiai nėra.
Labai skanu.
MEDUOLINIAI SAUSAINIAI
1 st. miltų
¼ st. krakmolo (aš naudojau kukurūzų, bet, manau, puikiausiai tiks ir bulvių)
200 gr. Sviesto
½ st. cukraus pudros
30 gr. (3 a.š.) grietinės
1/3 st. migdolų
1 a.š. kepimo miltelių ir žiupsnelis sodos
žiupsnelis druskos, vanilinio cukraus ir 1 a.š. tarkuotos citrinos žievelės
1 ½ a.š. meduolinių prieskonių (cinamono, kardamono, gvazdikėlių, imbiero, kvepiančiųjų ir karčiųjų pipirų lygiomis dalimis)
Mikseriu ištrinti sviestą su cukraus pudra. Įdėti grietinę, vanilinį cukrų, druską, citrinos žievelę įtarkuoti į dubenį, Suberti miltus, krakmolą ir kepimo miltelius ir sodą. Greitai išmaišyti mikseriu. Turėtų gautis minkšta tešla. Įdėti stambiai maltus riešutus, Rankomis formuoti graikiško riešuto dydžio rutuliukus ir dėti ant kepimo popieriaus. Sausainėliai stipriai išsipučia, todėl palikite tarpelius tarp kamuoliukų. Kepant jie susiploja ir gaunasi panašūs į meduoliukus.Kepti 175 laipsnių orkaitėje apie 20-25 min.
Tikrai nesitikėjau, kad bus tokie trapūs ir skanūs sausainiukai. Gavosi apie 25, nors šaltinyje žadėjo 16. Manau labai tinka žmonėms, negalintiem naudoti medaus, nes jo čia paprasčiausiai nėra.
Labai skanu.
ĖĖĖĖĖĖĖĖĖĖĖĖ
ISGASDINOT
as kaledini pyraga sulaisciau tik iskepusi
tai ka jam jau viskas?
stovi jau2savaites
pasakykit kad tai netiesa pasakyyyykit
o jei rimtai ar dar imanoma ji isgelbeti...?
ISGASDINOT
as kaledini pyraga sulaisciau tik iskepusi
tai ka jam jau viskas?
stovi jau2savaites
pasakykit kad tai netiesa pasakyyyykit
o jei rimtai ar dar imanoma ji isgelbeti...?
QUOTE(mėlynė @ 2007 11 27, 14:35)
ĖĖĖĖĖĖĖĖĖĖĖĖ
ISGASDINOT
as kaledini pyraga sulaisciau tik iskepusi
tai ka jam jau viskas?
stovi jau2savaites
pasakykit kad tai netiesa pasakyyyykit
o jei rimtai ar dar imanoma ji isgelbeti...?
ISGASDINOT
as kaledini pyraga sulaisciau tik iskepusi
tai ka jam jau viskas?
stovi jau2savaites
pasakykit kad tai netiesa pasakyyyykit
o jei rimtai ar dar imanoma ji isgelbeti...?
pradaryk ir paragauk.. blogiausiu atveju gali dar nauja kepti...
Gal mergaites pasidalintumet receptu, kaip Kaledoms iskepti idaryta kalakuta? Niekada nesu bandziusi, bet siais metais "surizikuociau" pabandyt
Papildyta:
Oi, atsiprasau, post faktum susipratau, kad cia ne i tema parasiau...
Papildyta:
Oi, atsiprasau, post faktum susipratau, kad cia ne i tema parasiau...
QUOTE(Zaizute @ 2007 11 27, 22:01)
Gal mergaites pasidalintumet receptu, kaip Kaledoms iskepti idaryta kalakuta? Niekada nesu bandziusi, bet siais metais "surizikuociau" pabandyt
Papildyta:
Oi, atsiprasau, post faktum susipratau, kad cia ne i tema parasiau...
Papildyta:
Oi, atsiprasau, post faktum susipratau, kad cia ne i tema parasiau...
Japoniskas aguonu-obuoliu pyragas labai skanus
QUOTE(MAMICY @ 2007 11 27, 15:37)
pradaryk ir paragauk.. blogiausiu atveju gali dar nauja kepti...
aciu uz patarima...,bet jo ragaut nesinori,nes nesiuos kitus vaisinti..
o kainavo jis su visu romu apie100lt...
nezinau as jau taip supratus buvau,pagal senus komentarus,kad tik iskepusi ji reik sulaistyt...
zodziu NESISEKA man
Kepimo knygoj skaiciau, kad sulaistyti reikia max prie 2 savaites, per tas 2 sav reikia ir suvalgyti. Pati nebandziau, todel zinios kol kas tik teorines.
o stai ir bus jums praktines.........
Laba vakara
O gal kuri zinot, kur Vilniuje galima nusipirkt nebrangiai kalediniu angeleliu formeles?
O gal kuri zinot, kur Vilniuje galima nusipirkt nebrangiai kalediniu angeleliu formeles?
Žiurint kokios tu formelės nori. jei kočiotai tešlai, tai paprasčiausiai nusipiešk ant storesnio popieriaus, kardono, apkirpk- va tau ir ir trafaretas. Ko neturiu visada taip darau- visai patogu
Japoniškas aguonų - obuolių pyragas:
8 kiaušiniai
250 g margarino
200 g cukraus
300 g aguonų
600 g obuolių
8 šaukšteliai manų košės
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
migdolų aliejaus kelis lašus
Razinų jei patinka saują
Recepte parašyta, kad reikia mano košės. Kas kepėte dėjote manų košę ar manų kruopas?
Jei dėjote manų košę, tai kokiu santykiu pieną su kruopom virėte?
8 kiaušiniai
250 g margarino
200 g cukraus
300 g aguonų
600 g obuolių
8 šaukšteliai manų košės
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
migdolų aliejaus kelis lašus
Razinų jei patinka saują
Recepte parašyta, kad reikia mano košės. Kas kepėte dėjote manų košę ar manų kruopas?
Jei dėjote manų košę, tai kokiu santykiu pieną su kruopom virėte?