Įkraunama...
Įkraunama...

Į lopšelį nuo metukų?

QUOTE(Upsiukas @ 2005 07 12, 16:40)
Jau užrašiau į "Beržinėlį", bet būtina sąlyga - vaikas turi vaikščiot. Dar bandysiu į kitą užrašyt, jei ten nepavyktų pakliūt.

iki metukų išmoksite 4u.gif Mano mažė ne iš smulkiųjų, tai 11 mėnesių pradėjo. Beje, kai aš ėjau užrašyti į daržą, tiek vedėja, tiek grupės auklėtojos jokių reikalavimų nesakė. Kai paklausiau, ar visi vaikučiai mokėjo vaikščioti, pasakė, kad ne schmoll.gif . Apimti kolektyvizmo jausmo per kelias savaitėles išmoksta thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(mandalina @ 2005 07 12, 13:15)
Beje, mergicos, aš čia ne į temą, bet socialinių reikalų labirintuose apie daugiavaikes šeimas jau seniai tyla - abejoju ar kas atsakys  biggrin.gif
Kaip supratau, daugiavaikėms taikoma lengvata - reikia mokėti tik pusė kainos už darželį. Gal kas žinote kokius dokumentus reikia pristatyti? Tipo pažymą iš seniūnijos apie šeimos sudėtį ir t.t.

Mandalina, mano galva už trečią vaiką tu mokėsi pusę kainos, nesvarbu, kad kiti du mokyklinukai. O dėl dokumentų, tavim dėta pasiskambinčiau į darželį.

QUOTE(Upsiukas @ 2005 07 12, 16:40)
Jau užrašiau į "Beržinėlį", bet būtina sąlyga - vaikas turi vaikščiot. Dar bandysiu į kitą užrašyt, jei ten nepavyktų pakliūt.

Upsiuk, tikrai pasidomėk kitais darželiai. Ar jums Berželis labai patogu, todėl nenorit kitur? Mes turim patirties dviejuose darželiuose. Į pirmąjį todėl ir vedėm, kad reikalavimų jokių nebuvo, nei vaikščiot, nei valgyt pačiam. Bet dar vienas mano patarimas, kalbėk su auklėtojom. Nes vienai forumietei taip buvo. Pakalbėjo su direktore, viskas atrodė puikiai, o pasirodė, auklėtojos nepatenkintos, kad 11 mėnesių nevaikščiojantį vaiką priėmė. O ir kitų vaikų tėvai neapsidžiaugė, nes vaikučių į lauką pradėjo nebevest, mažiukams atsiradus. Taip kad pasidomėk grupe, kurioj vaikas bus. Viskas priklauso nuo auklėtojų.
Atsakyti
QUOTE(Upsiukas @ 2005 07 12, 17:40)

Tai labai mažai reikalauja smile.gif Nes mes užsirašėm į "Vaidulutę", tai ten: priima tik nuo 1,5 metų, vaikas turi mokėt daryt į puoduką, turi mokėt pats valgyt šaukštu, turi mokėt gert iš puoduko blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Karambola @ 2005 07 13, 07:24)
Į pirmąjį todėl ir vedėm, kad reikalavimų jokių nebuvo, nei vaikščiot, nei valgyt pačiam. Bet dar vienas mano patarimas, kalbėk su auklėtojom. Nes vienai forumietei taip buvo. Pakalbėjo su direktore, viskas atrodė puikiai, o pasirodė, auklėtojos nepatenkintos, kad 11 mėnesių nevaikščiojantį vaiką priėmė. O ir kitų vaikų tėvai neapsidžiaugė, nes vaikučių į lauką pradėjo nebevest, mažiukams atsiradus. Taip kad pasidomėk grupe, kurioj vaikas bus. Viskas priklauso nuo auklėtojų.

tikrai, kad viskas nuo auklėtojų priklauso. Čia jau auklėtojos apsileidusios. Darželyje, kuriame užrašiau mažę, nevaikščiojančius vaikus su vėžimais į lauką veža. Du kartus per dieną, jei nelyja.
Upsiuk, vaikščios tavo mažius - laiko dar daug thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Amžina studentė @ 2005 07 13, 08:52)
Tai labai mažai reikalauja  smile.gif Nes mes užsirašėm į "Vaidulutę", tai ten: priima tik nuo 1,5 metų, vaikas turi mokėt daryt į puoduką, turi mokėt pats valgyt šaukštu, turi mokėt gert iš puoduko  blink.gif

dėl to nuo metų ir nepriima, kad visus išvardintus dalykus mamos išmokintų ax.gif
O daryti į puoduką ar prašytis turi mokėti?
Atsakyti
smile.gif Sveikos. Nuop rudens zadu savo mergyte i lopsi vest. Niu zinot, as kaip ir vobla, jau dabar negaliu ramiai sedeet ...sirdi skauda. cry.gif Valgyt pati pradejo. gerti is puoduko irgi. MIegam be merliuku. O problema tokia...darom i pampersus... blush2.gif o rudeni JAU 2 metai ...nenori sedet.. ir svarbiausia po pietu miegelio apsikakoja dar lovytej....sakes kaip bijau kad to vaiko nedreskytu...Ka apie tai manot...kaip ten su pampersu reikalais. ar jo pratina sodint ant puodo. Ir kokiaiis budais. blink.gif geruoju.ar nelabai... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Upsiukas @ 2005 07 12, 17:40)

tai tikrai nera butina ( tiksliau pasakius jokiais istatymais, tiesiniais aktais nera patvirtinta) tai yra tiesiog vedejos ir aukletoju nenoras apsisunkinti savo darba.
Pati tiesiogiai su tuo susiduriau ir man vedeja tiesiai sviesiai pasake, kad joks darzelis negali to reikalauti, tik paprasciausiai prasyti ar pageidauti.
Lygiai taip pat negali reikalauti, kad vaikas pats valgytu, prasytusi ant puoduko...

Ir dar del sirgimu - na nzn is kur jusu vaikai tiek serga. Jei buciau turejusi imti nedarbingumo lapelius per ju ligas, tai nuo pernai rugsejo menesio ( nuo tada esam pakeite darzeli) su dviem vaikais gautusi 4-5 nedarbingumo lapeliai.
Tokiam laiko tarpui tai nera daug, o jei su vyru dar pasidalini.
Gal paprasciausiai reikia galvoti, kaip vaiko imuniteta stiprinti - skiepai, imuno stimuliatoriai, vitaminai, proceduros. Pvz kai su maze buvom sanatorijoje, issipikome drusku kambarius. Pas ja yra alergine sloga, kuri daznai pereina i pulinga, tai profilaktiskai bandem stiprintis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Silvute: 13 liepos 2005 - 10:14
QUOTE(Ramunėlė* @ 2005 07 13, 10:09)
Ka apie tai manot...kaip ten su pampersu reikalais. ar jo pratina sodint ant puodo. Ir kokiaiis budais. blink.gif geruoju.ar nelabai... g.gif

dėl šito tai tikrai nereikia pergyventi thumbup.gif . Kai kalbėjau su auklėtojoms, jos pasakojo, kad vaikučius sodina ant puoduko, keičia pampersus ir jokių problemų tame nemato 4u.gif
Atsakyti
mes irgi šuoliuojam į darželį ax.gif ryte nuveda tėtis, pasiimam visaip. Kas man labiausia patinka, kad ji darželyje gerai valgo rolleyes.gif o namie tai vis lakstyt ir siūlyt reikia. Nešiojam sauskelnes, bet jokių problemų dėl keitimo nebuvo. kas man labai patinka, kad yra mšri grupė - vaikai bene iki 5m, tai tų mažiukų nebuna tiek daug, todėl jie tikrai būna gerai prižiūrėti. Šiaip maitina tuos mažiukus, tik kad maniškė jau nelabai sakė leidžiasi.... ax.gif
Šiaip esu tikrai patenkinta darželiu, mažę pasiimam visą spirgančią, visą kelią namo čiauškia taip įnirtirtingai kažką, matosi kad kupina emocijų thumbup.gif o ir šnekėti man rodos daugiau pradėjo....

Upsiuk, teko ir man išgirsti tokiu repliku, na gal juoko formoj truputį, bet... sako - kas per despotai tėvai tokį mažą vaiką į darželį vest? O ta moteriškė, kuri taip sakė, pati savo anūkų neleido į darželį ir žiūrėjo doh.gif tai aš pagalvojau kad vargšai vaikai turbūt....
ir jokio despotizmo nematau, vaikui tikrai geriau nei namie tarp tu pačių sienų su tuo pačiu žmogum tupėt...
Atsakyti
as savo ir ryte isleidau su teciu, tai vaikas net neverkia biggrin.gif O kai as einu, tai klyksma tebegirdziu prie lauko duru cry.gif
O vakare pasieme vakar ir tetis, tai sake visai net nenori niekur eiti, vaikstineja po miskeli su kt vaikais thumbup.gif
Kazkas naujo per 2 menesius kai lankom darzely thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Amžina studentė @ 2005 07 13, 08:52)
Tai labai mažai reikalauja  smile.gif Nes mes užsirašėm į "Vaidulutę", tai ten: priima tik nuo 1,5 metų, vaikas turi mokėt daryt į puoduką, turi mokėt pats valgyt šaukštu, turi mokėt gert iš puoduko  blink.gif

doh.gif oho, kiek reikalavimų blink.gif O į kitą darželį nebandei?

QUOTE(Ramunėlė* @ 2005 07 13, 10:09)
....sakes kaip bijau kad to vaiko nedreskytu...Ka apie tai manot...kaip ten su pampersu reikalais. ar jo pratina sodint ant puodo. Ir kokiaiis budais. blink.gif geruoju.ar nelabai... g.gif

Na, nusiramink, nieko ten baisaus nebūna. Tiesiog visus pasodina ant puodo ir tiek. Mūsiškė namuose nė už ką nesedėdavo, o daržely su visais. O dabar jau ir pati prašytis ant puodo pradėjo. Dabar eisim į kitą darželį, tai ten mišri grupė, berods iki 3 metukų.

QUOTE(Silvute @ 2005 07 13, 10:12)
Ir dar del sirgimu - na nzn is kur jusu vaikai tiek serga. Jei buciau turejusi imti nedarbingumo lapelius per ju ligas, tai nuo pernai rugsejo menesio ( nuo tada esam pakeite darzeli) su dviem vaikais gautusi 4-5 nedarbingumo lapeliai.
Tokiam laiko tarpui tai nera daug, o jei su vyru dar pasidalini.
Gal paprasciausiai reikia galvoti, kaip vaiko imuniteta stiprinti - skiepai, imuno stimuliatoriai, vitaminai, proceduros. Pvz kai su maze buvom sanatorijoje, issipikome drusku kambarius. Pas ja yra alergine sloga, kuri daznai pereina i pulinga, tai profilaktiskai bandem stiprintis.

Na, Silvute, nzn ir aš iš kur tie mūsų vaikai serga, bet serga. Nuo kitų vaikų užsikrečia, nuo mūsų užsikrečia, po to imunitetas nuo ligų nusilpsta. Džiaukis, kad mažai serga ir kitų nekaltink, kad kažką ne taip daro.
Jo, mamos, dar viena problema darželyje - sergantys vaikai. Pamenu senajam daržely atvedė mažiuką berniuką, jam pakilo temperatūra iki 39, kai atėjau pasiimt saviškės vakare, vaikas klykia, šeimininkėlė ir auklėtoja susinervijus, tėvams iš kart paskambino, o tie neatvažiavo pasiimt... Sloguojantys vaikai ateina, tai slogą vieni nuo kitų pasigauna, akių uždegimą, enterovirusus ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(Karambola @ 2005 07 13, 13:14)
doh.gif oho, kiek reikalavimų blink.gif O į kitą darželį nebandei?

Užsirašę dar ir į kitą darželį, bet neaišku, ar pateksim g.gif O valdžia šiuo metu atostogauja ax.gif Bet "Vaidilutė" kokių 5 forumo mamyčių yra išgirta, nei vieno blogo žodžio negirdėjau g.gif Kai pasiskaičiau, tai ne darželis o rojus rolleyes.gif Nu tai ir norim mes į tą rojų biggrin.gif Ir myli, ir rūpinasi, ir neserga, ir rinkliavos mažos, ir daug renginių, ir folklorinios ansamblis, ir "Dainų dainelėj" dalyvavo smile.gif Poroj temų buvo paminėta, kad net iš Baltupių ir Jeruzalės čia vežioja vaikus ir labai patenkintos visos g.gif
Atsakyti