Įkraunama...
Įkraunama...

Į lopšelį nuo metukų?

QUOTE(Karambola @ 2005 07 12, 10:31)
Mandalina, mūsų tete parą dirba, tris turi laisvas. Auklę samdėm tik tomis dienomis, kai jis dirbdavo. Taip ir į darželį žadėjom leist, kas ketvirtą dieną. Bet mus auklėtojos iš karto perkalbėjo, kad vaikus bus be galo sunku adaptuotis , ir patarė bent pirmuosius metus leist kiekvieną dieną. Taip ir darom. Tiiksliau darėm, daba biškį atostogos nuo darželio biggrin.gif

niu gal ir teisybė g.gif Kol vaikas toks mažas, tai ir po kelių dienų pertraukos jam ėjimas į darželį gali pasibaigti vos ne nauju pratinimu ax.gif
O kas iš jūsų dažniausiai vaiką į daržą veda? Tu ar vyras? Kas tuo atveju, kai jis grįžta po naktinės pamainos? Kaip derinate šiuos dalykus?
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2005 07 12, 09:20)
Oi, pas tave net dvi štukos doh.gif man kažkaip sirgo gal pirmus du mėnesius daugiau, o paskui- nebe. Gal tiesiog reiktų kol pratinsi prie lopšio atostogas paiimti, jei aišku tokios priklauso. Mėnesį vyras, mėnesį tu- ir prašoksit tą etapą...Bet šiaip tikrai sunku- galima aikšu samdyt auklę, ligos atvėjams, bet dvynukams auklę ko gero rast dar sunkiau g.gif
Na, vaiko ligos bet kokiu atvėju yra problema, lopšely jis ar ne... sad.gif

Tai va atostogose dabar esu, tad nelabai paskui gausiu... na bet matysim, gal dar auklę gausim, tad nereiks lopšelio, nors čia pasiskaičius aš jame tik daugiau pliusų matau, nei minusų
Atsakyti
Kazkaip turiu tokios patirties su auklem, kad siandien priziuri, o rytoj pasakys, zinote, as NORMALU darba gavau... sad.gif
Pas mus kazkaip priimta tokie variantai, kaip : ieskau darbo, galiu dirbti indu ploveja, sarge, aukle... maciau keleta tokiu skelbimu... tipo galiu dirbti bet kuo, nu dar ir aukle is bedos.
Nesakau, yra superiniu aukliu, kurias vaikai labai pamilsta, ir dar eidami i mokykla tebebendrauja. Yra zmoniu, kurie tiesiog gime dirbti su vaikais.
Tiesiog mano patirtis tokia ne kokia, tai ir nuomone skeptiska... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mandalina @ 2005 07 12, 10:36)
O kas iš jūsų dažniausiai vaiką į daržą veda? Tu ar vyras? Kas tuo atveju, kai jis grįžta po naktinės pamainos? Kaip derinate šiuos dalykus?

Vaiką į darželį dažniausiai veda vyras. Beje, taip daryti rekomenduočiau visoms mamoms, jei turit tokią galimybę. Ir vaikučiui papraščiau, lengviau daržely pasilieka, ir pačiai mamytei ne taip širdį skauda, kai negirdi to klyksmo... Nesvarbu, kad jis po minutės nutyla, bet vis tiek širdį sopa... cry.gif Mano vyras dirba ne pamainom, o paromis. Naktį jis miega, tik ne namie, o darbe. Kadangi darbe turi būti iki 7, mes puikiausiai suderinam tuos dalykus. Jis grįžta, aš būnu jau atsikėlus, dažniausiai ir vaikas jau atsikėlęs būna. Tada tetis veža mažąją į darželį, o mane į darbą biggrin.gif

QUOTE(Rimukas @ 2005 07 12, 10:52)
...Pas mus  kazkaip priimta tokie variantai, kaip : ieskau darbo, galiu dirbti indu ploveja, sarge, aukle...  maciau keleta tokiu skelbimu... tipo galiu dirbti bet kuo, nu dar ir aukle is bedos...

Jo, yra superinių, bet jos kainuoja ne 500 lt per mėnesį... Mes irgi porą turėjom (pasisakius esu juodajam auklių sąraše, mamos, prieš samdydamosi auklę paskaitinėkit tą sąrašą). Pirmoji vis mokė, kaip vaikus augint. Pensininkė buvo, jos supratimas apie vaikų aujklėjimą kardinaliai skyrėsi nuo manojo.
Antroji auklė, kaip ir Rimuko variantas, visą laiką kol pas mus dirbo, normalaus darbo ieškojosi, nelaiminga buvo ir nuskriausta. Geriausias numeris buvo, kai vyrą savaitei paguldė į ligoninę (operacijai), mūsų auklė tą savaitę galėjo tik vieną dieną iš penkių, kai vyrui operaciją darė doh.gif Gerai, kad darbdavys mano supratingas. Kitaip iš darbo, matyt, būčiau išlėkus. Po tos savaitės nusprendėm neeksperimentuot daugiau su auklėm, o leist į darželį. Beje, su aukle paliekant vaiką man ne ką mažiau skaudėjo širdį, nes klykė mažoji nežmoniškai. Net kaimynai pradėjo klausinėt, kas vaikui yra, nes po to dar pusę valandos verkdavo, auklė nesugebėdavo nuramint. O adržely vaikus pamato ir ašarų kaip nebuvę thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Karambola @ 2005 07 12, 11:48)
Vaiką į darželį dažniausiai veda vyras. Beje, taip daryti rekomenduočiau visoms mamoms, jei turit tokią galimybę. Ir vaikučiui papraščiau, lengviau daržely pasilieka, ir pačiai mamytei ne taip širdį skauda, kai negirdi to klyksmo... Nesvarbu, kad jis po minutės nutyla, bet vis tiek širdį sopa... cry.gif

Aš taip ir padariau, nors turiu galimybę nuvest ir pati, bet perleidau šias pareigas vyrui. Tiesa buvo momentas, kad sakiau jau mieliau keisčiausi- vesčiau aš, o parvestų jis, nes vienu metu nenorėdavo eit namo ir gerą pusvalandį aš ten su ja rūbinėj marinuodavausi doh.gif O paskui dar pabandyk į namus tiesiai pataikyt- lapnoja į priešingą pusę ir vsio- nori visur (ypač į parduotuves), tik ne namo...
Atsakyti
Beje, mergicos, aš čia ne į temą, bet socialinių reikalų labirintuose apie daugiavaikes šeimas jau seniai tyla - abejoju ar kas atsakys biggrin.gif
Kaip supratau, daugiavaikėms taikoma lengvata - reikia mokėti tik pusė kainos už darželį. Gal kas žinote kokius dokumentus reikia pristatyti? Tipo pažymą iš seniūnijos apie šeimos sudėtį ir t.t.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mandalina: 12 liepos 2005 - 13:15
Nezinau Mandalina ka reikia pristatyti, bet dar rugsejo menesi per susirinkima sake, kad toms seimoms, kurios augina tris vaikus, uz trecia vaikuti - puse darzelio mokescio...
Atsakyti
QUOTE(Rimukas @ 2005 07 12, 13:53)
Nezinau  Mandalina ka reikia pristatyti, bet dar rugsejo menesi per susirinkima sake, kad toms seimoms, kurios augina tris vaikus, uz trecia vaikuti - puse darzelio mokescio...

kaip tai už trečią? blink.gif A jei pas mani du mokykloj jau mokosi, kaip tada? g.gif
Atsakyti
Nenoriu taves balamutint, nezinau. Kol kas man nelabai aktualu, tai tik girdejau, kad varpai skambijo, bet kurioj pusej, nezinau.... blush2.gif
Gal pasiskambink i darzeli? blink.gif
Atsakyti
Mane nervina, atsirado mada - samdyt auklę. Prieš kelis metus tai buvo kaip ir prabanga, o dabar - tiesiog būtinybe patapo. Nėvelnio, juk mes augom be jokių auklių, metai sukakdavo ir į daržą. Užaugom, nenumirėm. Nėr jokių blogų prisiminimų apie darželį. Nesu madų auka ir vaiką vesiu daržan, be to, nėr galimybių mokėt 600Lt. kas mėnesi auklei. Aj, ir šiaip nervina, nes beveik kievienas giminaitis, draugas pažystamas jaučia pareigą skelt pamokslą, išgirdęs, kad mes vaiką nuo metų daržan vesim. Mažiau pamokslautų ir savo kieme apsidairytų.
Atsakyti
QUOTE(Upsiukas @ 2005 07 12, 16:32)
Mane nervina, atsirado mada - samdyt auklę. Prieš kelis metus tai buvo kaip ir prabanga, o dabar - tiesiog būtinybe patapo. Nėvelnio, juk mes augom be jokių auklių, metai sukakdavo ir į daržą. Užaugom, nenumirėm. Nėr jokių blogų prisiminimų apie darželį. Nesu madų auka ir vaiką vesiu daržan, be to, nėr galimybių mokėt 600Lt. kas mėnesi auklei. Aj, ir šiaip nervina, nes beveik kievienas giminaitis, draugas pažystamas jaučia pareigą skelt pamokslą, išgirdęs, kad mes vaiką nuo metų daržan vesim. Mažiau pamokslautų ir savo kieme apsidairytų.

man patinka tavo požiūris thumbup.gif A daržą jau išsirinkai? Užrašei vaiką?
Atsakyti
QUOTE(mandalina @ 2005 07 12, 17:34)
A daržą jau išsirinkai? Užrašei vaiką?

Jau užrašiau į "Beržinėlį", bet būtina sąlyga - vaikas turi vaikščiot. Dar bandysiu į kitą užrašyt, jei ten nepavyktų pakliūt.
Atsakyti