Įkraunama...
Įkraunama...

Į lopšelį nuo metukų?

QUOTE(Upsiukas @ 2005 10 12, 23:19)
Na, aš turėjau omeny tai, jog visi vaikai turi persirgt jiems skirtą ligų puokštę. Net jei vaiko išvis nevesi daržan, jis sirgs mokykloje tomis ligomis, kuriomis būtų persirgęs darželyje.
Na, gal neaiškiai rašau, bet nesurezgu protingesnio sakinio blush2.gif

Čia tai jau tikrai pačios išmąstyta teorija ax.gif Jei vaikas nesirgo ankstyvoje vaikystėje, tai dar nereiškia, kad šios ligos "susikaupė" ir jomis sirgs mokykloje schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(smulkute @ 2005 10 13, 18:22)
Čia tai jau tikrai pačios išmąstyta teorija ax.gif Jei vaikas nesirgo ankstyvoje vaikystėje, tai dar nereiškia, kad šios ligos "susikaupė" ir jomis sirgs mokykloje schmoll.gif

Aišku, kad jos nesusikaupė. Tik vaikas neįgijo imuniteto joms. Čia kaip skiepai. Kol su vaikais, turinčiais įvairių bacilų nepabendraus, tol imuniteto ir neįgis.
Atsakyti
QUOTE(smulkute @ 2005 10 13, 18:22)

Na, man gydytoja šią teoriją išvedė unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Upsiukas @ 2005 10 14, 16:55)
Na, man gydytoja šią teoriją išvedė unsure.gif

Upsiuk, tu teisi, tik žodelius ne taip sudėliojai 4u.gif Bobšė tave pataisė. Imunitetas tikrai įgyjamas 4u.gif
Atsakyti
Aš saviškį išleidau į lopšelį 1,5 metukų.... Jau apsiprato-lopšelyje jam patinka...Kartais reikia gaudyti, kad namo eitumėme smile.gif Jau beveik išmoko pats valgyti...tik nepatiko iš pradžių vienos auklėtojos požiūris-jis nesiprašo ant puoduko-tai reikia mauti pampersą... Jis pas mane nuo 1m 3 mėn be pamperso vaikšto ir miega... IR dar-pradėjo daugiau šnekėti...tik nelabai suprantam dar smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Blobse @ 2005 10 14, 10:10)
Aišku, kad jos nesusikaupė. Tik vaikas neįgijo imuniteto joms. Čia kaip skiepai. Kol su vaikais, turinčiais įvairių bacilų nepabendraus, tol imuniteto ir neįgis.

Aš suprantu, kai persergama vėjaraupiais ir kt. vaikiškom ligom, išskyrus peršalimo ligas. Jei vienas apsisnarglėjęs, kosintis vaikšto, tai didelė tikimybė, kad ir kitas "artimai" pabendravęs susirgs. Ir jei taip kas mėnesį sirgs, tai kokis čia imunitetas įgyjamas g.gif ?
Atsakyti
Galetu buti griezta tvarka darzeliuose(bent jau lopseliuose), kad snargli tampantis iskart butu islydimas namo gydytis.Tokiu budu neapsikrestu kiti, sveikieji. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2005 10 17, 10:25)
Aš saviškį išleidau į lopšelį 1,5 metukų.... Jau apsiprato-lopšelyje jam patinka...Kartais reikia gaudyti, kad namo eitumėme smile.gif Jau beveik išmoko pats valgyti...tik nepatiko iš pradžių vienos auklėtojos požiūris-jis nesiprašo ant puoduko-tai reikia mauti pampersą... Jis pas mane nuo 1m 3 mėn be pamperso vaikšto ir miega... IR dar-pradėjo daugiau šnekėti...tik nelabai suprantam dar smile.gif

rolleyes.gif Ta prasme, be pamperso vaiksto? g.gif Tai aukletojai reikia sekti, kada kelnes suslampa ir keisti jas?Ar slapias vaiksto?
Atsakyti
QUOTE(sigitulka @ 2005 10 17, 11:20)
Aš suprantu, kai persergama vėjaraupiais ir kt. vaikiškom ligom, išskyrus peršalimo ligas. Jei vienas apsisnarglėjęs, kosintis vaikšto, tai didelė tikimybė, kad ir kitas "artimai" pabendravęs susirgs. Ir jei taip kas mėnesį sirgs, tai kokis čia imunitetas įgyjamas g.gif ?

Imunitetas įgyjamas, nes pirmą kartą pabendravęs su sergančiu, tikrai ir pats susirgs, o jau po kelių metų organizmas bus atsparesnis ir kad ir bus su sergančiu, susirgti tikimybė bus žymiai mažesnė. Mes gi nesusergam taip greitai, nors ir dirbam kartu su sergančiais einam ir parduotuvėse visokių čiaudinčių/kosinčių yra.
Mano sūnus kai pradėjo eiti į darželį, tai sirgo taip: savaitę eina į darželį, po to 2-3 savaites serga su aukščiausia temperatūra. Po poros metų ligos pradėjo mažėti ir lengvėti. Dabar jau sergam kaip visi: kartą du per metus.
Atsakyti
Na, man čia atrodo ginčytinas klausimas g.gif . Negi nuolat sergančio vaiko imunitetas tampa stipresnis, nei nesergančio g.gif . Ligos visgi alina organizmą g.gif
Atsakyti
QUOTE(sigitulka @ 2005 10 19, 09:24)
Na, man čia atrodo ginčytinas klausimas g.gif . Negi nuolat sergančio vaiko imunitetas tampa stipresnis, nei nesergančio g.gif . Ligos visgi alina organizmą g.gif

Teoriškai aš nežinau, ne gydytoja. 4u.gif Bet praktikoje dažniausiai būna taip.
Atsakyti
QUOTE(miluka @ 2005 09 30, 13:10)
Sveikos mamos,gal yra zinanciu geru lopseliu priimanciu 1 metu vaikucius Jonavoje? Kiek girdejau,juose labai dideles eiles ir be pazinciu vaikelio nepriima.

QUOTE(Amžina studentė @ 2005 09 30, 13:34)
O Tu įeik į temą "kaimynai" ir paieškok, ar ten nėra kokių nors Jonavos mamyčių paplepėjimų  mirksiukas.gif Va pas jas ir klausk  smile.gif

Tikrai Miluka, prasom apsilankyti pas mus skyrelyje "Jonavos mamytes" ir viska suzinosi mirksiukas.gif O nuo metuku Jonavoj priima "Zilvitis" ( bet ten eile kaip pati minejai), taciau nuo siu metu atidaryta lopselio grupe "Lakstingalelej" ir kol kas ten grupe tikrai nepilna mirksiukas.gif Na o jei tavo mazyle gimus 2004m pradzioj(t.y. sausi - kova) tai ir i "Dobila" priima, o nuejus pasisneketi, gal veliau gimusia priimtu( atsiprasau neuzfiksavau kada gimus blush2.gif )
Atsakyti