Įkraunama...
Įkraunama...

Į lopšelį nuo metukų?

QUOTE(smulkute @ 2005 08 25, 18:07)
Daugiau ranka prie sirdies pridejus galiu pasakyt, kad sia tema nekalbesiu, nes gali atsirast mamu, kurios nores paskaityt apie "Pelene", o ras dar daugiau beletristikos.

wub.gif Smulkuuuuuute wub.gif Tai beletristika tol, kol nevedi vaiko į daržą 4u.gif Po to tai tampa labai aktualu ax.gif Nepyk. Čia paprasčiausiai renkasi ir ta chebra, kurios veda vaikus nuo metukų, ir susiduria su kažkokiom problemom. Susibendravom, guodžiam viena kitą, ginčijamės... Juk nuo metukų... Nelengva... wub.gif
Šiaip tau būtų žyyymiai naudingiau, jei Vilniaus darželių temoj užvestum atskirą temelę apie Pelenę wub.gif Gal greičiau mamikės atsilieptų, kurių lialiai topina būtent į šį daržą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mandalina @ 2005 08 25, 20:59)
wub.gif  Smulkuuuuuute  wub.gif  Tai beletristika tol, kol nevedi vaiko į daržą  4u.gif  Po to tai tampa labai aktualu  ax.gif  Nepyk. Čia paprasčiausiai renkasi ir ta chebra, kurios veda vaikus nuo metukų, ir susiduria su kažkokiom problemom. Susibendravom, guodžiam viena kitą, ginčijamės...  Juk nuo metukų... Nelengva...  wub.gif
Šiaip tau būtų žyyymiai naudingiau, jei Vilniaus darželių temoj užvestum atskirą temelę apie Pelenę  wub.gif  Gal greičiau mamikės atsilieptų, kurių lialiai topina būtent į šį daržą  4u.gif

Na, gerai gerai 4u.gif . Zinau, kad nelengva pati zadu vest dukryte, kai jai bus 1 m. su trupuciu. Dusia skauda, negaliu cry.gif . Jau net dabar del to depresija ima. Beje, jei niekas nepasikeis t.y. neatsiras papildomu pajamu, vesiu i Pelene. Tada butinai ka nors protingesnio parasysiu del sio lopselio 4u.gif . Viskas, neveskit manes is kelio biggrin.gif doh.gif
Atsakyti
Gebiamos mamos nereikia pasakoti apie tai, kad sloga ne liga, nuo tos slogos prasideda visos ligos. Ir anokia cia kova su vejo malunais, pvz. musu darzelyje situacija pasitaise, tikrai tevai siek tiek pradejo reaguoti:) O cia pasakymas, kad kas antra savaite sloguoja ar siaip serga, tai bent jau mano pazistamos vaiku is viso nebevede i darza. O del to biuletenio, tai visi manau vaikai turi ar mociuciu ar siaip tam yra aukles, kurios tuo metu gali priziureti vaika. Tad prasome cia neburti nesamoniu, kiekvienas tevas ar mama stengiasi, kad ju vaikai butu sveiki, arba jei suserga, stengiasi, kad vaikas greiciau pasveiktu, o ne toliau ji sargdinti.
Atsakyti
QUOTE(SIBILA @ 2005 08 26, 12:41)
O del to biuletenio, tai visi manau vaikai turi ar mociuciu ar siaip tam yra aukles, kurios tuo metu gali priziureti vaika. Tad prasome cia neburti nesamoniu, kiekvienas tevas ar mama stengiasi, kad ju vaikai butu sveiki, arba jei suserga, stengiasi, kad vaikas greiciau pasveiktu, o ne toliau ji sargdinti.

nu ir pasakei doh.gif Ne kiekvienas vaikas turi močiutes, arba ne kiekvieno vaiko močiutė turi galimybę prižiūrėti anūkus. O jei daugelis tėvų turėtų finansinę ar kitokią galimybę samdyti auklę, manau į darželį vaikus vestų žymiai mažiau tėvų. Auklę ligos atveju irgi ne taip paprasta rasti, kadangi daugelis ieško pastovaus darbo, o jei ją samdyti tokiais atvėjais iš auklių agentūrų, viskas dar brangiau atsietų. Matyt tuo niekada nesidomėjai.
P.S. o nors kartą gydytoja tau buvo išrašiusi nedarbingumo lapelį dėl vaiko slogos? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mandalina: 26 rugpjūčio 2005 - 13:18
QUOTE(mandalina @ 2005 08 26, 15:01)
nu ir pasakei  doh.gif  Ne kiekvienas vaikas turi močiutes, arba ne kiekvieno vaiko močiutė turi galimybę prižiūrėti anūkus. O jei daugelis tėvų turėtų finansinę ar kitokią galimybę samdyti auklę, manau į darželį vaikus vestų žymiai mažiau tėvų.  Auklę ligos atveju irgi ne taip paprasta rasti, kadangi daugelis ieško pastovaus darbo, o jei ją samdyti tokiais atvėjais iš auklių agentūrų, viskas dar brangiau atsietų. Matyt tuo niekada nesidomėjai.
P.S. o nors kartą gydytoja tau buvo išrašiusi nedarbingumo lapelį dėl vaiko slogos?  g.gif

Taip, buvo israsiusi ir jokio nepasitenkinimo ji neparode:) Tad cia problemos nedaryk. O del darzelio tu neteisi, jei jau turetu finansines galimybes tai manau tevai pasirinktu privacius darzelius, kur grupeje butu ne po 15 ar 20 vaiku, o po 7 ar 8, ir aukletojos atidirbtu taip kaip priklauso. Nes namuose sedinti vaikas, kad ir su super geriausia aukle niekada neismoks normalaus bendravimo, komunikabilumo, socialines partnerystes principu, o bus tik islepes mamos kudikelis:) Tad kiekvieno nuomone skirtinga ir cia yra mano nuomone: tiek del serganciu vaiku, tiek del darzeliu:)
Atsakyti
QUOTE(SIBILA @ 2005 08 26, 15:26)
Taip, buvo israsiusi ir jokio nepasitenkinimo ji neparode:) Tad cia problemos nedaryk. O del darzelio tu neteisi, jei jau turetu finansines galimybes tai manau tevai pasirinktu privacius darzelius, kur grupeje butu ne po 15 ar 20 vaiku, o po 7 ar 8, ir aukletojos atidirbtu taip kaip priklauso.  Nes namuose sedinti vaikas, kad ir su super geriausia aukle niekada neismoks normalaus bendravimo, komunikabilumo, socialines partnerystes principu, o bus tik islepes mamos kudikelis:) Tad kiekvieno nuomone skirtinga ir cia yra mano nuomone: tiek del serganciu vaiku, tiek del darzeliu:)

matyt tai buvo vieną kartą. Visiškai neįsiskaitei į ankstesnius mamų postus, kai buvo pasakojama, kad po savaitės vėl sloga, po kurio laiko vėl. Tikrai nemanau, kad gydytoja po kelis kartus per mėnesį išrašinėtų nedarbingumo lapelius vien dėl slogos.
O apie auklių samdymą turėjau omeny tais atvejais, kai vaikas labai dažnai serga, tad tavo pvz.su privačiais ne prie ko. Ten irgi vaikai sloguoja.
Tai kad skaityk kas buvo parašyta dėl vaikučių slogų iš naujo. Ten buvo parašyta, kad ji gali būti nuo dulkių, alerginė ir t.t. Be jokių kosulių, temperatūrų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mandalina: 26 rugpjūčio 2005 - 16:38
Gebiamos mamos nereikia pasakoti apie tai, kad sloga ne liga, nuo tos slogos prasideda visos ligos. Ir anokia cia kova su vejo malunais, pvz. musu darzelyje situacija pasitaise, tikrai tevai siek tiek pradejo reaguoti:) O cia pasakymas, kad kas antra savaite sloguoja ar siaip serga, tai bent jau mano pazistamos vaiku is viso nebevede i darza. O del to biuletenio, tai visi manau vaikai turi ar mociuciu ar siaip tam yra aukles, kurios tuo metu gali priziureti vaika. Tad prasome cia neburti nesamoniu, kiekvienas tevas ar mama stengiasi, kad ju vaikai butu sveiki, arba jei suserga, stengiasi, kad vaikas greiciau pasveiktu, o ne toliau ji sargdinti.

Aš:
1. Močiutės ar senelio galinčio prižiūrėti vaiką- nei vieno neturiu. Seneliai visi yra dirbantys- plius mus skiria šimtai kilometrų...
2. Samdyti auklės neturiu JOKIŲ galimybių. Tai svarstyta, ieškota alternatyvų gal pusmetis prieš pradedant leisti lopšelin vaiką...
3. Dėl slogos biletenio niekas neduoda, o dirti turiu. Manau esi suaugęs žmogus ir tau nereikia aiškinti, kad nedarbas= neapmokėtos sąskaitos, tuščias šaldytuvas, skurdas...
4. Variantas- siūlau sugalvoti TAU. Jei kažką pavyks sugalvoti- būtinai tuo pasinaudosiu. Gal čia tik mano glušos smegenys niekaip neišmąsto to ketvirto varianto...
O ir šiaip, mažus ar snarglėtus vaikus mes lopšin leidžiame tiesiog iš gero gyvenimo, nes neturime ką veikti, nemylime savo vaikų ir širdies mums dėl to visai neskauda...
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2005 08 26, 16:53)
O ir šiaip, mažus ar snarglėtus vaikus mes lopšin leidžiame tiesiog iš gero gyvenimo, nes neturime ką veikti, nemylime savo vaikų ir širdies mums dėl to visai neskauda...

thumbup.gif thumbup.gif ir aplamai mes esame motinos raganos biggrin.gif
Atsakyti

Nesupratau... Didesnių nesamonių nesu skaičiusi...
Aš neturiu nei auklės, nei arti esančios močiutes. Tai kad pasisakymas VISI VAIKAI TURI... atrodo juokingas. Ir šeip TĖVAI PRADĖJO REAGUOTI... iki tol buvo glušai ir specialiai vede vaikus sergančius, bet čia atėjo Sibila ir situaciją daržely patvarkė... biggrin.gif

QUOTE(SIBILA @ 2005 08 26, 15:26)
O del darzelio tu neteisi, jei jau turetu finansines galimybes tai manau tevai pasirinktu privacius darzelius, kur grupeje butu ne po 15 ar 20 vaiku, o po 7 ar 8, ir aukletojos atidirbtu taip kaip priklauso.  Nes namuose sedinti vaikas, kad ir su super geriausia aukle niekada neismoks normalaus bendravimo, komunikabilumo, socialines partnerystes principu, o bus tik islepes mamos kudikelis:) Tad kiekvieno nuomone skirtinga ir cia yra mano nuomone: tiek del serganciu vaiku, tiek del darzeliu:)

Joo, jo, aš ir jei turėčiau finansines galimybes, tai ir pasirinkčiau privatų daržely ir grūščiau vaiką nuo metų, kad "išmoktų normalaus bendravimo, komunikabilumo, socialinės partnerystės principų, o nebūtų tik išlepęs mamos kūdikelis:)" Tuoj numirsiu iš juoko biggrin.gif .
O ar jis to negalėtų išmokti "normalaus bendravimo, komunikabilumo, socialines partnerystes principu" eidamas į daržą pvz.: nuo 3 metų???
Kai paskaitai, tai toks jausmas, kad kažkas kažka vartoja... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rimukas @ 2005 08 29, 11:42)
Nesupratau... Didesnių nesamonių nesu skaičiusi...
Aš neturiu nei auklės, nei arti esančios močiutes. Tai kad pasisakymas VISI VAIKAI TURI... atrodo juokingas. Ir šeip TĖVAI PRADĖJO REAGUOTI... iki tol buvo glušai ir specialiai vede vaikus sergančius, bet čia atėjo Sibila ir situaciją daržely patvarkė...  biggrin.gif
Joo, jo, aš ir jei turėčiau finansines galimybes, tai ir pasirinkčiau privatų daržely ir grūščiau vaiką nuo metų, kad "išmoktų normalaus bendravimo, komunikabilumo, socialinės partnerystės principų, o nebūtų tik išlepęs mamos kūdikelis:)" Tuoj numirsiu iš juoko  biggrin.gif .
O ar jis to negalėtų išmokti "normalaus bendravimo, komunikabilumo, socialines partnerystes principu" eidamas į daržą pvz.: nuo 3 metų???
Kai paskaitai, tai toks jausmas, kad kažkas kažka vartoja... g.gif

Brangioji man atrodo, kad is tikruju kazkas kazka vartoja, nes cia apie metus nuo kada nebuvo kalbeta, tad geriau isiskaityk:))) Man nemaziau juokinga nuo visos sitos diskusijos, nes susidaro toks poziuris, kad kazkas labai jau neturi kas veikti, o pyktis dar didesnis, nes niekaip negali toleruoti kito zmogaus nuomones:)))

Atsakyti
QUOTE(SIBILA @ 2005 08 29, 09:57)
Brangioji man atrodo, kad is tikruju kazkas kazka vartoja, nes cia apie metus nuo kada nebuvo kalbeta, tad geriau isiskaityk:))) Man nemaziau juokinga nuo visos sitos diskusijos, nes susidaro toks poziuris, kad kazkas labai jau neturi kas veikti, o pyktis dar didesnis, nes niekaip negali toleruoti kito zmogaus nuomones:)))

Taip, zinoma apie metus cia nebuvo kalbos, ir niekas nekalba apie vaiku leidima i darzely nuo metu... Gal as apspangusi pataikiau i tema i darzeli nuo 6... alc.gif
Tiesiog idomu kiek laiko vedi savo vaika i darzeli, kad tokia patyrusi, ir taip tolerantiškai gali pasakyti...
Ir norėčiau palinkėti laikytis tų principų iki darželio užbaigimo, ir niekada nevesti su sloga. Sekmes.
O veikti as neturiu ka, jei labai idomu... blink.gif
Atsakyti
laugh.gif laugh.gif laugh.gif Sibila, tu bent jau temos pavadinimą perskaityk
Atsakyti