Hm, nu gerai atvedei vaika i sveiku vaiku grupe, bet va atejo tetis, einantis i darba, nors visas sergantis, uzkrete pora vaiku grupeje, paskui gal ir savaji namie? Ir ka? Eisi musti teti?
Manau, kad taip, nereiktu i darba vaikzcioti patiems sergantiems ir su gripais, kad ju neplatintumem ir namo nenestumem vaikams. Bet pvz. darzel nesuziurejo vaiko, palaize sniego ir sloga atsirado, ir pasidarai tiesiog kalta, kad vaikas smalsus ir, kad vedi ji be slogos, o vakare jis jau su sloga.
Siaip jau tie vaikai, kurie namie sedi patiria maziau adaptaciju ir imunitetas ne toks "ivairus". Maniskis pvz. gavo toki priekaista, kad yra "nenormalus" nes neserga kai visi vaikai uzsikrete roto virusus ir isgule, maniskis jau po dvieju dienu buvo sveikas ir atejo i darza, i mane ziurejo smerkianciomis akimis, o ka as? As namie jo nulaikyti negaliu, nes jis sveikas ir eina sienom. O kiti vaikai "serga" temperaturom nuo to, kad jie psichologiskai priesinasi darzeliui
QUOTE(Alchemie @ 2005 08 24, 14:39)
Maniskis pvz. gavo toki priekaista, kad yra "nenormalus" nes neserga
čia kas tau tokį priekaištą pareiškė?
QUOTE(mandalina @ 2005 08 24, 14:17)
Vobla, sveika
Pamiršau tau ačiū pasakyti Man labai padėjo tavo patarimai dėl vedimo į daržą ir dėl atsifutbolinimų į kitų frazes "Tokį mažą vedi į darželį???" Jaučiuosi labai tvirtai ir jokių depresijų dėl to neturėjau
Pamiršau tau ačiū pasakyti Man labai padėjo tavo patarimai dėl vedimo į daržą ir dėl atsifutbolinimų į kitų frazes "Tokį mažą vedi į darželį???" Jaučiuosi labai tvirtai ir jokių depresijų dėl to neturėjau
Labai prašom
Dar pagalvojau- nei viena mama sąmoningai tyčia neveda sloguojančio vaiko, kad apkrėstų kitus- tiesiog ji neturi kito pasirinkimo...Jei galimybės likti su sloguojančiu vaiku neturiu aš- vadinasi jo neturi ir likusių vaikų mamytės, na bent 90%... taigi kas gaunasi- jei man visgi ir pavyks (rizikuojant prarasti darbą), to vaiko vieną ar kitą kartą nevesti- klausimas ar kitos mamos turės tokias salygas nevesti savo slogkiukų. Taigi, kaip teisingai pastebėjo Rimukas- tai kova su vėjo malūnais...
Kita vertus yra daugybė užkrečiamų ligų, kur kas baisesnių už slogą, tik plika akimi nematomų... Tarkim šiuo metu girdau saviškei vaistus nuo kirminų( įtariam, kad jų turėjo), ir labai norėčiau, kad kitos mamos patikrintų ir sugirdytų. Bet kaip man iš jų dabar reikalauti? Vaistai nepigūs...O juk puikiai žinau, kad jei grupėj atsiranda bent vienas čiupačiupsas- jį valgo bendrai visi
O tarkim rota virusas...Visai nematomas, o klastingas( pavasarį apturėjom). Ir t.t. ir t.t.
QUOTE(vobla @ 2005 08 24, 14:45)
Kita vertus yra daugybė užkrečiamų ligų, kur kas baisesnių už slogą, tik plika akimi nematomų...
vat būtent
QUOTE(SIBILA @ 2005 08 24, 15:06)
Tai as ne su paciomis mamomis konkreciai, o einu pas vedeja. Kiek man zinoma serganciu vaiku i darza neturi aukletoja priimti, tad konkreciai su aukletoja vedeja pasikalba:)
Pirma aukletoja ir vedeja nera kompetentinga nustatyti ar vaikas serga, tai gali padaryti tik gydytojas, tik labai retam kuriam darzely jisai yra
2. Antra - sloga nera liga. Nueik su sloga pas gydytoja ir paziurek, ar jinai tau duos nedarbingumo lapeli. Taip pat nera liga ir kosulys, jei prie jo nera temperaturos ( nekalbu apie labai retus plauciu uzdegimo atvejus, kai nebuna temperaturos, bet tada jisai dazniausiai tik per rentgena pamatomas.
Buvo cia man pries kelias savaites - tampiau vaika daug kur ( ir rentgena dariau). O buvo paprasciausiai taip, kad dukra pradejo koseti. Temperaturos nera, slogos nera, vaikas zvalus, aktyvus ir energingas, tik kosti - kosti gan stipriai ir tokiais priepuoliais. Jau buvo kiles itarimas, kad alergija kazkam taip pasireiskia. Tai tesesi kiek daugiau nei du men - gydytoja man nedarbingumo net nesiule ( vaikas ir ezere maudesi), nors gerem ir antibiotikus, nes vaikas neatrode sergantis.
Tai ka, man dabar jos reikejo du men i lopseli nevesti ?
Sloga ir kosulys gali buti nuo alergijos....
Man dar kilo mintis, kad sloga gali būti ir nuo dulkių, kurios pakyla siautėjant tokiai mažių chebrai. Nes ne kartą esu radus savo mažę su tekančia nosim- parsivedu namo, nuprausiu tą nosį- slogos nebėra. Tik visa nosytė viduoj juoda juoda. Reiktų pamatyt, kaip jie ten smėlio dėžėj duodasi...
Zinau kaip lauke duodasi: juodam dulkiu debesyje. Vakar vyras paeme is darzelio ir vakare vaziavom i parduotuves is karto. Tai vaizdas toks, kad vaikas nepraustas puse metu... Apie drabuzius jau nekalbu. Net pardaveja pasake: koks murziukas...
Na, jus ir isileidot i diskusijas . O as galvojau, kad cia apie lopseli-darzeli Pelene paskaitysiu . Tokioms diskusijoms yra Supermamoj kitu temu
Cia dvi temos: Į lopšelį nuo metukų? ir Lopšelis/darželis "Pelenė"(Justiniskese). mes diskutuojam pirmaja, tu gali diskutuoti antraja...
QUOTE(Rimukas @ 2005 08 25, 13:25)
Cia dvi temos: Į lopšelį nuo metukų? ir Lopšelis/darželis "Pelenė"(Justiniskese). mes diskutuojam pirmaja, tu gali diskutuoti antraja...
QUOTE(Rimukas @ 2005 08 25, 14:25)
Bandziau taktiskai priminti, kad cia buvo temos konkursui "Padek issirinkt darzeli". Taigi kalba turi vykt apie konkretu darzeli. Kaip ir derejo temos autore papasakojo apie lopseli-darzeli "Pelene" (tiesiog pabreze, kad i si darzeli galima vaikucius leist nuo metuku). Tiek to nesileisiu i gilias diskusijas, nes nemegstu kalbet ne i tema. Tik vieno nesuprantu negi negalima visas mintis, diskusijas apie slogas apskritai visuose lopseliuose ir derama ar nederama tevu elgesi perkelt i atitinkamas temas Daugiau ranka prie sirdies pridejus galiu pasakyt, kad sia tema nekalbesiu, nes gali atsirast mamu, kurios nores paskaityt apie "Pelene", o ras dar daugiau beletristikos.