Labas,
Taip, as labai gerai suprantu, kad to neisvengsi, bet tevai vistiek turi imtis atskomybes uz savo poelgius. O nuo tos prakeiktos slogos prasideda ir kitos ligos, tad butu gerai, kad tevai pamastytu apie savo sloguojancius vaikus pries vedant i darzeli, koks gali tu vaiku ligos eiga laukti. Man pvz. pikta, kad atveda sergancius vaikus i darza ir su tokiais neatsakingais tevais tikrai kariauju ir kariausiu:))
QUOTE(SIBILA @ 2005 08 24, 12:44)
Man pvz. pikta, kad atveda sergancius vaikus i darza ir su tokiais neatsakingais tevais tikrai kariauju ir kariausiu:))
visiems pikta. Ir kaip pavyksta kariauti? Iš kur žinai kuris būtent vaikas sloguoja? O jei jie keli? Kaip tau pavyksta sukontroliuoti tokį dalyką? Kaip mamos reaguoja į tavo moralus? Ima nedarbingumo lapelį ir sėdi su sloguojančiu vaiku namie?
QUOTE(mandalina @ 2005 08 24, 15:55)
visiems pikta. Ir kaip pavyksta kariauti? Iš kur žinai kuris būtent vaikas sloguoja? O jei jie keli? Kaip tau pavyksta sukontroliuoti tokį dalyką? Kaip mamos reaguoja į tavo moralus? Ima nedarbingumo lapelį ir sėdi su sloguojančiu vaiku namie?
Tai as ne su paciomis mamomis konkreciai, o einu pas vedeja. Kiek man zinoma serganciu vaiku i darza neturi aukletoja priimti, tad konkreciai su aukletoja vedeja pasikalba:) O del to kontroliavimo, aisku, kad visu nepamatysi, bet kai atvedame vaikus i darza, tai visis tevai mazdaug tokiu paciu laiku ir labai gerai pamatai koks apsisnargliaves ar siaip kosintis vos ne kas 10 sek. Siaip viena situacija mane buso visai pribloskusi: ateinu vakare pasiimti dukros is darzo, o aukletoja ant ranku laiko verkianti vaikuti su 39 temp., sake paskambinusi abiems apie pietus tevams, bet tevai be reakcijos, atejo po darbo pasiimti kaip ir visada. Ir atrodo tevai normalus, ne kokie ... Kaip tau atrodo, ar tai normalu? Ir cia ne pirmas toks atvejis. Tai del ko man pikta, kad as paskui turiu imti biuleteni ir gydyti savo vaika namuose, ir ne del to biuletenio man pikta, bet kodel per tokius tevus as turiu savo vaika marinti visokiais antibiotikais ir t.t.
Taip, as labai gerai suprantu, kad to neisvengsi, bet tevai vistiek turi imtis atskomybes uz savo poelgius.
Turi turi, kur gi neturės. Bet jie to nežino, kol tu jiems nepasakai, tiesa?
Man pvz. pikta, kad atveda sergancius vaikus i darza ir su tokiais neatsakingais tevais tikrai kariauju ir kariausiu:))
O tau neteko kartais visam pasauliui karo paskelbt? Kiek kartų laimėjai?
QUOTE(SIBILA @ 2005 08 24, 14:06)
Tai as ne su paciomis mamomis konkreciai, o einu pas vedeja. Kiek man zinoma serganciu vaiku i darza neturi aukletoja priimti, tad konkreciai su aukletoja vedeja pasikalba:) O del to kontroliavimo, aisku, kad visu nepamatysi, bet kai atvedame vaikus i darza, tai visis tevai mazdaug tokiu paciu laiku ir labai gerai pamatai koks apsisnargliaves ar siaip kosintis vos ne kas 10 sek. Siaip viena situacija mane buso visai pribloskusi: ateinu vakare pasiimti dukros is darzo, o aukletoja ant ranku laiko verkianti vaikuti su 39 temp., sake paskambinusi abiems apie pietus tevams, bet tevai be reakcijos, atejo po darbo pasiimti kaip ir visada. Ir atrodo tevai normalus, ne kokie ... Kaip tau atrodo, ar tai normalu? Ir cia ne pirmas toks atvejis. Tai del ko man pikta, kad as paskui turiu imti biuleteni ir gydyti savo vaika namuose, ir ne del to biuletenio man pikta, bet kodel per tokius tevus as turiu savo vaika marinti visokiais antibiotikais ir t.t.
aš nekalbu apie stipriai sergančius vaikus - su temperatūra ir panašiai. O jei dėl kiekvienos slogytės lakstyti pas direktorę tai jau sorry. Darželiai tušti būtų. Sloga - nebūtinai kažkokia liga ir pateisinu auklėtojas, jei jos neveja namo sloguojančių vaikų.
QUOTE(SIBILA @ 2005 08 24, 14:06)
Bet kai tavo vaika apkrecia sloga ir jau tavo vaikas sloguoja, ka darai kita diena? Kur palieki vaika? Nes suprantu tu esi atsakinga mama ir sloguojancio vaiko nevedi. Ir jau su darzeliais turi ne vienerius metus patirties ir ne sykio sloguojancio nevedei! Tai kur palieki sloguojanti vaika????
Na, sloguojančių vaikų neleist į darželį gali tik nedirbančios mamos. Arba toks kurios turi nedirbančių močiučių, senelių. Bet jei žmogus normaliai dirbi- džiaugies, kad tai tik sloga ...ir vedi...Nes biuletenio gydytojai dėl slogos neduoda, o ir darbadvys, jei kas antra savitė imsi nedarbingumo lapelį- parodys duris...Įdealu būtų, jei suslogavusio galėtum nevesti, bet realybė dėja kitokia
Sibila, tu kartais ne į Spygliuką vedi savo vaiką? Nes pas mus grupėj buvo analogiškas atvejis su karščiuojančiu vaiku. Bet juk mes čia ne apie tokius atvejus kalbėjome. Mes kalbėjom apie SLOGĄ!
Na, tai kas, kad auklėtojos ir darželio direktorė sako, kad mes neleidžiam sloguojančių vaikų vesti. O tėvai atveda. Argi auklėtoja išdrįs išvaryti tokį vaiką, iš kitos pusės, ką tėvams daryt? Juk dėl slogos nedarbingumo gydytojai neišduos? Bet čia aš jau pradedu kartotis...
Na, tai kas, kad auklėtojos ir darželio direktorė sako, kad mes neleidžiam sloguojančių vaikų vesti. O tėvai atveda. Argi auklėtoja išdrįs išvaryti tokį vaiką, iš kitos pusės, ką tėvams daryt? Juk dėl slogos nedarbingumo gydytojai neišduos? Bet čia aš jau pradedu kartotis...
[quote=SIBILA,2005 08 24, 14:06]
Tai as ne su paciomis mamomis konkreciai, o einu pas vedeja. Kiek man zinoma serganciu vaiku i darza neturi aukletoja priimti, tad konkreciai su aukletoja vedeja pasikalba:)
Ir ka vedeja pasake, kai treptelejai koja?? Ismesim vaika is grupes ir dar tevus akmenimis apmetysim? Kita diena nereikejo eiti pas vedeja del kito snargliuojancio vaiko ir del kitu neatsakingu tevu? Ir taip kiekviena diena...?? Kol galiausiai viena diena pati savo snargliuojanti vaika atvesi ir drebesi iki vakaro, kad kiti tevai akiu nedraskytu...
Tai as ne su paciomis mamomis konkreciai, o einu pas vedeja. Kiek man zinoma serganciu vaiku i darza neturi aukletoja priimti, tad konkreciai su aukletoja vedeja pasikalba:)
Ir ka vedeja pasake, kai treptelejai koja?? Ismesim vaika is grupes ir dar tevus akmenimis apmetysim? Kita diena nereikejo eiti pas vedeja del kito snargliuojancio vaiko ir del kitu neatsakingu tevu? Ir taip kiekviena diena...?? Kol galiausiai viena diena pati savo snargliuojanti vaika atvesi ir drebesi iki vakaro, kad kiti tevai akiu nedraskytu...
Visai neseniai skaičiau straipsnį,beje,Supermamoj,kad kuo anksčiau vaikai perserga visokiom vaikiškom ligom,tuo mažesnė tikimybė ,kad susirgs onkologine liga.Taigi daugiau optimizmo,mamytės O kitų mamų net nebandyčiau auklėt,rezultatas būtų tikriausiai tik rimtas konfliktas
Tiesiog tai kova su vejo malunais, kol galiausiai pats imi vesti besisnargliuojanti vaika ... Ir naiviai atrodo pasisakymai, kad niekada neves sloguojancio vaiko... Gal ir neves, bet galbut tada turi galimybe is vis i darzeli nevesti, o veda tam, kad vaikutis pabendrautu ne tik su bobutem, bet ir su savo bendraamziais...