Įkraunama...
Įkraunama...

Į lopšelį nuo metukų?

QUOTE(Rimukas @ 2005 08 23, 10:00)
O ka darysi kai susloguos taviskis? Imsi biuleteni? g.gif
O ar zinai, kad vaikas paeina tris dienas i darzeli ir pradeda sloguoti, tik praeina sloga, pradedi vest i dazeli, po triju dienu vel...
Tai jei ruosiesi nevesti sloguojancio vaiko i darzeli, tai tiesiog praktiskai nevesi jo visai... cry.gif

Na, tai sloguoja dėl to, jog kitos mamos nesivargina išgydyt vaiką ir veda į daržą snargliuotus, ko pasekoje gydyk negydęs, o ir tavo vaiks visvien snargliuosis.
Žiūrėsiu, kaip ten bus su tais biuleteniais, bet jei matysiu, kad bergždžias reikals yra gydyt slogą (vis vien iš daržo vėl ją parneš), ieškosiu kito daržo, kurį lanko atsakingų mamų vaikai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Upsiukas: 23 rugpjūčio 2005 - 10:22
QUOTE(Rimukas @ 2005 08 23, 09:00)
O ka darysi kai susloguos taviskis? Imsi biuleteni? g.gif
O ar zinai, kad vaikas paeina tris dienas i darzeli ir pradeda sloguoti, tik praeina sloga, pradedi vest i dazeli, po triju dienu vel...
Tai jei ruosiesi nevesti sloguojancio vaiko i darzeli, tai tiesiog praktiskai nevesi jo visai... cry.gif

vien dėl slogos ir biuletenio turbūt nelabai duos , tuo labiau vos ne kas savaitę unsure.gif

QUOTE(Upsiukas @ 2005 08 23, 10:21)
Na, tai sloguoja dėl to, jog kitos mamos nesivargina išgydyt vaiką ir veda į daržą snargliuotus, ko pasekoje gydyk negydęs, o ir tavo vaiks visvien snargliuosis.
Žiūrėsiu, kaip ten bus su tais biuleteniais, bet jei matysiu, kad bergždžias reikals yra gydyt slogą (vis vien iš daržo vėl ją parneš), ieškosiu kito daržo, kurį lanko atsakingų mamų vaikai.

Kas be ko, reikia vesti sveiką vaiką, bet tokių dalykų kaip sloga - neišvengsi. Net ir tose grupėse, kur tarp tėvų yra griežtas susitarimas nevesti sloguojančių sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Upsiukas @ 2005 08 23, 10:21)

O manai isauklesi visas mamas ir jos nebeves sloguojancio vaiko i darzeli. Arba surasi toki, kuriame nera sloguojanciu vaiku? Na, sekmes. Jei rasi toki darza, reikes tau skirti medali. Net privaciuose darzuose, kur grupeje 5-7 vaikai nuo slogos neapdrausti, o kai grupej 10-15...
Man rodos dar nesi susidurusi su darzeliais todel naiviai mastai. Tarkim pas mane vaikas ziema po triju dienu vedimo i darzeli pradeda sloguoti. Situacija tokia: biuletenio niekas neduoda, is darbo seip (del vaiko slogos) neisleidzia, seneliai ir vieni ir kiti uz 100km. Kokie pasiulymai? Palikti vaika namuose viena, kad neapkrestu kitu? blink.gif Ar nueiti ir aiskinti visom 15 vaiku mamoms kokios jos neatsakingos ir veda besisnargliuojanti vaika, nes jo neturi kur palikti??? Ar treptelti koja ir pasakyti, kad ieškosiu kito daržo, kurį lanko atsakingų mamų vaikai.
Parasyk kaip nevedi sloguojancio vaiko po metu, ok. Labai idomu bus paskaityti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rimukas @ 2005 08 23, 15:42)
Parasyk kaip nevedi sloguojancio vaiko po metu, ok. Labai idomu bus paskaityti  g.gif

Tai aš ir sakau, kad mastau teoriškai, juk mano vaikas eis daržan tik šį rudenį tongue.gif Bet jei matysiu, jog konkretus vaikas apkrėtė maniškį, tadu nepavydžiu jo mamelei schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Upsiukas @ 2005 08 23, 15:25)
Tai aš ir sakau, kad mastau teoriškai, juk mano vaikas eis daržan tik šį rudenį tongue.gif Bet jei matysiu, jog konkretus vaikas apkrėtė maniškį, tadu nepavydžiu jo mamelei schmoll.gif

mirksiukas.gif
Tiesiog sloga, maziausia blogybe...
Atsakyti
QUOTE(Upsiukas @ 2005 08 23, 15:25)

Upsiuk, tu tikrai neteisi. Turiu tame patirties, tai ir sakau. Kaip tu atseksi, kuris vaikas užkrėtė tavo mažulį? Atvedi vaiką į darželį, nurengi, atiduodi auklėtojos globai ir viskas. Neini gi į grupę tikrinti ar yra sergančių, sloguojančių, su temperatūra. Kai kurie vaikai ir temperatūros turėdami gali būti žvalūs, gali kosėti tau negirdint ir t.t. Tikrai nesuseksi. Taip pat yra didelė tikimybė, kad vienu metu sloguos, kosės, čiaudės pusė grupės. Kurį tada kaltinti?
Juk tai yra darželis, nemažas kolektyvas, o kartais ir auklėtoja sloguojanti į darbą gali ateiti. Kas tada? Paprasčiausiai iš anksto reikia su tuo susitaikyti - eidamas vaikas į darželį ir sloguos, ir sirgs - vieni dažniau, kiti rečiau. Ypač pirmą pusmetį.
Atsakyti
*****, dabar sėdžiu susikrimtus, kad mano vaikais pradėjęs eit daržan, kaip minimum sloguos, o apie kitas ligas net bijau pagalvot cry.gif
Atsakyti
QUOTE(Upsiukas @ 2005 08 23, 15:45)
*****, dabar sėdžiu susikrimtus, kad mano vaikais pradėjęs eit daržan, kaip minimum sloguos, o apie kitas ligas net bijau pagalvot cry.gif

Sloga tai sloga... o manoji darželyje susirgo stomatitu, pasirodo vienas vaikas sirgo ir persirgo visi doh.gif tai kad prieš kitas ligas, sloga menkniekis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Upsiukas @ 2005 08 23, 15:45)

nepergyvenk taip 4u.gif Ar metų vesi, ar trijų, vaikas persirgs tom ligom. Iš namų šiltnamio sąlygų vaikas patenka ten, kur daug žmonių, tai kad ligos yra natūralus dalykas. Vat savo mažę jau vedu. Dvi savaitėles palankė, savaitę namie - neaukšta temperatūra, snargliukas. Po to savaitėlę atvaikščiojo, ir vėl sergam - dantys dygsta iltiniai, tai vaiko imuninė sistema susilpnėjusi, lengviau visokios zarazos kimba. Gerklytė graži, nekosėja, o temperatūra jau trečia diena laikosi. Gydytoja mane nuramino, kad visi per tai pereina ax.gif Aš labai stengiuosi į tai ramiai žiūrėti ax.gif Per kurį laiką vaiko organizmas adaptuosis, sustiprės, taps atsparesnis visokioms ligoms ir viskas bus čiki thumbup.gif
Atsakyti
Na, joooooooooooo...

Gera būtų, kad darželyje vaikai nesirgtų, gera būtų, kad tavo vaikas niekada nesirgtų...

Mūsiškė per atostogas buvo sveika kaip agurkėlis. Grįžom į darželį, ten naujas sloguojantis berniukas. Per savaitę apsisnargliavo visa grupė. Negaliu pasakyt, kad nepykau ant mamos, kuri atvedė sergantį sloga vaiką. Bet niekada neišdrįsčiau jai dėl to priekaištaut to berniuko mamai. Juk ir pati esu vedusi sloguojantį vaiką.

Uspsiuk, neidealizuok, tikrai labai linkėčiau tau surast tokį idealų darželį, kur vaikai neserga, bet manau, kad taip nebus. Jei rasi, pranešk Super mamoms biggrin.gif

Suprantu tavo pasipiktinimą, aš kažkaip panšiai teoriškai vis ne taip įsivaizduodavau....

Deja, vėliau susiduri su realybe ir supranti posakio "Niekada nesakyk niekada" prasmę...
Atsakyti
šiaip tai gydytojai sako, kad sloga tai ne liga ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Karambola @ 2005 08 24, 10:32)
Na, joooooooooooo...

Gera būtų, kad darželyje vaikai nesirgtų, gera būtų, kad tavo vaikas niekada nesirgtų...

Mūsiškė per atostogas buvo sveika kaip agurkėlis. Grįžom į darželį, ten naujas sloguojantis berniukas. Per savaitę apsisnargliavo visa grupė. Negaliu pasakyt, kad nepykau ant mamos, kuri atvedė sergantį sloga vaiką. Bet niekada neišdrįsčiau jai dėl to priekaištaut to berniuko mamai. Juk ir pati esu vedusi sloguojantį vaiką.

Uspsiuk, neidealizuok, tikrai labai linkėčiau tau surast tokį idealų darželį, kur vaikai neserga, bet manau, kad taip nebus. Jei rasi, pranešk Super mamoms biggrin.gif

Suprantu tavo pasipiktinimą, aš kažkaip panšiai teoriškai vis ne taip įsivaizduodavau....

Deja, vėliau susiduri su realybe ir supranti posakio "Niekada nesakyk niekada" prasmę...

Atsakyti