Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomes fotografuoti

QUOTE(Opa @ 2007 11 30, 21:20)
3 dienas nebuvau cia, ir teko tiek ilgai skaityti tuscius komentarus, kol neperskaiciau savo minciu Zuviales poste. Tai nebesikartosiu. Tik noriu paprasyti vieno dalyko - jei jau mokomes fotografuoti, gal rasykime ir nustatymus, kaip viena ar kita foto buvo padaryta. Dabar berods vienintele Californiagirl tai daro.
Pasakykit, kaip ta informacija nukopijuot, nes niekur, kiek bandziau kopijuot neleido.

Na, aš visose foto palieku EXIF, tad žiūrėkit smile.gif

Galiu plačiau parašyti kaip fotografavau visiems patikusį portretuką. ISO200, M režimas, išlaikymas 1/90 sekundės, diafragma f/2.8 — taigi palikau apšvietimo intensyvumo nustatymą blykstei. Pačią blykstę padėjau už poros metrų prie sienos ir nukreipiau blykstės galvą į lubas. Ir fotografavau begulinėjančią mažę smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Opa @ 2007 11 30, 21:52)
Dar vienas mano vaikio portretukas, kaip sakoma seimyniniam albumui, ir einu miegot jau.

user posted image

Tik cia man nepatinka kadravimas. Bet kaip padaryti geriau, net neisivaizduoju.  g.gif

Vaikui ragai auga smile.gif

Papildyta:
QUOTE(Desiree @ 2007 11 30, 21:54)
user posted image

Na ir jei aprašymas kaip fotografuota, tai į Adox juostelę 400 ISO. f 2,8, 1/30
Spausdinta namuose ant popieriaus kuris man visai nepatinka, nes nuima kontrastą, bet Agfa popierius deja baigėsi. Džiovinta fonu, nes norėjau greičiau parodyti.
Ir pabaigai. Mano skaneris beveik numirė...
Tiek.

thumbup.gif
Kritikas iš manęs menkas, aš niekada nemoku pasakyti kodėl man kažkas patinka... Bet žinau, kad šita foto man tikrai patinka smile.gif

Beje, o kodėl tu niekada neskanuoji tiesiai iš juostelės? Šiaip smalsu.
Atsakyti
4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vvvvv: 01 gruodžio 2007 - 00:03
QUOTE(Elina @ 2007 11 30, 22:01)
Čia ką tik pagavau besidarbuojančią mergaitę smile.gif ( visa apsipeckiojusi doh.gif  ). Kodėl mano visos nuotraukos- oranžinės unsure.gif , o jūsų- įvairiausių atspalvių? g.gif

user posted image

Va, jau geriau, progresas smile.gif
O oranžinės tavo nuotraukos todėl, kad naudoji automatinį baltos spalvos balansą dirbtinėje šviesoje. Konkrečiai šiuo atveju reikėjo arba nusistatyti WB skirtą kaitrinėms lempoms arba (dar geriau) nustatyti WB pagal ką nors baltą, pvz. popieriaus lapą.
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2007 11 30, 22:53)
Beje, o kodėl tu niekada neskanuoji tiesiai iš juostelės? Šiaip smalsu.

šiaip maniškis ir neskanuoja juostelių. O jei dėti kaip nuotrauką ir skanuoti tai nelabai kas gaunasi.
Pažiūrėjimui ar juostelėje kas gero spausdinu kontaktus. o paskui jei kas užkabina noriu ir ant popieriaus turėti. Juolab spausdinimas mane veža taip pat kaip ir fotografavimas.
Reikėtų aišku gero skanerio. Bet tai noriu ir naujo objektyvo Canonui, ir dar Hasselbladui.... Taip ir nusistumia naujas skaneris į ilgos norų eilės galą.
Atsakyti
Opa, cukriuko nuotraukos man noretusi visos ryskios, neisplaukusios, aiskios ir gal net grieztos... tas atspindys puoduke labai man akis kabina, noreciau matyti tik gardzia kavute...
virsuj kazkoks bruksniukas akiai kliuna...
bet siaip nuotaikinga.... 4u.gif

o su vejo maluneliu irgi smagi, tik erdves duociau daugiau ir ta melynuma kazkaip krapstyciau lauk blush2.gif

del kadriuko lauke is kart ragus pamaciau ax.gif ir dar tokius ryskius.... ir dar du biggrin.gif rami rudeniska foto, bet gal noreciua siek tiek siltesnes....

ir nesakykit kad uzduodat kvailus klausimus ar is vis nemokat fotkint, nes tai netiesa..... darbai jusu silti, originalus, o tobulumui kaip sako ribu nera.....
tad kuo daugiau klausit tuo ir mes pradinukai daugiau suzinosim mirksiukas.gif

Desiree, eilini kart suzavejai...
pirmoji foto vercianti sustoti ir susimastyti..... galvos poza labai daug ka pasako.... tas jos atmetimas, tarsi kazkokios vilties ieskojimas toje sviesoje.... o kontrastas tarp juodo ir spiginanciai balto man dar labiau pabrezia sios foto nuotaika.... 10 balu kaip visad mirksiukas.gif

o antroji... as tkias vadinu meniskom..... ne siaip siena, ne siaip daiktai, o viskas savo vietose, ne siaip katinas, o viskas tobula.... viskas risasi tarpusavy, viskas tarsi viena idomi istorija... tarsi pasakojanti apie buvusi sunku darba ir atejusia ramybe... kuria simbolizuoja katinas...
gal nusisneku, bet sakau ka matau blush2.gif

Elina, tikrai si foto naturali... dar nukirpt nereikalingus elementus ir visai faina biggrin.gif
del spalvu nezinau ka pasakyti, nes pas pacia nekas gaunasi...

sillwio, del daigu tai nukirpau kairi krasta tiek, kad nesimatytu kito namo, kuriu jau cia ir taip apstu doh.gif svarbu, kad bent komentarams uzkabino, jau gerai biggrin.gif
vadinasi yra del ko stengtis 4u.gif

bite maja, kompozicija labai romantiska... tik nezinau ar stulpas turi but pakrypes i kaire ar tik man taip atrodo?
noreciau ten dabar nuvaziuoti ir parymoti ant tos jau issedetos suoliuko vietos.... tas zibintas... nostalgija...... ax.gif tik su sniego spalva kazka ne taip.... gal nuo lempos jis toks geltonas? bet bendrai gelsvo ir ramaus vakaro nuotaikai tinka wub.gif

Gaziulka, is tavo idetu mane vaikuciai uzkabino....
del gamtos.... pasidariau isranki ir pradejau noret kazko... pati nezinau ko blush2.gif
pirmoji tokia rami, bet standartiska pasirode... su boruzele akis uzkliuvo bet ilgam apsistot nenorejo.....

kitas jei neuzmigsiu dar eisiu paziureti 4u.gif gal is ten dar ka mielo issirinksiu mirksiukas.gif

Atsakyti
Fotolama, as irgi nesu pries blykses naudojima...tik kad as anos neturiu biggrin.gif
Super kadras su blykse, net nebuciau pasakius, kad naudota thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

QUOTE(Opa @ 2007 11 30, 21:20)
Californiagirl, man labai patiko vyresnelio zvilgsnis. Ir kaip tau pavyksta taip sufokusuoti i akis? Ir dar klausimas, ar tu sarpini nuotraukas pries verciant jas is RAW i JPG?

Nezinau...pavyksta kartais g.gif biggrin.gif
Pries verciant is RAW i jpeg as nuotrauku nesarpinu schmoll.gif Pasarpinu tik tada kai sumazinu internetui g.gif
Is taviskiu man su cukrum patiko, bet jau buvo pamineta kad tamsoka ir man truksta ryskumo, ar tai neaisku kur fokusas nuklydes...
Paskutinej ragiukia pirmiausia ir krito i akis biggrin.gif

QUOTE(bite maja @ 2007 11 30, 22:10)

Man tiesiog grazu bigsmile.gif

QUOTE(Desiree @ 2007 11 30, 22:59)
user posted image
aš taip pat fotografuoju katinus  4u.gif
užmigdysiu vaikį ir grįšiu pakomentuoti paskutinių darbų

Desiree, neturiu nuomones apie sia foto blush2.gif
Su vyruku zvelgianciu i sviesa lb patiko thumbup.gif

Sillwio,hmmm... g.gif As to nematau, isvis jokio zalumo pas mane nesimato g.gif
Idomu ar dar kas nors mato ta zaluma????
Atsakyti
QUOTE(vvvvv @ 2007 11 30, 23:39)
Desiree, eilini kart suzavejai...
pirmoji foto vercianti sustoti ir susimastyti..... galvos poza labai daug ka pasako.... tas jos atmetimas, tarsi kazkokios vilties ieskojimas toje sviesoje.... o kontrastas tarp juodo ir spiginanciai balto man dar labiau pabrezia sios foto nuotaika.... 10 balu kaip visad  mirksiukas.gif

nu smagu, kad nenuėjai miegot ir pakomentavai 4u.gif ačiū 4u.gif
nu dar prie katino foto pridursiu... jis gi liežuvį jums visiems rodo, va tongue.gif Gal nelabai matosi, nu bet vistiek rodo tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Desiree @ 2007 12 01, 00:45)
nu dar prie katino foto pridursiu...  jis gi liežuvį jums visiems rodo, va  tongue.gif Gal nelabai matosi, nu bet vistiek rodo  tongue.gif

Kai pasakei, isiziurejau ir pamaciau lens.gif biggrin.gif
Atsakyti
o juk kalbant apie bites majos nuotrauka Lukiskiu aiksteje, apsvietimas ten is tiesu toks kaip nuotraukoje mirksiukas.gif
man patiko, visai neseniai ten buvau ir sedejau ant suoliuko tik ne ant sito smile.gif
Atsakyti
Noriu jusu nuomones apie sia nuotrauka...(gal tik man mamiskai patinka), sakykit smile.gif
user posted image
ISO 800, F1.8, 1/200s

O cia jau galutinai uzkinsau biggrin.gif (pirstukai purvini kaip ir turi buti pas maza vaika blush2.gif )
user posted image
Atsakyti
QUOTE(californiagirl @ 2007 12 01, 05:30)
Noriu jusu nuomones apie sia nuotrauka...(gal tik man mamiskai patinka), sakykit smile.gif

pirmoji man labai patinka. gera žiūrėti. Daugumoje vaikų portretų nori nenori vistiek pirmiausia įžvelgi vaikučio grožį, nors ir šioje temoje o ir kitur sakoma, kad norima komentarų ne vaikučiui o pačiai nuotraukai... Pati taip sakiau prie vienos nuotraukos.
Bet vat šitoje pirmoje kažkaip perlipta per tai. Pirmiausia vertini foto, kaip visumą. Mane prikausto tas žvilgsnis, nors ir ne į objektyvą. Kažkur į nuotraukos gilumą, bet jis vis tiek prikaustantis. Ir tas švelnumo jausmas.

Antroji įdomi. Bet fokusas mano akims kažkur pabėgęs. Norisi rankutės dar ryškesnės. o murzini pirštukai mane veža 4u.gif

Vat, miela Californiagirl. Išpaikinsi tu mus tokiom nuotraukom 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Desiree: 01 gruodžio 2007 - 08:16
Labai dekoju uz komentarus.

Desiree, katinas irgi juostinis? O tu i skaitmena dar ka nors fotografuoji? Man labai sunku iziuret, ar ten tas katinas iskises liezuvi, bet patinka pats vaizdelis, tokia "betvarkele". Ir visa tai labai graziai uzakcentuoja langine. Matyt cia bus vaizdelis is Italijos. ax.gif

Californiagirl, pirmoji tikrai ispudinga. Patinka tai, kad vaikiukas susimastes, ziuri kazkur i toli, patinka fotografavimo kampas. O antrojoj man su spalvom kazkaip nesiziuri, delniukas per daug apsviestas. Nu net nezinau, nelabai ir moku paaiskint.

Nu ka, visa nakti negalejau ramiai miegot, taip norejau "isgelbet" mano cukriuka.
Siryt kibau i darba. Ka manot? Ar pavyko isgelbet, ar vis tik reikia nurasyt?

user posted image
Papildyta:
O sitoj nukirpau ragus ir uzdejau Render filtra.
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Opa: 01 gruodžio 2007 - 09:43