Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomes fotografuoti

QUOTE(fotolama @ 2007 11 30, 18:51)
Išorinė blykstė padėta reikiamoje vietoje ir nukreipta į lubas — bounce flash angliškai. Tokiu būdu gaunamas labai lygus švelnus apšvietimas. Labai dažnai taip fotografuoju kambariuose, net ir dieną, kai šviesos lyg ir pakanka.

dabar aisku.. 4u.gif
kaip suprantu didele dali bendro svelnumo tavo foto ir priduoda ta blykste..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vvvvv: 30 lapkričio 2007 - 18:58
vis matau tuos pat vartotojus skaitant. nugi prisijunkit 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vvvvv @ 2007 11 30, 18:51)
o kodel jau ne is pirmos ir ne pirma karta perskaitau si sakini.....
cia ka turima omeny?  g.gif

jei as pvz teigiamai atsiliepiu apie man idealia foto tai jau pataikavimas? sorry.. kvailas klausimas, nu bet idomu...  ax.gif

jei klausi manes asmeniskai - tiesiog issireiskimas mirksiukas.gif
Atsakyti
3 dienas nebuvau cia, ir teko tiek ilgai skaityti tuscius komentarus, kol neperskaiciau savo minciu Zuviales poste. Tai nebesikartosiu. Tik noriu paprasyti vieno dalyko - jei jau mokomes fotografuoti, gal rasykime ir nustatymus, kaip viena ar kita foto buvo padaryta. Dabar berods vienintele Californiagirl tai daro.
Pasakykit, kaip ta informacija nukopijuot, nes niekur, kiek bandziau kopijuot neleido.

Tiesa sakant nelabai jauciuosi galinti cia reikstis... Didzioji dauguma mano klausimu matyt yra kvaili ir daugumai juokingi, nes dazniausiai yra praignoruojami. Beje, labai dziaugiuosi Blog'u - va ten yra INFORMACIJA ir nera plepalu. Kai pagalvoju, kad va tokias temas teks skaityti norintiems pasimokyt, o mokytis nera ka... Tiksliau gal ir butu, jei butu i ka pasiziuret. Na, bet cia vel tas pats apie ta pati.

Is matytu nuotrauku galiu pakomentuoti tik kelias.
Fotolama, istrigo paskutinis mergaites portretas. Man gal noretusi siek tiek maziau desines puses, nors nebandziau pasiziuret kaip atrodytu.

Bites Majos fotoshopintas kadras man per ryskus, be to visiskai neisivaizduoju kaip tai buvo daryta. Gal siek tiek "susvelninus spalvas" ziuretusi geriau.

Apie Latoya orchideja su lasiuku. Kadravimas labiausiai patiko Silwio variante. Ten lasiukas geriausiai isryskejo.

Dar Sansaros Skirtingi poziuriai. Na net nezinau, man noretusi kazkokio bendrumo, vienijancio teti ir vaika. Dabar jie tokie tolimi. Pavadinimas is ties tinka, bet pacio vaizdo t.y. bendravimo tarp tecio ir vaiko noretusi.

Californiagirl, man labai patiko vyresnelio zvilgsnis. Ir kaip tau pavyksta taip sufokusuoti i akis? Ir dar klausimas, ar tu sarpini nuotraukas pries verciant jas is RAW i JPG?

O kad nebutu tauskalai, ikeliu kelis sio vakaro bandymus. Fokusas atrodo visur nuplaukes, nors kai ziurejau RAW viskas atrode gerai. Net nezinau kodel taip.
Visoms nuotraukoms ISO 400 (fotografuota patalpoj, su prastoku apsvietimu), WB Custom, F /1,8.

Gal cukriuko?
user posted image
Puciam, puciam :-)
user posted image

Kitu nuotrauku nekomentuoju, nes nematau :-(

Ai, dar maciau Silwio serksna. Spalvinis variantas labiau antras ptiko - isryskeja tiek augalo faktura, tiek serksniukas ant jo. Patinka kontrastas tarp salta ir silta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Opa: 30 lapkričio 2007 - 21:25
Sansara, turiu knyga rusu kalboje "Как сделать фотографию HI-класса". Galetume ikelti i bloga, tik ji ziauriai daug atminties uzima. Sausio menesi jau busiu Lietuvoj, tada gal man irasyt ja ar kaip ten keliama i ta bloga?
Papildyta:
Dar vienas mano vaikio portretukas, kaip sakoma seimyniniam albumui, ir einu miegot jau.

user posted image

Tik cia man nepatinka kadravimas. Bet kaip padaryti geriau, net neisivaizduoju. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Opa: 30 lapkričio 2007 - 21:53
smile.gif padiskutavau su savimi ir ištrinu. Kažkaip paskutinėm dienom sugebu kontroliuoti pasisakymus.
Kad ir šis pasisakymas nevirstu beprasmišku įkeliu nuotrauką. Jos neišimsiu. Komentarai laukiami.

user posted image

Na ir jei aprašymas kaip fotografuota, tai į Adox juostelę 400 ISO. f 2,8, 1/30
Spausdinta namuose ant popieriaus kuris man visai nepatinka, nes nuima kontrastą, bet Agfa popierius deja baigėsi. Džiovinta fonu, nes norėjau greičiau parodyti.
Ir pabaigai. Mano skaneris beveik numirė...
Tiek.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Desiree: 30 lapkričio 2007 - 21:55
Čia ką tik pagavau besidarbuojančią mergaitę smile.gif ( visa apsipeckiojusi doh.gif ). Kodėl mano visos nuotraukos- oranžinės unsure.gif , o jūsų- įvairiausių atspalvių? g.gif

user posted image
Papildyta:
QUOTE(Desiree @ 2007 11 30, 22:54)
user posted image

Na ir jei aprašymas kaip fotografuota, tai į Adox juostelę 400 ISO. f 2,8, 1/30
Spausdinta namuose ant popieriaus kuris man visai nepatinka, nes nuima kontrastą, bet Agfa popierius deja baigėsi. Džiovinta fonu, nes norėjau greičiau parodyti.
Ir pabaigai. Mano skaneris beveik numirė...
Tiek.

Desiree, kokia šauni idėja. Mano akiai- nuotrauka be priekaištų. Pagal mano dabartinę nuotaiką smile.gif labai labai ji man bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elina: 30 lapkričio 2007 - 22:05
QUOTE(Desiree @ 2007 11 29, 23:11)
ką matau tą dainuoju. nuotraukos tinkancios kitai temai. fotografuojame viską kas gražu. bet geriau jau į temą diskutuokit apie tai kokios be ryšio nuotraukos, nei kad vis tą patį per tą patį

Nekomentuosiu, nes ne tam nuotraukas įkėlei. O gaila sad.gif

QUOTE(Degutė @ 2007 11 29, 23:51)
Šios dienos trumpo laisvalaikio epizodas:
Džiaugiuosi, kad ir su kitiniu pavyko sniegą nufotkint struktūrišką. Norėčiau komentarų  ax.gif

Manau sniego struktūrą palaidojai šarpindama, o ir kontrasto per daug. Trečdalių taisyklę matau, bet daugiau nelabai ką.

QUOTE(vvvvv @ 2007 11 30, 00:06)
foto specialiai tau....ji mane kazkuo traukia.... (tik klausimukas prie to pacio, ar saule skaitosi isdehus cia?)

Saulė kitokia ir būti negali smile.gif Neblogai, tik viršaus daugoka (ir dagiai per arti krašto). Nežinau ar namus norėčiau tiesiai matyt ar vistik dagį g.gif

QUOTE(californiagirl @ 2007 11 30, 01:27)
Vel kvadratinis...  Bet del to, kad trukdziu is visu pusiu visokiu buvo, kitaip neisgalvojau kaip iskadruot

Apklotas apačioj trukdo. Nebūtų toks šviesus, gal netrukdytų. Vaiko veido atspalvis nepatinka (rausvai-žalsvas).

QUOTE(Žūžū @ 2007 11 30, 13:20)
Zalias ir gaivus

Padziautas lietutis

MB tortas

Siužetai eiliniai, kompozicijos sprendimų nesuprantu. Sorry, matyt nematau to, ką norėjai parodyt. Patariu dažniau lankytis čia smile.gif

QUOTE(Degutė @ 2007 11 30, 14:27)
Įdėsiu švelnesnį variantą  ax.gif gal ir kompozicija geresnė? lapas smulkesnis  ax.gif

nea blush2.gif

QUOTE(Opa @ 2007 11 30, 21:20)
Gal cukriuko?

Puciam, puciam :-)

Gaila, kad pirma neryški. Matau fokusavai į puodelį, taigi lyg jis yra pagrindinis čia, bet tokiu atveju ir kiek per arti kadro krašto manau. Berniuko ranka irgi sujudėjo. Gal blykstę reikėjo jungt?
Ryškumo trūksta. Komponuočiau irgi kiek kitaip. Norėtūsi daugiau malūnėlio matyti ir dešinės prikirpt.
Atsakyti
QUOTE(Desiree @ 2007 11 30, 22:54)
smile.gif  padiskutavau su savimi ir ištrinu. Kažkaip paskutinėm dienom sugebu kontroliuoti pasisakymus.

Desiree, savo pasisakyma maziausiai taikiau tau. Tu visada isiminejai savo nuotraukas, tai lyg ir buvo norma. Taciau kai tai tapo "norma" visiems, pasidare visiskai liudna. verysad.gif Is tiesu, dabar skaiciau puse temos, o pamaciau tik kelias nuotraukas. Gaila laiko, gaila miego ( jau 2 nakties, o maziukui dygsta dantys, naktimis nemiega doh.gif ).

Del nuotraukos: man LABAI patinka vyras sioje nuotraukoje, tiksliau ta sviesa, kuri krinta ant jo veido ir sudaro grazu silueta. Langas, nuo kurio sklinda sviesa labai blasko, norisi, kad jis butu siek tiek blyskesnis, ne toks reziantis.

Elina, man per geltona sita nuotrauka. Kiek pamenu, tu fotografuoji su Canon Eos 400d? Gal pabandyk nusifotografuoti toje patalpoje, kurioje fotografuoji zmones, balta popieriaus lapa, arba siaip balta fona, ir per meniu nustatyti Custom WB. Tada tas geltonumas turetu dingti. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Opa @ 2007 11 30, 21:52)
Dar vienas mano vaikio portretukas, kaip sakoma seimyniniam albumui, ir einu miegot jau.
Tik cia man nepatinka kadravimas. Bet kaip padaryti geriau, net neisivaizduoju.  g.gif

"Ragus" manau galima nuklonuot smile.gif Per daug viršaus. Gal nereikia kepurės tiek daug rodyt?

QUOTE(Desiree @ 2007 11 30, 21:54)
Kad ir šis pasisakymas nevirstu beprasmišku įkeliu nuotrauką. Jos neišimsiu. Komentarai laukiami.

Ir kompozicija, ir idėja, ir atlikimas puikiai mano supratimu.

QUOTE(Elina @ 2007 11 30, 22:01)
Čia ką tik pagavau besidarbuojančią mergaitę smile.gif ( visa apsipeckiojusi doh.gif  ). Kodėl mano visos nuotraukos- oranžinės unsure.gif , o jūsų- įvairiausių atspalvių? g.gif

WB, Elina, WB smile.gif Sukomponuota neblogai.
Atsakyti
QUOTE(Opa @ 2007 11 30, 23:06)
Gal pabandyk nusifotografuoti toje patalpoje, kurioje fotografuoji zmones, balta popieriaus lapa, arba siaip balta fona, ir per meniu nustatyti Custom WB. Tada tas geltonumas turetu dingti.  4u.gif

bėgu pioneer.gif
Atsakyti
QUOTE(Opa @ 2007 11 30, 21:20)
Gal cukriuko?

šita man labai patinka. tik gal šiek tiek pašviesinčiau. ir ten virš galvos kažkas tokio neaiškaus g.gif
o antroj fokusas lyg ir pabėgęs. bet šiaip neužkabino.

QUOTE(Desiree @ 2007 11 30, 21:54)

man liūdesys dvelkia iš šitos nuotraukos. labai patiko.

QUOTE(Elina @ 2007 11 30, 22:01)
Čia ką tik pagavau besidarbuojančią mergaitę smile.gif ( visa apsipeckiojusi doh.gif  )

tavo nuotraukų kokybė vis gerėja ir gerėja biggrin.gif

šviežutėlė nuotraukėlė biggrin.gif manau, kad nesusitvarkiau su šviesom.
user posted image
Atsakyti