Na reikia su tais nežinau kieno truputį atsargiau. Pvz. aš sudariusi sutartį su LATGA (Lietuvos autorių teisių gynimo asociacija) Va jie seka kas kur mano foto naudoja, legaliai ir nelegaliai ir iš jų ima pinigus. Aš į šį procesą nesikišu, tik kelis kartus į metus gaunu iš jų pinigėlius, jei kas nors kur nors mano foto parodė.
Taigi visos foto turi copyright'ą, todėl šiaip paimti ir bet kur publikuoti nepaminint autoriaus negalima...
Čia ateičiai, gal neužsirausit, o galit ir užsirauti labai skausmingai.
Vienas mano kolega vis gi prisiteisė iš laikraščio 10000lt. vien todėl, kad jo foto sumontavo dizaineris kažkaip ne taip kaip jam norėjosi.
LATGA gina autorius ir internete...
Dabar dėl fotografavimo tai, žinoma, čia labai ilgas išlaikymas 10-15 sekundžių, fotoaparatas stovi ant stovo, taigi per tą laiką galimą vaikščioti ir daryti ką nori.
Čia svarbu kiek laiko stovėti, jei nori kad visi objektai būtų skaidrūs tarsi vaiduokliai.
Jei užtvaras jau suveiks, o tu dar būsi kadre, tai objektas gausis kaip ir paprastai fotografuojant

Tarpai tarp linijų yra todėl, kad buvo uždengiama ranka.
Svarbiausia iš anksto žinoti ką konkrečiai nori nufotografuoti, kaip tai turėtų būti, o po to fotografuoji tiek kartų, kol pasieki norimą rezultatą
as labai atsiprasau.per ziopluma neuzfiksavau,kad darbas jusu.tik vakar atradau kudroje patalpintus jusu galerijos darbus,ir ju tarpe sia fotografija.Jei ka nors keis as galiu istrinti...Aciu uz issamu paaiskinima,kaip kadras buvo daromas.tik dabar,jeigu isimsiu,kiti nematys,apie kokia foto jus snekejote...
Elina,nereguok taip skaudziai...moterys tokios jau esam.Ta kur ymetei man puslapiuka..Nelabai suprantu,kokia prasme jo.Pagirt?Isidergt...nezinau.As ignoruociau.Susikaupk gal cia ziema daro tave jautresne.