Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomes fotografuoti

QUOTE(fotolama @ 2007 11 29, 08:02)
Tai nusipirk iki 100Lt juostinį aparatą, nusipirk pasenusių juostelių, išryskintas išplauk kietame vandenyje, išdžiovink su likusiais ant juostelės lašais, po to dar pabraižyk juostelę ir labai pigiai ir be didesniu pastangų gausi norimą efektą wink.gif

nesupratau,kokiais budais tavo fotografiju nepamaciau..gerai,kad neisjamiai,tai spesiu pakomentuot.Tiesa,aciu del patarimo su subraizyta juostele.Nu sakyc gera minti davei.Atvaziuojancios sesers paprasiau atvezt Zenita.. blush2.gif tavaja ideja pabandysiu ygyvendint.pala,tai sakai tu senu juosteliu rasciau belekur?Tiesa,o neturiu salygu ryskinimui,kaip tada?
Nuotraukyciu spalvos labai patiko.O ir sniege braidanti mazyle labai nuotaikyngai ziuris.tik abiejose pirmose specialiai centravai?
antroji man visai skaniai ziuris,o ir smalizius islietas fone labai liuks.

user posted image
sioji savo spalvom,ir kadravimu patiko labiausiai.Labai siltas portretukas..

QUOTE(vvvvv @ 2007 11 29, 18:44)
na as dar pasivaidensiu su ta pacia foto  rolleyes.gif
user posted image

niu sitoje lyg ir geriau su ta erdve,bet jau noretusi grynesniu spalvu.Bandei kontrastint?

QUOTE(Labradoriukė @ 2007 11 29, 19:39)

Man tamsoka..noreciau matyt aiskiau visus konturus namuko..nors dangus matosi buvo grazus.

QUOTE(Degutė @ 2007 11 29, 22:51)
Šios dienos trumpo laisvalaikio epizodas:
user posted image

Man kazkaip netikros spalvos,lapelis atrodo perspalvintas,na matosi kad kazkas ne taip..
QUOTE(vvvvv @ 2007 11 29, 23:06)

hihihi.gif prajuokinai.ir kodel dabar nusitaikei tiesiai y saule?kad juodi "eziai"gavos tai gerai.reikejo biskiuka patraukt nuo saules.Ce jin man sviecia in akis biggrin.gif net nesnori zet kairen,kai taip is desines sviecia cool.gif
QUOTE(californiagirl @ 2007 11 30, 00:27)
user posted image
ISO 800, F2.5, islaikymas 1/50s (tai aciu dievui, kad vaikas ramiai gulejo biggrin.gif )

bigsmile.gif wub.gif man tai dusia uzlieja siluma tavo portretukus pamacius.Atrodo nei pazystu nei ka..ale jau taip miela iki negaliu...

Kol komentavau pamirsau nicka mergaites su lashiukais is V raides [vvvv ce ne tu hihihi.gif ],klausyk panelyt,a ne laikas prisijungt prie musu drasiau?zinok,suoluose daug nepazangiu mokiniu sedi.viena is ju ir as.Net nebandziau berods fotografuot lasho,taip,kaip tu.Nors vis ruosiuos...ruosiuos..Ei,uzeik,pas mus truksta tokiu stropiu mokiniu!! drinks_cheers.gif

dejavuk,nugusdino vaikiukas savo akytem tiesiai y mane.Akiu didumas ir grazumas iskart smigo in mane vos atsivertus puslapiui,tai bisky shoktelejau.Labai dailus berniukas.As berods net ir nemacius tavojo nei vieno portretuko su mazuoju.. g.gif

Sapokliaka,tavoji nespalvota visgi man labiau..
Desirees pauksciaskrydzio nuotraukiukai visgi kitokie..sakyc gal arciau tavasis lektuvas buvo pritupes,ar debesys labiau prasisklande,negu,kad man nesekesi taip,kaip tau..bet grazu..
kitokiskos ne "desirinees foto"..net spalvotos bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuvialia: 30 lapkričio 2007 - 04:45
QUOTE(ZverisKLP @ 2007 11 29, 21:53)
Tik nepradekit pykt - as cia draugiskai, neturiu jokio tikslo ka nors izeist drinks_cheers.gif

Klausykit,brangieji vyrai,nezinau,kaip jus,bet zinau,kaip mes.Moterys be intrigu ir be visu situ prieskoniu arba neisgyvena,arba negyvena,arba isvis tyli.Ce susirenkam diskutuot.Tebunie-pyktis.Ir dalintis emocijomis.Taigiz,kad jus brangus Zverie, inskrendant su savo emocijom po visko,ir su tuo jau iki skausmo pazystamu "as cia draugiskai" dar nereiskia,kad mums to reikia..Mes irgi draugiskai lotuliukas.gif gal mes taip specialiai darom,kad vyktu diskusija?Juk,kai nera intrigu prisnekam duok die pora trejeta lapeliu.O ce diskusija po diskusijos..nepritariu sitam slaptazodziu kampeliui...kaip koki sektantai uzsidarysim uzdarydami kelia galbut ateityje pasirodysiantiems ne tik mokytojams,bet ir mokiniams.O mokiniai-viso gero.Kurkites tema atskira sau,jei norit mokintis.Pritariu bites idejai.
QUOTE(Desiree @ 2007 11 29, 22:04)
4u.gif
išsiliejau. kas perskaitė perskaitė, kas nespėjo nespėjo. Trinu, nes nesinori vėl diskusijas užvirt. Bet žinokit liūdna.
Dėkit geriau nuotraukas.

Liudna..nespejau perskaityt...kas taip liudna..
QUOTE(Elina @ 2007 11 29, 22:17)
smile.gif  Aš nebefotografuoju, kažkas užplaukė unsure.gif .
Greičiausiai mane paveikė tie konkursai, matyt, nebuvau pasiriuošusi savo išvaizdos, pačios foto tokiai kritikai doh.gif  . Net nemaniau, kad esu tokia kompleksuota mastau.gif

nosi auksciau.Ir kokie gi ce konkursai?Kur as nedalyvauju greit sakyk..Beja,del kritikos paziurek is kitos puses.Tiesa,nezinau apie kokia kritika ce tu.bet Jei del isvaizdos,nemanai,kad tau pavydi?Labai grazi tavo drauge,as tai labai nuziurejau ta fotografija,kur batukai tie balti is arti.Man labai liuksiskai sugalvojai prie to veidrodzio[?],ir tie batai,ir tas zvilgsnis.Zodziu,kelk nosi aukstyn ir judam.

Beja,ta fotografija,kur klausei kieno,tai ja is fotokudros ykeliau..ieskau kieno ji,ir niekaip nerandu..Ten netycia tuo paciu metu atverciau ja,kai kometavau Sansaros foto.
QUOTE(fotolama @ 2007 11 29, 22:18)
Laisvai gausi smile.gif Pvz. modelis judėdamas iš vienos vietos į kitą uždengdavo žvakės šviesą ranka smile.gif

turetu tai daryti labai greitai?sunku suvokt..man regis Sansara su kojom einanciom kazka panasaus experimentavo?
Atsakyti
QUOTE(zuvialia @ 2007 11 30, 04:35)
bigsmile.gif  wub.gif man tai dusia uzlieja siluma tavo portretukus pamacius.Atrodo nei pazystu nei ka..ale jau taip miela iki negaliu...

Aciu zuvialiok 4u.gif As dabar ziuriu ziuriu...gal kiek kontrasta per daug uzkeliau sioje foto? Biski kakta svytet pradejo blush2.gif

Zinokit ir as perskaiciau pasiulyma tema su slaptazodziu padaryt... doh.gif Nu ne schmoll.gif nors mano asmeniskai nuotrauka ir buvo pasisavinta ir isideta i avatara(beje nemanau, kad is sio skyrelio), as tokiom "akcijom" nepasirasau schmoll.gif
Kazkaip nemanau, kad butent is sio skyrelio nuotraukos "vagiamos"...vistik cia siauresnis ratas ir maziau zmoniu praziuri, nei tarkim Kudra g.gif
Atsakyti
California, labai aš čia nuobodžiai komentuoju tavo portretukus, bet labai gražu bigsmile.gif neturiu kitų komentarų..

Labradoriuke - tamsus labai tavo kadras ir tie laidai.. na nieko ypatingo unsure.gif

Desiree - man patinka tavo kadrai iš paukščio skrydžio! gražiai perteikta faktūra, labai liūdna, kad užsidėjęs nedidelis rūkelis, kuris kiek prislopina vaizdą, bet faktūra labai graži smile.gif

Elina, dėl filtro - patariu nebent tik Poliarizatoriu (CirPol), kurio privalumus pastebėjau nuotraukose iš Romos - dangus gavosi tikrai gražiai mėlynas beveik visose nuotraukose. Tačiau jis netamsina, tik didina kontrastą tarp tarkim debesų ir dangaus, plius nuima atspindžius nuo vandens, o kad dangus neišdegų reikia trumpinti ekspoziciją. O Tailande ir objektyvų pigiau manau gali pasižiūrėt thumbup.gif Bet tai faina kelionė nusimato rolleyes.gif aš irgi savjoju jau kur ištrūkti, sausio pradžioje planuojame link Alpių pavažiuot rolleyes.gif
Dėl konkurso - neimk į galvą irnesakyk.gif manau turėjai būti pasiruošusi, žinodama tų aptarimų specifiką doh.gif arba nesilankyti tenai... taigi moteriškės susirenka ir apie ką jos manai plepa, apie tai kaip kuri atrodo, o dar toks konkursas specialiai tom kalbom pakurstyt mirksiukas.gif man tai šis konkursėlis šiaip smagus bent jau pasifotografuot biggrin.gif nes jaučiu išvis aparato į rankas neimčiau šias dienas - vaikas su pleistru ant žando, iš namų neišeinu, tai ką fotografuot? Tik save belieka biggrin.gif nors pastebėjau, kad biški piktnaudžiauju konkurso lygiu, nes neatidirbu idėjos iki geriausio rezultato unsure.gif o pagalvoju, ai ten sueis, negerai taip aišku, į Kūdrą ir čia tokių nuotraukų nedėčiau dėl per daug akis badančių klaidų..

Tai kaip dėl susitikimo? Bitele? Kiti? Į vidurį Lietuvos tikrai nevažiuosiu dėl vaikiuko, o Vilniuje bet kada, mašiną jau turiu, tai man bet kada bet kur tinka thumbup.gif tik kad su vaiku būčiau...
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2007 11 30, 09:28)

Tai kaip dėl susitikimo? Bitele? Kiti? Į vidurį Lietuvos tikrai nevažiuosiu dėl vaikiuko, o Vilniuje bet kada, mašiną jau turiu, tai man bet kada bet kur tinka thumbup.gif tik kad su vaiku būčiau...

Mes su Žvėriu susimeetinsim kol kas savame mieste smile.gif . Kitą kartą labai norėčiau su visais susimatyti bigsmile.gif

Pupeliok, gerą idėją davei dėl objektyvo Tailande blink.gif , reikia bėgt pasidomėt dabar dėl markės, nes visai nenusimanau apie juos. O juk ir išvažiavimo laiką derinu, kad ant Naujų grįžčiau su dovanom kaip senis Šaltis. Reikia ir savęs nepamiršt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2007 11 30, 07:28)
Desiree - man patinka tavo kadrai iš paukščio skrydžio! gražiai perteikta faktūra, labai liūdna, kad užsidėjęs nedidelis rūkelis, kuris kiek prislopina vaizdą, bet faktūra labai graži smile.gif

ačiū už komentarus.

Aš nežinau ar galėsiu... Bet jei visgi galėčiau tai tik Vilniuje. Iki kito miesto nenukeliaučiau. o ir būčiau taipogi su vaiku. bet jei susitikimas kur kitur, galima juk mini susitikimą organizuoti, ekspromtu. puodeliui kavos kur nors.

Cliforniagirl, paskutinė paperka akimis, žvilgsniu.. patinka spalvų derinys. Bet apklotėlio rodos visai čia nereikėtų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Desiree: 30 lapkričio 2007 - 08:56
QUOTE(ZverisKLP @ 2007 11 29, 23:10)
tik darom kur nors Lietuvos vidury, kad nereiktu i ta kamsciu VLN trenktis, nu jau koks jis man liudnas miestas su tais kamsciais... Nors  esu ten 8 metelius isgyvenes... beje, grazus miestas , spyga taukuota smile.gif

na aš už susitikimą Lietuvos vidury, nes į Vilnių jau tikrai neįšeis nuvažiuoti.

QUOTE(californiagirl @ 2007 11 30, 00:12)

O tu kaip avatare pasiketus, nepazinau doh.gif  Cia taviskis kai maziukas buvo??? wub.gif

taip maniškis, prieš 6 metus. Sansara apie archyvus užsiminė, tai ir aš po savus pasiknaisiojau. Bet kokybė baisiai prasta, nes fotografuota bilekokiu juostiniu ir skanuota iš mažytės nuotraukėlės.

QUOTE(zuvialia @ 2007 11 30, 04:35)

dejavuk,nugusdino vaikiukas savo akytem tiesiai y mane.Akiu didumas ir grazumas iskart smigo in mane vos atsivertus puslapiui,tai bisky shoktelejau.Labai dailus berniukas.As berods net ir nemacius tavojo nei vieno portretuko su mazuoju.. g.gif

Žuvialia, mačius tu daug jo portretukų, tik jis dabar paaugęs, kiek pasikeitė blush2.gif

QUOTE(californiagirl @ 2007 11 30, 05:51)
Zinokit ir as perskaiciau pasiulyma tema su slaptazodziu padaryt... doh.gif  Nu ne schmoll.gif nors mano asmeniskai nuotrauka ir buvo pasisavinta ir isideta i avatara(beje nemanau, kad is sio skyrelio), as tokiom "akcijom" nepasirasau schmoll.gif
Kazkaip nemanau, kad butent is sio skyrelio nuotraukos "vagiamos"...vistik cia siauresnis ratas ir maziau zmoniu praziuri, nei tarkim Kudra g.gif

Aš taip pat nepalaikau idėjos dėl užrakinimo, užtenka ND užrakintų. Iš fotokūdros dažnai nuotraukas paima, aš saviškę irgi mačiau kažkokios dalyvės avatare.

Beje dėl ND puslapiuko. Gal kad visiškai nepasimirštų buvusios ND temos, dedam ir naujas nuotraukas į tuos albumus. Nes man gaila gražių foto, kurios liko senose temose, o būtų malonu laikas nuo laiko jomis pasigrožėti.
Pvz. jei turiu kelias nuotraukėles su gėlėmis, gal jas įdėti į ND "augalas" skyriuką.

Ir gal kas galėtų plačiau papasakoti apie BULB funkciją?

Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2007 11 30, 08:49)
Ir gal kas galėtų plačiau papasakoti apie BULB funkciją?

Kol laikai paspaudusi užrakto paleidimo mygtuką, tol ir eksponuoja kadrą.

Realiausias pritaikymas — judančių šviesos šaltinių fotografavimas naktį. Pats geriausias pavyzdys: fejerverkai. Trikojis + distancinis + BULB režimas ir laikai paspaudusi distancinio mygtuką nuo fejerverko iššovimo pradžios iki pabaigos, taip gaudama gražią fejerverkinę „palmę“ smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Degutė @ 2007 11 29, 23:51)
Šios dienos trumpo laisvalaikio epizodas:
user posted image
Džiaugiuosi, kad ir su kitiniu pavyko sniegą nufotkint struktūrišką. Norėčiau komentarų  ax.gif

Man nepatinka spalvos, visiškai nenatūralios, be švelnaus perėjimo, o grubiai, kampuotai. Matosi, kad persistengta apdorojant. Spėju, kad pernelyg daug kontrasto bei aštrinimo.
Kompoziciškai man irgi nesižiūri.
Papildyta:
QUOTE(vvvvv @ 2007 11 30, 00:06)
foto specialiai tau....  blush2.gif
ji mane kazkuo traukia.... (tik klausimukas prie to pacio, ar saule skaitosi isdehus cia?)

user posted image

Man patinka. Labai gražiai tie saulės spinduliukai gavosi. Kiek gadina vaizdelį tie daugiaukščiai fone, bet bendrai paėmus tai gera foto.

O dėl saulės „išdegimo“. Per ryški ji, kad neišdegtų smile.gif Kai šnekama apie išdegimą, paprastai kalbama ne apie baltus debesis, o apie baltus blynus danguje smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fotolama: 30 lapkričio 2007 - 09:07
O jeigu nukirpt dešinėje tą daiktą ( pastatą), palikt tik dalį saulės, spinduliukus ir visą kairę?

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elina: 30 lapkričio 2007 - 09:36
QUOTE(zuvialia @ 2007 11 29, 18:45)
as labai atsiprasau,kazkieno foto esu issisaugojus,kuria noreciau atkartoti.t.y pabandyti taip padaryti pati...pamokinkit mane ka...as jeigu neklystu tai ce sansaros stiliaus foto?Tuoj isimsiu[jeigu pries],tik labai noriu ismokt taip..
user posted image

Na reikia su tais nežinau kieno truputį atsargiau. Pvz. aš sudariusi sutartį su LATGA (Lietuvos autorių teisių gynimo asociacija) Va jie seka kas kur mano foto naudoja, legaliai ir nelegaliai ir iš jų ima pinigus. Aš į šį procesą nesikišu, tik kelis kartus į metus gaunu iš jų pinigėlius, jei kas nors kur nors mano foto parodė.
Taigi visos foto turi copyright'ą, todėl šiaip paimti ir bet kur publikuoti nepaminint autoriaus negalima...
Čia ateičiai, gal neužsirausit, o galit ir užsirauti labai skausmingai.
Vienas mano kolega vis gi prisiteisė iš laikraščio 10000lt. vien todėl, kad jo foto sumontavo dizaineris kažkaip ne taip kaip jam norėjosi.
LATGA gina autorius ir internete...

Dabar dėl fotografavimo tai, žinoma, čia labai ilgas išlaikymas 10-15 sekundžių, fotoaparatas stovi ant stovo, taigi per tą laiką galimą vaikščioti ir daryti ką nori.
Čia svarbu kiek laiko stovėti, jei nori kad visi objektai būtų skaidrūs tarsi vaiduokliai.
Jei užtvaras jau suveiks, o tu dar būsi kadre, tai objektas gausis kaip ir paprastai fotografuojant smile.gif
Tarpai tarp linijų yra todėl, kad buvo uždengiama ranka.
Svarbiausia iš anksto žinoti ką konkrečiai nori nufotografuoti, kaip tai turėtų būti, o po to fotografuoji tiek kartų, kol pasieki norimą rezultatą smile.gif
Atsakyti
narajana, aciu uz mini pamokele, bigsmile.gif tikrai idomi paskutine ideta foto wub.gif blush2.gif
Atsakyti
Narajana aš norėjau paklausti ar galima tą straipsnelį apie natiurmorto ir stiklo fotografavimą įdėti į mūsų blogą su informacija http://fotografuojam.blogspot.com/
Atsakyti