Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomes fotografuoti

QUOTE(Sansara @ 2007 11 29, 12:18)
įdedu vieną foto komentarams. dėl jb nesmerkit - lietuva visa ruda be sniego tuo metu buvo, o mano vyro kepurė raudona per kilometrą akis spigina. norėjau tai paslėpt. (bet liga ton pusėn krypsta)  lotuliukas.gif man ji įstrigus atmintin. tikiuos ir jūs rasit ką gero, bet priimama visa kritika  blush2.gif

Demesio centre turetu buti tikrai ne medis, taigi manau ji galima nurezt, nes objektas (2 objektai smile.gif ) per daug kampe. IMO. Dangus truputi persviestas. Imesk i atskira sluoksni ir manau pavyks "papilkint".

QUOTE(vvvvv @ 2007 11 29, 12:31)
del foto isemimo... idedu jas cia ir man geda pasidaro.... labai dziaugiuosi kai sulaukiu kritikos.. del to ir dedu....
bet isimu ne del to kad kazkas pamatys (man negaila, tegu ziuri), bet nenoriu kad jos butu kaip blogas pavyzdys kaip fotografuoti nereiketu.... nors suprantu kad ir tokiu reikia...
kai pajausiu kad nors viena foto gali buti kaip teigiamas pavyzdys besimokantiems tuomet ja paliksiu ir tuo didziuosius... bet kol kas  doh.gif

o jus visi savo foto neisiminekite, nes jose yra neatrasti lobynai...

Va prasideda smile.gif Jus dekit, o as tai savo isimsiu. Tavo nuotraukos taip pat lobynas, o ypac komentarai po jomis. Ne fokusas kur nors idet nuotrauka. Zymiai naudingiau skaityti komentarus. Pasikartosiu, kad nedaug egzistuoja forumu, kur galima perskaityti tiek info kiek cia.
Atsakyti
vvvvv , aš nesuprantu, kaip galima gėdytis savo nuotraukų? Čia visi mokosi, teisingai? Kai kurie pradėję anksčiau toliau ir nužengė, tas natūralu, keista būtų, jei būtų kitaip. Bet argi kada nors kas nors tavo nuotraukas išjuokė, sakė, ėėė, čia tai laža, kaip tau negėda tokias dėti? (juoba kad jos mano akim žiūrint yra geros). Manau, kad to nebuvo, ir kad to nebus. Palik, jei tik dėl gėdos išimi...
Atsakyti
Jei kam blogu pavyzdziu kritikai reikia, as savo galiu det - ten visad nera zmoniu, tai kaip ir niekam nepakenks; o ir man aisku, kad fotografuot nemoku smile.gif kita vertus, tada bus nuotraukos "cto vizu - to poju", tada vel blogai. Gal tikrai geriau, kaip, berods, bite siule, asmeniskesnes nuotraukas i ND perkelkit ir laikykit uzrakintas. Man, aisku, naudos bus maziau, bet gal pagausiu sviezias smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo de Nada: 29 lapkričio 2007 - 13:26
dėkui už pastabas.
bitėmaja, takelio yra tik link manęs ir tai keli mmm. yra kitose foto, bet ten jau įvykęs prasilenkimo momentas su medžiu, kurį gaudžiau g.gif
sillwio, dangus neperšviestas, tik nušviesintas per daug. doh.gif o dėl objektų, tai blogai, kad akis mėtos tarp medžio ir žmonių, bet būtent tai ir gaudžiau... g.gif

mano viena "akvarelė". kadras vos vos sujudintas. ne spec. nes viena akim ganiau vaiką ir stebėjau artimiausią balą, link kurios jis žingsniavo.. tačiau grįžus ir pasididinus foto, mane sužavėjo tas minkštumas, kuris gavos dėl to sujudinimo. aplinka, rūkas, tam tik padeda... g.gif
user posted image
P.S. pasimėčiau dėl varianto galutinio. iš RAW negavau to ko noriu, tik iš jpg basic kur kartu buvo. nevaldau dar RAW redagavimo tobulai, nežinau ką pridirbu, kad dangus išdega, nors tik wb reguliuoju verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 29 lapkričio 2007 - 13:55
Suprantu, kad žaisti vienoje smėlio dėžėje su foto pradinukais jums neįdomu, todėl tik užduosiu klausimus kelis ir eisiu toliau mokytis smile.gif Skaičiau ankstesnes temas ir bandžiau fotografuoti vandenį. Žinau, kad kadravimas blogas, spalvos netikusios ir nesufokusuota kaip reikiant, bet čia man svarbiausia buvo pagauti lašą ir išbandyti ISO bei išlaikymo galimybes. Nesakysiu, kiek kadrų padariau ir vandens sugadinau... Klausimas: kaip sufokusuoti būtent į lašus (mandarino atvejis), kai jie tyška kur nori. Bandžiau su daiktu, bet tą daiktą ir nufotkinau gaudydama lašus (ir visai taip patiko). Dėkui ir atsiprašau už įsikišimą.

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2007 11 29, 13:47)
mano viena "akvarelė". kadras vos vos sujudintas. ne spec. nes viena akim ganiau vaiką ir stebėjau artimiausią balą, link kurios jis žingsniavo.. tačiau grįžus ir pasididinus foto, mane sužavėjo tas minkštumas, kuris gavos dėl to sujudinimo. aplinka, rūkas, tam tik padeda...  g.gif
P.S. pasimėčiau dėl varianto galutinio. iš RAW negavau to ko noriu, tik iš jpg basic kur kartu buvo. nevaldau dar RAW redagavimo tobulai, nežinau ką pridirbu, kad dangus išdega, nors tik wb reguliuoju  verysad.gif

Antras variantas geresnis, nors pirmas ne toks niurus. Kazka per viduri tarp ju reiketu surast manau. Tu RAW tvarkai su Capture NX?
Papildyta:
QUOTE(Vienišybė @ 2007 11 29, 13:57)
Suprantu, kad žaisti vienoje smėlio dėžėje su foto pradinukais jums neįdomu, todėl tik užduosiu klausimus kelis ir eisiu toliau mokytis smile.gif Skaičiau ankstesnes temas ir bandžiau fotografuoti vandenį. Žinau, kad kadravimas blogas, spalvos netikusios ir nesufokusuota kaip reikiant, bet čia man svarbiausia buvo pagauti lašą ir išbandyti ISO bei išlaikymo galimybes. Nesakysiu, kiek kadrų padariau ir vandens sugadinau... Klausimas: kaip sufokusuoti būtent į lašus (mandarino atvejis), kai jie tyška kur nori. Bandžiau su daiktu, bet tą daiktą ir nufotkinau gaudydama lašus (ir visai taip patiko). Dėkui ir atsiprašau už įsikišimą.

Kas tau taip sake? smile.gif

Statyti aparata ant statyvo ir smarkiai pridaryt diafragma. Tada visi lasai pateks i ryskumo zona ir bus ryskus.
P.S. jei objektyvas ne makro, tai jo ryskumo zona prie pridarytos diafragmos (f/9-f/11) pakankamai plati, kad fotografuot is rankos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 29 lapkričio 2007 - 14:05
Ikelsiu ir as nuotrauka. Man ji patinka, bet idomu, ar tik man vienai? unsure.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 11 29, 14:01)
Antras variantas geresnis, nors pirmas ne toks niurus. Kazka per viduri tarp ju reiketu surast manau. Tu RAW tvarkai su Capture NX?

ne, su PS... niekaip nerandu laiko pasidomėt, ar yra Nikon Capture Mac'ui... g.gif labai abejoju.
tik WB perstumiu į mėlynumą ir jau dangus akis bado. jei to nepadarau, foto raudona per daug g.gif
aukščiau paskutinis variantas iš jpg basic. unsure.gif

Sapokliaka, man patinka kontrastas, kokybė. dėl siužeto, dar nežinau. pirmiausia kokybė patraukė dėmesį blush2.gif

vienišybė, šaunuolė, ką ir besakyt thumbup.gif jei save laikai pradinuku, tai labai atkaklus pradinukas esi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sapokliaka @ 2007 11 29, 13:02)
Ikelsiu ir as nuotrauka. Man ji patinka, bet idomu, ar tik man vienai?  unsure.gif

tokį siužetą ir nuotaiką akiai būtų mieliau spalvotai matyti. Jei paliekant jb, reiktų su kontrastu padirbėti.
Bet siužetas man patinka. Atrodo jie tikrai keliauja smagintis, ir smėlio dėžė gana didelė smile.gif . Norisi sekti paskui. Tie žingsniai koją kojon... smėlis krentantis nuo batų... patinka išties.

Sansara, antroji, akvarelinė, man tiesą sakant nelabai.
Pirmąją tikriausiai fotografuočiau horizontaliai. Dabar kažkaip suspausta viskas. Bet smagiai jie ten žingsniuoja, rodos abu pasišvilpiniuodami.

Lašiukų nelabai ir pakomentuosiu. Nežinau kaip ir ką daryt, kad pavyktų geriau. Man ir taip nepavyko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Desiree: 29 lapkričio 2007 - 14:33
QUOTE(Sapokliaka @ 2007 11 29, 14:02)
Ikelsiu ir as nuotrauka. Man ji patinka, bet idomu, ar tik man vienai?  unsure.gif

Ziurint kas patinka. Kokybe taip, sprendimas nelabai. Nemegstu ziureti nuotraukose i zmoniu nugaras. Retai taim yra pateisinimas.

QUOTE(Sansara @ 2007 11 29, 14:14)
ne, su PS... niekaip nerandu laiko pasidomėt, ar yra Nikon Capture Mac'ui...  g.gif labai abejoju.
tik WB perstumiu į mėlynumą ir jau dangus akis bado. jei to nepadarau, foto raudona per daug  g.gif
aukščiau paskutinis variantas iš jpg basic.  unsure.gif

Yra NX mac'ui. 30 dienu bandomaja versija gali parsisiust. Man patinka funkcija Control Point. http://www.capturenx.com/ Pasirinkus kalba spausti ant tutorials.
Atsakyti
QUOTE(Sapokliaka @ 2007 11 29, 15:02)

user posted image

Man labai patinka thumbup.gif . Net kojos vienodai žengia biggrin.gif . Ir kokybė patinka
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2007 11 29, 13:47)
mano viena "akvarelė". kadras vos vos sujudintas. ne spec. nes viena akim ganiau vaiką ir stebėjau artimiausią balą, link kurios jis žingsniavo.. tačiau grįžus ir pasididinus foto, mane sužavėjo tas minkštumas, kuris gavos dėl to sujudinimo. aplinka, rūkas, tam tik padeda...  g.gif

man patinka rezultatas, spalvos ir patinka. tik nepatinka balti sniego (?) plėmai. ir kažkodėl norisi platesnio kadro ax.gif

QUOTE(Vienišybė @ 2007 11 29, 13:57)
Suprantu, kad žaisti vienoje smėlio dėžėje su foto pradinukais jums neįdomu,

prašom prisijungt drinks_cheers.gif nepanašu, kad jau labai pradinukė būtum g.gif

QUOTE(Sapokliaka @ 2007 11 29, 14:02)

hmm.... man žmonės per arti. norėčiau, kad jie būtų šiek tiek toliau, matytųsi daugiau pėdų g.gif pripratau prie Desiree ryškaus, aštraus j/b biggrin.gif todėl man kontrasto norisi daugiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bite maja: 29 lapkričio 2007 - 15:07