Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomes fotografuoti

Labas, Krissti!
Papildyta:
QUOTE(bite maja @ 2007 11 28, 20:57)
o čia tikrai originalas? kaip tu čia taip sugebėjai ištraukt smilgos detales?  unsure.gif

Va čia atsiskleidžia RAW grožybės. Originalas, tik sumažintas. Detales traukiau iš RAW. Tvarkiau Capture NX, mažinau ir šarpinau PS.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 11 28, 20:59)
Labas, Krissti!
Papildyta:
Va čia atsiskleidžia RAW grožybės. Originalas, tik sumažintas. Detales traukiau iš RAW. Tvarkiau Capture NX, mažinau ir šarpinau PS.

rezultatas labai geras.
o kodėl tu su NX nešarpini? aš paskutiniu metu tik su juo šarpinu.
Atsakyti
perskaiciau karsta.gif

siandienos mano foto TOP 3:

1. Desiree
moteris virtuveje uzkabino labiausiai.... na taip 100% atskleista tema thumbup.gif
kaip Silwio minejo aksesuarai - arbatinis ir samtis ir mano aki patrauke...
moteriskes israiska... poza.... geriau but negali..... zodziu aki turi auksine!
aisku techniskai as nesugebeciau prikibti, bet labai naudinga buvo pasiskaityti, kad sioj foto galima atrasti ir kazka kas galetu buti geriau...

2. Latoya
tavo orchidejos lasai.... po Silwio pakoregavimo.... atgyjo, tarsi nulasejo is naujo....
tavo variante man buvo per daug pagrindiniu akcentu, t.y. ir ziedo viduriukas ir lasiukai, o liko tikrai tai kas svarbiausia... zodziu mano akiai tikrai meniska ir svarbiausia be galo GYVA!

3. Zuvialia, serija su masinyte...
pirmojoj man labai patiko isreikstas sunkumas.... ta vaikucio poza... zodziu ziurejau ir norejau jam padet panest ja... ir pykau ant vyruko, kuris nepadejo vaikui lotuliukas.gif ir siaip norejosi ji man kazkodel ranka uzdengt...
antrojoj labiausiai sustojau ties vandeniu, kuris man buvo tarsi pavirtes i leda.... na jau toooks slidus! noreciau ir as toki kada nors isgaut blush2.gif
ir trecioji patiko..... savo ramybe.... nors vaikutis ja butu tik dar labiau papuoses...

na si vakara tiek blush2.gif o tai visi ir taip sauniai pakomentavot visu foto...

p.s. ai tiesa, dar neatsiziurejau i Desiree pataisyta portreta..... jis tarsi atgijo... ir tas j/b matyt sukure savo nuotaika....... zodziu labai sauniai padirbeta...
kaip sako RESPECT 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zuvialia @ 2007 11 28, 18:43)
oj,kaip smagu,kad suregavot y manasias asaras.

dabar aš ašaroti pulsiu. Įkėliau nuorodas į savo nuotraukas bet jų nepakomentavaaaaaaai verysad.gif

QUOTE(bite maja @ 2007 11 28, 19:49)
o čia mane Desiree įkvėpė ax.gif šiek tiek sluoksniai pažaidžiau, pakontrastinau. na ir va rezultatas. ar labai persistengiau?  unsure.gif šią minutę mane rezultatas tenkina. ryt gal jau kitaip atrodys...

nustebinai. O kaip aš čia taip įkpėvipo atpūčiau?
Spalvos man gal kiek ak5 spigina. Bet pats darbas patinka. Ypač tos plytos, šleivos kreivos, kaip kreivų veidrodžių karalystej.
Visai nieko tiktų Alisa stebuklų šalyje knygutei...

Silwio, mano akiai mielesnis originalas. Tiek spalvomis tiek erdve...
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2007 11 28, 21:04)
rezultatas labai geras.
o kodėl tu su NX nešarpini? aš paskutiniu metu tik su juo šarpinu.

Nemoku. PS išmokau šiaip taip atrodo. Papasakok.
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2007 11 28, 20:49)
va rezultatas.

man pirmas sakinys, kuris atejo i galva... tai... "silciausias ir spalvingiausias PAVEIKSLAS..."

QUOTE(sillwio @ 2007 11 28, 20:56)
Moteriška sakai  g.gif smile.gif

labai moteriska......
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vvvvv: 28 lapkričio 2007 - 21:14
vvvv, Dvynukų foto būtų liuks iki galo, jei dėmesio neblaškytų fonas. Tos durys svotiškai trikdo doh.gif O šiaip visai miela foto.

sillwio, pataisytam variante labiau akcentuojamas šerkšnas, kuris įdomiai žiūrisi vasarinių, o gal rudeninių smile.gif šiltų spalvų fone. Bet tas prieštaravimas lyg ir tokiu lengvu kiču kvepia g.gif O va, originalas - super thumbup.gif Taip minimalu, taip ramu...

Bite, tavo nuotrauka atrodo kaip trijų variantų ekspozija fotkinta ir apjungta į vieną - HDR, ar kaip ten... Žiūrisi įdomiai. Įdomu būtų pamatyti ir originalą.
Atsakyti
QUOTE(Desiree @ 2007 11 28, 21:07)
Silwio, mano akiai mielesnis originalas. Tiek spalvomis tiek erdve...

Spalvų priėmimas matyt nuo nuotaikos priklauso. Vakar jinai man atrodė gera blanki, šiandien spalvota. Dėl erdvės taip - gal reikėtų daugiau dešinės. Kompozicija stabili ir statiška, o norėtūsi lengvumo.
Papildyta:
QUOTE(Puriena6 @ 2007 11 28, 21:14)
sillwio, pataisytam variante labiau akcentuojamas šerkšnas, kuris įdomiai žiūrisi vasarinių, o gal rudeninių smile.gif  šiltų spalvų fone. Bet tas prieštaravimas lyg ir tokiu lengvu kiču kvepia g.gif  O va, originalas - super  thumbup.gif  Taip minimalu, taip ramu...

Dar viena nuomonė ir ji teisinga smile.gif Dėkui. Tą ir norėjau parodyti - pirmą šerkšną nuostabiai gražų rytą.
Atsakyti
QUOTE(Desiree @ 2007 11 28, 21:07)
nustebinai. O kaip aš čia taip įkpėvipo atpūčiau?
Spalvos man gal kiek ak5 spigina. Bet pats darbas patinka. Ypač tos plytos, šleivos kreivos, kaip kreivų veidrodžių karalystej.
Visai nieko tiktų Alisa stebuklų šalyje knygutei...

aš vis sukau galvą, ką tu ten su PS darai savo nuotraukoms. o šiandien parašei, ką darei su Purienos nuotrauka. na, tai kažkaip ir pabandžiau tą patį padaryt tik spalvotą variantą blush2.gif
su spalvų ryškumu gal tikrai šiek tiek persistengiau.

QUOTE(sillwio @ 2007 11 28, 21:08)
Nemoku. PS išmokau šiaip taip atrodo. Papasakok.

adjust>focus>unsharp mask. tada beveik visada vienodai nustatau:
intensity > tarp 40 ir 55
radius > 5
threshold > 4
mano akiai idealiai šarpina biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 11 28, 20:17)
Spalvų priėmimas matyt nuo nuotaikos priklauso. Vakar jinai man atrodė gera blanki, šiandien spalvota. Dėl erdvės taip - gal reikėtų daugiau dešinės. Kompozicija stabili ir statiška, o norėtūsi lengvumo.

oi tikrai nuo nuotaikos. pas mane jos niūrios. tai nepykit jei dabar visiems labiau nei anksčiau siūlysiu visas nuotraukas į jb versti... 4u.gif

einu spausdinti. su viltimi, kad tai ka matau juostelėje tenkins ir ant popieriaus. ir turėsiu pagaliau nuotrauką Kalėdiniams mainams smile.gif
O ir šiaip ryt turėčiau kažką parodyti. Vienas vaikiuko portretas visai nieko.

Tiesa, pati Yuveles nuotraukų nepakomentavau, per skubėjimą. Spalvotoje tai man pačios spalvos gal nekabino, bet mano monitorius linkęs jas dar savaip padėlioti, tai gali būti, kad mačiau ne tai, ką pamatųčiau tavo monitoriuje arba ant popieriau. Kitų trijų gražus pasakojimas. Ir smagu, kad vistik nepražuvo ta mašinytė smile.gif
Nežinau, kuri labiau iš trijų patiko. Gal antroji. Bet labai šaunu, kad įdėjai kaip seriją parodyti, nes išties viena kitą papildanti, kurianti pasakojimą.

Oiiii Bitute, savo nuotraukom tokių kaip šiandieninė operacija Purienos nuotraukai nedarau 4u.gif Savo paprastai arba verčiu į jb, arba dedu spalvota. Paskutiniu metu tik mažinu ir sharpinu lotuliukas.gif
O ir spausdinti siunčiu tokias kokios gaunasi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Desiree: 28 lapkričio 2007 - 21:24
Bite, tavo nuotrauka atrodo kaip trijų variantų ekspozija fotkinta ir apjungta į vieną - HDR, ar kaip ten... Žiūrisi įdomiai. Įdomu būtų pamatyti ir originalą.

prašom originalas. ten pasirodo dar ir katinas guli tarp tų augalų. tik dabar pamačiau doh.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bite maja: 28 lapkričio 2007 - 21:25
sillwio, pataisytam variante labiau akcentuojamas šerkšnas, kuris įdomiai žiūrisi vasarinių, o gal rudeninių smile.gif  šiltų spalvų fone. Bet tas prieštaravimas lyg ir tokiu lengvu kiču kvepia g.gif  O va, originalas - super  thumbup.gif  Taip minimalu, taip ramu...

tikrai sauniai izvelgiai pagrindine iskelta minti....
dabar kai ziuriu tai ta pati pradedu matyt, bet va paciai izvelgt nesigavo ax.gif

na bet toookia saldi man ta foto....... vos ne kaip ledinukai buna tai ir si tarsi ledinukas, bet braizosi biggrin.gif
Atsakyti