Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomes fotografuoti

Ne, Puriena.. kažkaip negerai su ta šviesa... mergytė ten gerai, bet šviesa antram planui per ryški, kai tuo tarpu pagrindiniam objektui jos visai nekliūva, aš pati asmeniškai šį kadrą nurašyčiau prie nevykusių unsure.gif nes su PS tokių dalykų nelabai išgelbėsi, per didelis šviesos/nešviesos kontrastas. Horizontalus varinatas visai negerai, jame matau dvi nuotraukas..
Atsakyti
Puriena,

Kai fone toks bardakėlis, paeik kiek toliau, naudok 50-100mm židinio nuotolį, atidaryk diafragmą iki f/2-f/2.8 (aisku jei ji tiek atsidaro). Bus daug geriau. Nes visiškai susiliejęs fonas blaško dėmesį gerokai mažiau, nei toks apyriškis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 11 28, 15:09)
Pritariu, plius negaliu surasti jokio loginio mergaites buvimo kadre paaiskinimo.

Aš portretą suvokiu plačiau, nei vieno žmogaus vaizdavimą kadre. Juk galimi įvairūs portreto variantai. Tai juk ne studijinis išlaižytas kadras. O mergaites pasirodymas leidžia interpretuoti ir nebūtinai tik ieškoti logikos.
Nesipriešinu tavo nuomonei, tik bandau padėti surasti truputį logikos 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(fotolama @ 2007 11 28, 15:19)
Puriena,

Kai fone toks bardakėlis, paeik kiek toliau, naudok 50-100mm židinio nuotolį, atidaryk diafragmą iki f/2-f/2.8 (aisku jei ji tiek atsidaro). Bus daug geriau. Nes visiškai susiliejęs fonas blaško dėmesį gerokai mažiau, nei toks apyriškis smile.gif

Ačiū 4u.gif
Aš svajoju apie tokį objektyvą - kintamo židinio nuotolio su tiek atsidarančia diafragma rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puriena6: 28 lapkričio 2007 - 15:26
QUOTE(Puriena6 @ 2007 11 28, 15:02)
Dejavu, tiesą sakant, aš galvoju, kad tu tai mane ignoruoji ax.gif  O "įžeidimų" aš nebijau, nes mes juk nesistengiam čia įžeidinėti viens kito, o tik kritikuoti 4u.gif

Tai kad nei vieno čia esančio niekada neįgnoravau specialiai. Gal kartais laiko nebūdavo pakomentuoti, arba paprasčiausiai kokia nuotrauka neužsifiksuodavo.

O jei išprovokavai mane dėl paskutinio portretuko, pasisakysiu.
Modelis fotogeniškas, kaip Desiree minėjo, spinduliuoja šiluma, bet sakyčiau, prie portretuko reiktų padirbėti.
Žmogus neturi susilieti su fonu, patartina pastatyti apšvietimą iš nugaros. Šiuo atveju labiau norėtųsi palieto fono. Spalviškai plaukai, veido oda, lyg konkuruotų su antru planu. Todėl labiausiai į akis ir krenta juodas rūbas. Gal čia tiktų j/b g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dejavu: 28 lapkričio 2007 - 15:27
Labai ačiū jums už nuomones - man jos visos svarbios 4u.gif
Atsakyti
Puriena, nieko prieš jei trumpam įkelsiu tavo nuotrauką savaip?
Bandžiau kažką su PS daryti, tiek kiek moku. Ir man vistiek neatrodo, kad ši darbą reik nurašyti kaip nevykusį. Tik kaip rašiau, jei tai buvo spec. ruoštasi ir galima perdaryti, tai labai lauksim perdaryto varianto 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Desiree: 28 lapkričio 2007 - 15:35
QUOTE(Puriena6 @ 2007 11 28, 15:25)
Aš svajoju apie tokį objektyvą - kintamo židinio nuotolio su tiek atsidarančia diafragma

Rašydamas 50-100mm neturėjau mintyje zūminio objektyvo smile.gif Nusipirkti kokį vieną šviesų fiksą tame diapazone būtų daug pigiau, o be to dar ir kokybiškiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Desiree @ 2007 11 28, 15:33)
Puriena, nieko prieš jei trumpam įkelsiu tavo nuotrauką savaip?
Bandžiau kažką su PS daryti, tiek kiek moku. Ir man vistiek neatrodo, kad ši darbą reik nurašyti kaip nevykusį. Tik kaip rašiau, jei tai buvo spec. ruoštasi ir galima perdaryti, tai labai lauksim perdaryto varianto  4u.gif

Nieko prieš - labai įdomu.
Oi, spec. tai tikrai nebuvo ruoštasi. Fotiką išsitraukiau šiaip papyškinti. Kitas variantas bus, bet turbūt ir vėl netyčinis biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(fotolama @ 2007 11 28, 15:35)
Rašydamas 50-100mm neturėjau mintyje zūminio objektyvo smile.gif Nusipirkti kokį vieną šviesų fiksą tame diapazone būtų daug pigiau, o be to dar ir kokybiškiau smile.gif

Turiu aš tą fiksą, tik tuo metu jis gulėjo kuprinėje ir juokėsi biggrin.gif
Atsakyti
gavosi pilkai juoda, bet nuotaika matosi, ir kaip kadruočiau matosi 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Desiree: 28 lapkričio 2007 - 15:55
Va, Desiree! Tu padarei, kaip norėjau matyti aš smile.gif kitas reikalas dabar, o maniau nepavyktų išgelbėt 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Puriena6 @ 2007 11 28, 15:25)
Aš portretą suvokiu plačiau, nei vieno žmogaus vaizdavimą kadre. Juk galimi įvairūs portreto variantai. Tai juk ne studijinis išlaižytas kadras. O mergaites pasirodymas leidžia interpretuoti ir nebūtinai tik ieškoti logikos.
Nesipriešinu tavo nuomonei, tik bandau padėti surasti truputį logikos 4u.gif

Niekada nesigincysiu, kad portretas, tai vienas asmuo smile.gif tiesiog nuotraukos dalyviai turetu sudaryti visuma. As tos visumos nematau (rysio tarp mergaites ir moters).
Atsakyti
QUOTE(Desiree @ 2007 11 28, 15:40)
gavosi pilkai juoda, bet nuotaika matosi, ir kaip kadruočiau matosi  4u.gif

blink.gif clap_1.gif thumb_yello.gif 4u.gif
Jamam šitą kadrą biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puriena6: 28 lapkričio 2007 - 16:01