QUOTE(Drumbacele @ 2007 11 28, 09:19)
Bet jei apskritai tai man zinokit jau bloga nuo PS............. Norisi fotografuoti ir maximum apkirpti nuotrauka. O sitiek visko su joms darom
Iseina, kad tas kas geriau ismano PS tas geriau fotografuoja. Uzvakar paskubomis nusispirkau knyga (kaip fotografuoti ipatingomis apsvietimo salygomis) ir ka jus manot? O gi ten nulis info kaip fotografuoti, ar kaip elgtis, jei tamsu, ar jei dega zvakes, kokie nustatymai turetu buti..... Ten prideta kruva nuotrauku, ir ....paaiskinimai kaip jas su PS taisyti
turiu tą knygą
QUOTE(Pupeliukas @ 2007 11 28, 09:54)
Šiuo metu mano tikslas, viską pasiekti fotografuojant, o ne PS. Matau, kad jį įvaldžiusi pakankamai, kad ištaisyti klaidas, tačiau noriu, kad nuotraukos jau būtų neblogos iš fotoaparato, tai ir stengiuosi dirbti ta linkme
QUOTE(fotolama @ 2007 11 28, 10:07)
Taip, šiame skaitmeniniame pasaulyje taip jau yra. Vieni bando fotografuoti fotoaparatu, o kiti fotošopu
Pastebėjau, kad dauguma tų, kurie pradėjo fotografuoti kažkada senai į juostelę, yra mažiau linkę į ilgas machinacijas fotošopu, nei tie, kurie pradėjo fotografuoti visai nesenai į skaitmeną. Jie dažnai net nebando suvokti kas yra diafragma, išlaikymas ir t.t. pleškina ant auto, bet užtat uoliai mokosi fotošopo gudrybių. Jų moto: bile kaip nufotografuosiu, o paskui visvien su fotošopu visagaliu pataisysiu viską
aš, kaip ne kartą pasisakiau, esu grybukas fotografijoje, bet prisipažinsiu, kad šiame fotošopo pasaulyje nedrįstu čia dėti savo nuotraukų, nes PS nesu įvaldžiusi, o ir nelabai noriu įvaldyti jį tiek, kad kardinaliai sugebėčiau keisti nuotraukas.. man jo norisi tik kadravimui, kartais vos vos pakontrastinti ir blogiausiu atveju versti į j/b. todėl sąmoningai nesigilinu labai smarkiai į jo gudrybes, nes žinodama save jaučiu, kad tada imčiau fotkinti fotošopu, kaip fotolama sako.
todėl geriau fotografuoju daug daugiau M režimu, ir PS į procesą įjungiu daug vėliau ir visai nedaug.
deja, parodyti ką nors UCH vis dar neturiu, nes kompleksuoju, be to, pastebėjau, kad vis tik mano skonis irgi nevisai telpa į rėmus.. man gražu tai, kas daugeliui Jūsų visiškai "nekabina", kaip Jūs sakot, o tai, kas Jums gražu, man paprastai atrodo tik ištobulinta technika.. sakykit ką norit, skonis vis tik irgi turi savo svorį.. todėl dažniausiai nutyliu savo nuomonę, nebent jau labai kas nors patraukia akį..
atsiprašau už atvirumą. man iš daugelio Jūsų mokytis ir mokytis, ale vis tik drįsau įkišti savo trigrašį..
man beveik besąlygiškai patinka juostų rezultatai - nes nepafotošopinsi..
suprantu ir girdžiu Jūsų argumentus dėl PS, mokymosi, nebijojimo rodyti, ką turiu, bet kaip sakiau - jaučiuosi čia šiek tiek svetima..
todėl kritikuoju dažniausiai pati save namie..
na, kartais vyrui parodau..
p.s. namie ta stadija, kai sūnus, pamatęs fotoaparatą, bėga ir slepiasi.. lieka katinas..