Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomes fotografuoti

QUOTE(bite maja @ 2007 11 28, 12:15)
aš fotografuodama kartais pagalvoju kaip su PS iškadruosiu. na, nes dažnokai būna, kad kitaip nufotografuot neišeina.

Kadravimo redagavimu manau nereiketu laikyti, nes galima atspausti nuotrauka ant popieriaus ir apkirpti zirklemis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2007 11 28, 12:08)
nu va. aš ir netikiu, kad turint beviltišką kadrą, jį galima pataisyti su PS  g.gif.
dėl to man ir įdomu paliko apie tą Sansaros pasakotą fotografą  g.gif

o tas fotografas kartais į kūdra nuotraukų nededa?

Sillwio tai ką tada laikyti korekcija? Tik klonavimą ir spec. efektus?
Atsakyti
QUOTE(Drumbacele @ 2007 11 28, 09:19)
Bet jei apskritai tai man zinokit jau bloga nuo PS.............  Norisi fotografuoti ir maximum apkirpti nuotrauka. O sitiek visko su joms darom  Iseina, kad tas kas geriau ismano PS tas geriau fotografuoja. Uzvakar paskubomis nusispirkau knyga (kaip fotografuoti ipatingomis apsvietimo salygomis) ir ka jus manot? O gi ten nulis info kaip fotografuoti, ar kaip elgtis, jei tamsu, ar jei dega zvakes, kokie nustatymai turetu buti..... Ten prideta kruva nuotrauku, ir ....paaiskinimai kaip jas su PS taisyti

drinks_cheers.gif turiu tą knygą lotuliukas.gif

QUOTE(Pupeliukas @ 2007 11 28, 09:54)
Šiuo metu mano tikslas, viską pasiekti fotografuojant, o ne PS. Matau, kad jį įvaldžiusi pakankamai, kad ištaisyti klaidas, tačiau noriu, kad nuotraukos jau būtų neblogos iš fotoaparato, tai ir stengiuosi dirbti ta linkme

drinks_cheers.gif

QUOTE(fotolama @ 2007 11 28, 10:07)
Taip, šiame skaitmeniniame pasaulyje taip jau yra. Vieni bando fotografuoti fotoaparatu, o kiti fotošopu smile.gif
Pastebėjau, kad dauguma tų, kurie pradėjo fotografuoti kažkada senai į juostelę, yra mažiau linkę į ilgas machinacijas fotošopu, nei tie, kurie pradėjo fotografuoti visai nesenai į skaitmeną. Jie dažnai net nebando suvokti kas yra diafragma, išlaikymas ir t.t. pleškina ant auto, bet užtat uoliai mokosi fotošopo gudrybių. Jų moto: bile kaip nufotografuosiu, o paskui visvien su fotošopu visagaliu pataisysiu viską

aš, kaip ne kartą pasisakiau, esu grybukas fotografijoje, bet prisipažinsiu, kad šiame fotošopo pasaulyje nedrįstu čia dėti savo nuotraukų, nes PS nesu įvaldžiusi, o ir nelabai noriu įvaldyti jį tiek, kad kardinaliai sugebėčiau keisti nuotraukas.. man jo norisi tik kadravimui, kartais vos vos pakontrastinti ir blogiausiu atveju versti į j/b. todėl sąmoningai nesigilinu labai smarkiai į jo gudrybes, nes žinodama save jaučiu, kad tada imčiau fotkinti fotošopu, kaip fotolama sako.
todėl geriau fotografuoju daug daugiau M režimu, ir PS į procesą įjungiu daug vėliau ir visai nedaug.
deja, parodyti ką nors UCH vis dar neturiu, nes kompleksuoju, be to, pastebėjau, kad vis tik mano skonis irgi nevisai telpa į rėmus.. man gražu tai, kas daugeliui Jūsų visiškai "nekabina", kaip Jūs sakot, o tai, kas Jums gražu, man paprastai atrodo tik ištobulinta technika.. sakykit ką norit, skonis vis tik irgi turi savo svorį.. todėl dažniausiai nutyliu savo nuomonę, nebent jau labai kas nors patraukia akį..
atsiprašau už atvirumą. man iš daugelio Jūsų mokytis ir mokytis, ale vis tik drįsau įkišti savo trigrašį..
man beveik besąlygiškai patinka juostų rezultatai - nes nepafotošopinsi.. 4u.gif
suprantu ir girdžiu Jūsų argumentus dėl PS, mokymosi, nebijojimo rodyti, ką turiu, bet kaip sakiau - jaučiuosi čia šiek tiek svetima..sad.gif
todėl kritikuoju dažniausiai pati save namie.. biggrin.gif na, kartais vyrui parodau.. doh.gif

p.s. namie ta stadija, kai sūnus, pamatęs fotoaparatą, bėga ir slepiasi.. lieka katinas.. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2007 11 28, 12:30)
Sillwio tai ką tada laikyti korekcija? Tik klonavimą ir spec. efektus?

Geras klausimas. Susimasciau, kur tos ribos. Juk redaguoti galima dar fotike pries fotografuojant (keiciant saturation, contrast, ikeliant savo curves ir t.t.) ir jau nufotografavus. Galima spausdinant. Galima reminant. Nesvarbu ar tai skaitmena, juosta ar skaidre. Manau reikia palikti sia tema, nes teisybes nerasim smile.gif
Papildyta:
QUOTE(sayonara @ 2007 11 28, 12:41)
man beveik besąlygiškai patinka juostų rezultatai - nes nepafotošopinsi

Pafotošopinsi ir net privalesi, jei rodysi internete, o ypac kai skaneris gaidys smile.gif
Atsakyti
Taigi, kad, teisybės tikrai nerasim smile.gif aš už natūraliai atrodančias nuotraukas, kad nesimatytų įdėtas darbas.. dabar stengiuosi, kad jos būtų jau natūralios iš aparato.. Labai patiko fotografuoti į spalvotą juostelę, nes spalvos gavosi tokios, kokių tikėjaus, ko deja (ir niekaip nesuprantu kodėl...) niekaip negaliu pasiekti į skaitmeną fotografuojant g.gif tik aišku su kadravimu į juostinį dar sudėtingai, fotografavau daugiausia vaiką, kuris ištisai juda ir ropoja paskui mane, o vietos pas mane per mažai namie, kad galėčiau laisvai lakstyti nuo jo su 50mm objektyvu..
Atsakyti
Kaip Jums tokia nuotraukele? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Drumbacele: 28 lapkričio 2007 - 13:22
Drumbacele, man patinka! labai tinkamas fonas, ir jau kaip Desiree rašė, apranga, spalvos patinka, na tik sharp daugoka, turbūt fokusas nulėkė kažkur? Aš pati bandžiau daryti tokių nuotraukų, nes rakursas labai patinka, tačiau parketo grindys tam nėra tinkamiausios, o plytėlės pas mus juodos ir per tamsu tame buto kampe sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Drumbacele @ 2007 11 28, 11:56)
Kaip Jums tokia nuotraukele?  g.gif

man kliūna kairės rankutės spalva. ten pirmiausia akys keliauja. o gal čia tik mano akys taip rodo, arba monitorius
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Desiree: 28 lapkričio 2007 - 13:03
QUOTE(Desiree @ 2007 11 28, 14:02)
man kliūna kairės rankutės spalva. ten pirmiausia akys keliauja. o gal čia tik mano akys taip rodo, arba monitorius

Tu teisi, čia spėju arba dėl Levels, arba dėl sharp gal taip gavosi g.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2007 11 28, 12:41)
deja, parodyti ką nors UCH vis dar neturiu, nes kompleksuoju, be to, pastebėjau, kad vis tik mano skonis irgi nevisai telpa į rėmus.. man gražu tai, kas daugeliui Jūsų visiškai "nekabina", kaip Jūs sakot, o tai, kas Jums gražu, man paprastai atrodo tik ištobulinta technika. sakykit ką norit, skonis vis tik irgi turi savo svorį.. todėl dažniausiai nutyliu savo nuomonę, nebent jau labai kas nors patraukia akį..

ta prasme? gali konkrečiais pvz? tiesiog įdomu paliko unsure.gif . o ko tu nesakai savo nuomonės? taigi visos nuomonės yra įdomios.

Drumbacele, man patinka. tokia labai spalviškai maloniai žiūrisi. kaip Desiree sakė, ranka šiek tiek kliūna.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bite maja: 28 lapkričio 2007 - 13:12
QUOTE(Desiree @ 2007 11 28, 14:02)

pastebejau tik tada kai tu parasei. Mano akys irgi tai mato smile.gif

QUOTE(Pupeliukas @ 2007 11 28, 14:04)
Tu teisi, čia spėju arba dėl Levels, arba dėl sharp gal taip gavosi g.gif

cia ekspozicija koreguota, matyt persistengiau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2007 11 28, 10:40)
P.S. Sansara, gal tą fotografą užrodytum?

nenoriu. jau pletkinimas gaunasi mirksiukas.gif Kūdroj šiuo metu įdėja viena jo foto visai nesena mirksiukas.gif

sillwio, mane tiesiog įžeidė toks įlėkimas į skyrelį ir užrėkimas "nedirbam, chebra, kas mums daros"... kas nori - tas dirba, kas nenori - turi tam priežasčių vienokių ar kitokių. arba rado kur kitur save realizuot. išaugo iš skyrelio rėmų, bet dėl to niekinti ir kritikuot likusius - nėra etiška, nes ir jie nutils. ar nuo to bus geriau? g.gif
Atsakyti