Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomes fotografuoti

QUOTE(Desiree @ 2007 11 28, 11:59)
reiktų organizuoti natūralumo savaitę arba mėnesį  smile.gif . Dedam visiškai PS neliestas foto. Tik sumažintas ir nieko daugiau  4u.gif

Man kazkada patiko Silwio ND tema, kai nebuvo leidziama nuotraukos koreguoti smile.gif
va tada tai stengiausi fotografuodama smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Drumbacele @ 2007 11 28, 12:05)
Man kazkada patiko Silwio ND tema, kai nebuvo leidziama nuotraukos koreguoti smile.gif
va tada tai stengiausi  fotografuodama smile.gif

Ten buvo ne Sillwio, O Roolys tema, jis čia buvo natūralistas smile.gif bet ne kas gavosi iš tos temos smile.gif rezultatai liūdni..
Atsakyti
bet kitavertus, nematau čia nuotraukų, kuriose būtų laaabai daug ar net per daug PS darbo. Gal žinant ribas ir jei nuotrauk išties tampa geresne nieko blogo ir nėra. Juk jei atsirado PS, tai kodėl nepasinaudoti naujovėmis.
Mokėjimas fotografuoti ir mokėjimas dirbti PS tikriausiai veda į labai gerus rezultatus.
Norėtųsi pasiknaisioti tarkim kokio žymaus fotografo archyvuose 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Desiree: 28 lapkričio 2007 - 11:19
Vėl natūralumo banga užėjo. Aš už galutinį rezultatą, nesvarbu, kaip jis pasiektas.
O šiokios tokios korekcijos daromos netgi tamsiame kambaryje.
kartais jos netgi būtinos. Ne visada fotoapartas "padaro" tokį vaizdą, kokį mes matome plika akimis, tai ir fotošopas tam, kad padaryti vaizdą, artimą tam matytam - pvz. kad ir fotografuojant peizažus užsideda toks lengvas rūkelis tolumoje, arba su mano senuoju fotoaparatu žalia kartais gaudavosi kaip pilkai melsva.
Šitie spec. efektai nuotraukoms fotošopu išaugamas dalykas, pasižaidi, po kiek laiko atsibosta. Bet tokios smulkios korekcijos, kontrastas, levels ir pan., manau, yra reikalingos.
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2007 11 28, 10:27)
Vėl natūralumo banga užėjo. Aš už galutinį rezultatą, nesvarbu, kaip jis pasiektas.
O šiokios tokios korekcijos daromos netgi tamsiame kambaryje.
kartais jos netgi būtinos. Ne visada fotoapartas "padaro" tokį vaizdą, kokį mes matome plika akimis, tai ir fotošopas tam, kad  padaryti vaizdą, artimą tam matytam  - pvz. kad ir fotografuojant peizažus užsideda toks lengvas rūkelis tolumoje, arba su mano senuoju fotoaparatu žalia kartais gaudavosi kaip pilkai melsva.
Šitie spec. efektai nuotraukoms fotošopu išaugamas dalykas, pasižaidi, po kiek laiko atsibosta. Bet tokios smulkios korekcijos, kontrastas, levels ir pan., manau, yra reikalingos.

o aš tikiuosi natūralumo banga ir nepraeis 4u.gif
Aš taip pat už galutinį rezultatą, tikriausiai nelabai svarbu kaip pasiektą. Bet kai įdėtos visos pastangos. o nefotografuojama žinant, kad paskui vistiek galima pataisyti su PS, ta kam čia stengtis ir ieškoti kaip geriau pačiam tuos puikius rezultatus išgauti
Atsakyti
Man tai nenatūralumo banga niekad ir nebuvo užėjus smile.gif visuomet stengiuosi, kad net ir taisyta nuotrauka būtų tokia, kad nesimatytų, kad buvo su ja kas nors daryta.. čia kaip vaikystėje mane mama mokė apie apsirengimo stilių - apsirengi kad ir pačiais įspūdingiausiais ir madingiausiais drabužiais, bet po to tą pačią sekundę užmiršti, kad taip stengeisi ir įdėjai daug darbo parinkinėdama derinius, ir išeini, tarsi būtum apsirengusi džinsiukais ir paprasta palaidinuke, tame ir atsiranda natūralumo žavesys, kad pastebėsi gražų žmogų, o ne jo drabužį, nes jei eisi rodydama, "nešdama" tą drabužį ant savęs, visi ir matys, tik drabužį, o ne žmogų.. taip ir su nuotrauka - jei matosi darbas su PS, o ne tai ką norėjai parodyti nuotraukoje, tai jau ne kas, o jei to darbo nesimato nė gramo, tai ir valio! tikslas pasiektas!

Šiuo metu galiu užsiimti tik blevyzgom, nes neturiu ką rodyt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Desiree @ 2007 11 28, 11:41)
Aš taip pat už galutinį rezultatą, tikriausiai nelabai svarbu kaip pasiektą. Bet kai įdėtos visos pastangos. o nefotografuojama žinant, kad paskui vistiek galima pataisyti su PS, ta kam čia stengtis ir ieškoti kaip geriau pačiam tuos puikius rezultatus išgauti

Manau, kad tie, kas bent karta taip pagalvojo (kad veliau pataisys PS) labai nusivyle, nes ne viska ten galima istaisyt. As per tai praejau ir PS dabar dazniausiai reikalingas klonuoti siukslems ant matricos, pasarpinti internetui (spaudai niekada nesarpinu) ir sumazinti rezoliucijai. Kartais tenka taisyti WB.
Atsakyti
QUOTE(Desiree @ 2007 11 28, 11:41)
o aš tikiuosi natūralumo banga ir nepraeis  4u.gif

ar taip įmanoma? Man būtų įdomu pamatyti kaip iš visiškai beviltiško kadro, peršviesto, be fokuso, pernelyg suspausto ar pan. padaryti šedevrą. Spėju, kad ir PS tokių nepavyks ištaisyti.

QUOTE(Pupeliukas @ 2007 11 28, 11:49)
Man tai nenatūralumo banga niekad ir nebuvo užėjus smile.gif

Tai kad irgi užėjus. Kam su PS pervertinėti nuotraukas į juodai baltas? Juk nenatūralu, pasaulis - spalvotas.
Ar pvz. high key portretukai. Juk nenatūralu tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dejavu: 28 lapkričio 2007 - 12:08
QUOTE(dejavu @ 2007 11 28, 12:01)
ar taip įmanoma? Man būtų įdomu pamatyti kaip iš visiškai beviltiško kadro, peršviesto, be fokuso, pernelyg suspausto ar pan. padaryti šedevrą. Spėju, kad ir PS tokių nepavyks ištaisyti.

nu va. aš ir netikiu, kad turint beviltišką kadrą, jį galima pataisyti su PS g.gif.
dėl to man ir įdomu paliko apie tą Sansaros pasakotą fotografą g.gif
Atsakyti
nekalbėjau apie visiškai nepavykusias foto.
galbūt kažkiek ir sau galiu prisitaikyti tai ką rašiau. Tarkim stinga man pastangų fotografuojant skaitmeniniu geresnei kompozicijai. Dažniausiai skubu ir nepamąstau, nes žinau, kad paskui galėsiu jei ką apkarpyti.
Tas pats ir su WB. Kartais tiesiog pamirštu pakeisti nustatymus. Irgi apsileidimas. Mokyklose juk nepagelbėdavo pasakymas jog neatlikai namų darbų, nes pamiršai...
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2007 11 28, 13:01)
Tai kad irgi užėjus. Kam su PS pervertinėti nuotraukas į juodai baltas? Juk nenatūralu, pasaulis  - spalvotas.
Ar pvz. high key portretukai. Juk nenatūralu  tongue.gif

jo jo smile.gif pažaist įdomu, o high key vienas tebuvo kūdroj mirkęs, jis man nebepatinka smile.gif bet juostinį nusipirkau j/b fotografijai smile.gif ir į j/b verčiu tik nesusitvarkydama su spalvom wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupeliukas: 28 lapkričio 2007 - 12:15
QUOTE(sillwio @ 2007 11 28, 11:52)
Manau, kad tie, kas bent karta taip pagalvojo (kad veliau pataisys PS) labai nusivyle, nes ne viska ten galima istaisyt. As per tai praejau ir PS dabar dazniausiai reikalingas klonuoti siukslems ant matricos, pasarpinti internetui (spaudai niekada nesarpinu) ir sumazinti rezoliucijai. Kartais tenka taisyti WB.

aš fotografuodama kartais pagalvoju kaip su PS iškadruosiu. na, nes dažnokai būna, kad kitaip nufotografuot neišeina.

Atsakyti