Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomes fotografuoti

QUOTE(zuvialia @ 2007 11 28, 05:33)
jis supyko ant jos.ji -nesipriesina

ryztyngas postumis gylyn..

laukimas paskutiniosios...

nulydintis zvilgsnis

Pirma bene geriausia, ale vistiek ner pusiausvyros manau. Gal tas, kur laiko pusiausvyra turetu buti arciau centro, kaip sunkesnis? Antroj butu padejus blykste. Dabar vaikas per tamsus, o dangus jau palaidotas. Trecia daugiau maziau tvarkinga, ale nuotaikos neber. O paskutinej man kazkaip atspalviai nelabai (kaip pas mane su diedu tulpese smile.gif )

QUOTE(dejavu @ 2007 11 28, 08:41)
Sillwio, tai kad net nelabai turiu ką rodyt, fotografuoju tik vaiką ir šunį, dar praktikuojuos fotografuoti objektus baltame fone. Na ir dar sendinimo liga užėjus

Nebutinai rodyt. Tavo komentarus visada idomu skaityti.
Su sendinimu manau persistengei, bent jau man. Nuotaika atsirado, bet grudas sintetinis. Gal kiek smulkesni ir maziau? IMO
Atsakyti
QUOTE(Desiree @ 2007 11 28, 09:38)
bet tai labai liūdna. nu kokia fotografija belieka, kai ją visaip galimai apdirbi su PS.
Gal dėl to aš ir myliu savo juostinuką. Nes gaunasi taip kaip gaunasi.

Taip, šiame skaitmeniniame pasaulyje taip jau yra. Vieni bando fotografuoti fotoaparatu, o kiti fotošopu smile.gif
Pastebėjau, kad dauguma tų, kurie pradėjo fotografuoti kažkada senai į juostelę, yra mažiau linkę į ilgas machinacijas fotošopu, nei tie, kurie pradėjo fotografuoti visai nesenai į skaitmeną. Jie dažnai net nebando suvokti kas yra diafragma, išlaikymas ir t.t. pleškina ant auto, bet užtat uoliai mokosi fotošopo gudrybių. Jų moto: bile kaip nufotografuosiu, o paskui visvien su fotošopu visagaliu pataisysiu viską wink.gif
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2007 11 28, 09:07)
Taip, šiame skaitmeniniame pasaulyje taip jau yra. Vieni bando fotografuoti fotoaparatu, o kiti fotošopu smile.gif
Pastebėjau, kad dauguma tų, kurie pradėjo fotografuoti kažkada senai į juostelę, yra mažiau linkę į ilgas machinacijas fotošopu, nei tie, kurie pradėjo fotografuoti visai nesenai į skaitmeną. Jie dažnai net nebando suvokti kas yra diafragma, išlaikymas ir t.t. pleškina ant auto, bet užtat uoliai mokosi fotošopo gudrybių. Jų moto: bile kaip nufotografuosiu, o paskui visvien su fotošopu visagaliu pataisysiu viską wink.gif

bet tiesą sakant kiek ir pavydžiu mokantiems dirbti PS. Nes turiu keletą nuotraukų, kurias norėtųsi išgelbėti. vien šeimos albumui.
o ps liga tai kažkiek sergu ir aš tikriausiai. sharpinimu dabar smile.gif

Įdėsiu trumpam. Abi nevykusiai atspausdintos. Radusi laiko badysiu daugiau padirbėti. Tai gal pasiūlymų kokių turit ką pakeist.
user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Desiree: 28 lapkričio 2007 - 10:28
QUOTE(Desiree @ 2007 11 28, 10:23)
Įdėsiu trumpam. Abi nevykusiai atspausdintos. Radusi laiko badysiu daugiau padirbėti. Tai gal pasiūlymų kokių turit ką pakeist.

Pirmoj asmeniskai man nepatinka tolimiausio zmogaus siluetas. Pamegink uzdengt. PS manau lengvai nuklonuosi.
Antra kiek per daug kontrastinga. Manau PS jau nepades. Perlaikyta manau. O gal negatyvas toks?
Atsakyti
Sansara, man patiko Sillwio pataisytas variantas. geriau išryškėja ežiukas.

Užuolaida, tenka pritart žuvialioko komentarams unsure.gif

Žuvialia, iš serijos man patinka 1 ir 3. o antroj nuotraukoj man trūksta erdvės. bet jei tai serija, tai norisi, kad ir formatas būtų visų trijų vienodas mirksiukas.gif o dėl tos spalvotos .... vaikas toks žaliai melsvas unsure.gif man rodos, kad čia su baltos balansu kažkas ne taip.

Dejavu, nematau tavo nuotraukų. gal išėmei? unsure.gif

o vat man nuo PS nebloga tongue.gif sakykit, ką tik norit, bet PS man patinka (aišku, proto ribose). ne visada gi oro sąlygos būna geros, kartais kadras būna gi blankus. o ten šiek tiek pastumdai aukštyn, žemyn, pirmyn, atgal ir čiki piki biggrin.gif
o jei jau jums taip bloga nuo PS, kodėl čia tiek daug j/b nuotraukų atsirado, visiems nerealiai prisireikė to stebuklingo Wyshnios failiuko tongue.gif

P.S. Sansara, gal tą fotografą užrodytum?
Atsakyti
Desiree, mano manymu pirmoje peršviesta kairė pusė nelabai gražiai išryškina vyro profilį, visa kita man atrodo gerai, antroje kliūva per ryškus kontrastas tarp sūnelio veiduko pusių - kairė labai šviesi, o dešinė labai tamsi, per staigus perėjimas. Nelabai aš tuo klausimu kompetetinga, bet man šiose nuotraukose užkliuvo tas.. bet šiaip labai mielos nuotraukos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Desiree @ 2007 11 28, 10:23)
bet tiesą sakant kiek ir pavydžiu mokantiems dirbti PS. Nes turiu keletą nuotraukų, kurias norėtųsi išgelbėti. vien šeimos albumui.
o ps liga tai kažkiek sergu ir aš tikriausiai. sharpinimu dabar  smile.gif

pirmojoj gal kiek foną "pablurinčiau".
O antroji kiek vietomis peršviesta, ir, atrodo, fokusas į batukus, ne į veiduką. Nzn ar kas pasikeistų su PS.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dejavu: 28 lapkričio 2007 - 10:43
QUOTE(sillwio @ 2007 11 28, 09:38)
Pirmoj asmeniskai man nepatinka tolimiausio zmogaus siluetas. Pamegink uzdengt. PS manau lengvai nuklonuosi.
Antra kiek per daug kontrastinga. Manau PS jau nepades. Perlaikyta manau. O gal negatyvas toks?

dėl antros viliuosi, kad išgausiu geresnius rezultatus. Nes man rodos užkėliau kontrastą spausdindama. Tik gaila pati kompozicija nelabai kokia. Nes išdidinau, buvo ir trečias berniukas. Bet su juo kompozicija išvis ne kas.. Tai ir mąstau ar dar verta padirbėti ir gelbėti kažką išradinėjant. Ar palikti prie nepavykusių nuotraukų.

O pirmojoje man kaip tik patinka tolimesnio žmogaus siluetas. Kiekvienas kas sau ir visi kartu..Įvairios nuotaikos. Ir tas dominuojantis, patogiai įsitaisęs berniūkštis mane veža.. Bet gal čia man tik patiks, nes visgi giminės, tai gal todėl.. Gal reiktų dar pabandyti ar išgaučiau kažką daugiau kairėje pusėje. Ten langas, gal užuolaidų nors kiek pavyktų išgauti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Desiree: 28 lapkričio 2007 - 10:47
QUOTE(bite maja @ 2007 11 28, 11:40)

o jei jau jums taip bloga nuo PS, kodėl čia tiek daug j/b nuotraukų atsirado, visiems nerealiai prisireikė to stebuklingo Wyshnios failiuko  tongue.gif 

P.S. Sansara, gal tą fotografą užrodytum?

minimaliai galima taisyti, as ir pati taisau, ir dziaugiuosi kai nuotrauka po to atrodo geriau smile.gif bet kaip tu pati issireiskei, reikia proto ribose, o ir apskritai stengtis tiap fotografuoti, kad nereiketu nieko joms daryti.
O labiausiai tai pykstu ant parduodamos literaturos schmoll.gif pavadinimas saukia KAIP FOTOGRAFUOTI, o knygoje rasoma tik apie tai kaip taisyti nuotraukas su PS.

As uz naturaluma, ir minimalias jo korekcijas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Desiree @ 2007 11 28, 10:45)
O pirmojoje man kaip tik patinka tolimesnio žmogaus siluetas. Kiekvienas kas sau ir visi kartu..Įvairios nuotaikos. Ir tas dominuojantis, patogiai įsitaisęs berniūkštis mane veža.. Bet gal čia man tik patiks, nes visgi giminės, tai gal todėl.. Gal reiktų dar pabandyti ar išgaučiau kažką daugiau kairėje pusėje. Ten langas, gal užuolaidų nors kiek pavyktų išgauti...

Galbut, skonio reikalas. Tiesiog mano galva jis iskrenta is konteksto, nes pirmi 3 kartu, o jis ne. Antra, jis susilieja su langu (cia del kontrasto). Toks variantas man vienareiksmiai nepatinka, o vat be tolimiausio silueto nuotraukoje atsiranda pusiausvyra.
Atsakyti
Desiree, tas siluetas gerai, bet aš norėjau pasakyti, koks tas siluetas, na man nelabai patinka jo kontūrai, taip manau gavosi dėl peršvietimo nuo lango..

Ant PS nepykstu, jis tikrai kartais daro stebuklus, bet noriu išmokti fotografuoti, kad jo reiktų minimaliai..
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2007 11 28, 09:53)
Desiree, tas siluetas gerai, bet aš norėjau pasakyti, koks tas siluetas, na man nelabai patinka jo kontūrai, taip manau gavosi dėl peršvietimo nuo lango..

Ant PS nepykstu, jis tikrai kartais daro stebuklus, bet noriu išmokti fotografuoti, kad jo reiktų minimaliai..

reiktų organizuoti natūralumo savaitę arba mėnesį smile.gif . Dedam visiškai PS neliestas foto. Tik sumažintas ir nieko daugiau 4u.gif
Atsakyti