Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomes fotografuoti

QUOTE(sillwio @ 2007 11 27, 21:35)
Aš irgi pasigendu nuotraukų, taip pat komentarų. Dauguma komentarų apie tai, kas nuotraukoje gerai, o apie trūkumus nutylima. Manau nuotrauka dedama ne tam, kad parodyt kaip gražiai čia visi mokam fotografuot, o sulaukti komentarų dėl trūkumų. Kai nuotrauka gera, pagyrimų negaila, ale pastaruoju metu kažkaip tema man panašėja į tą kitą "что вижу, то пою" ar kaip ten jinai. Per dieną po 5 puslapius, o informacijos tenka paieškoti. Pasigendu čia tavo, valandos, dejavu, bitės, c-girl, wyshnios, fotolamos, žuvialės nuotraukų bei konstruktyvių komentarų. Chebra, kas vyksta? (Sau užduodu tą patį klausimą).

tavo komentarų tiesą sakant irgi stinga 4u.gif kaip ir nuotraukų beja
o jei apie komentavimą, realiai sakau, kad to nesugebu. Ir žaviuosi tarkim Ciburaskos, Vvvvv, Dejavu komentarais.
O man išeina arba patinka arba ne. O giliau analizuoti nesigauna.

Užuolaida. Pašnekėsiu su vyru. Kas ten žino. Gal ir nukeliausim iki Frankfurto.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Desiree: 27 lapkričio 2007 - 23:05
QUOTE(sillwio @ 2007 11 27, 22:35)
Chebra, kas vyksta? (Sau užduodu tą patį klausimą).

atleisk, bet priimu asmeniškai.
kada pats įdėjai čia savo foto? g.gif laivelį tik prisimenu, kuris buvo problematiškas. o prieš tai turbūt prieš keletą mėnesių su gervėm PS bandymas... g.gif kiek suprantu iš komentarų pas victor dedi, kodėl negalėtum ir čia to paties kadro galų gale įmesti nesilankantiems ten ir panašiai. mirksiukas.gif formuot mūsų skonį ir palaikyt lygį? g.gif
trūksta nuotraukų tiems, kas jų ir nebededa... akibrokštas ania? mirksiukas.gif
stengiamės iš paskutiniųjų tempt skyrelį. ND nenumirė... (kada sudalyvausi?), variacijas su PS kas savaitę su nauja foto darom (ar bandei?), blog'as užgimė info kaupti....
iš šono lengviausia. ateit pakėlus galvą ir paaiškint CHEBRA FOTO MAŽA. komentarai nevertingi ir t.t. kad tas būtų, naujokai turi mokytis iš patyrusių tai daryt žmonių... trūkumus matyt daug sunkiau, nei pliusus. todėl to reikia mokytis, kai nebeliko iš ko mokytis, tai ir kometarai ėmė prarasti griežtumą.
galų gale ND pakomentuot galėtum.
visi dėjot nuotraukas vienon temon, dabar temos dvi, su savo skirtingais ND. žmonės persiskirstė natūraliai. nuotraukų apmažėjo. kai ko prioritetai persiskirtė... juk ten gaunat rimtos ir autoritetingos kritikos...
supykau....
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2007 11 28, 00:09)
atleisk, bet priimu asmeniškai.
kada pats įdėjai čia savo foto?  g.gif laivelį tik prisimenu, kuris buvo problematiškas. o prieš tai turbūt prieš keletą mėnesių su gervėm PS bandymas...  g.gif kiek suprantu iš komentarų pas victor dedi, kodėl negalėtum ir čia to paties kadro galų gale įmesti nesilankantiems ten ir panašiai.  mirksiukas.gif formuot mūsų skonį ir palaikyt lygį?  g.gif
trūksta nuotraukų tiems, kas jų ir nebededa... akibrokštas ania?  mirksiukas.gif
stengiamės iš paskutiniųjų tempt skyrelį. ND nenumirė... (kada sudalyvausi?), variacijas su PS kas savaitę su nauja foto darom (ar bandei?), blog'as užgimė info kaupti....
iš šono lengviausia. ateit pakėlus galvą ir paaiškint CHEBRA FOTO MAŽA. komentarai nevertingi ir t.t. kad tas būtų, naujokai turi mokytis iš patyrusių tai daryt žmonių... trūkumus matyt daug sunkiau, nei pliusus. todėl to reikia mokytis, kai nebeliko iš ko mokytis, tai ir kometarai ėmė prarasti griežtumą. 
galų gale ND pakomentuot galėtum.
visi dėjot nuotraukas vienon temon, dabar temos dvi, su savo skirtingais ND. žmonės persiskirstė natūraliai. nuotraukų apmažėjo. kai ko prioritetai persiskirtė... juk ten gaunat rimtos ir autoritetingos kritikos...
supykau....

Sansara friends.gif

Silvio, tavo komentarai po mano nuotraukomis irgi buvo labai issamus. Po viena parasei, kad SITA LEDAS. O po kita - NEBLOGAI.

O as siaip irgi prie tu kurie nemoka komentuoti sad.gif nors maniau kad tokiu problemu neturiu, bet kai pasiziuriu kaip kitos panos moka graziai ir aiskiai issireiksti, tai man tiesiog zada uzgniauzia sad.gif smile.gif Na, bet as nesakau kad neismoksiu wink.gif
Atsakyti
Drumbacele, pagalvojau, o nenori tos nuotraukos kur man atsiuntei įdėti į nuotraukų koregavimo albumėlį. Dauguma siuntėsi kažkokius magiškus burtus juodai baltom nuotraukoms. Nelabai supratau kokius kodus jūs ten siuntėtės ax.gif Bet gal įdomu pabandyti pažiūrėti kokie visų rezultatai, verčiant į juodai baltą.
Atsakyti
Nu, baigiam pykcius. Juk virtuali erdve,negadinkim cia sau nervu.

Dedu pora nuotraku:

user posted image

Cia nabagui kojas nukapojau. Bet nebuvo galimybes kitaip.

user posted image

O cia vakarui siek tiek romantikos. Gavu is vyro dovanu:

user posted image
Atsakyti
gal galima greitai techniniu klausimu pasikonsultuoti ax.gif

Ziuriu viena objektyva (50mm f1,2) ir skaitau Will also mount on digital SLR Nikon D80, D70, D100, D50, D40, but no metering/exposure (work in M exposure mode). Tai bandau suprasti, ar labai tas blogai, kad nebus to metering/exposure? g.gif Objektyvo fokusavimas rankiniu budu. Suprask, negalesiu pasviesin/patamsint nuotrauku? ar kzk kita cia turi omenyje? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Desiree @ 2007 11 28, 00:30)
Drumbacele, pagalvojau, o nenori tos nuotraukos kur man atsiuntei įdėti į nuotraukų koregavimo albumėlį. Dauguma siuntėsi kažkokius magiškus burtus juodai baltom nuotraukoms. Nelabai supratau kokius kodus jūs ten siuntėtės  ax.gif  Bet gal įdomu pabandyti pažiūrėti kokie visų rezultatai, verčiant į juodai baltą.

nono.gif ne smile.gif nenoriu blush2.gif Dar kas nukirps kaip ne taip, filtra koki baisu uzdes neeeeeee scare.gif

p.s. pati dariau su tuo magisku kodu, bet gavosi pilka, cia reikia daugiau kazka reguliuoti. Tiek tos, paliksiu sia nuotraka kaip nekokybiska.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Drumbacele: 27 lapkričio 2007 - 23:46
QUOTE(Gaziulka @ 2007 11 27, 22:40)

Ziuriu viena objektyva (50mm f1,2) ir skaitau Will also mount on digital SLR Nikon D80, D70, D100, D50, D40, but no metering/exposure (work in M exposure mode). Tai bandau suprasti, ar labai tas blogai, kad nebus to metering/exposure? g.gif Objektyvo fokusavimas rankiniu budu. Suprask, negalesiu pasviesin/patamsint nuotrauku? ar kzk kita cia turi omenyje? g.gif

bijau nusišnekėti. Bet pasakysiu tik tiek. Turiu labai gerus Zeiss objektyvus, kurie su adapteriu tiko ir mano Canonui. Fokusuoti reikėjo taip pat rankiniu būdu, ne auto. DOF labai nuostabus gaunasi prie pilnai atidarytos diafragmos, bet man bent jau labai mažai nuotraukų buvo fokuse. Sunku fokusuoti.
Bet čia tik mano asmeninė patirtis. Gal kas patars ką nors geriau, aiškiau.

Drumbacele. Nereik nurasyti tos nuotraukos. tuoj persiusiu kaip man atrodo visai nieko varianta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Desiree: 28 lapkričio 2007 - 00:00
QUOTE(Gaziulka @ 2007 11 28, 00:40)

As net nemeginsiu patarti doh.gif
pati renkuosi dabar objektyva ir aiskinuosi kas ir kaip... Truksta man info
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 11 27, 21:35)
Pasigendu čia tavo, valandos, dejavu, bitės, c-girl, wyshnios, fotolamos, žuvialės nuotraukų bei konstruktyvių komentarų. Chebra, kas vyksta? (Sau užduodu tą patį klausimą).

ujaj,kokie zmogai.Labdien.seniai girdetas.o tuo labiau matytas.Va,kad pakliuvau y sita sarasa man pagarba,taciau nelabai cia insimontuoju tarp musu 'liutu'.Kazkaip nilabai susizaidziu su ta sviesa.neturiu tokios dekingos aplinkos,kaip musu portretistes.Gamtos nemoku graziai surezisuot.O,is tikru tikriausio tai jauciuos zalias agurkelis..atsidurus kudroj neatrandu saves..kazkaip bandau ieskot saves.o kol ieskau-nedekingas laikas deliot tai,ka pats sakei rusiskai[neatkartosiu].Vat tavuju darbu pasigendu ne as viena.Ir ne tik cia.Visur mirksiukas.gif nusibosiu,bet ir tu paciu gerviu jau pasiylgau biggrin.gif

beja,nusibosiu ir su tuo vyriskiu anoj temoj,bet ar ne is RAW koregavai,kad kokybe tiek mazai nukentejo cropinant?

QUOTE(Sansara @ 2007 11 27, 22:09)

po tavuju komentaru kaip visada belieka palinkciot galva.jau taip taikliai..silwio,gavai siknon?Dabar prasom chebrantas rodyt,ka turi,ir ka slepi hihihi.gif

Sea,labai issiilgom mumi jumi.Prasom dazniau...ir nesikuklint,tikiu,kad turi ka parodyt...
QUOTE(Uzuolaida* @ 2007 11 27, 22:34)
Nu, baigiam pykcius. Juk virtuali erdve,negadinkim cia sau nervu.

nekoks is manes komentatorius,o dar kai paningo isvis neperkandu tai maziausiai galiu ce kist savo duntukus.bet as nebuc as,jei nepasisakyc hihihi.gif
1.pirmoji mano akims pasvirus,ja tiesinciau,nors mano akimis ji vykusesne negu antroji.
2.Antrojoj,kaip kad begimas manyc viena svarbiausiu detaliu manyc turetu but koju padetis,man ju labai truksta

nepaisant to,as nenufotografuociau nei taip.Todel tau balionas.
3.sunkiai suprantu,kas cia[galiu tik ysivaizduot],bet tuo ir ydomi,kad ziuriu ir vis sugryztu paziuret,kad atsakyciau y klausima "ir kas cia galetu but?" bigsmile.gif [ar ne orchideja?]

Dejavuk 4u.gif ,labai aciu,kad pasidalinai uzkratu ploja.gif .Viskas jau sedi action'uose,tik kai atsidarau action'us ten ismeta iiilga sarasiuka yvairiausiu 'uzdaviniu',nezinau,ka spaust,kad gauciau tai ko noriu.Tiksliau spaudineju viska,bet negaunu nieko panasau,ka isgavai tu.Niu,bet bandineju.As ten spaudineju viska,ka matau.Pasakyk,galbut yra tik pora svarbiu mygtuku,kuriuos paspaudus nereiketu man ten kankint visu kitu.nes sarasas labai ilgas... 4u.gif

desiree,kokiu perliuku pridejus...cia,kaip kazkas sake,kad californios portretukams neturi jokiu priekaistu- tik susijami uz zandu aikciodama,tai tavuosius darbus pamacius ne kitaip...Taip ir uzsinoriu juostinuko...Pasirodo cia irgi nemenkas uzkratas bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuvialia: 28 lapkričio 2007 - 04:20
niu,metu viena serija.Vistik kompiuteris netalaiko PS apimciu..viska rusiuoju diskuosna,taigis paskutiniai airisko rudens kadrai.Serija 'atsisveikinimas' .[tik ce indejus pamaciau kur ne kur nelygu horizonta..labai nemenkai darbo,kad isimt patiesint,apkirpt..ir t.t.tad palieku..]

jis supyko ant jos.ji -nesipriesina[tasai sone tik pusiausvyrai palaikyt hihihi.gif tai pablurinau,kad ne taip kliutu sioje serijoje hihihi.gif]
user posted image

ryztyngas postumis gylyn..
user posted image
laukimas paskutiniosios...
user posted image
nulydintis zvilgsnis..[tiesa,sita j/b man nesukuria tos nuotaikos,kuria matau spalvotoj..murzinumas per mynkstas nespalvotoj hihihi.gif]user posted image

atsiprasau j/b nemyletoju...bet pas mane spalvos kolkas zieminiu metu nesiziuri..

p.s. mashiniukas nesulauke paskutiniosios.. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuvialia: 28 lapkričio 2007 - 05:42
QUOTE(Gaziulka @ 2007 11 27, 23:40)

Tai reiškia, kad fotoaparatas su tuo objektyvu fotografuos tik M režime, negana to, fotoaparatas nematuos ekspozicijos, išlaikymą ir diafragmą teks nustatinėti „iš akies“ kol pataikysi reikiamą.

Papildyta:
QUOTE(Desiree @ 2007 11 27, 23:50)
bijau nusišnekėti. Bet pasakysiu tik tiek. Turiu labai gerus Zeiss objektyvus, kurie su adapteriu tiko ir mano Canonui. Fokusuoti reikėjo taip pat rankiniu būdu, ne auto. DOF labai nuostabus gaunasi prie pilnai atidarytos diafragmos, bet man bent jau labai mažai nuotraukų buvo fokuse. Sunku fokusuoti.

O kokiam bajonetui tie Zeiss objektyvai skirti? Įsukami (t.y. M42)?
Papildyta:
QUOTE(sillwio @ 2007 11 27, 22:35)
Pasigendu čia tavo, valandos, dejavu, bitės, c-girl, wyshnios, fotolamos, žuvialės nuotraukų bei konstruktyvių komentarų. Chebra, kas vyksta? (Sau užduodu tą patį klausimą).

Žiauri laiko stoka. Vat kas yra.
Atsakyti