Įkraunama...
Įkraunama...

Iškarpos rūbams

QUOTE(Jautuke @ 2008 10 03, 15:16)
Konkreciai galiu pasakyt, kad BURD'oj dauguma breziniu neatitinka figuros.....
O geriausias variantas tai pasidaryt bazinius brezinius pagal savo matmenis (sijonas, palaidine, kelnes...) Yra ten painiavos, bet breziniai jau butu tikslus... 

Laba diena 4u.gif
cia uzsukau patarimu ieskoti....pasisiuvau sijona pagal Burda brezinius....viska dariau kaip jie pataria, bet man gavosi zymiai perdidelis verysad.gif (deja, Jautukes patarimus pervelai paskaiciau) o viska susiuvus masina, t.y. nestrigavau pabandymui, o iskart masina...kaip man atitaikyti brezinius kad gatavas rubas man tiktu? As nesu patyrusi siuveja, dar tik pradedanti, tai man geriausia/patogiausia tureti gatavus brezinius...kaip Jautuke pataria, tai manau, yra tiesos savus brezinius pasidaryti (paskutiai buvo daryti pries daug daug metu vid.mokykloj) bet kol brezinius pasidarysiu, tai prais bet koks noras kazka dar besiuti.... unsure.gif zodziu, esu tokia pasimetus...siuvejeles, kaip jus darot? 4u.gif
Atsakyti
Geriausia išeitis pasimatuoti rūbą siuvant. Paskui atsiranda patirtis, kokio dydžio iškarpą darytis, kai pamatai, kiek reikėjo susiaurinti.

Net jei ir mašina susiuvai, galima išardyti, tam labai tinka specialus ardukas, ar mažos žirklutės. Sijoną ne taip sudėtinga pasiaurinti. Na gal neprisiuvai juosmens nepasimatavus, tada tai jau tikrai daug ardymo būtų doh.gif

Aš irgi ne siuvėja, bet sau jau žinau iš patirties kokia iškarpa tinka iš burdos ir ką reikia keisti. Nors norėčiau išmokti pasiūti rūbą tik pagal išmatavimus...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kerpena: 08 spalio 2008 - 11:15
QUOTE(Kerpena @ 2008 10 08, 11:13)
Net jei ir mašina susiuvai, galima išardyti, tam labai tinka specialus ardukas, ar mažos žirklutės. Sijoną ne taip sudėtinga pasiaurinti.  Na gal neprisiuvai juosmens nepasimatavus, tada tai jau tikrai daug ardymo būtų  doh.gif

prisiuvau jau viska verysad.gif ir labai bjauru ardyti- vilnone medziaga- spuryja, siulo nesimato doh.gif nezinau, ar prisiruosiu isardyti ax.gif tiek daug planu ka noreciau pasisiuti tongue.gif ar imanoma kaip iskarpa pamatuoti ar rubas tiks ar ne?
Atsakyti
QUOTE(zuzula @ 2008 10 08, 12:32)
prisiuvau jau viska  verysad.gif  ir labai bjauru ardyti- vilnone medziaga- spuryja, siulo nesimato  doh.gif  nezinau, ar prisiruosiu isardyti  ax.gif  tiek daug planu ka noreciau pasisiuti  tongue.gif  ar imanoma kaip iskarpa pamatuoti ar rubas tiks ar ne?

bet kokiu atveju,ar iškarpą pati braižaisi,ar iš Burdos.Susikirpus iš audinio,reikia sudaigstyti ir pasimatuoti,net ir į siuvyklą nunešusi,eini pirmam pasimatavimui.O tik tada siuvi,ir matai kur paplatinti kur pasiaurinti,ar patrumpinti ir t.t.
Ir tau nekilo mintis ,kad reiktų pasimatuoti,aš išsmalsumo skubu užsidėti,kaip viskas atrodys wub.gif
Atsakyti
QUOTE(dėja @ 2008 10 08, 12:40)
Ir tau nekilo mintis ,kad reiktų pasimatuoti,aš išsmalsumo skubu užsidėti,kaip viskas atrodys wub.gif

galvojau, bet norejau kuo greiciau pasisiuti ir iskart apsivilkti...
aciu uz patarimus 4u.gif sekanti karta zinosiu ir neskubesiu...
Atsakyti
Zuzula, visada pirmieji blynai svyla, bet vistiek uzjauciu 4u.gif ardimas ir man pats bjauriausias procesas doh.gif
Jei nesinori braizyt breziniu, tai tiesiog sudaigscius drabuzi ziurek, kur susiaurint, paplatint. Dar gerai butu, jei kazkas kitas, pvz, drauge paziuretu kaip tas drabuzelis gula ant Taves.
Galu gale, jei bijai sugadint drabuzi, tai bandyk pirmiausiai viska daryt is pagalbinio audinio (zodziu, ka turesi po ranka, tinka ir agro plevele). Niu ir paskui ji drasiai galesi karpyt, ziuret, ka reikia taisyt. Tada nebebus taip baisu siuti is tikrojo audinuko... mirksiukas.gif
O siaip sijonukas tikrai yra is lengvesniu siuviniu, tad galima net is akies pasibraizyt, arba burdos brezinius pakoreguot. Juk pagrindiniai matmenys- juosmens ir klubu apimtys. O daugiau gali konstruot, modeliuot, kaip tik ismanai. Juk net dizaineriai daug ka konstruoja tiesiog ant manekeno, be breziniu. rolleyes.gif
Cia nesenai nusipirkau zurnaliuka su brezinukais, visai neblogas, tik ziuriu ne visi dydziai yra modeliuku. Gal kas bandet siuti pagal "Шитье и крой" brezinukus? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Jautuke @ 2008 10 08, 18:31)
Zuzula, visada pirmieji blynai svyla, bet vistiek uzjauciu  4u.gif  ardimas ir man pats bjauriausias procesas  doh.gif
Jei nesinori braizyt breziniu, tai tiesiog sudaigscius drabuzi ziurek, kur susiaurint, paplatint. Dar gerai butu, jei kazkas kitas, pvz, drauge paziuretu kaip tas drabuzelis gula ant Taves.
Galu gale, jei bijai sugadint drabuzi, tai bandyk pirmiausiai viska daryt is pagalbinio audinio (zodziu, ka turesi po ranka, tinka ir agro plevele). Niu ir paskui ji drasiai galesi karpyt, ziuret, ka reikia taisyt. Tada nebebus taip baisu siuti is tikrojo audinuko...  mirksiukas.gif
O siaip sijonukas tikrai yra is lengvesniu siuviniu, tad galima net is akies pasibraizyt, arba burdos brezinius pakoreguot. Juk pagrindiniai matmenys- juosmens ir klubu apimtys. O daugiau gali konstruot, modeliuot, kaip tik ismanai. Juk net dizaineriai daug ka konstruoja tiesiog ant manekeno, be breziniu.  rolleyes.gif
Cia nesenai nusipirkau zurnaliuka su brezinukais, visai neblogas, tik ziuriu ne visi dydziai yra modeliuku. Gal kas bandet siuti pagal "Шитье и крой" brezinukus?  g.gif

o kaip jis atrodo, lietuvoje pirkai g.gif
Atsakyti
Taip taip, Lietuvoj, knygyne, buvo prideta zurnalu rusu kalba apie mezgima, nerima ir pan... Va cia yra ===> http://www.bestjourn...journals/shite/ Na man irgi buvo atradimas, nes anksciau neteko matyt, bet pasirodo yra ne tik BURDA biggrin.gif o kainavo 5 lt su centais, tik va, sakau, sistema kitokia nei Burdoj. Sakyciau minusas, nes konkretaus modelio buna tik vieno dydzio brezinys, tarkim 46 ir viskas. Kito modelio, vel dydis is lempos, tarkim 38... Tai va, bet man patiko kad tie modeliai ne tokie nusibode kaip Burdoj, tai susigundziau nusipirkt, panagrinet rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Jautuke @ 2008 10 08, 21:29)
Taip taip, Lietuvoj, knygyne, buvo prideta zurnalu rusu kalba apie mezgima, nerima ir pan... Va cia yra ===> http://www.bestjourn...journals/shite/ Na man irgi buvo atradimas, nes anksciau neteko matyt, bet pasirodo yra ne tik BURDA  biggrin.gif o kainavo 5 lt su centais, tik va, sakau, sistema kitokia nei Burdoj. Sakyciau minusas, nes konkretaus modelio buna tik vieno dydzio brezinys, tarkim 46 ir viskas. Kito modelio, vel dydis is lempos, tarkim 38... Tai va, bet man patiko kad tie modeliai ne tokie nusibode kaip Burdoj, tai susigundziau nusipirkt, panagrinet  rolleyes.gif

Burdose karts nuo karto būna paaiškinimai, kaip sumažinti ar padidinti iškarpas (rekomenduoja dviem dydžiais). Manau, principas tas pats g.gif
Atsakyti
QUOTE(Jautuke @ 2008 10 08, 17:31)
Zuzula, visada pirmieji blynai svyla, bet vistiek uzjauciu  4u.gif  ardimas ir man pats bjauriausias procesas  doh.gif

O siaip sijonukas tikrai yra is lengvesniu siuviniu

Aciu uz paguoda 4u.gif
Siuti nebuvo sunku...pacius pagrindus turiu is mokyklos laiku...tik primirsus truputeli...man galva susuko sijonuko klostes (tulpes fasonas) kazkaip nesimate,kad platus doh.gif manau buciau pastebejus,jei butu tiesaus kirpimo buves...bet sekanti karta busiu atidesne..
as kitokiu zurnalu nesu pirkus- as Burdos gerai nepazistu, tai visi jos modeliai labai grazus ir neatsibode smile.gif
Atsakyti
sveikos,
prasau jusu pagalbos.arteja kaledos,o man taip norisi savo pipiriukui pasiuti kostiuma,kad pirmos kaledos butu isimintinos visiem.noriu pasiuti nykstuko kostiuma.tai kazkur buvau radus foto,ten apsiaustas iki uzpakaliuko,raudoni kapriukai,batukai ir kepuryte.viskas is raudonos medziagos ir apsiuta baltu kailiuku.va kelnytes kaip siuti,kad dar ir pampersas tilptu?ir gal pamenat,seniau tai tiksliai filmukuose nykstukai budavo raudonais,riestom nosytem batukais su baltu bumbuliuku ant bato nosytes.kaip tokius pasiuti?buciau dekinga uz idejas. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(babouziuke @ 2008 10 04, 17:00)
Katiunia, o kur tu perki audinius? Gal irgi Gariūnuose? Jei taip, tai kurioje vietoje tiksliai ir ko ten gero galima rasti? Mane šiaip labai domina vaikiškas trikotažas, nes noriu mažajai pasiūti bodžiukų ir šliaužtukų, tik niekur gražaus nerandu.

Laba, vaikisko trikotazo ,pas mus lietuvoi kaip ir nera , nes cia katrinos biznesas ,na vaikisku parduotuviu, katrinai trikotaza mezga sparta , vat jei turit pazistomu spartoi gal ir paviktum per juos nusipirkti trikotaziuko linksmo ,o siais ,su meskenom plona nupirkau ne gariunose ,o karvarijos turguje parduotuvei, ten ir su sirdelem buvo. siaip vinspalvis is mdvelnes ir parduotuvei ir gariunose , o spalvotas margas tik nenaturalus . tai gi nera tokio pasirinkio ,tarkim kaip vilveto.

gariunose viska renkuosi angare ir dar kur anksciau buvo ir dabar truputi liko garazose tipo prie pat angaro ir tuliko. vat ten yra irgi jei pavaiksciot ir pigiau ir grazu medziageliu.
Atsakyti