Įkraunama...
Įkraunama...

Iškarpos rūbams

Burda burda ir dar kartą burda!!!

Patariu mokytis iš jos.Labai geros iškarpos .Man vyras kartais iš Rusijos parveža tai ten jos mūsų pinigais tekainuoja iki 5 litų.
Bet verta nusipirkt ir čia jei kitos išeities nėra.Tarp kitko,jau nuo 18 metų siuvu,o dabar man virš 30.Nepatarčiau naudotis senomis "burdomis",nes ankstesniuose numeriuose labiau"sumaltos " iškarpos.Naujuose viskas patobulinta(maždaug nuo 1995-ųjų) biggrin.gif
Mano spintoje beveik viskas siūta pačios- ir paltai ,ir striukės,ir švarkai,ir vaikų drabužiai,ir vakariniai drabužiai,(net kitiems siuvu ir pinigų užsidirbu )biggrin.gif O jokių kursų nesu baigusi .Ir darbas tikrasis mano visai ne siuvėjos,toli gražu. doh.gif
Atsakyti
Jos tik sumaltos į vieną krūvą, bet neblogesnės už patobalintas. Pradedančiom patarčiau pradėti nuo burdų.
Atsakyti
QUOTE(MARKIZĖ @ 2005 08 15, 23:41)
Jos tik sumaltos į vieną krūvą, bet neblogesnės už patobalintas. Pradedančiom patarčiau pradėti nuo burdų.

Ne ,jokiu būdu neblogesnės,tik nepatyrusiai akiai sunkiau susigaudyti tose "raizgalynėse". rolleyes.gif
Man dar patinka,kad naujosiose yra to paties modelio 5 dydžiai iš eilės(36,38,40,42,44,46,pavyzdžiui),o senose siūlo 2-3 variantus(38 ir 42 pavyzdžiui).
smile.gif Ir dar reikia naujai pradedančioms atkreipti dėmesį į tai,kad dydžiai ne tokie,kokius dažniausiai randame gatavų rūbų etiketėse.
Atsakyti
Nuo ko greiausia pradet siusti?
Turbut rieks Burdos ieskotis...

o nikeas nezino, internete negalima rast Burdos iskarpu? Gal kas nors nuskanuoja ir ideda g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mintee @ 2005 08 16, 09:22)
Nuo ko greiausia pradet siusti?
Turbut rieks Burdos ieskotis...

o nikeas nezino, internete negalima rast Burdos iskarpu? Gal kas nors nuskanuoja ir ideda  g.gif

Na gal geriau nepagailėk ir nusipirk nors vieną "realų žurnalą" biggrin.gif Man tai atrodo paprasčiau,nei skenuotos iškarpos g.gif
Tai kas tave domina?Turiu omeny ką ruošies siūti?Rudens numeriuose kaip taisyklė būna labai neblogų modelių(nuo sijonų ir kelnių ligi viršutinių rūbų).Vasariniuose-daugiau lengvų rūbų,suknelių.Patarčiau atkreipti dėmesį į žurnalo viduryje esantį "modelių paradą",iš ten rinktis ,nes tai ,ką pamatysi nuotraukose gali atrodyti visiškai ne taip kaip tikies,jei naudoji kitą audinį.Dalykas,kuris atrodo šiaip sau ,gali atrodyti puikiai ,taip pat ir atvirkščiai.Todėl ir siūlau pažiūrėti į pasirinktą modeliuką kaip į brėžinuką.Ten prie modelių yra rutuliukai pagal sudėtingumą.Žiūrint kokią turi siuvimo patirtį,nežinau.Jei mažai siuvusi esi,nesirink iškart kur daugiau nei 3 rutuliukai.
Atsakyti
QUOTE(geguzevasaris @ 2005 08 16, 08:05)
Na gal geriau nepagailėk ir nusipirk nors vieną "realų žurnalą" biggrin.gif Man tai atrodo paprasčiau,nei skenuotos iškarpos g.gif
Tai kas tave domina?Turiu omeny ką ruošies siūti?Rudens numeriuose kaip taisyklė būna labai neblogų modelių(nuo sijonų ir kelnių ligi viršutinių rūbų).Vasariniuose-daugiau lengvų rūbų,suknelių.Patarčiau atkreipti dėmesį į žurnalo viduryje esantį "modelių paradą",iš ten rinktis ,nes tai ,ką pamatysi nuotraukose gali atrodyti visiškai ne taip kaip tikies,jei naudoji kitą audinį.Dalykas,kuris atrodo šiaip sau ,gali atrodyti puikiai ,taip pat ir atvirkščiai.Todėl ir siūlau pažiūrėti į pasirinktą modeliuką kaip į brėžinuką.Ten prie modelių yra rutuliukai pagal sudėtingumą.Žiūrint kokią turi siuvimo patirtį,nežinau.Jei mažai siuvusi esi,nesirink iškart kur daugiau nei 3 rutuliukai.

na, esu siuvusi keleta kelniu, sijona ir palaidine...

O noriu tai palto doh.gif

bet bijau, tai nzn kaip bus....
Atsakyti
QUOTE(Mintee @ 2005 08 16, 09:16)
na, esu siuvusi keleta kelniu, sijona ir palaidine...

O noriu tai palto  doh.gif

bet bijau, tai nzn kaip bus....

Puspalčius jau du siuvau. Ruošiuos trečią siūti.
Esu ne siuvėja, mokiausi iš Burdų.
Ir iškarpų pati nedarau, visada iš Burdos.
Pakoreguoju pagal savo figūrą (patirtis ir patarimai šiame žurnale išmokė).

Didžiausias privalumas siuvant paltą - galingas lygintuvas.

Ryžkis ir sėkmės thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Kirma @ 2005 08 16, 10:27)
patirtis ir patarimai šiame žurnale išmokė

Ryžkis ir sėkmės  thumbup.gif

Tiesa,dar klausimėlis:kokia siuvimo mašina?
Mano ,pvz.,PFAFF.Nepasakyčiau,kad tinkama paltams siūti,bet pasisiuvu.Ten kur užstringu dėl per storo sluoksnio(apykaklė,pvz.) susitvarkau "rankiniu būdu"-viską taip pat kaip mašina siūtų,tik rankomis padarau.Skirtumo jokio.

Mintee,
O tas paltukas,kurį nusižiūrėjai,kokiame numery jis yra?Gal ir aš pažiūrėčiau ,kas ten tavęs laukia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo geguzevasaris: 16 rugpjūčio 2005 - 10:01
QUOTE(geguzevasaris @ 2005 08 16, 09:53)
Mano ,pvz.,PFAFF.Nepasakyčiau,kad tinkama paltams siūti,bet pasisiuvu.Ten kur užstringu dėl per storo sluoksnio(apykaklė,pvz.) susitvarkau "rankiniu būdu"-viską taip pat kaip mašina siūtų,tik rankomis padarau.Skirtumo jokio.

Mintee,
O tas paltukas,kurį nusižiūrėjai,kokiame numery jis yra?Gal ir aš pažiūrėčiau ,kas ten tavęs laukia.

dar neissirinkau blush2.gif

bet po truputi ieskau
Atsakyti
QUOTE(geguzevasaris @ 2005 08 16, 10:53)

Mano Japonų gaminta Rusijai Janome AHHA.
Paprasta, jau kokių 12 m. senumo. Išsisuku panašiai.
Atsakyti
QUOTE(Kirma @ 2005 08 16, 13:00)
Mano Japonų gaminta Rusijai Janome AHHA.
Paprasta, jau kokių 12 m. senumo. Išsisuku panašiai.

Nu lux mašinikė,šiaip jau.Aš kartą draugę mokiau siūti,pas ją nueidavau(nes "namų darbų" visokių užduodavau biggrin.gif ).Tai jos irgi Janome.Kartą kai jai labai sunkiai sekės,sakau ,gerai duok man, parodysiu.Tai žinok buvau "apakus",man toji Janome žymiai geresnė už tą mano Pfaffą.O reklamuoja iki šiol ,kaip pačią pačią g.gif
Atsakyti
QUOTE(MARKIZĖ @ 2005 07 29, 14:05)
Merginos, kurios pačios siuvate ir bandote konstruoti galiu padėti patarimais ir net kursus forume pravesti

Kursų-kursų-kursų!!!

QUOTE(Vilnietė @ 2005 08 09, 22:14)
Sveikos visoms, kas nori siūti  biggrin.gif . Galiu atiduoti apie 15 senų "Burda"žurnalų (apie 1989 m.), truputį aptrinti, bet yra visi iškarpų lapai. Žurnalai rusų k.

Jeigu dar kas liko, aš norėčiau 4u.gif
Atsakyti