Įkraunama...
Įkraunama...

Iškarpos rūbams

QUOTE(awyte` @ 2006 07 04, 22:56)
bet seip tai manau vien is burdu mokytis nieko gero. reikia tikrai n metu prasiuti, kad kazka ismoktum.

Čia kaip kam.
Gal aš kažką genuose turiu "link siuvimo" , gal potraukis siūti yra didesnis nei pas kitas, bet siuvuosi viską nuo bliuzelių ligi žieminių striukių ir paltų- sau.Vaikai taip pat apsiūti anksčiau būdavo (dabar nebereikia , yra gi tos paqrduotuvės rolleyes.gif) Anksčiau ir dabar yra burdose po vieną kitą modeliuką su visa siuvimo eiga ir nuotraukomis,aprašu (juo aš nesinaudoju)-puikiausiai galima pastudijuoti. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Kirma @ 2006 07 04, 23:34)
tikrai pigiau: man į Vilnių važinėtis į kursus ohooo kiek kainuotų.
Siuvimo pradmenų mokiaus mokykloj, konstravimo irgi, bet nieko nesu siuvus naudodama savo sukonstruotas iškarpas, naudojuosi Burdos iškarpom,
bet jas koreguoju pagal savo figūrą. Ir dukrai taip pat koreguoju.

Siuvėja, manau, siuvo ir man, ir dukrai švarkelius pagal standartines iškarpas,
tik po to koregavo siuvinius, nieko gero neišėjo  doh.gif.
Kitiems nesiuvu, bet savo šeimai -  thumbup.gif  Burdos iškarpos.

Va aš ir sakau , kas siuva tas pritars, jog galima ir įmanoma netgi geriau, nei su standartinėmis kursų iškarpomis pasiūti.O fainiausia tose iškarpose , kad kiekvienas modelis turi 5 dydžius( linijas einančias paraleliai) ir galima koreguoti iškarpą pagal savo figūrą.Kadangi man tenka siūti ir klientėms, tai jų ateina įvairiausių figūrų (ne visos gi 90-60-90).Pvz., reikia moteriškei švarkelio , bet krūtinės dydis koks 44, o liemuo 40 dydžio, o klubai gal koks 42, na tai jokių problemų ,darausi iškarpą specialiai jai pagal jos dydžius, kur reikia pervedu liniją iš 42 į 40-ą, iš 40-o į 44-ą... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(awyte` @ 2006 07 04, 20:56)
nu ce zmones nori pigiau prasisukti turbut biggrin.gif
bet seip tai manau vien is burdu mokytis nieko gero. reikia tikrai n metu prasiuti, kad kazka ismoktum. Neuzteko man kantrybes, tad dabar lankau konstravimo kursus  thumbup.gif visgi tiksliai pagal savo figura sukonstruotas drabuzis yra zymiai geriau nei bet kokia gatava iskarpa standartinei figurai ax.gif

Tai vat tame ir esmė pagal tikslius matmenys sukonstruotą yra geriau,negu kažkokiai standartinei figūrai.O tas pigiau prasisukti,žinai tikrai negaila pinigų ant žurnalų. Tiesiog ne taip mintis parašiau savo.Nes palandžiojus po rusų saitus,tai jie turi spec programas(paprasti cd,su konstravimo programa).Ir ten tik suvedi savo išmatavimus,ir atsispausdini iškarpas.Būna cd su modeliais,bet galima ir pagrindį,na tą bazinį atsispausdinti ir pačiai tik modeliuoti.Aš nekalbu apie tas programas kurias naudoja siuvyklos,nes jos super brangios,kalbu apie mėgėjiškas.

Atsakyti
QUOTE(dėja @ 2006 07 07, 00:05)
Tai vat tame ir esmė pagal tikslius matmenys sukonstruotą yra geriau,negu kažkokiai standartinei figūrai..

Labai įdomu, o kur galima būtų nuorodą kokią smile.gif
Atsakyti
QUOTE(geguzevasaris @ 2006 07 06, 22:12)
Labai įdomu, o kur galima būtų nuorodą kokią smile.gif

Na čia yra cd su modeliais,ir man labai įdomu,gal kur pas mus galima nusipirkti g.gif .Kiek žiūrėjau ne mačiau,o būtų įdomu,ir tokių galima daug rasti inete.
modelių CD
Atsakyti
QUOTE(dėja @ 2006 07 07, 00:28)

Dėkui smile.gif .Pažiūrėjau ir , tiesą sakant , tikrai nežinočiau kaip parsisiųsti .Gal vistik teikiu pirmenybę senovei- "burda" žurnalams biggrin.gif (nešiuolaikiška aš , ane?)
Atsakyti
QUOTE(geguzevasaris @ 2006 07 05, 20:10)
Va aš ir sakau , kas siuva tas pritars, jog galima ir įmanoma netgi geriau, nei su standartinėmis kursų iškarpomis pasiūti.O fainiausia tose iškarpose , kad kiekvienas modelis turi 5 dydžius( linijas einančias paraleliai) ir galima koreguoti iškarpą pagal savo figūrą.Kadangi man tenka siūti ir klientėms, tai jų ateina įvairiausių figūrų (ne visos gi 90-60-90).Pvz.,  reikia moteriškei švarkelio , bet krūtinės dydis koks 44, o liemuo 40 dydžio, o klubai gal koks 42, na tai jokių problemų ,darausi iškarpą specialiai  jai pagal jos dydžius, kur reikia pervedu liniją iš 42 į 40-ą, iš 40-o į 44-ą... ax.gif

nu tai tame ir esme, kad jei moki susikonstruoti ta "standartine kursu iskarpa", tai is jos gali susimodeliuoti ka tik nori - nuo fantazijos viskas priklauso bigsmile.gif Nu tik aisku reikia bishky ir modeliavimo zinoti biggrin.gif Burdos yra gerai kaip pusfabrikatis, bet as asmeniskai teikiu pirmenybe visiskai savarnkiskam drabuzio kurimui (nuo idejos iki sukonstravimo, sumodeliavimo ir pasiuvimo) ax.gif na bet ce kiekvienam kaip labiau patinka, taip ir daro rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(awyte` @ 2006 07 08, 12:57)
teikiu pirmenybe visiskai savarnkiskam drabuzio kurimui (nuo idejos iki sukonstravimo, sumodeliavimo ir pasiuvimo) ax.gif na bet ce kiekvienam kaip labiau patinka, taip ir daro rolleyes.gif

Man nieko neišeitų schmoll.gif , tik medžiagą sugadinčiau.
Nes visi mano baigti siuvimo kursai yra tik tokie- mano mama laukdamasi manęs lankė siuvimo kursus... biggrin.gif Dėkui jai.
Atsakyti
Kiek žinau, tai beveik visos konstravimo metodikos remiasi baziniais brėžiniais, o paskui yra koreguojama pagal modelį, asmenį, kuris dėvės tą drabužį.Kartais savarankiškai konstruoti yra truputi rizikinga, nes pakanka suklysti skaičiuojant ir visas lekalas eis šuniui ant uodegos. Ir dar, reikia išmokti tiksliai matuoti žmogaus figūrą, žinoti kur turi eiti centimetrinė juostelė, o ne apgraibom, maždaug... Asmeniškai taip pat nesižaviu burdos iškarpomis, nes jos yra ne itin tikslios. Tačiau, toms,kurios nėra baigusios spec. mokslų - tai yra nebloga išeitis. Siūkite į sveikatą, jei tik turite ūpo...
Atsakyti
QUOTE(sigita @ 2006 07 11, 22:10)
Kiek žinau, tai beveik visos konstravimo metodikos remiasi baziniais brėžiniais, o paskui yra koreguojama pagal modelį, asmenį, kuris dėvės tą drabužį.Kartais savarankiškai  konstruoti yra truputi rizikinga, nes pakanka suklysti skaičiuojant  ir visas lekalas eis šuniui ant uodegos. Ir dar, reikia išmokti tiksliai matuoti žmogaus figūrą, žinoti kur turi eiti centimetrinė juostelė, o ne apgraibom, maždaug... Asmeniškai taip pat nesižaviu burdos iškarpomis, nes jos yra ne itin tikslios. Tačiau, toms,kurios nėra baigusios  spec. mokslų - tai yra nebloga išeitis. Siūkite į sveikatą, jei tik turite ūpo...

Tai kad nebeveik visos,o visos.Aš bent negirdėjau g.gif ,konstravimo metodikos nesiremiant baziniu brėžiniu.Bazinis brėžinys pats pats pagrindas.O tik tada braižaisi ,pagal modelį.

Aš mokinausi siuvimo,bet nežinau kur mano tada galva buvo doh.gif .Jei kas nepavykdavo konstravime,tai ir labai nesigilinau,todėl dabar darytis brėžinį viena bijau verysad.gif ,jei sau tai pabandau,bet kitam tai tikrai ne schmoll.gif .Gal kas Kaune žinot kokius kursus.Čia viena kaunietė forume gali pamokinti,jaučiu reikės į kreiptis ax.gif
Atsakyti
o man burda - thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif ir jokiu kursu nesu baugusi. svrbu tureti sioki tiki pagrinda, o tada jau leidi viska fantazzijai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rita-x @ 2006 07 15, 09:18)
o man burda -  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  ir jokiu kursu nesu baugusi. svrbu tureti sioki tiki pagrinda, o tada jau leidi viska fantazzijai smile.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Gal kas nard4t internete ir matet kur nors "geliu" mergaites (tos kur barsto ziedlapius jauniesiems suknutes modeliuka). Pirkti tokios kokios noriu nerandu, o anyta truputeli siuvanti - pasiutu, bet turiu pristatyti tikslius brezinius g.gif (tiesa mergica ~86 cm ugio 1.5-2 metu amziaus smile.gif )

turiu omeny kazka tokio user posted imageuser posted image

arba va tokio
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MAMICY: 23 liepos 2006 - 19:37