QUOTE(Nimbamedė @ 2008 10 27, 06:52)
noriu pareikšti savo nepiktybinę nuomonę, kad toks šventinis bumas nuo lapkričio vidurio, man labai nepatinka kasmet tokiu metu iki pat Kalėdų noriu dingti kur nors ten kur negyvenama mano šeimoje yra paprotys, kurį aš labai branginu-Kalėdų eglutę puošiam visa šeima Kūčių vakarą prieš vakarienę, eglutė būna tik gyva, ir tada kai susėdam vakarieniauti, tikrąja ta žodžio prasme-kvepia Kalėdom iki Kūčių vakaro namuose nė pėdsako Kalėdų tam kad nesugadinti to žavingo šventės laukimo
Na man tai irgi - bet aš galiu pasakyti, kad taip kategoriškai galvoja tik tie, kas patys niekada negamina savo rankomis dekoracijų, dovanų, nemėgsta rankdarbių- bet čia renkasi daug merginų, kurių didžiausias pomėgis rankdarbiai, visokie floristikos ir mėgėjiški dailės darbeliai- ir jos nori pačios savo darbais papuošti namus- ir anksti pradedama ruoštis ne dėl to, kad norima kuo anksčiau pasipuošti ir pradėti švęsti nuo spalio, o dėl to, kad darant viską rankomis, pačiai, reikia kartais labai daug laiko, ir tikrai pradedant kūrybą nuo spalio, dar jei darbas ar šeima, ar mokslai prisideda- tikrai to laiko nebūna perdaug padaryti viskam, kas suplanuota. Tai nereiškia papuošti namus blizgučiais nuo spalio vidurio- tai reiškia pasidaryti advento vainiką (ir padėti į spintelę iki advento), tai reiškia pasidaryti eglutę iš kaštonų ar kankorėžių, kur per kalėdas puoš virtuvės palangę, ir pasidėti į spintelę ir t.t. Aš asmeniškai, puošiuosi irgi prieš pat šventes, bet jei nieko nepasidaryčiau iš anksto, tai kalėdos taip ir liktų parduotuvinio- komercinio stiliaus, ir nuotaika būtų atitinkama, nes neužtektų laiko pačiai ką pasidaryti. O man kalėdos tokios švetės, kai viskas turi būti sušildyta pačios rankų ir širdies Tiesiog viskas laukia spintose kūčių dienos, bet pradedama gaminti anksčiau
O šiaip, vos ne švęsti pradėti nuo spalio, tai man irgi