Šiemet pasišovusi esu viską labai iš anksto pasidaryti, kad prieš šventes neliktų jokių dekoravimo ir dovanų rūpesčių- o tik grynas, stebūklingas laukimas
Taigi, pasišoviau net eglę pasipuošti rudenį- bet laikyti ją uždengtą, kitoj patalpoj, kad per kūčias tik nuimčiau gaubtą ir pastatyčiau į vietą, nes tas ruošimosi nuovargis prieš pat šventes kartais net džiaugsmą rezultatu atima
-o dar mano eglė didelė be proto- tai darbo daug
Šiemet planuoju eglę puošti mediniais, pačios išpieštais angeliukais (medinės angelų figūrėlės užsakytos pas vieną meistrą, forumiečių rekomenduotą- man liks tik išpiešti veidukus, rankas, nudažyti), gal dar pačios padarytais žaisliukais- dovanėlių pavidalo- jei spėsiu pasidaryti
Visuose kambariuose ketinu kuo nors dekoratyviu paslėpti langų rėmus ir palanges, nes jie pas mus tarybiniai, patriušę, o man labai patinka juos per šventes laikyti be užuolaidų- kad matytųsi krentančios snaigės, kituose languose mirgančios eglutės
- bandysiu pagaminti storai apsnigto langopalangės efektą- iš sintepono pagaminti tas pusnis, prikabinti varveklių tikroviškų, dar iš kampų papurkšti šerkšno ir pan. Bet taip darydama bijau nusikičinti- tai dar turiu minčių visą langą- palangę ir rėmus aptaisyti svyrančiomis apšerkšnijusiomi beržo šakomis su žaisliukais- bet vėl- eglė prie lango bus didelė, tai gali bendras vaizdas perkrautas būti. Dar turiu idėją padaryti langui floristinį pano, tiems rėmams paslėpti- arba floristinių girliandų- bet vėl gi- geriau neperkrauti- o langai be užuolaidų mūsų baisiai atrodys, jei be nieko- tai dabar mąstau kaip juos apipavidalinti.
Gyvas gėles ketinu išnešti į laiptinę (arba neišnešti)- ir padaryti iš jų ala eglutes- pavyzdžiui, vijoklines gėles apsukti apie vielinį eglutės formos kūginį karkasą ir papuošti eglutės žaisliukais, arba panašiu principu suformuoti vainiko pavidalą.
Koridoriuje ant durų -kabinti kalėdinį vainiką, ir to pat koridoriaus kampe to pat stiliaus eglutę ar medelį su žaisliukais.
Virtuvėje- kokį kalėdinį atributą ant stalo- floristinę mini eglutę, kompoziciją, vainkėlį- ir ant spintelių durų to paties stiliaus mini puokšteles.
Savo kambaryje- advento vainiką- natūralų, santūrų, iš gamtinių medžiagų, ir kokį kalėdinį pano, .
Visuose namuose- paslėptų lempučių- kad matytųsi tik jų šviesa, bet ne jos pačios.