Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip atpratint nuo sauskelnių?

Geleta sveikinimai atpratinus nuo sauskelniu. 4u.gif wub.gif
O pas mus procesas labai letas verysad.gif .Kai pradejau atpratint,ji sedosi 2sav.bet nieko nedarydavo,o jie pradedavo daryt tuoj pat stodavosi ir sakydavo pipy,aisku neistustindavo savo pusles,tai uz 2min ant grindu budavo balute doh.gif ,tai isigudrinau tik pradedavo daryt ir stotis ,as ja vel sodindavau, bet ji bijodavo daryt,tai atejom i toki taska,kai pamatydavo puoduka cypdavo verysad.gif .Padarem 3sav.pertrauka,ir pradejau sodint ant klozeto,siandien pasiprase ant puoduko, bet nieko nepadare,daro i kelnes ir atbegusi sako pipy.Nezianu manau mum bus sunku atprast. doh.gif Ir aiskinam ir visaip rodom, bet kazko man sviecia kad ji nelabai supranta,arba nenori suprast! verysad.gif
Dabar kai taip karsta,ir lauke laikau be pamperio ir i lovyte guldau be jo, nes pastebejau,kai nuimdavau pamperi, budavo visa slapia(suprakaitavusi)Sakiau kaip bus taip,bet pamperio nebedesiu. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(laukinukė @ 2008 06 07, 20:44)
Taigi vasara, kodėl negalima basomis vaikščioti  g.gif
Manoji turi vienus tapukus, kurių nenešioja. O gal jau ir išaugo  unsure.gif  biggrin.gif

Kartais paleidžiu ir basą. Bet jau žiūrėk ir šniurksi ar temperatūra pakyla sad.gif
O ir man pačiai basai po kambarį vaikščioti nepatinka. Tik paplūdimy ant smėliuko smagu smile.gif
Be to dukrytė kairę pėdutę lyg ir norėtų minti į vidų...

Žodžiu, kai problemytės kelios, tai nebežinai, nuo kurios pradėti g.gif

Bet kvailiausia, kad sisioja mergina labai nereguliariai - nuo vieno sisiaus iki kito praeina 15-120 min.
Kitoms mamoms gerai išeina, kai vaikus sodina kas valandą ant puodo. O mums per valandą gali būti kelnės net kelis kartus privarytos. Ir mano kūdikiui kuo šlapesniam, tuo smagiau...
Papildyta:
QUOTE(smalsutis @ 2008 06 07, 11:32)
Tikrai "nespaudem" nei vienos, kad darytu i puoduka. Vyresnele pradejo i puoduka daryti, kai pradejo i lopseli eiti 1,5metu -tada pamate kaip kiti vaikai daro ir ji pradejo sedeti ir prasytis ant puodo. Su jaunele-tas pats.

Manajai metai ir beveik 7 mėn. tai gal jau laikas būtų bent pradėti? Ir ji puodą kuo puikiausiai žino - sako "kaka" (taip ji vadina ir didelį, ir mažą reikaliukus), eina prie puodo. Pasodinu - kartais ilgiau pasėdi, kartais trumpiau, bet nieko nepadaro (išskyrus atvejus iš karto po miego ir dar kelis "random'us").
Su dideliu reikalu irgi "smagu" - jei laksto be pamperso, tai mielai daro į kelnes, o po to, kol pastebiu, laksto su "zuikio uodega".
O jei paleidžiu pliku šikniuku, tai privarys kur stovi. Ir dar užmina kartais.

Žinau, kad jei laikysiu ją su sausklenėm ir lauksiu "žadėtosios valandos", tai tas laukimas gali trukti iki begalybės.
Bet kad šlapios kelnės irgi be naudos. Tik mamai veiklos sočiai per dieną lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Laumiux @ 2008 06 23, 02:27)
Kartais paleidžiu ir basą. Bet jau žiūrėk ir šniurksi ar temperatūra pakyla sad.gif
O ir man pačiai basai po kambarį vaikščioti nepatinka. Tik paplūdimy ant smėliuko smagu smile.gif

Tai nebūtinai visai basą - su kojinytėmis mirksiukas.gif Bet jei su kojytėm bėda, tai tada nežinau, kaip daryti. Bet ir tapukai čia nepadės, tik ortopedinės basutės g.gif
Atsakyti
QUOTE(Laumiux @ 2008 06 23, 03:27)
Be to dukrytė kairę pėdutę lyg ir norėtų minti į vidų...

Žodžiu, kai problemytės kelios, tai nebežinai, nuo kurios pradėti  g.gif

Bet kvailiausia, kad sisioja mergina labai nereguliariai - nuo vieno sisiaus iki kito praeina 15-120 min.
Kitoms mamoms gerai išeina, kai vaikus sodina kas valandą ant puodo. O mums per valandą gali būti kelnės net kelis kartus privarytos. Ir mano kūdikiui kuo šlapesniam, tuo smagiau...
Papildyta:

Manajai metai ir beveik 7 mėn. tai gal jau laikas būtų bent pradėti? Ir ji puodą kuo puikiausiai žino - sako "kaka" (taip ji vadina ir didelį, ir mažą reikaliukus), eina prie puodo. Pasodinu - kartais ilgiau pasėdi, kartais trumpiau, bet nieko nepadaro (išskyrus atvejus iš karto po miego ir dar kelis "random'us").
Su dideliu reikalu irgi "smagu" - jei laksto be pamperso, tai mielai daro į kelnes, o po to, kol pastebiu, laksto su "zuikio uodega".
O jei paleidžiu pliku šikniuku, tai privarys kur stovi. Ir dar užmina kartais.

Žinau, kad jei laikysiu ją su sausklenėm ir lauksiu "žadėtosios valandos", tai tas laukimas gali trukti iki begalybės.
Bet kad šlapios kelnės irgi be naudos. Tik mamai veiklos sočiai per dieną  lotuliukas.gif

Nepavyksta man niekaip saviskei ikresti proto, kad sysiuka reikia daryt ne ten kur stovi... doh.gif doh.gif doh.gif Gal prades eiti i darzeli, ten juos susodins visus draugiskai, jai kitaip bus... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(ramux @ 2008 06 07, 23:11)
Mano dukrytei beveik 2m 3 mėn, tai dienos metu pampersų nebereikia. Bet, kaip reikia atpratinti nakčiai ? g.gif

vat ir pas mus tas pats, nors kartais ryte jau pribunda su sausu pampersu!
Atsakyti
QUOTE(Meggi @ 2008 07 14, 20:24)
vat ir pas mus tas pats, nors kartais ryte jau pribunda su sausu pampersu!

Ir as kai atsikeldavo rytais su sausu arba su truputuka slappiu pampersu-nusprendziau nakti irgi migdyti be jo.Is pat pradziu buvo sunku,naktim keldavausiir sodindavau savo suneli ant puodo,budavo ir slapias atsikeldavo bet po truputi po truputi ir mes jau beveik 3-4 menesiai miegame be pamperso ir sausi thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(lauryzi @ 2008 07 14, 14:07)
Nepavyksta man niekaip saviskei ikresti proto, kad sysiuka reikia daryt ne ten kur stovi...  doh.gif  doh.gif  doh.gif Gal prades eiti i darzeli, ten juos susodins visus draugiskai, jai kitaip bus...  rolleyes.gif

Na zinai apie darzelio sodinima ant puoduku,retkarciais ju net nesodina pasiziuri su pampersu ir gerai nereikia sodinti,mano sunus pradejo lankyti ir as tai pati maciau,,,,nebent vaikas rodo nora sesti ant puodo o seip vargiai,,,,, mirksiukas.gif Na gal dar priklauso nuo aukletoju,bet jauciu tai galioja dauguma darzeliu.Nes musu darzelis tai labai jau thumbup.gif geras ir aukletojos super bet del pampersu rasau taip kaip yra,,,,
Atsakyti
QUOTE(dangausvaivorykste @ 2008 07 15, 16:26)

Na zinai apie darzelio sodinima ant puoduku,retkarciais ju net nesodina pasiziuri su pampersu ir gerai nereikia sodinti,mano sunus pradejo lankyti ir as tai pati maciau,,,,nebent vaikas rodo nora sesti ant puodo o seip vargiai,,,,, mirksiukas.gif Na gal dar priklauso nuo aukletoju,bet jauciu tai galioja dauguma darzeliu.Nes musu darzelis tai labai jau  thumbup.gif geras ir aukletojos super bet del pampersu rasau taip kaip yra,,,,

Tada jau tikrai nebezinau, kaip daryti... Pasimetusi...Nerealiai... Nes nieko man neiseina... verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
Aš jau visai praradau viltį. Nededu dienom pampio nuo Kalėdų. Buvo laikas, kai gražiai prašėsi, pietų miegą išmiegodavo sausa. O prieš kažkiek laiko viskas apsivertė - miega baloj ir visai neima į galvą, nebesiprašo visiškai verysad.gif doh.gif Va teko į lopšiuką nešti sauskelnes pietų miegui, o jau taip nesinori, kad nors verk unsure.gif O ir dieną balų pakankamai pridaro.
Šiandien bandžiau aiškinti, kad į pampį daro tik mažiukai leliukai, o ji jau didelė, tai ji man sako, kad Simutė mažytė ir jai reikia pampio doh.gif
Nesuprantu, kodėl tas procesas eina ne pirmyn, o tik atgal verysad.gif
Šiaip ji gudročka, viską supranta ir viską pasako. Kai prisiusioja, eina paskui ir zirzia; "Nenoriu šlapių kelnyčių, duok sausas kelnytes". O kai pradedi aiškintis, kodėl jos šlapios, tai žiūri svajingai kažkur pro šalį ir atrodo net nesiklauso schmoll.gif
Atsakyti
Oi laukinuke net nezinau ka cia tau patarti nes mano sunus kai pradejo sisiuka daryti ant puodo ir viskas dabar mes jau galim drasiai sakyti ir diena ir nakti sauskelnem ate pasakem,,,,
Lauryzi o tu nuo rudenio vesi savo i darziuka?Tai dar visas menuo tik nenuleisk ranku ir vis sodink sodink ir pamatysi kad bus viskas gerai thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
As irgi pradejau sodint sodint sodint o po to jis pats sedosi,o dabar isvis gerai ir i lauka galima vesti be pamperso juk silta,pasiimk pora triusikeliu,kelniu ar sortuku,ir i laukuti,,,
Na juk reikia visko isbandyti ir jei jau vaikas nesipraso,neseda ant puodo tada tik reikia sakyti kad gal veliau,arba darzelyjesu visais ses ant puodo...
Tik nesinervinkite ir nepanikuokite mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(dangausvaivorykste @ 2008 07 18, 21:11)
Lauryzi o tu nuo rudenio vesi savo i darziuka?Tai dar visas menuo tik nenuleisk ranku ir vis sodink sodink ir pamatysi kad bus viskas gerai thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif
As irgi pradejau sodint sodint sodint o po to jis pats sedosi,o dabar isvis gerai ir i lauka galima vesti be pamperso juk silta,pasiimk pora triusikeliu,kelniu ar sortuku,ir i laukuti,,,

Aciukas, stengsiuos apsiginkluoti kantrybe... 4u.gif Einu pirkti daug daug daug triusikeliu savo panelytei... tongue.gif
Atsakyti
mes gana paveluotai (tik pries kelias sav) islipom is pampersu. bet vasara - pats tas metas, kai atpratinti galima. kiek negaudem, kiek nesistengem klausinet "ar nori", jei tik ant klynuko kas nors uzdeta - tuoj i kelnes ir varo (mano kad pampresas ir nieko cia blogo). blush2.gif
o tada emem laikyti namie iki puses nuoga, tik su maikute ir kojinaitemis. ir viskas susitvarke per kelias dienas. be pamperso ar triusikeliu, zino, kuo viskas baigsis. todel pats nubega, padaro ir atbega laimingas. aisku, mes patys sakydavom "nueik pats ir padaryk", o jam taip toooooks paskatinimas ir pasididziavimas, kai jau vienas padaro (jam dar sunkiai sekasi kelnes paciam nusiimti ir apsimauti, todel net nesivargindavo anksciau)
po keliu tokiu tokiu dienu, jau ir i lauka ir namie tik su triusikeliais. ir viskas kuo puikiausiai. smile.gif ir pasipraso, ir pakencia, jei nera galimybes (na su protu viskas aisku). na bet aisku, musu jau protaujantis normaliai vaikinukas ir viska suprantantis. tik tiek, kad buvo patogu su pampersais ir jam smile.gif o dabar jauciasi baisiai suauges lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 22 liepos 2008 - 16:04
ir aš bandau vis savo sūnelį ant puoduko sodinti, bet pasėdi gal sekundę ir keliasi, paskui pats į jį įsilipa doh.gif bet žino kur puodelis laikomas, kad ant jo reikia atsisėsti ir dar kai atsisėda sako sisi lotuliukas.gif nes mama taip sako ax.gif bet vistiek nedaro, žiūrėk atsistoja ir jau balutė doh.gif tam reikalui reikia daug kantrybės, tik nežinau ar man jos užteks blush2.gif
Atsakyti