Lachesė, lėkštes jau gyriau kažkada, bet dar pagirsiu, gražu , tik iš tokio kaip su vaikučio nuotrauka tai tikrai nevalgyčiau ir ne todėl, kad tinkamai ar ne apdorota, o todėl, kad kaip galima dėti ant veido košę ar blynelius? Man tai lėkštės su dekupažu tik dėl namų dekoro, valgymui pilna gražiausių su tinkama technologija apdorotų, nors ir keramikos glazūroje yra švino, tai galvokit kaip norit.
Dėžutė tavo, iš klasikos serijos nieko nereikalingo, o dar taip originaliai sutrūkimus padarei .
QUOTE(Lachesė @ 2007 11 28, 09:52)
Linada,aš taip darau,jeigu ma per greitai ždiūsta dažai ir jie pakankamai tiršti,tai praskiedžiu vandeniu iki neriebios grietinės pavidalo
tikriausiai tieiog per greitai džiūna ir teks skiesti, o aš galvojau taip laiko sutaupysiu ir storensis sluoksnis užzsiteps
. Kitas dalykas,gal teptukai per geri,kokie natūralaus plauko ir miškštučiai ,tu minėjai,kad anksčiau teptukas buvo kaltas dėl nesėkmių
teptukai ištiesų laaabai minkštučiai, natūralūs. ankstesnieji buvo pigūs, dėl to net neatkreipiau dėmesio, be to balti, nelabai ir matėsi
o kaltinau teptukus dėl klijavimo servetėlių, tai nusipirkus gerą išties lengviau servetėles gražiai priklijuoti. bet gražiai nudažyti paviršiaus man iki šiol nepavyko. kalti teptukai, aišku
dėkui, pamėgisniu paisnaudoti patarimais, tikiuosi pamačys.
aš paprastai mirkydavau vos nudažius, bet irgi, jei teptukas minkstas, atsirėmęs šereliais praranda savo formą :
Dėkavoju,Pavonija,na iš tavęs jau man tai labai malonu sulaukti +
O Linada,aš taip daryčiau ,su vienais dažyčiau,o su kitais klijuočiau servetėles ir taip apskritai yra geriausia ,turėti kiekvienam darbui atskirą teptuką. Šiaip iš natūralių teptukų man labiausiai patinka jaučio paausių plaukelių teptukai,jie statmenai nukirsti,gan minšti,bet ne tokie ,kad pastačius į vendenį linktų. Ir ne labai brangūs palyginus su voverių ar kitų minkštakailių.
O Linada,aš taip daryčiau ,su vienais dažyčiau,o su kitais klijuočiau servetėles ir taip apskritai yra geriausia ,turėti kiekvienam darbui atskirą teptuką. Šiaip iš natūralių teptukų man labiausiai patinka jaučio paausių plaukelių teptukai,jie statmenai nukirsti,gan minšti,bet ne tokie ,kad pastačius į vendenį linktų. Ir ne labai brangūs palyginus su voverių ar kitų minkštakailių.
aš taip ir darau.....bet iki tol, visiškai su teptukais neturėjusiai reikalų reikėjo išsiaiškinti, koks teptukas kam geriausiai tinka o pas tetą ką radau tą ir pasiėmiau - pabandymui jaučiu ausis ji man nuraus....bet tai kas, bus tų ausų nereikėjo duoti
QUOTE(Spinduliux @ 2007 11 27, 10:09)
Tu naudojai sausus šešėlius ar šlapius?
Turiu spalvoto akrilo. Taip ir nesupratau, ar jį galima naudoti vieną ar reikia maišyti su dažais?
Turiu spalvoto akrilo. Taip ir nesupratau, ar jį galima naudoti vieną ar reikia maišyti su dažais?
Seselius naudojau sausus - nes kai bandziau su slapiais tai Sottile labai susivele ir susisiause (negraziai gavosi visai - turejau viska nuplauti).
Akrilinius dazus bandziau itrinti tik i sadolin antique. Pirma dazau su antique, tada su kitu laku vandens pagrindu, kad gautusi itrukimai bespalviai ir tada itrinu akrilini auksa su pirstais arba skuduriuku ir greitai dregnu nuvalau, kad spalva liktu tik tarpeliuose.
http://public.fotki..../itrukimai.html
Pastebejimas is praktikos:
Jei naudoji Sotille galima daryti taip: Step 1, tada po mazdaug 30 min. (kaip dziusta ziurint) Step2 ir leisti gerai isdziuti (pas mane ne maziau nei 12 val.). Tuomet ant virsaus paprastas lakas vandens pagrindu. Jis sutvirtina Sottile, o itrukimai labai isryskeja, va tada ir galima puikiai naudoti ir slapius akiu seselius, nes niekas jau ,,nesisiausia". Man pavyko gerai.
Nezinau ar aiskiai cia prirasiau?
QUOTE(Lachesė @ 2007 11 27, 21:13)
nuplauk viską,jeigu daiktas nebijo vandens,ta prasme -ne kartoninis koks.
Va, tame ir esme, kad ant presuotos kartono plokstes ! O kai plausiu, tai gali susigadinti tos vietos kur yra jau gerai padaryta!! Ka daryti net neismanau ????
Tada prie to paties paklausiu, kaip Jus merginos isgaunat spalvas kokiom norit dazyti. Man niekaip nesigauna !!!! Ir po truputi, ir po daugiau dedu pigmento, o finale isvis bele kas gaunasi. Ir dar, ka su kuo maisot, kad gautusi bronzinis (na blizgus) dazas. Is anksto dekoju
QUOTE(Brudi @ 2007 11 28, 14:43)
...
kaip Jus merginos isgaunat spalvas kokiom norit dazyti. Man niekaip nesigauna !!!! Ir po truputi, ir po daugiau dedu pigmento, o finale isvis bele kas gaunasi. Ir dar, ka su kuo maisot, kad gautusi bronzinis (na blizgus) dazas. Is anksto dekoju
kaip Jus merginos isgaunat spalvas kokiom norit dazyti. Man niekaip nesigauna !!!! Ir po truputi, ir po daugiau dedu pigmento, o finale isvis bele kas gaunasi. Ir dar, ka su kuo maisot, kad gautusi bronzinis (na blizgus) dazas. Is anksto dekoju
Norimos spalvos akrilinius dažus perkam dailės reikmenų parduotuvėse
Su pigmentu sunkiai išgausi kokia nors gryną spalvą, pvz. raudoną, juodą ir pan, jau nekalbu apie auksinę, sidabrinę ar varinę...
Be to pigmento negalima pilti daugiau nei dažų!
Joanna+2007 11 28, 11:36-->
Labai esu dėkinga tau už tokią vertingą informaciją Kai kurių dalykų net nežinojau Dabar reiks tiesiog bandyti.
Dar lygtai craftladies forume skaičiau, kad vietoj patinos merginos naudojo batų tepalą Gal kuri žino daugiau apie tai? Ar jį galima maišyti su kuom nors ar naudojamas vienas, atitinkamai pagal esamą spalvą... Na, labai įdomu, ir pigiau būtų...
QUOTE( Joanna @ 2007 11 28, 11:36)
Seselius naudojau sausus - nes kai bandziau su slapiais tai Sottile labai susivele ir susisiause (negraziai gavosi visai - turejau viska nuplauti).
Akrilinius dazus bandziau itrinti tik i sadolin antique. Pirma dazau su antique, tada su kitu laku vandens pagrindu, kad gautusi itrukimai bespalviai ir tada itrinu akrilini auksa su pirstais arba skuduriuku ir greitai dregnu nuvalau, kad spalva liktu tik tarpeliuose.
Jei naudoji Sotille galima daryti taip: Step 1, tada po mazdaug 30 min. (kaip dziusta ziurint) Step2 ir leisti gerai isdziuti (pas mane ne maziau nei 12 val.). Tuomet ant virsaus paprastas lakas vandens pagrindu. Jis sutvirtina Sottile, o itrukimai labai isryskeja, va tada ir galima puikiai naudoti ir slapius akiu seselius, nes niekas jau ,,nesisiausia". Man pavyko gerai.
Labai esu dėkinga tau už tokią vertingą informaciją Kai kurių dalykų net nežinojau Dabar reiks tiesiog bandyti.
Dar lygtai craftladies forume skaičiau, kad vietoj patinos merginos naudojo batų tepalą Gal kuri žino daugiau apie tai? Ar jį galima maišyti su kuom nors ar naudojamas vienas, atitinkamai pagal esamą spalvą... Na, labai įdomu, ir pigiau būtų...
QUOTE(IF... @ 2007 11 28, 13:57)
Norimos spalvos akrilinius dažus perkam dailės reikmenų parduotuvėse
Su pigmentu sunkiai išgausi kokia nors gryną spalvą, pvz. raudoną, juodą ir pan, jau nekalbu apie auksinę, sidabrinę ar varinę...
Bet itariu tai brangokai gaunasi? Nes jei nori koki didesni daikta sukurpti, tai tada apsimoka pirkti gatava daikta ! Bet vistiek aciu uz patarima !
http://public.fotki....1/dscn1507.html
cia prisiskaicius bandziau dezute medine daryti su sadolin antiq niu kaip gavos tai man patiko tik dar su paprastu laku apipurksiu ir gal dar apdekupazinsiu
cia prisiskaicius bandziau dezute medine daryti su sadolin antiq niu kaip gavos tai man patiko tik dar su paprastu laku apipurksiu ir gal dar apdekupazinsiu
gera pradzia
aha sonus kur ne sendinta grazu butu padekupazint
aha sonus kur ne sendinta grazu butu padekupazint
QUOTE(Pakeliautoja @ 2007 11 28, 17:02)
aciu taip malonu sulaukti pagyrimo tik va kaip jau susikaupsiu tai kaip nors tikrai apdekupazinsiu, man kazko svieciasi kad kazkas bus is vaikisku motyvu, galvoju nebloga dezute maziuko meno sedevrams (piesinukams) bus deti, nes man tokios dideles dezutes nelabai ir reikia, o metesi tokia baisi aptrupejusi, daba pusiau antra gyvenima baigia igauti