[quote=mijaka,2007 11 27, 14:03]
ant rudo kepimo popieriaus nieko nesigaus, niprikibs dažai, jis gi slidus. Reikia spausdint ant popieriaus sumuštiniams, jo viena pisė tokia glotni, o kita pašiaušta, tai ant tos ir reikia spausdint. O su lazeriniu net geriau nei su rašaliniu, tada niekuo ir purkšt nereikia - nenuplauks dažai
aciu uz patarimus
O kokiu laku lakuojate lekstutes ir kitus indus, kad tiktu salyciui su maistu?
QUOTE(Arven @ 2007 11 27, 18:09)
O kokiu laku lakuojate lekstutes ir kitus indus, kad tiktu salyciui su maistu?
Perkame spec mediumą stiklui/porcelianui.
Paprastas akrilinis lakas tikrai netinka sąlyčiui su maistu, ir jo tikrai negalima kepti 180 laipsnių temperatūroje!
Dar galiu pasiūlyti daryti ant permatomų stiklinių lėkščių iš blogosios pusės.
Bet jei atvirai tai šiais lakais galima nusipirkti labai gražių lėkščių. Ir tikrai neverta leisti pinigų ant brangių mediumų ir kt. priemonių
Mano nuomone dekupažintos lėkštės labiau tinka dekorui.
Na, bet kai kam nors dovanoji savo rankomis dekoruota lekstute, tai noretusi, kad tas zmogus netycia neapsinuodytu... negali gi nuspet, kas su dovana bus daroma. Daugeliui zmoniu lekste tiesiogiai asocijuojasi su maistu...
niu pirmas bandymas su sadolin laku, tai gavosi po keliu nuplovimu ir pabandymu, bet is manes fotografe tai niu bet vistiek pasirodysiu, tik labai nesijuokit
http://public.fotki....1/dscn1501.html
http://public.fotki....1/dscn1501.html
visu darbeliai
nu tai tada gali pasakyti tam zmogui, kad ji tik del grozio, o ne valgymui skirta-tai viena, antra -nera reikalo tokiu dovanu daryti zmonems, kurie tokio meno nesuprastu
QUOTE(Arven @ 2007 11 27, 18:56)
Na, bet kai kam nors dovanoji savo rankomis dekoruota lekstute, tai noretusi, kad tas zmogus netycia neapsinuodytu... negali gi nuspet, kas su dovana bus daroma. Daugeliui zmoniu lekste tiesiogiai asocijuojasi su maistu...
nu tai tada gali pasakyti tam zmogui, kad ji tik del grozio, o ne valgymui skirta-tai viena, antra -nera reikalo tokiu dovanu daryti zmonems, kurie tokio meno nesuprastu
QUOTE(IF... @ 2007 11 26, 20:50)
Įmetu kelis savo naujus darbelius
Sulčių buteliukas virtęs vazele
padėkliukas į draugiją
na ir šiaip šukos, gal Kalėdinė dovana???
Na turbūt ir viskas...
Sulčių buteliukas virtęs vazele
padėkliukas į draugiją
na ir šiaip šukos, gal Kalėdinė dovana???
Na turbūt ir viskas...
jau kaip
ypac vazele is sulciu buteliuko
QUOTE(Arven @ 2007 11 27, 16:44)
Uzsikreciau ir as... noriu pirma karta bandyt... perskaiciau daug temu... ir turiu cia toki klausima:
koks lakas tinka salyciui su maistu? buvo kazkur parasyta, kad poliuretaninis... ar tiesa?
ar bus daiktas tinkamas salyciui su maistu, jei nulakuosiu akriliniu laku ir paskui pakaitinsiu orkaiteje 180 laipsniu temperaturoje?
koks lakas tinka salyciui su maistu? buvo kazkur parasyta, kad poliuretaninis... ar tiesa?
ar bus daiktas tinkamas salyciui su maistu, jei nulakuosiu akriliniu laku ir paskui pakaitinsiu orkaiteje 180 laipsniu temperaturoje?
QUOTE(Arven @ 2007 11 27, 19:56)
Kiek suprantu tu net nebandžiusi dekupažo nori dekoruoti lėkštes?...
Manau reiktų išmėginti ant kartono ar medinio daikto?.. Nes tai nėra taip parasta, kaip atrodo... Ir tam, kad tikrai gražiai papuošti lėkštę, reik turėt įgūdžių...
P.S. žmogus nemokantis siųti sumano pasisiųdinti paltą?
nevarykit aš valgau iš savo lėkštės irgi kalėdinė,o beje pats pirmas mano decu darbas buvo ir viena šiaip dėl grožio,bet galima valgyti,jeigu norisi taigi numirčiau iš skausmo,jeigu gaučiau dėžutę ,į kurią galima tik žiūrėti,o vidun nieko neįdėsi,tai ir su lėkštėm taip.....
jau kad įlindau tai prirodysiu visko jums
jau kad įlindau tai prirodysiu visko jums
QUOTE(Lachesė @ 2007 11 27, 20:52)
nevarykit aš valgau iš savo lėkštės irgi kalėdinė,o beje pats pirmas mano decu darbas buvo ir viena šiaip dėl grožio,bet galima valgyti,jeigu norisi taigi numirčiau iš skausmo,jeigu gaučiau dėžutę ,į kurią galima tik žiūrėti,o vidun nieko neįdėsi,tai ir su lėkštėm taip.....
leksteles tikrai grazios, bet as nevalgyciau is lekstes, kuri nera tinkamai apdorota ir pritaikyta maistui
juk neaisku, ar i maista nepatenka kokios nors medziagos is to lako, kurios ilgainiui gali sukelti vienokias ar kitokias komplikacijas
QUOTE(Lachesė @ 2007 11 27, 21:52)
Lachese, o kokiu laku tu apdorojai? Nes aš irgi suinteresuota dekoruoti lėkštes ir kitus su maistu salytį turėsenčius daiktus...
jeigu viskas padaryta su tam skirtu mediumu ,tai nebijau,yra žymiai baisesnių gyvenime dalykų nuo kurių ir kojas galima pakratyti,ar pamenat kaip špižiniuose puoduose močiutės virdavo,grynas nuodas iš to puodo,kiek mūsų maiste nuodų dabar,o plastikiniai indai iš viso tragedija,bet va pusė pasaulio iš viso to nežino turbūt... glass medium iš artmanijos pas mane.
tuoj parodysiu vieną šviežieną dar
tuoj parodysiu vieną šviežieną dar