QUOTE(Vilmutė @ 2008 03 27, 00:19)
Mano dukryte gere mano piena ir stipriai atpylinedavo.Pirma menesi priaugo 700g, o kitus du tik po 300g, veliau siek tiek daugiau, bet vistiek stipriai atpylinedavo.Gastroenterologe patare man nebevalgyti pieno produktu, bet tai nieko nekeite.Prasiau kokiu nors tyrimu, nes buvo labai neramu, bet ji sakydavo, kad isaugs.Kai dukrytei buvo 5men. neurologe mumis rimtai uzsieme, nusiunte i Santariskes - padare galvytes echo, viskas buvo tvarkoj, tada mus nusiunte pas chirurga, kazkokiam tyrimui del spazmu, bet mes jau buvom per dideles, tada kai papasakojau, kad atpylinejam po kiekvieno maitinimo, ir kad stipriai (jis paaiskino, kad kai pienukas nubega per smakriuka - tai cia atpylinejimas, jeigu stipriau - tai cia jau vemimas), jis is karto mus pagulde tyrimams i Santariskes.Ten padare nuotraukas pamate, kad dukrytes skrandukas per mazai prisitvirtines ( truksta raisciu, kurie laiko skranduka), del to persilenkia, ir visas pienukas isbega lauk.Taigi mums padare nedidele operacija, laporoskopiskai pritvirtino skranduka.Po to vis dar siek tiek atpylineja, bet jau maziau.Po operacijos svoris pradejo normaliai augti.Kaip sake operaves gydytojas, kad dabar tokie atvejai daznai pasitaiko.
Labai panaši situacija... Mano dukrytė nuo gimimo labai dažnai ir gausiai atpylinėja. Iki šiol maitinu MP, nuo 4,5 mėn. pradėjau primaitinti tyrelėmis, daržovienėmis, bet tai situacijos nepagerino. Svoris pirmus tris mėnesius augo pusėtinai (+900, +600, +500 g), todėl visi gydytojai kartojo tą patį - dažnai taip būna, svoris auga, išaugsit. Mane dažnai imdavo neviltis, kai dar nė nepavalgius abi būdavome šlapios. Jei kas nešiodavo ją ant rankų, kitas sekiodavo iš paskos su skuduru grindims valyti... Atlikom krūvą tyrimų, nieko blogo nerado. Nuo ketvirto mėnesio svoris augo ne taip gerai - tik po 300 g/mėn. Nors gimė dukrytė 3800 g, 8 mėn. tesveria 7400 g... Tik viena gydytoja iš visų aplankytų nusprendė skubiai paguldyti į ligoninę išsamesniems tyrimams. Vaiką kaip reikiant prikankino, darydami endoskopiją bei rentgenologinį tyrimą su kontrastu, bet dabar nors žinome tų nesibaigiančių atpylinėjimų priežastį - užsirietęs skrandukas. Vienintelis gydymas - operacija. Aišku, galime laukti, kol sueis metai, - tada atpylinėjimai turėtų baigtis, bet įvairios skrandžio bėdos gali lydėti visą gyvenimą. Dabar kasdien svarstau, ar daryti operaciją ar laukti, kol išaugsim...