na ir mums teko su ta problemele susidurti. maze gausiai atpylinejo- vare fontanu. as daktarams vis skusdavausi. bet jie mane vis ramino- kad jei normaliai priauga tai nieko tokio...
Na man tokios info neuzteko, tai konsultavausi su keliais gydytojais ir isgirdau skirtingus atsakymus bei patarimus:
1. pienelis per greitai teka, todel vaikutis nespeja susitvarkyt su ciurksle ir prisiryja daug oro. rekomenduojama pries maitinima truputi nusitraukti pienuko kol krutis nebebus kieta.
2. per godziai valgo- na mazoji valgydavo kas 3 val. tai as stengdavausi ja pamaitinti kokia 15-20 min anksciau nei kad butu "laikas" valgymui- kol ji dar neisalko
.
3. maistas kuri as valgau vaikui sukelia skrandzio rugstis. na man rugstys nekilo, bet atsisakiau jas sukelianciu produktu, pradejau valgyt "skrandininku" maista- jokiu keptu patiekalu, daug kas virta, jokiu padazu, pomidoru, tik balinta kava ir tt.
4. viena daktare rekomendavo pries maitinima arba jo metu vaikui duoti Espumisan'o lasiuku. bet man atrodo, kad nuo ju atpylinejimas tik padaznejo
...
5. kita daktaryte rekomendavo gerti Yogurt'o kapsules po 1 tabl - viena kart dienoj, ir vaikui duot po puse "kapsules" (miltuku isardzius kapsule) 2kartus dienoje- ryte ir vakare. sios tabletes tipo sutvarko mikro flora- mamos ir mazylio, labai padeda vaikui puciant pilvuka, be to stiprina imunine sistema.
6. kuo daugiau guldyti ant pilvuko- ypatingai 15min pries maitinima- tai stiprina stemples raumenis.
7. kuo maziau ieskoti problemu ten kur ju nera- jei mazas normaliai priauga svorio, tai tas atpylinejimas turbut del to kad per daug prisivalgo pienuko ir pertekliu atpila. o betasydama mazyle per daktarus galim dar kokia bacila pasigauti, o tada jau bus nekas
...
atpylinejimas sumazejo tik 4 men.- na kai griebiausi visu situ priemoniu.
sekmes ir kantrybes. viskas bus gerai