Įkraunama...
Įkraunama...

Antkaklis ar pavadėlis kačiukui

Vežant kačiuką pas veterinarą ar šiaip rankose jį vos beišlaikom, veržiasi kaip pasiutęs. Nusprendėm jį transportuoti spec.nešyklėje. Bet kad jis neiššoktų iš nešyklės, reikia jį prie jos prisegti, o kad prisegti, reikia uždėti katukui antkaklį... Kai uždėjau jam tą antkaklį, tai jis taip pradėjop blaškytis, lakstyti, su priekinėm letenom tiesiog dreskia jį nuo savęs... verysad.gif Galvojau, kad greit apsiramins, o jis prasidaužė taip pusvalandį ir atrodė labai nelaimingas, tai aš ir nuėmiau jam ta antkaklį... unsure.gif negi visiems katinam taip sunku prie jo priprasti? g.gif
Atsakyti
oo daug matet priristu kaciu per gyvenima? Tai gal kankinimas, kaip jums atrodo?
Kaciukui transportuoti reikia tureti specialu narveli - buna pirkti..
Atsakyti
Patikėkite, tikrai nemažai mačiau katinų su antkakliukais ir jie nerodė jokios reakcijos į juos. Man tai pasirodė aktualu, nes mes turime dovanota gerą nešyklę katinams, kuri tikrai yra labai patogi. Tik problema - katinėlis per jos skylę nepririštas lengvai išlenda...todėl ir klausiu, negi niekas nesinaudoja tokiomis nešyklėmis? Mačiau jas paradvinėjant tiek Kikoje, tiek kitur...
Atsakyti
QUOTE(Bajurka @ 2007 11 22, 14:04)
Patikėkite, tikrai nemažai mačiau katinų su antkakliukais ir jie nerodė jokios reakcijos į juos. Man tai pasirodė aktualu, nes mes turime dovanota gerą nešyklę katinams, kuri tikrai yra labai patogi. Tik problema - katinėlis per jos skylę nepririštas lengvai išlenda...todėl ir klausiu, negi niekas nesinaudoja tokiomis nešyklėmis? Mačiau jas paradvinėjant tiek Kikoje, tiek kitur...

antkakliai - taip, ir nuo blusų gi daug katinų nešioja.... nors nelabai patinka, bet pripranta. nu bet pririštą laikyt tai kas kita blink.gif tikrai nemačiau nė vieno katino už antkaklio pririšto g.gif nabagas... čia gi ne šuo.... tam ir yra katinams transporteriai specialūs, o šuniuką galima ir pririštą vestis... tai uždenkit tą skylę, užlopykit ar ką... arba įsigykit tokią, kad neišlįstų. o kad pripratint katiną pririštą sėdėt... g.gif tai gal net Nobelio premiją gautumėt jei pavyktų mirksiukas.gif tongue.gif
Atsakyti
OK. Supratau, kad mane ne taip supratote... Nesiruošiu gi aš jo laikyti pririšto... blink.gif Nors manau, kad tie katinukai kuriuos vedžioja po lauką prirštus prie pavadėlio jaučiasi daug prasčiau, nei toks, kurį tik kokiom 5 minutėm prisegtum už ankakliuko prie nešyklės, kurioje yra tokia sagtelė ant stangrios gumytės, tam, kad katinas nebūtų prisegtas kaip įkaltas biggrin.gif ta gumytė jam leidžia kažkiek judėti, bet pabėgti - ne.
Iš tikro tai man svarbiausia, kaip jį prie antaklio pripratinti (kad ir nuo blusų)?
Atsakyti
Savo katės niekada nepratinau prie antkaklio, ji pati jaučiasi laisvai, jai jis netrukdo. Net nežinau kaip padėti pripratinti
Atsakyti
QUOTE(Bajurka @ 2007 11 22, 14:22)
OK. Supratau, kad mane ne taip supratote... Nesiruošiu gi aš jo laikyti pririšto... blink.gif  Nors manau, kad tie katinukai kuriuos vedžioja po lauką prirštus prie pavadėlio jaučiasi daug prasčiau, nei toks, kurį tik kokiom 5 minutėm prisegtum už ankakliuko prie nešyklės, kurioje yra tokia sagtelė ant stangrios gumytės, tam, kad katinas nebūtų prisegtas kaip įkaltas  biggrin.gif ta gumytė jam leidžia kažkiek judėti, bet pabėgti - ne.
Iš tikro tai man svarbiausia, kaip jį prie antaklio pripratinti (kad ir nuo blusų)?

Tiesiog pabandyk jam uzdeti antkakli ir ji palikti... Aisku bandys nuimti, bet kai supras, kad nuimti jis negali - apsiramins... g.gif
Arba jeigu nenori juo taip kankinti, nupirk kita nesykle is kurios jis tikrai negaletu islysti...
P.S. Beje as irgi pastebejau, kad kazkodel postai atidziai neskaitomi. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Bajurka @ 2007 11 22, 14:22)
OK. Supratau, kad mane ne taip supratote... Nesiruošiu gi aš jo laikyti pririšto... blink.gif  Nors manau, kad tie katinukai kuriuos vedžioja po lauką prirštus prie pavadėlio jaučiasi daug prasčiau, nei toks, kurį tik kokiom 5 minutėm prisegtum už ankakliuko prie nešyklės, kurioje yra tokia sagtelė ant stangrios gumytės, tam, kad katinas nebūtų prisegtas kaip įkaltas  biggrin.gif ta gumytė jam leidžia kažkiek judėti, bet pabėgti - ne.

tai gal jis tiesiog per mažas? užtat ir per skylę išlenda, ir antkaklio nesiduoda segt... mažiukai visada labai įnirtingai priešinasi jų laisvės suvaržymui... aš tai jūsų vietoj nekamuočiau, o geriau jau kokiam uždaram vežčiau, kad neišlįstų nono.gif ... o kai užauga iki antkaklio nuo blusų, tai jie jau ramesni pasidaro...
bet jei norit vis tiek pripratint - tada po biški, ir ne tada kai jau reikia pas daktarą važiuot, nes jam tada išvis keli stresai iškart gaunasi... ph34r.gif ... užsekit ir leiskit pabūt, o tuo metu stenkitės užimt kokiu įdomiu užsiėmimu, mėgstamiausiu žaislu ar pan.
Atsakyti
Na kam cia vargintis su ankakliu ir pavadeliu! Geriau nusipirk stai toki boksa, kuriu yra visose gyvunu parduotuvese. Ten katina ileisi ir nereikes jokiu pavadeliu.

user posted image
Atsakyti
Aciu uz atsakymus smile.gif Ka nors sugalvosime mirksiukas.gif
Atsakyti
reikia katiniska prigimti suprasti.. Tada nekils tokiu nesiskumu - pririsau, draskosi.. Kad katina vesti uz pavadelio - ilgas ir nuobodus zaidimas. Be to - cia iskreipiamas naturalus katino elgesys, pagalvokit, kodel katinu nedresuoja taip kaip sunu, komandu nemoko?
Atsakyti
QUOTE(kice @ 2007 11 22, 17:02)
reikia katiniska prigimti suprasti.. Tada nekils tokiu nesiskumu - pririsau, draskosi.. Kad katina vesti uz pavadelio - ilgas ir nuobodus zaidimas. Be to - cia iskreipiamas naturalus katino elgesys, pagalvokit, kodel katinu nedresuoja taip kaip sunu, komandu nemoko?

Na, ne visi tokie neišmokomi smile.gif Yra katinų veislių, kurios pasiduoda dresavimui ir t.t.

Bet šiaip, tikrai patarčiau rinktis transporterį, kuris užsidaro ir yra be pavadėlių 4u.gif
Atsakyti