Sveikos, gyvename uzsienyje, sugalvojom susirasyti kaune kovo menesi. Nieko nenutuokiame nuo ko pradeti.Norime ir santuokos rumuose susirasyti ir baznycioje, taciau beda ta, kad mano busimas vyras net nepakrikstytas!!Su manimi viskas tvarkoj. Ir pakrikstyta ir sitvirtinimo sakramenta primemusi.Iki to laiko grisime tik viena karta keturioms dienoms. Ar imanoma per tiek mazai laiko viska susitvarkyti? Gal kas zinote gera kunigeli, kuris uz pinigelius mano BV greitai "apiformintu"

! | Forume galioja temų skelbimo taisyklės, ir jos visada būna matomos kai skelbiama nauja tema. TEMOS SKELBIMO TAISYKLĖS: ® Prieš užvesdami naują temą, pasinaudokite Paieška, galbūt forume jau yra tokia tema. ® Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). ® Nerašykite didžiosiomis raidėmis! ® Pasistenkite kuo konkrečiau įvardinti temos pavadinimą. Prašome jų laikytis Moderatorė. |
Sveikute,manau kad jei labai noresit,taj kunigelis tikrai pakrikstys ir tuo pat metu kumunija priims,bei sakramenta,girdejau kad taj galima padaryti vienu metu. Kai eisit dokumentu nest,taj turekit pasus,gimimo liudijimus ir pinigeliu susimoket. be to,jei norit tuoktis baznycioj,reikes praeit paskaitas jaunavedziams,kurio kiekviename mieste buna skirtingos,bet jos butinos.

jei tavo busimasis nekrikstytas - tai ne kliutis..
MB irgi nekrikstytas ir nesikrikstys - pilnai uztenka tik to, kad krikstyta as - reikia vyskupo leidimo, bet ta sutvarko pati baznycia
manau krikstas tokiame amziuje yra ne tik 'eilinis popierelis santuokos papkuteje', o tam tikru 'paziuru ir jausmu' israiska.. tad jeigu jis to nenori, tai gal net neverta?
(aisku - jei pats to nori (ne tik del santuokos) - tada zinoma
Papildyta:
"neskanu"
MB irgi nekrikstytas ir nesikrikstys - pilnai uztenka tik to, kad krikstyta as - reikia vyskupo leidimo, bet ta sutvarko pati baznycia

manau krikstas tokiame amziuje yra ne tik 'eilinis popierelis santuokos papkuteje', o tam tikru 'paziuru ir jausmu' israiska.. tad jeigu jis to nenori, tai gal net neverta?
(aisku - jei pats to nori (ne tik del santuokos) - tada zinoma

Papildyta:
QUOTE(Neklauzada @ 2007 11 22, 01:59)
"neskanu"

na, man sakė, kai mes tuokėmės, kad reikalingas ir krikštas, ir sutvirtinimas. maniškis toks truputį prie tinginių, tai susitavrkė viską per savaitę iki vestuvių. ta prasme, Komuniją. krikštą jis jau turėjo. kunigėlis aiškino, kad jis priims bet ką, kas atsisuka į Dievulį... aišku, jis suprato, kd MV to reikia tik dėl santuokos, todėl palinkėjo, kad jis suprastų, ką reikškia tas sakramentas..
taip kad, gali drąsiai kreiptis, nė vienas kunigėlis negali nusisukti ir neleisti tuoktis vien dėl to, kad nėra tam tikrų sakramentų priėmęs..
taip kad, gali drąsiai kreiptis, nė vienas kunigėlis negali nusisukti ir neleisti tuoktis vien dėl to, kad nėra tam tikrų sakramentų priėmęs..
mes specialiai del to klausem:
as esu krikstyta, turiu ir komunija, ir sutvirtinima.
MB yra 'joks'
sioje situacijoje reikalingas vyskupo leidimas, kuri suderina pati baznycia (tad cia kaip suprantu, praktiskai nuo klebono poziurio ir noro priklauso).
Musu poziuriai, kad krikstytis vien del formalumo neverta - sutapo
Vyskupas isduoda leidima su salyga, jei krikscioniskoji puse (t. y. as) pasizada savo vaikus auklet kaip katalikus, jiems atskleist visas tas tiesas, taip sakant 'sudaryt salygas', o nekrikscioniskoji puse tam nepriestarauja
si salyga mums pilnai tinka
is MB reikia tik GRT pazymos apie seimynine padeti (tikslia - jos nebuvima
is manes - visu dokumentu 100 proc.
Skirtumas toks, kad as gausiu ne tik civiline santuoka, bet ir santuokos "sakramenta", o nekrikscioniskoji puse tiesiog - valstybes pripazistama civiline santuoka.
tad bet kokiu atv i CMB papildomai eit nereikes
Papildyta:
cia dar kiek teko aiskintis, tai vos ne paprasciau yra jei tu visai nekrikstytas, nei esi krikstytas, bet kitos konfesijos
MB yra 'joks'

sioje situacijoje reikalingas vyskupo leidimas, kuri suderina pati baznycia (tad cia kaip suprantu, praktiskai nuo klebono poziurio ir noro priklauso).

Vyskupas isduoda leidima su salyga, jei krikscioniskoji puse (t. y. as) pasizada savo vaikus auklet kaip katalikus, jiems atskleist visas tas tiesas, taip sakant 'sudaryt salygas', o nekrikscioniskoji puse tam nepriestarauja

Skirtumas toks, kad as gausiu ne tik civiline santuoka, bet ir santuokos "sakramenta", o nekrikscioniskoji puse tiesiog - valstybes pripazistama civiline santuoka.
Papildyta:
cia dar kiek teko aiskintis, tai vos ne paprasciau yra jei tu visai nekrikstytas, nei esi krikstytas, bet kitos konfesijos

QUOTE(mg* @ 2007 11 22, 08:57)
mes specialiai del to klausem:
MB yra 'joks'
Papildyta:
MB yra 'joks'

Papildyta:

mg*, mano situacija tokia pati, as irgi esu girdejus kad isskirtiniais atvejais galima is vyskupo leidima gauti, tik norejau paklausti kokioj baznycioj ir pas koki kuniga jus tuos reikalus tvarket ir ar lengvai susikalbejot jus su juo, nes kiek teko dometis ne visi kunigai tokie "sukalbami", pradeda pirsti is kart kriksta komunijas ir kitus galus

Cia kazkas minejo kad galima apsikrisktyt ir pacios santuokos metu ir tai yra tiesa, pas mano drauge tokia situacija buvo

O siaip kiek cia skaitineju tai susidaro vaizdas kad kiekvienoj parapijoj vis kitaip varpais skambina, t.y. kiekvienas kunigas savo pasak seka ir cia grynai sekmes reikalas ant kokio pataikysi ir kokia jis nuomone turi, nors mes zadam kautis iki paskutinio del to kad nereiktu MB krisktytis ir panasiai

Beje, mg*, ar tavo situacijoj tas seimos paskaiteles tau vienai reikejo lankyt ar abiem?

QUOTE(Takje @ 2007 11 22, 11:53)
mg*, mano situacija tokia pati, as irgi esu girdejus kad isskirtiniais atvejais galima is vyskupo leidima gauti, tik norejau paklausti kokioj baznycioj ir pas koki kuniga jus tuos reikalus tvarket ir ar lengvai susikalbejot jus su juo, nes kiek teko dometis ne visi kunigai tokie "sukalbami", pradeda pirsti is kart kriksta komunijas ir kitus galus
Cia kazkas minejo kad galima apsikrisktyt ir pacios santuokos metu ir tai yra tiesa, pas mano drauge tokia situacija buvo
Zinoma popierius is anksto susitvarkykit ir del visko susitarkit.
O siaip kiek cia skaitineju tai susidaro vaizdas kad kiekvienoj parapijoj vis kitaip varpais skambina, t.y. kiekvienas kunigas savo pasak seka ir cia grynai sekmes reikalas ant kokio pataikysi ir kokia jis nuomone turi, nors mes zadam kautis iki paskutinio del to kad nereiktu MB krisktytis ir panasiai
Beje, mg*, ar tavo situacijoj tas seimos paskaiteles tau vienai reikejo lankyt ar abiem?

mes Bernardinuose.
nieko net "ikalbinet" nereikejo

tada kai ejom datos rinktis - velgi viska pakartojo

seimos kursus reikes abiem:)
Papildyta:
Kiek girdejau, Katedroj irgi nieko ikalbinet nereikia

Na pas mus tokia situacija, kad as buvau nekrikstyta. Tai as labai tvarkingai 9 mėnesius lankiau kiekviena ketvirtadieni paskaitas baznycioje(vesdavo vienuolės), gavau kriksta, p.komunija, ir veliau sutvirtinima. Siaip sutvirtinima gali duoti tik vyskupas, nebent ten galima kazkaip su jo leidimu ir paprastas kunigas tada. Saugusiuosius krikštyja tik karta per metus, t.y. per velyknakti. Cia jei viskas pagal taisykles
As viska tvarkiausi "Matulaičio' bažnyčioje Vilniuje.
Bet kitos mano drauges tai is viso paprastai, nuvaziavo i kaima, pas pazystama kunigėlį ir tas per 10 minuciu 3 zmones pakristyjo.. Kitiems irgi katedroje ten apie menesi reikejo pavaikscioti ... O del dokumentų tai kaip kurioj baznycioj.. vieni isvis nieko nereikalauja, tik klausia ir pasitiki tavimi, kiti praso visu dokumentu, net ir sutvirtinimo.

Bet kitos mano drauges tai is viso paprastai, nuvaziavo i kaima, pas pazystama kunigėlį ir tas per 10 minuciu 3 zmones pakristyjo.. Kitiems irgi katedroje ten apie menesi reikejo pavaikscioti ... O del dokumentų tai kaip kurioj baznycioj.. vieni isvis nieko nereikalauja, tik klausia ir pasitiki tavimi, kiti praso visu dokumentu, net ir sutvirtinimo.

Sveikutes,o as esu pakrikstyta,priemusi komunija ir sutvirtinimo sakramenta turiu,tik viena beda..........Neturiu jokiu dokumentu,kad tai padariau.Kai nuvaziavau pas kuniga i ta parapija kur mane krikstyjo(as priklausau kitai parapijai),kad parasytu kriksto liudijima,jis pasake dabar neturi laiko,kiba palik savo detales as tau pranesiu.Ir ka.......Pranesa.Kad tavo kaimas nepriklauso tai parapijai.Ir viskas,ne jokio iraso neturiu.As klausiu ka man daryti tokiu atveju,sako paprasyk,kad kriksto teveliai paliudytu.O as ju niekada nemacius ir nezinau kur ieskoti.Kai pagalvoji,tai geriau buciau sakiusi,kad nekrikstyta,maziau vargo,pasikristyji ir tvarka.O dabar ka daryti..............
Beto gyvenu ne lietuvoje,gryztu pries savaite iki vestuviu,nezinau ka daryt.

pas mane irgi yra tokia situacija kad MB nekrikstytas ir dar ne lietuvis.
tai mes vargo kelius praejom.kaip kazkas sake kiekvienoj parapijom vis kitaip ir viskas priklauso nuo kunigo. mes norejom tuoktis siauliuose tai buvom 2 baznycioje ir su mumis kalbejosi tai kaip nezinau su kuo. vienoje is vis jokios info negavau, sako per anksti atejom (vestuves birzely buvom nueje pries pora savaiciu),kitoje tai is vis pasake kad mums neverta tuoktis nes musu santuoka pasibaids asaromis ir t.t. na tai mes dar nuejome i kita baznytele uz siauliu tokiam miesteliukstyj. ir viska susitarem per penkias min. nereikia net vyskupo leidimo. MB kunigas laiko kaip laisvamani ir santuokos sakramenta gausiu tik as, ir jo pavarde bus tik poperiuose ir viskas. man tereikia tik dokumento is kur as pakrikstyta ir viskas.mums net apie kursus jokius nieko nesake.
is tikro tai nusivyliau baznycia ir kunigais.kazkoks kosmaras.taip atrodo gad geriau gyventi susimetus ir net nesituokt.juk eini prasyti kazko grazaus, pasidalinti savo laime... o pasirodo vis dar viduramziai. bet nenuleiskit ranku merginos
tai mes vargo kelius praejom.kaip kazkas sake kiekvienoj parapijom vis kitaip ir viskas priklauso nuo kunigo. mes norejom tuoktis siauliuose tai buvom 2 baznycioje ir su mumis kalbejosi tai kaip nezinau su kuo. vienoje is vis jokios info negavau, sako per anksti atejom (vestuves birzely buvom nueje pries pora savaiciu),kitoje tai is vis pasake kad mums neverta tuoktis nes musu santuoka pasibaids asaromis ir t.t. na tai mes dar nuejome i kita baznytele uz siauliu tokiam miesteliukstyj. ir viska susitarem per penkias min. nereikia net vyskupo leidimo. MB kunigas laiko kaip laisvamani ir santuokos sakramenta gausiu tik as, ir jo pavarde bus tik poperiuose ir viskas. man tereikia tik dokumento is kur as pakrikstyta ir viskas.mums net apie kursus jokius nieko nesake.
is tikro tai nusivyliau baznycia ir kunigais.kazkoks kosmaras.taip atrodo gad geriau gyventi susimetus ir net nesituokt.juk eini prasyti kazko grazaus, pasidalinti savo laime... o pasirodo vis dar viduramziai. bet nenuleiskit ranku merginos

Siaip sutvirtinimo sakrametas as manau nera butinas,uztenka kriksto ir komunijos. as irgi girdejus,kad tikrai su kunigeliu galima susitarti,o jei netoj parapijoj buvai krikstyta,taj paklausk mamos butent kutioj,is ten tikrai gausi pazyma,nes as irgi jos neturejau,taj nuejau i ta baznycia ir man israse kriksto liudijima.