QUOTE(alina @ 2005 03 14, 09:17)
o tai pasakykit man, už ką auklei tą mėnesį valgyt
Manau kad jūs atostoginius tai gaunat
jeigu jūsų darbdavys pradėtų mąstyt
aha šį mėnesį nedirba, nu bet gerai truputį išmokėsiu, lai pasidžiaugia
Aišku jeigu buvo susitarimas, tai viską keičia, žmogus gal tada pasitaupė tam mėnesiui
QUOTE(vilko_puse @ 2005 06 20, 07:32)
as neisivaizduoju, kaip galima auklei neapmoketi atostogu. manau, kad tai net nesvarstytinas klausimas. ne todel, kad aukle kazkuo geresne, prastesne ar del jos darbo pobudzio, o todel, kad ji taip pat zmogus, turi teise pailseti ir gauti uz tai pinigus. lygiai taip pat kaip ir mamos gauna atostoginius. siaip, mano isivaizdavimu, aukle dar turi gauti ir dovaneliu ivairiomis progomis, ne tik pinigu atostogoms, o dar ir premiju, jei gerai dirba.
Mūsų auklė paprašė atostoginių tardamasi dėl darbo. O mums su vyru tai pasirodė normalu ir net nesvarstėm kitos galimybės...
Kalėdoms, gimtadieniui stengiuosi padovanoti kokią nedidelę dovanėlę ir vokelį, kuriame yra koks didesnis pinigėlis... Kai galiu, visada išleidžiu anksčiau, jeigu turiu laisvą dieną ir neturiu jokių reikalų - leidžiu ir jai neateiti. Žodžiu stengiuosi elgtis taip, kaip norėčiau, kad su manimi elgtųsi. Tiesa, jeigu man kas nors nepatinka, taip ir sakau - prašau to ir to daugiau nedaryti. Bet visumoj - labai ją vertinu ir džiaugiuosi, kad galiu pasitikėti. Ir stengiuosi nesinaudoti savo kaip šeimininkės padėtimi. Jeigu noriu kur nors išeiti po darbo, prašau jos pagalbos, bet pirmiausia prašau, kad mama pabūtų su vaikais ir tik jeigu mama negali, tada jau kreipiuosi į auklę. Stengiuosi nepiktnaudžiauti jos gerumu. Aš tik drebu, kad kas kitas mūsų auklei geresnių sąlygų nepasiūlytų ir ji nepabėgtų. Nors vaikai jau seniai abu darželį lanko, auklė juos nuveda, parveda, padaro valgyti, o ir kai vaikai serga, ji su jais būna (negaliu visuomet naudotis nedarbingumu).
Grįžtant prie atostoginių - manau, kad būtina juos mokėti auklei (kai kurie bendradarbiai apie tai išgirdę iš manęs juokiasi)...
Серьёзное лицо-это ещё не признак ума. Все самые большие глупости в мире делались именно с этим выражением лица...