Įkraunama...
Įkraunama...

Iš močiutės skrynios

Vsio. Laikas šią skrynią uždaryt, užrakint ir raktą išmest į pelkę. Bo vien vulgarios blevyzgos...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo juza: 01 lapkričio 2011 - 18:51
QUOTE(juza @ 2011 11 01, 18:50)
Vsio. Laikas šią skrynią uždaryt, užrakint ir raktą išmest į pelkę. Bo vien vulgarios blevyzgos...

Neskaityk lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Sėdžiu pievoj,
Gėlę uostau,
Gėlių lapais,
šikną šluostau.
Atsakyti
lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif thumbup.gif
tikra skrynia lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2011 11 01, 20:08)
tikra skrynia 

Galima būtų dar ją ir padegt, arba malkomis sukapot ir židiny sukūrent, o tuos eilėraštpalaikius, ant pageltusio smulkiais langeliais popieriaus, sunaudot pakuroms.
Vistiek, nei grožio, nei naudos.
Atsakyti
QUOTE(juza @ 2011 11 01, 19:43)
Galima būtų dar ją ir padegt, arba malkomis sukapot ir židiny sukūrent, o tuos eilėraštpalaikius, ant pageltusio smulkiais langeliais popieriaus, sunaudot pakuroms.

Bet cia tautosaka tongue.gif tikrai geriau tai, ka mes paliksim vaikams - olialia pupyciu dainos ir Yva doh.gif
Atsakyti
QUOTE(KibirVibir @ 2011 11 01, 21:01)
Bet cia tautosaka  tongue.gif  tikrai geriau tai, ka mes paliksim vaikams - olialia pupyciu dainos ir Yva  doh.gif

Jei atvirai, tai aš nematau skirtumo... lygiai tas pats.
Atsakyti
QUOTE(juza @ 2011 11 01, 21:03)

alia vat gnyda lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(juza @ 2011 11 01, 20:03)

Jau tokia puritoniška lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Tave turbūt gandras atnešė ir nekitaip, o mes visos iš ten apie ką blevyzgoja.
Atsakyti
QUOTE(juza @ 2011 11 01, 19:43)

nu tikra davatka hihihi.gif

nors manau jos irgi turėtų tokių savo srynioj lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2011 11 02, 10:05)
srynioj  lotuliukas.gif

Nežinau tokio žanro schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(juza @ 2011 11 02, 21:12)
Nežinau tokio žanro  schmoll.gif

ale rimts ir aš nežinau g.gif blush2.gif
Atsakyti
Mielos mergičkos,
dauguma jūsų citatų (iš skrynios) yra įvairių laikotarpių (ikikarinio, tarybinio, yra ir labai senų lopšinių citatų- apie vilką) lopšinių parodijos arba muzikantų melodijų pirmos eilutės. Muzikantai tam, kad atsimintų muzikos melodiją sugalvodavo pirmoms frazėms tekstus. Jie dažnai būdavo ne nelabai skirti merginų ausims:

Anės polka (labai populiari tarpukariu):
ką daryti, ką daryti,
Kur reiks vyrą gauti?
Ir apžėlė pilvo galas
Negaliu sulaukti.

Marceliukės polka (grojama sintezatoriais ir šiandien):
ištekės Marceliukė/ 2k.
Ištekės jobšikmat
Jei ne šiemet kitamet

Čia vienas iš valsų:
Sėdžiu pievoj,
Gėlę uostau,
Gėlių lapais,
šikną šluostau.

Tiesiog tai būdavo viešai neafišuojama,muzikantai kapelose patys susišnibždėdavo, pasišypsodavo ir sutardavo:

Naudodavo blevyzgas ir vaikams, įkyriai prašantiems pasakų ar lopšinių atsikratyti:
"seku seku pasaką, vilks pašiką ašaka, per devynis dirvonus, vilko šūds raudonas."Galima versija, kad tai senų gynybinių užkeikimų liekana.

Ypatingai žavūs suvalkiečių paukščių mėgdžiojimai:

Kregždė:
tai man dyvai, tai man dyvai
kaip tie bernai šoka
kojom mina, kulę trina, kaip ir jiems nesopa....

karvelis:
pritūūpęs prašau, pritūūpęs prašau....

Kaip ir šiais laikais taip ir anksčiau žmonėms buvo reikalinga išgyventi visą spektrą savyje nuo švenyumo iki sunkiai leidžiamos sau išsakyti blevyzgos. Tiek skruynioje, tiek dabar visa tai gyvuoja įvairiais pavidalais. Nykoka, kad iš skrynios verčiasi tik "rupūžės ir gyvatės", bet , matyt, tai aktualiausia....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sunute: 03 lapkričio 2011 - 09:48