O, kokia gera tema As savo kvepalus susikūriau pas Aromata Mirabilia, parfumeriniame seminare, ten galejome naudoti labai daug eteriniu alieju, jie turi ir natūralių fiksatorių. Susikūriau šedevrą, bent man taip atrodo Mano kvepalai susideda daugiausia iš frankinsenso, miros, kardamono, eglės,..., kitų neminėsiu ( mano formulės paslaptis) fiksuota bergamote, lotosu Dar labai svarbu proporcijos. Žodžiu, kablys nugaroje, kaip sako liaudis
Kvapiuosius aliejus (arba aliejines ištraukas) galima daryti iš daugelio žolių. Labai geras yra jonažolių aliejus, galima iš pelynų... Yra tekę išmėginti aliejų, padarytą iš pelkinės vingiorykštės,- fantastiškai kvepia migdolais, kiek žinau seniau buvo naudojamas visokioms odos ligoms ir reumatams gydyti be to plačiai paplitusi Lietuvoje). Šiais metais esu užsibrėžusi pasidaryti morkų sėklų aliejų. Puikus odos priežiūrai. Tik girdėjau, kad žaliavą reikia aliejumi užpiltą palaikyti apie savaitę, ir saulėje, kad veiktų ultravioletiniai spinduliai ? Čia gal skirtingi aliejai gaminami skirtingai?
http://forum.aromart...hread.php?t=956
Cia radau apie morku alieju, bet ne seklu, o saknu. Gal pravers.Gaila, kad seminarai Vilniuje , su malonumu eiciau
Cia radau apie morku alieju, bet ne seklu, o saknu. Gal pravers.Gaila, kad seminarai Vilniuje , su malonumu eiciau
QUOTE(eterrnity @ 2008 02 24, 11:54)
As savo kvepalus susikūriau pas Aromata Mirabilia, parfumeriniame seminare
Tikrai įdomu, ačiū kad pasidalinai. Kaip supratau tai vyko čia?
QUOTE(Vitulka @ 2008 02 18, 20:38)
Šian perskaitytas receptas kaip pasigamint pakalnučių ekstraktą:
"...kiekviena vasarą<...>prisiskindavo miškinių pakalnučių, užpildavo jas turguje pirktu sėmenų aliejumi, šiek tiek palaikiusi sumaišydavo su medicininiu spiritu. Tada užkimšdavo kamščiu su vamzdeliu. Spiritas išgaruodavo, ir maždaug po savaitės ji jau turėdavo puikaus pakalnučių ekstrakto,<...>"
"...kiekviena vasarą<...>prisiskindavo miškinių pakalnučių, užpildavo jas turguje pirktu sėmenų aliejumi, šiek tiek palaikiusi sumaišydavo su medicininiu spiritu. Tada užkimšdavo kamščiu su vamzdeliu. Spiritas išgaruodavo, ir maždaug po savaitės ji jau turėdavo puikaus pakalnučių ekstrakto,<...>"
As girdejau ar skaiciau, kad pakalnutes yra VIENINTELES geles, is kuriu dar niekas neisgavo kvapo. Todel tai, ka dabar turime kvepaluose, yra ju sintetiniai aromatai
O gal kuri kvepalu darytoja noretu uzsidirbti? Tai yra, gal sutiktu man is keliu eteriniu alieju uz pinigus sumaisyti Afrodites misini ( formule turiu ), nes neturiu laiko kada ieskot tu alieju, juos maisyt O vat naturalaus afrodiziako labai reikia
QUOTE(Stichija @ 2008 03 03, 15:19)
O gal kuri kvepalu darytoja noretu uzsidirbti? Tai yra, gal sutiktu man is keliu eteriniu alieju uz pinigus sumaisyti Afrodites misini ( formule turiu ), nes neturiu laiko kada ieskot tu alieju, juos maisyt O vat naturalaus afrodiziako labai reikia
Isduok ta formule. As irgi noriu tokio O padeda?
butu gaivus ir truputi saldoki freziju orchideju vandens leliju juros aromato(marine) tokie vasariniai kvepalu buteliukas butu zalsvai melynos(vandens) spalvos nelygaus stiklo kokios nors idomios formos dar papuostas kokiom nors detalem
Labai idomi tema Labai smalsu paciai isbandyti pasigaminti kazka
Tik jus cia labai paslaptingos, sunku nieko neismananciai ka nors cia suprasti, nes juk isgauti gerus kvepalus tai ne tik eteriniu alieju ir spirito pagalba, yra dar kazkas labai svarbaus ir daugiau, ka turetume zinoti...
Tik jus cia labai paslaptingos, sunku nieko neismananciai ka nors cia suprasti, nes juk isgauti gerus kvepalus tai ne tik eteriniu alieju ir spirito pagalba, yra dar kazkas labai svarbaus ir daugiau, ka turetume zinoti...
QUOTE(Grazus Vardas @ 2008 08 20, 20:42)
Labai idomi tema Labai smalsu paciai isbandyti pasigaminti kazka
Mergaites, kur dingot
As taip uzsidegiau, o didziuju Parfumeriu ir nera