Neblogas straipsnis - Amber and Ambergris are Two Different Notes
Anksčiau pati nežinojau, ką rašyti, kad užuodžiu ambrą (ambergris) ar gintarą (amber) Nes tarkim fragrantica visada šią natą pateikdavo kaip amber. Pauostyti tikrą ambergris aš laaabai norėčiau Nors ir gintaro įdomu, koks kvapas kaip vienos natos. Nes parfumerijoje jis dar apipinamas kitomis, šiek tiek saldumo priduodančiomis natomis.
O štai "Mandy Aftel shares her recipe of Amber from her book Essence and Alchemy: A Natural History of Perfume page 97. "Here is a recipe for a very beautiful and simple amber that can be worn alone or used a base for a perfume:
30 drops labdanum, 120 drops benzoin, 6 drops vanilla
Before you can measure the labdanum, you will probably need to heat it up so that it will flow; set the bottle of resin in a small bowl of very hot water (just boiled) until it liquefies. Then measure the drops into a small bottle and add the benzoin and vanilla. Secure the bottle cap tightly and shake to mix. Label this bottle Amber."
- štai jums kvepalų bazė. Telieka sukurti viršutines ir vidurines natas.
Aš jau įsivaizduoju, kad tai itin saldi bazė. Nes visos išvardintos natos, mano nosimi, turi saldumo. Aišku gal galima dėti pvz. tabako absoliuto ar frankincenso.
Tikiuosi Agnė/Ramutė papasakoks įspūdžius apie gintaro dervą. O gal tu, Agnė/Ramutė, turi labdanum ir vanilės absoliutus? Kokį benzoiną pati esi įsigijusi?
Anksčiau pati nežinojau, ką rašyti, kad užuodžiu ambrą (ambergris) ar gintarą (amber) Nes tarkim fragrantica visada šią natą pateikdavo kaip amber. Pauostyti tikrą ambergris aš laaabai norėčiau Nors ir gintaro įdomu, koks kvapas kaip vienos natos. Nes parfumerijoje jis dar apipinamas kitomis, šiek tiek saldumo priduodančiomis natomis.
O štai "Mandy Aftel shares her recipe of Amber from her book Essence and Alchemy: A Natural History of Perfume page 97. "Here is a recipe for a very beautiful and simple amber that can be worn alone or used a base for a perfume:
30 drops labdanum, 120 drops benzoin, 6 drops vanilla
Before you can measure the labdanum, you will probably need to heat it up so that it will flow; set the bottle of resin in a small bowl of very hot water (just boiled) until it liquefies. Then measure the drops into a small bottle and add the benzoin and vanilla. Secure the bottle cap tightly and shake to mix. Label this bottle Amber."
- štai jums kvepalų bazė. Telieka sukurti viršutines ir vidurines natas.
Aš jau įsivaizduoju, kad tai itin saldi bazė. Nes visos išvardintos natos, mano nosimi, turi saldumo. Aišku gal galima dėti pvz. tabako absoliuto ar frankincenso.
Tikiuosi Agnė/Ramutė papasakoks įspūdžius apie gintaro dervą. O gal tu, Agnė/Ramutė, turi labdanum ir vanilės absoliutus? Kokį benzoiną pati esi įsigijusi?
Aš šios dervos nevadinu gintaru, nes man tas vertimas neatrodo tikslus. Kaip jau paaiškino zuvyte26, ambros derva yra gaminama iš įvairiausių kitų dervų ir absoliutų, tad tas gintaras čia šiek tiek ne į temą, mano galva. Naobettačiau, čia tokios kalbinės smulkmenos.
Tarp kitko, ambros dervos nepavadinčiau gyvuline. Su gyvuliukais ji taip pat nieko labai bendro neturi
Tarp kitko, ambros dervos nepavadinčiau gyvuline. Su gyvuliukais ji taip pat nieko labai bendro neturi
Evah, nenoriu ginčytis, tik ambra, tikra ambra, visgi gyvulinės kilmės. Tas gyvuliukas didelis ir be kojų, po sausumą nebėgioja, bet kašalotai žinduoliai, ginčijamasi, kas ten plaukioja vandenynuose - sperma ar žarnyno išskyros. Va iš tų suakmenėjusių daiktų ir gaminama tikra ambra.
Amber parfumerijoje - ne visai gintaras, irgi tiesa, augalinis daiktas, spygliuočių sakai, ar mišinys naudojami, bet ir gintaras yra suakmenėję senovės spygliuočių sakai. Paprastai taip apibūdinamas šiltas, saldus kvapas. Fragrantikoj prie parfumerinių natų skyrelyje "musk, amber, animalic smels", tai amber ir yra amber, kaip čia pasakius - prie gyvulinių, nors pats ne gyvūninės kilmės. Suvėliau kažką... Nėra vienintelio teisingo kvapų skirstymo, kvapas labai sudėtingas, daugiabriaunis, kelių matavimų reiškinys, juos sunkiai sekasi į lentynėles dėlioti... Taigi tikrai nesiginčiju, dažnai žmonės ambrą su amber painioja, nieko keisto. Ir kažkodėl man atrodo, kad ir gintarą parfumeriai tirpina ir naudoja, bet tiksliai nežinau.
Turiu daug absoliutų, labdano ir vanilės taip pat. Bet vanilės absoliutas ne toks saldus kaip vanilinas kvepaluose... Ta amber bazė - klasikinis receptas, be jokios abejonės, galima naudot kvepaluose, nebūtinai vieną, gali būt kaip sudedamoji bazės(ir nebūtinai tik bazės) dalis. Domiuosi kvepalais, bet dar tik mokausi, nesu jokia ekspertė. Tikiuos turėt ir tikros ambros, jei pardavėjas fufliako neatsiųs, tada galėsim tartis kaip jums duot pauostyt po lašelį. Kol gausiu, kol išmirks (6 mėnesiai), bus apie Kalėdas - priminkit man tada... Natūrali, be jokių priemaišų AMBROS tinktūra nekvepės taip saldžiai kaip AMBER, smirdės daugiau ar mažiau, ji kvepaluose pražysta, o ant bloteriuko, sako, reikia uostyt kitą dieną. Bet neturiu - nežinau.
http://www.fragranti...s/Amber-54.html
Amber parfumerijoje - ne visai gintaras, irgi tiesa, augalinis daiktas, spygliuočių sakai, ar mišinys naudojami, bet ir gintaras yra suakmenėję senovės spygliuočių sakai. Paprastai taip apibūdinamas šiltas, saldus kvapas. Fragrantikoj prie parfumerinių natų skyrelyje "musk, amber, animalic smels", tai amber ir yra amber, kaip čia pasakius - prie gyvulinių, nors pats ne gyvūninės kilmės. Suvėliau kažką... Nėra vienintelio teisingo kvapų skirstymo, kvapas labai sudėtingas, daugiabriaunis, kelių matavimų reiškinys, juos sunkiai sekasi į lentynėles dėlioti... Taigi tikrai nesiginčiju, dažnai žmonės ambrą su amber painioja, nieko keisto. Ir kažkodėl man atrodo, kad ir gintarą parfumeriai tirpina ir naudoja, bet tiksliai nežinau.
Turiu daug absoliutų, labdano ir vanilės taip pat. Bet vanilės absoliutas ne toks saldus kaip vanilinas kvepaluose... Ta amber bazė - klasikinis receptas, be jokios abejonės, galima naudot kvepaluose, nebūtinai vieną, gali būt kaip sudedamoji bazės(ir nebūtinai tik bazės) dalis. Domiuosi kvepalais, bet dar tik mokausi, nesu jokia ekspertė. Tikiuos turėt ir tikros ambros, jei pardavėjas fufliako neatsiųs, tada galėsim tartis kaip jums duot pauostyt po lašelį. Kol gausiu, kol išmirks (6 mėnesiai), bus apie Kalėdas - priminkit man tada... Natūrali, be jokių priemaišų AMBROS tinktūra nekvepės taip saldžiai kaip AMBER, smirdės daugiau ar mažiau, ji kvepaluose pražysta, o ant bloteriuko, sako, reikia uostyt kitą dieną. Bet neturiu - nežinau.
http://www.fragranti...s/Amber-54.html
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 05 17, 12:56)
Domiuosi kvepalais, bet dar tik mokausi, nesu jokia ekspertė. Tikiuos turėt ir tikros ambros, jei pardavėjas fufliako neatsiųs, tada galėsim tartis kaip jums duot pauostyt po lašelį. Kol gausiu, kol išmirks (6 mėnesiai), bus apie Kalėdas - priminkit man tada... Natūrali, be jokių priemaišų AMBROS tinktūra nekvepės taip saldžiai kaip AMBER, smirdės daugiau ar mažiau, ji kvepaluose pražysta, o ant bloteriuko, sako, reikia uostyt kitą dieną. Bet neturiu - nežinau.
http://www.fragranti...s/Amber-54.html
http://www.fragranti...s/Amber-54.html
Nesikuklink
Na jau tos tikrosios ambros labai norėsiu lašelio Žinau, kad tikra ambra yra gyvulinės kilmės. Tai tikiuosi kažko daug maž panašaus kaip castoreum.
Tikiuosi neužmiršiu, vis pasklaidysiu šią temukę
Dažniau apsilankyk čia ir atnešk kokių įdomių minčių apie kvapus. Man labai įdomu skaityti tavo postus
Tiesa, o koks kvapas labdanum? Nes sintetiniuose kvepaluose jis man gaiviai saldus.
QUOTE(zuvyte26 @ 2012 05 17, 14:26)
Nesikuklink
Na jau tos tikrosios ambros labai norėsiu lašelio Žinau, kad tikra ambra yra gyvulinės kilmės. Tai tikiuosi kažko daug maž panašaus kaip castoreum.
Tikiuosi neužmiršiu, vis pasklaidysiu šią temukę
Dažniau apsilankyk čia ir atnešk kokių įdomių minčių apie kvapus. Man labai įdomu skaityti tavo postus
Tiesa, o koks kvapas labdanum? Nes sintetiniuose kvepaluose jis man gaiviai saldus.
Na jau tos tikrosios ambros labai norėsiu lašelio Žinau, kad tikra ambra yra gyvulinės kilmės. Tai tikiuosi kažko daug maž panašaus kaip castoreum.
Tikiuosi neužmiršiu, vis pasklaidysiu šią temukę
Dažniau apsilankyk čia ir atnešk kokių įdomių minčių apie kvapus. Man labai įdomu skaityti tavo postus
Tiesa, o koks kvapas labdanum? Nes sintetiniuose kvepaluose jis man gaiviai saldus.
Labdanas saldus, bet toks labiau "žemiškas", turi aštrumo. Man visada sunkiausia apibūdinti kvapą , bet pavyzdžiui vanilė, benzoinas man net šleikščiai saldūs, jei ilgiau grynus uostyti, o labdanas ne, jį ilgiau uostant atsiskleidžia kiti pokvapiai, man primena drėgną žemę
Gražiau agnė/ramutė aprašys, ji tokį talentą turi
Tai jūs irgi nesikuklinkit, kvapus zuvyte26 nuostabiai aprašo, o neringa su evah stebuklingus muilus kuria, nei kiek neabejoju kad jų kvapai verti vaizdelių...
Labdanas - man vienas iš mėgstamiausių kvapų, kaip skaidrus fleitos garsas, šviečiantis kaip tas jo žiedas. Ginčytis, kuo kam kvepia, nėra jokios prasmės, nes suvokiam kvapus skirtingai, mėgstam skirtingus, ir dar tų labdanų taip pat skirtingų yra. Jei Neringa turi AZ labdano absoliutą, gal jis tikrai šiek tiek žoliškesnis. AZ labdano eterinis skaidresnis, šviesesnis, labiau vaisinis, greičiau atsiskleidžia, o absoliutas nosiai atsiveria labai pamažu, jį reiktų atsiskiest... Bet labai platus, gilus kvapas. KN turi net tris labdano absoliutus, ir visi skirtingi - ambrinis labdanas, smilkalinis labdanas ir spinduliuojantis, tiesiog labdanas be gretimos natos. Labdanų saldumas kitoks, ne kaip vanilės, benzoino, gaivesnis, šviežesnis. Kvepaluose labdanas duoda kvapui šuolį į aukštį, į erdvę, išskleidžia kitus kvapus, kelia link dangaus - ir sklaidos, ir malonumo nosiai prasme. Na, kam patinka, o gal kam ir smirda Aštrumo (prieskoninio) kaip ir nerandu, bet taip, jis gi šipro kvepalų pagrindas, jis turi kilti, skleistis, burbuliuoti, kaip gerai užgazuotas limonadas, net nosį kanda, labai galinga kvapioji medžiaga, labai koncentruota, tvari. Labdanų kvapas man šiek tiek asocijuojasi su manukos, kažkurios jo kvapo puokštės gijos panašios, ne visos, na bet man ten lyg kažkas panašaus yra įpinta. Labdanas daug tauresnis, bet juo kaip ir manuka net vienu lašu labai greit gali persūdyti. Arba viską pataisyti...
Labdanas - man vienas iš mėgstamiausių kvapų, kaip skaidrus fleitos garsas, šviečiantis kaip tas jo žiedas. Ginčytis, kuo kam kvepia, nėra jokios prasmės, nes suvokiam kvapus skirtingai, mėgstam skirtingus, ir dar tų labdanų taip pat skirtingų yra. Jei Neringa turi AZ labdano absoliutą, gal jis tikrai šiek tiek žoliškesnis. AZ labdano eterinis skaidresnis, šviesesnis, labiau vaisinis, greičiau atsiskleidžia, o absoliutas nosiai atsiveria labai pamažu, jį reiktų atsiskiest... Bet labai platus, gilus kvapas. KN turi net tris labdano absoliutus, ir visi skirtingi - ambrinis labdanas, smilkalinis labdanas ir spinduliuojantis, tiesiog labdanas be gretimos natos. Labdanų saldumas kitoks, ne kaip vanilės, benzoino, gaivesnis, šviežesnis. Kvepaluose labdanas duoda kvapui šuolį į aukštį, į erdvę, išskleidžia kitus kvapus, kelia link dangaus - ir sklaidos, ir malonumo nosiai prasme. Na, kam patinka, o gal kam ir smirda Aštrumo (prieskoninio) kaip ir nerandu, bet taip, jis gi šipro kvepalų pagrindas, jis turi kilti, skleistis, burbuliuoti, kaip gerai užgazuotas limonadas, net nosį kanda, labai galinga kvapioji medžiaga, labai koncentruota, tvari. Labdanų kvapas man šiek tiek asocijuojasi su manukos, kažkurios jo kvapo puokštės gijos panašios, ne visos, na bet man ten lyg kažkas panašaus yra įpinta. Labdanas daug tauresnis, bet juo kaip ir manuka net vienu lašu labai greit gali persūdyti. Arba viską pataisyti...
QUOTE(Agnė/Ramutė @ 2012 05 17, 20:22)
Tai jūs irgi nesikuklinkit, kvapus zuvyte26 nuostabiai aprašo, o neringa su evah stebuklingus muilus kuria, nei kiek neabejoju kad jų kvapai verti vaizdelių...
Labdanas - man vienas iš mėgstamiausių kvapų, kaip skaidrus fleitos garsas, šviečiantis kaip tas jo žiedas. Ginčytis, kuo kam kvepia, nėra jokios prasmės, nes suvokiam kvapus skirtingai, mėgstam skirtingus, ir dar tų labdanų taip pat skirtingų yra. Jei Neringa turi AZ labdano absoliutą, gal jis tikrai šiek tiek žoliškesnis. AZ labdano eterinis skaidresnis, šviesesnis, labiau vaisinis, greičiau atsiskleidžia, o absoliutas nosiai atsiveria labai pamažu, jį reiktų atsiskiest... Bet labai platus, gilus kvapas. KN turi net tris labdano absoliutus, ir visi skirtingi - ambrinis labdanas, smilkalinis labdanas ir spinduliuojantis, tiesiog labdanas be gretimos natos. Labdanų saldumas kitoks, ne kaip vanilės, benzoino, gaivesnis, šviežesnis. Kvepaluose labdanas duoda kvapui šuolį į aukštį, į erdvę, išskleidžia kitus kvapus, kelia link dangaus - ir sklaidos, ir malonumo nosiai prasme. Na, kam patinka, o gal kam ir smirda Aštrumo (prieskoninio) kaip ir nerandu, bet taip, jis gi šipro kvepalų pagrindas, jis turi kilti, skleistis, burbuliuoti, kaip gerai užgazuotas limonadas, net nosį kanda, labai galinga kvapioji medžiaga, labai koncentruota, tvari. Labdanų kvapas man šiek tiek asocijuojasi su manukos, kažkurios jo kvapo puokštės gijos panašios, ne visos, na bet man ten lyg kažkas panašaus yra įpinta. Labdanas daug tauresnis, bet juo kaip ir manuka net vienu lašu labai greit gali persūdyti. Arba viską pataisyti...
Labdanas - man vienas iš mėgstamiausių kvapų, kaip skaidrus fleitos garsas, šviečiantis kaip tas jo žiedas. Ginčytis, kuo kam kvepia, nėra jokios prasmės, nes suvokiam kvapus skirtingai, mėgstam skirtingus, ir dar tų labdanų taip pat skirtingų yra. Jei Neringa turi AZ labdano absoliutą, gal jis tikrai šiek tiek žoliškesnis. AZ labdano eterinis skaidresnis, šviesesnis, labiau vaisinis, greičiau atsiskleidžia, o absoliutas nosiai atsiveria labai pamažu, jį reiktų atsiskiest... Bet labai platus, gilus kvapas. KN turi net tris labdano absoliutus, ir visi skirtingi - ambrinis labdanas, smilkalinis labdanas ir spinduliuojantis, tiesiog labdanas be gretimos natos. Labdanų saldumas kitoks, ne kaip vanilės, benzoino, gaivesnis, šviežesnis. Kvepaluose labdanas duoda kvapui šuolį į aukštį, į erdvę, išskleidžia kitus kvapus, kelia link dangaus - ir sklaidos, ir malonumo nosiai prasme. Na, kam patinka, o gal kam ir smirda Aštrumo (prieskoninio) kaip ir nerandu, bet taip, jis gi šipro kvepalų pagrindas, jis turi kilti, skleistis, burbuliuoti, kaip gerai užgazuotas limonadas, net nosį kanda, labai galinga kvapioji medžiaga, labai koncentruota, tvari. Labdanų kvapas man šiek tiek asocijuojasi su manukos, kažkurios jo kvapo puokštės gijos panašios, ne visos, na bet man ten lyg kažkas panašaus yra įpinta. Labdanas daug tauresnis, bet juo kaip ir manuka net vienu lašu labai greit gali persūdyti. Arba viską pataisyti...
Tikrai, turiu az labdaną
Labas rytas,
Idėjos ir instrukcijos kvepalų (aliejinių, vaškinių, spiritinių) kūrimui:
Natūralių kvepalų magija (žurnalas Ji)
Aš pati kol kas eksperimentuoju sumaišydama du eterinius aliejus - man užtenka .
Idėjos ir instrukcijos kvepalų (aliejinių, vaškinių, spiritinių) kūrimui:
Natūralių kvepalų magija (žurnalas Ji)
Aš pati kol kas eksperimentuoju sumaišydama du eterinius aliejus - man užtenka .
QUOTE(Gaya @ 2012 05 23, 06:03)
Labas rytas,
Idėjos ir instrukcijos kvepalų (aliejinių, vaškinių, spiritinių) kūrimui:
Natūralių kvepalų magija (žurnalas Ji)
Aš pati kol kas eksperimentuoju sumaišydama du eterinius aliejus - man užtenka .
Idėjos ir instrukcijos kvepalų (aliejinių, vaškinių, spiritinių) kūrimui:
Natūralių kvepalų magija (žurnalas Ji)
Aš pati kol kas eksperimentuoju sumaišydama du eterinius aliejus - man užtenka .
Nespėsi apsidairyti, kaip įvairių buteliukų bus pilnos spintelės
QUOTE(*Liepa18* @ 2012 03 26, 11:53)
Įdomu ar kas lankėte kvepalų dirbtuvių kursus, ar nėra tik išmesti pinigai...?
Aš lankiau pernai labai patiko, pinigai tikrai neišmesti, o puikiai investuoti į savo nosį
Man labai patiko, jei bus galimybės, eisiu dar kartą, atšviežinti uoslių/žinių.
QUOTE(neringa.jn @ 2012 05 23, 21:43)
Nespėsi apsidairyti, kaip įvairių buteliukų bus pilnos spintelės
žinau tą tendenciją
QUOTE(audronasak @ 2012 05 24, 11:37)
Aš lankiau pernai labai patiko, pinigai tikrai neišmesti, o puikiai investuoti į savo nosį
Man labai patiko, jei bus galimybės, eisiu dar kartą, atšviežinti uoslių/žinių.
Man labai patiko, jei bus galimybės, eisiu dar kartą, atšviežinti uoslių/žinių.
Mano bičiulio sesuo prieš maždaug porą metų lankė, vyrui kvepalus gamino gamino. Tiesa, taip ir nepagamino Bet šiaip jau liko labai patenkinta ir įkvėpta.