Įkraunama...
Įkraunama...

Pasidaryk pati...kvepalus!

Čia yra receptų, bet jau gerokai pažengusioms unsure.gif http://perfumemaking.....fume formulas
Atsakyti
QUOTE(Dailus_kvietkelis @ 2009 09 16, 16:44)
nekreipkit demesio, ir kirstukai turi teise po giria lakstyti, ne tik meskos ir vilkai smile.gif

drinks_cheers.gif Aš irgi labai sutinku (ir, beje, paskutinė frazė labai patiko lotuliukas.gif )
Aš atsilikau nuo dabartinių kvepalinių madų ir tik dabar uostau ir testuoju populiariuosius brand'inius kvapus. O taip atsitiko todėl, kad labai ilgą laiką pirkau paprastų žmonių sukurtus ir gamintus, mažais kiekiais leidžiamus kvapus. Ir tikrai radau daug kvapų, kurie ne tik tiko ir patiko, net dar niekada nebuvo uostyti/užuosti. Atvirkščiai, pradėjus uostyti visus šanelius, diorus ir kitą (dabar jau) mainstream'ą, man jie pasirodė tokie lėkšti, linijiniai, nuobodūs. doh.gif
Žodžiu, manau, kad SUPER, jog kažkas užsiima tokiais dalykais ir, mano kuklia nuomone, nereikia čia jokių spec. išsilavinimų sau gražiam kvapui susikurti.
Visiem kuriantiesiems linkiu kantrybės! smile.gif
Atsakyti
Labukas, užtikau šią nuostabią temą ir galvoju NORIU PABANDYTI bigsmile.gif

Bet.... iškilo keletas klausimukų:
1. Yra trys natos, ką jos reiškia? Suprantu, kad maišom kvapus pirmiausia natomis? Po to visas natas vėl sumaišom? Ar kaip?

2. Visas natas palaikius keletą dienelių, išgavus nuostąbųjį kvapą maišom su kuom? Degtine? Spiritu? Kokiu santykiu? Ar po to neužsiuodžia spiritas, degtinė, ect.?

3. Kaip išgauti pvz. švelniai rožinę spalvą?

4. Iš kur gauti tamsaus stiklo buteliukų, kad laikyti kol subręs kvapas?

5. O galutiniam variantui (pvz. norėčiau mamai padovanoti gimtadienio proga jai sukurtus kvepaliukus) iš kur gauti nuostabaus grožio butelaitį (na, didelio nereikia, kokį max 10ml)?

Paklokas tiek biggrin.gif
Atsakyti
Kažkiek informacijos yra http://kvapai.aromata.lt/ . Beje, jie organizuoja ir kursus, seminarus kvepalų kūrimo temomis. Teorinių žinių įgijimas, prieš bandant praktiškai, tikrai nepakenks mirksiukas.gif
Atsakyti
siūlau užklaust Natūralios kosmetikos temoje wink.gif
Atsakyti
Ačiū 4u.gif , einu ieškoti, jei ko nerasiu, kreipsiuos į natūralios kosmetikos skyrelį, tik gaila, kad šis aptingo unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Rigita @ 2011 01 08, 00:14)
"Senais laikais buvo sukurti ir specialūs receptai, kaip daryti eterinių aliejų jausmų kompozicijas. Kai kurias iš jų siūlome pasigaminti ir jums.

Afroditės mišinys. Jį sugalvojo moterys, norėdamos sugundyti vyrus. Jis tinka tiek jaunoms, tiek vyresnio amžiaus moterims: 3 lašai kvapiosios kanangos aliejaus, 2 lašai sandalo, 3 lašai rožės ar rožinio medžio ir 2 lašai muskato — viską sumaišyti.

Užkariautojo mišinys. Jis tinka vyrams. Vartojamas norint pagerinti potenciją, erotinę nuotaiką. Sumaišyti 3 lašus imbiero, 2 lašus cinamono ir 3 lašus bergamotės.

Kleopatros mišinys. Sumaišyti 4 lašus neroli, 3 lašus sandalo, 2 lašus bergamotės ir 2 lašus mėtos. Vartojant tokį mišinį pagerėja nervų ir psichinė sistemos, dažnėja receptorių, į galvos smegenų erotines zonas siunčiančių signalus, impulsai, atkuriama aurą, veikiama endokrininė sistema, gerėja potencija.

Tik vyrams skirti eteriniai aliejai: imbieras, kiparisas, kedras, cinamonas, sandalas, muskatas. Tik moterims: jazminas, pelargonija, neroli, rožė, kvapioji kananga, kartusis migdolas." Šaltinis: Žurnalas „tik vyrams“, Gražina Lazarevienė. 2005-09-27


Nelabai suprantu - ar mišinius (tiek šiuos, tiek anksčiau paminėtus) dar reikia kažkuo skiesti, kažko pridėti? Juk čia vos keli lašai, labai mažas kiekis
Atsakyti
sveikos, ziuriu labai apmirusi temute, noriu ja atgaivinti. Internete susiradau Dior midnight poizon kvepalu natas, ir dar radau kad Tradicinė proporcija yra 30 procentų viršutinės natos, 50 procentų vidurinės natos ir 20 procentų bazinės natos aromato aliejų. Tai kaip reiketu toki misinuka padaryti?
Tarkim 10 proc imu 1 lasiuka, tai tuomet gal taip butu:
3lasiukai mandarinu 3 lasiukai bergamote
5l roze 5l paciule
2l ambra 2l vanile?

viska sulasinti i tamsu buteliuka ir palaikyti kelias dienas? o tada ipilti spirito? o kiek jo pilti kiek lako dar palaikyti. Gal kuri zinote? aciu butu didelis, nes esu megeja situ kvepalu, butu nuostabu pasidaryti savo kvepalus, gal ne visai tokei gautusi bet gal kazkas panasaus o gal net geriau?

Dior midnight poizon

- Viršutinės natos: mandarinai, bergamotės;
- Vidurinės natos: rožės, pačiuliai;
- Pagrindinės natos: ambra, vanilė.

dar man patinka

dolce gabana Limperatrice, tik ju sudetiniu daliu butu sudetinga gaiuuti.

• Viršutinės natos – rabarbarai, raudonieji serbentai, kiviai;

• Vidurinės natos – rausvažiedžiai ciklamenai, arbūzai, jazminų žiedai;

• Pagrindinės natos – muskusas, santalai, greipfrutų mediena.

Atsakyti
che che,kaip noreciau pauostyt tokius saviveiklinius kvepalus namie isvirtus...rimtai labai noreciau, nes kol kas netikiu,kad jie gali normaliai kvepet. nebent tai bus koks kvapnus tepalas pirstu kabinamas ir tepamas uz ausies.
Atsakyti
QUOTE(Ašara @ 2011 11 16, 03:41)
che che,kaip noreciau pauostyt tokius saviveiklinius kvepalus namie isvirtus...rimtai labai noreciau, nes kol kas netikiu,kad jie gali normaliai kvepet. nebent  tai bus koks  kvapnus tepalas pirstu kabinamas ir tepamas uz ausies.


tokie "namie išvirti kvepalai" pvz., labai sėkmingai yra parduodami KN tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(kunigunda78 @ 2011 11 16, 10:47)
tokie "namie išvirti kvepalai" pvz., labai sėkmingai yra parduodami KN  tongue.gif


KN - ka tai reiskia? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(WWWitch @ 2011 11 16, 11:28)
KN - ka tai reiskia?  rolleyes.gif

Kvapų Namai
Atsakyti