QUOTE(premium @ 2008 11 06, 14:54)
esant gerai prieziurai, daznai prausiant, vedinant uzpakaliuka, daznai keiciant sauskelnes, issutimu ir be jokiu tepalu nebus
aisku, gali visko pasitaikyti, ypac kudikiui viduriuojant, tada ir prireikia tepaliuku ar pudru, bet kad reiktu tepti sveika oda nemanau
jei uzpakaliukas labai rausta ar sunta net, gal pirmiau reiketu pabandyti dazniau prausti
nu sugrįžau ir aš... plaunu dažnai aš jam užpakaliuką. Po kiekvieno pakakojimo. minimum kelis kartus per parą - nu tikrai nemanau, jog retai
Papildyta:
QUOTE(Marko&Vitka Karnišauskai @ 2008 11 06, 16:42)
cinko oksidas, esantis "sauskelnių" tepaliukose, susigeria į odelę ir ją apsaugo nuo įvairių bakterijų, šlapimo druskų, bei kakučio. Po kiekvieno sysiaus tikrai niekas iš mamų nelaksto ir nekaitalioja sauskelnių-laukia bent 2-3val arba kol prikakins į jas. Taip kad kol vaikutis naudoja tas sauskelnes, tol būtina odele rūpintis( juk savo odą tepame kremukais , kaukėm), nes malonumas su sauskelnėm būti (kad ir kokios jos ten super sugeriančios bebūtų) - menkas malonumas, odelė nekvepuoja, susidaro šiltnamio efektas. Sutinku, kad oro vonios būtinos, tačiau kaip ilgai įmanoma vaikutį palaikyti?-dešimt minučių, o gal penkiolika? kiek kartų dienoje? Juk yra aibė kitų darbų, be sauskelnių keitimo ir super dažno prausimo...nes toks vaizdas susidaro, kad vaikutis turi būti tik prausiamas n kartų per dieną ir daugiau nieko...o ir tas super dažnas bereikalingas prausimas, ypač su muilais, skatina odos grybelio paplitimą, odelė nebetenka savaiminės apsaugos...Vat ir iš kur atsiranda po to sauskelnių dermatitai. Taip kad odelę po sauskelnėm prižiūrėti taipogi būtina. Vat birių pudrų gal ir reiktų atsisakyti, nes jų įkvėpti nėra gerai...
Savo pirmagimį auginau būtent taip, kaip ir savo mergytę- po kiekvieno sauskelnių pakeitimo tepu plonu sluoksniu apsauginį kremuką- vaiko uodegytė kuo gražiausia. Kartą, kai vyresnėlis buvo metų laiko- papuolėm ligoninėn dėl gausaus viduriavimo. Kiekvieną dieną po trys sykius mus apžiūrėdavo vaiko gastroenterologė ir ji vis stebėdavosi, kodėl mano vaiko uodegytė tokia graži, net nepašuto nuo tokio viduriavimo, o gi todėl, kad odelė buvo sustiprinta cinko tepaliukų deka. Ir tikrai nėra taip kad odelė "pripranta"- juk čia ne koks antiobiotinis ar hormoninis tepaliukas. Taip kad baimė kad "pripras"- nepagrįsta...
Ir tikrai nėra taip, kad kitos mamos vaikučiams užpakaliukų neplauna, kad jie šunta be kremukų...
Gal tiesiog neverta laukti kol pašus
Mūsų uodegytės priežiūros būdas mums pasiteisino, tinka ir patinka. Juk jau pradėjom valgyti košeles, tad ir kakutis "agresyvesnis" būs
Ir ko gi aš čia taip užsivedžiau?
pritariu visu 100 proc. nelabai suprantu, kam reikia laukti kol oda pašus. Gal geriau daryti viską, kad to nebūtų.