Įkraunama...
Įkraunama...

Nėščia vegetarė

QUOTE(emilka @ 2009 01 07, 23:19)
doh.gif Mamos vegetares, atradau sia tema ir pakraupau nuo Jusu  blink.gif
Rimtai sakau... buvau soke, kad pasirodo yra tokiu neatsakingu moteru LT, as galvojau, kad nesciosios moterys stengiasi kuo labiau saugoti vaiko sveikata, o ne savo  isitikinimus  blink.gif atsiprasau uz atviruma.. Rasote: "Esu vegetare... Mano hemoglobinas aukstas  blink.gif "
O Jus cia tik apie save kalbate, bet ka galite zinoti, kaip Jusu vaikui yra?  blink.gif
Mano vyro gimineje yra 6 gal 7vegetarai. Dvi moterys is ju pagimde, viena vos isgyveno po gimdymo, del kraujavimo, nes kresejimo nebuvo is viso,vegetarianizmo pasekme (o jos zodziais maitinosi l. gerai, kruopas ir visa ta slamsta, kuri cia rekomenduojate kirto taip nuosirdziai, kad priaugo per nestuma net per daug, mano akimis) ir del butent zemo hemoglobino, kuris pradejo kristi paskutinemis nst. savaites, iki tol buvo normalus, o vaikas buvo neramus iki 4 metu, turejo kruva problemu, kazkaip man pasirode net turi truputi elgsenos sutrikimu, sunku pasakyti, ar tai vegetarianizmo pasekme ar ne, bet kam zaisti su likimu? Vien del savo nepagristu kaprizu ir isitikinimu, kad "esu vegetare, stai man prasom medali, as kitokia, pateptoji per viena vieta  lotuliukas.gif ". Rizika is tikruju yra, ir manau, kad pasekmes, kurios atsiranda vaikui (is karto arba veliau) didzile issidirbinejancios motinos kalte. Kita pagimde, irgi panasiai, vaikas protiskai lengvai atsilikes(kazin ar ne del tu paciu priezasciu), irodyti sunku, bet nebutu sios priezasties, ieskotume kitu, o dabar pirmoji,k uri persasi, yra butent vegetarianizmas. Po tokiu bajeriu abi mamos vegetares sekmingai kapoja mesa galbut daugiau uz mane, o as jos suvalgau daug  biggrin.gif Nors sakyciau per velu jos susigriebe, esu girdejusi, kad norint pastoti, reikia "praplauti smegenis" jau pries metus t.y. pradeti normaliai kaip ir visi LT zmones valgyti mesa, nes musu klimatas ir musu regionui budingas maistas niekada netiks vegetarianizmui. Vaziuokite i Indija ir gyvenkite ten 20-30 metu, gal tada prisitaikysite, bet tik ne musu salygomis. Ir si viso, Mamos, baikite issidirbineti, arba pasakykite, del kokiu priezasciu vegetarianizmas jums svarbesnis uz jusu vaikelio sveikata?
Kodel taip neatsakingai zaidziate su jo likimu. Nezinau kas man gims, bet stengiuosi padaryti viska, kad mano iprociai jam nepakenktu, megstu gerti stipria arbata, atsisakiau to, nes zinau, kad tai vaikui nesveika, todel bet kurias rizikas stengiuosi sumazinti. Kodel Jus nesielgiate taip, negu Jums gaila suvalgyti 100 gr jautienos per diena, kas nuo to atsitiktu? blink.gif
Papildyta:

doh.gif Ziauru.. Neplanuojate, o kai Jusu vaikas kada nors paklaus kodel taip pasielgete? O gal jam tos mesos reikes? Dieve, kas darosi su Jumis? Kas per mada tokia uzejo?


Siaubas;)) Emilka, geriau jau nerasykite tokiu nesamoniu, nei nieko neismanot apie vegetarizma:) Labai gaila, kad zmones taip primityviai masto... siulyciau pradziai bent truputi apsisviesti sia tema, kad nors kiek praplestumete mastyma apie mityba, kad pati galetumete bent kiek ta pozicija pagristi.
Labai naivu manyti, kad kraujo nekresejimas, vaiko irzlumas, elgesio sutrikimo ar kitos problemos vegetarizmo pasekme, kai sios bedos kaip tik dazniau pasitaiko pas mesa valgancias mamas. Pagal jusu komentarus ir taip aisku, kad jusu drauges nieko su vegetarizmu bendra neturi (jei priauginejo daug svorio ir pradejo "kapoti" mesa veliau), panasu kad ju mityba ir taip buvo gan prasta, nesvarbu kad jos nevalge mesos. Jau jums seniai (bent jau paskaicius komentarus) turejo paaisketi, kad vegetaras tai nera tas zmogus, kuris tik nevalgo mesos. Vegetaru apskritai visa mityba ir gyvenimo budas visai kitoks.
Sutinku, kad yra nemazai zmoniu, kurie vadina save vegetarais kimsdami bulkutes ir virdami darzoves "2 valandas", bet svarbiausiai - nevalgantys mesos. Tokie zmones is tiesu labai kenkia savo sveikatai, ir negauna nei to mazo laselio gelezies is mesos, kuri ji turi.
Panarsykite bent jau uzsienio svetainese, apie naujausius tyrimus, apie mesos "poreiki ir nauda" zmogaus organizmui, naujus staripsnius apie tai, kad nesciosioms patariama stipriai mazinti mesos kieki, nes ji kenkia vaikelio protiniam ir fiziniam vystymuisi, ir daug kitu temu. Kodel jus taip laikotes isikibe tu neismanelisku sovietiniu standartu ir net neisigilinate apie tai, ka taip arsiai ginate:) Linkiu siek tik daugiau pasidometi apie sveika mityba ir atrasti viso sito reikalo nauda;) Sekmes!
Atsakyti
Sveikutes vegetares mamytes, arba norincios jomis tapti thumbup.gif
aisku viskokiu cia nuomoniu prisiskaiciau.. visokiu gal ju ir reikia , juk ne visi turim vienodai galvoti ir elgtis..... turim laisve rinktis.

As tik norejau pasidalinti savo patirtim, mano draugiu gal 90% vegetares, visos ju turi po 1-2-3 vaikelius. Visos jauciaisi gerai, ir vaikuciai super gerai jauciasi, ir super gerai atrodo lotuliukas.gif
As pati vegetare nuo 16m. dabar jau 12 metu kaip nevalgau visko kas turi sirdele. Auginu suneli jam jau 2 metukai, viso nestumo metu ir pagimdziusi buvau vegetare, kraujo tyrimai visad buvo ir yra geri. Dabar laukiam antro angelelio. Gydytoja sake kad, kraujas mano kaip nesilaukiancios, super geras, o jokiu vitaminu ir gelezies papildu as negeriu, ir niekada negeriau. Zodziu del sveikateles nevalgant mesos , nereikia pergyventi (reiketu pergyventi jei mesyte yra pagrindinis jusu maistas, ir ne dienos be jos neapseinat, tada jau tikrtai problemos buna su krauju ir kitom ligom....)
tai tiek mano patirties biggrin.gif
Sekmes visom nestuke.gif
Atsakyti
Cia visokiausiu mitu "apie vegetarizmo zala" issklaidymui... moksliniai tyrimai... biggrin.gif

Vegetarinė mityba kaip būdas tobulėti

Kalbėdamas apie baltymus, daktaras Paavo Airola, vienas garsiausių dietologijos bei biologijos specialistų, pažymi, kad „oficialiai rekomenduojamas baltymų suvartojimo per dieną kiekis per pastarąjį dvidešimtmetį sumažėjo nuo 150 iki 45 gramų. Kuo tai paaiškinti? Visame pasaulyje vykusių tyrimų metu surinkti patikimi duomenys rodo, jog žmogui tiek daug baltymų nereikia. Tikroji dienos norma — 30-45 gramai. Kasdieninis baltymų perteklius organizme yra ne tik nereikalingas, bet netgi žalingas, ir tiesiogiai skatina tokias mirtinai pavojingas ligas, kaip vėžys ir širdies ligos. Norint gauti per dieną 45 gramus baltymų, nebūtina valgyti mėsą. Pakanka grynai vegetarinio maisto: grūdų, ankštinių, riešutų, daržovių ir vaisių".
Pieno produktai, grūdai, pupos ir riešutai — labai baltymingas maistas. Antai šimte gramų sūrio, žemės riešutų ar lęšių yra daugiau baltymų negu to paties svorio hamburgeryje, kiaulienoje arba bifštekse.
Deja, dietologai dar visai neseniai buvo įsitikinę, kad tik mėsoje, žuvyje, kiaušiniuose bei pieno produktuose esti pilnaverčių baltymų, turinčių visas aštuonias organizmo negaminamas amino rūgštis, o visi daržovių baltymai yra nepilnaverčiai, t.y. neturi vienos ar daugiau šių amino rūgščių. Tačiau Švedijos Karališkajame bei Vokietijos Makso Planko institutuose atlikti tyrimai parodė, kad dauguma daržovių, vaisių, sėklų, riešutų ir grūdų yra pilnaverčių baltymų šaltiniai. Augaliniai baltymai lengviau įsisavinami; be to, juose nėra toksinų. Baltymų stygius beveik neįmanomas, jeigu vartojama pakankamai natūralaus, neperdirbto maisto. Atminkime: augalijos pasaulis — visų baltymų šaltinis. Vegetarai juos gauna „tiesiogiai", o ne žolėdžių gyvūnų perdirbtus.
Baltymų perteklius dargi mažina darbingumą. Daktaras Irvingas Fišeris (Jeilio universitetas), atlikęs keletą lyginamųjų organizmo ištvermės eksperimentų, pastebėjo, kad vegetarai dvigubai ištvermingesni už tuos, kurie valgo mėsą. Kai dr. Fišeris baltymų kiekį maiste sumažino 20%, nevegetarų darbingumas padidėjo 33%. Daugelis kitų tyrinėjimų taip pat patvirtino, kad tinkamai pasirinktas vegetarinis maistas yra didesnės energetinės vertės negu mėsa. Dr. Dž. Jo-tekjo ir dr. V. Kipanio Briuselio universitete atlikti tyrimai rodo, jog vegetarai du ar tris kartus atsparesni nuovargiui už valgančiuosius mėsą. O jėgas vegetarai atgauna tris kartus greičiau.
Naudota literatura:
* Dr. Paavo Airola, "Health Forum", Vegetarian Times, August 1982, p. 67.
* Irving Fisher, "The Influence of Flesh Eating on Endurance", Yale Medical Journal, 13(5); 205-221, March 1907.
* J.L. Buttner, A Fleshless Diet: Vegetarianism as a rational dietary, Fredrick A. Stokes Company, New York, 1910, p. 131-132
Atsakyti
Sveikos mamytes, noriu ir as prisijungti prie mamyciu vegetariu. Esu 15 sav. nestuke.gif tai antras nestumas i mesa paziuret net negaliu. Bet noriu organizma papildyti ivairiomis reikalingomis medziagomis, gal turite kokiu patarimu? Su pirmu vaiku nebuvau vegetare bet pirmus menesius is lovos nekilau ir pravemiau uzuodus mesos kvapa, vemiau netik ryte budavo ir diena kita kart net nakti uzeidavo pykinimas, labai daznai skaudedavo galva. Sitas nestumas kitoks visai nepykina ir jokiu blogumu dar nejauciu.
Atsakyti
SVEIKOS, mėginu pajudinti seną temą, nes man ji aktuali, gal ir dar kažkam? Pasidalintumėme receptukais ir dietos ingridientais smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(poisonyte @ 2014 04 02, 19:25)
SVEIKOS, mėginu pajudinti seną temą, nes man ji aktuali, gal ir dar kažkam? Pasidalintumėme receptukais ir dietos ingridientais smile.gif  4u.gif

Apie kokią čia dietą jūs dar kalbat? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(justedasi @ 2009 09 03, 20:27)
Gydytoja sake kad, kraujas mano kaip nesilaukiancios, super geras, o jokiu vitaminu ir gelezies papildu as negeriu, ir niekada negeriau.  Zodziu del sveikateles nevalgant mesos , nereikia pergyventi (reiketu pergyventi jei mesyte yra pagrindinis jusu maistas, ir ne dienos be jos neapseinat, tada jau tikrtai problemos buna su krauju ir kitom ligom....)
tai tiek mano patirties  biggrin.gif
Sekmes visom  nestuke.gif

nė dienos be mėsos, nei su krauju, nei su dar kažkuo nebuvo ir nėra problemų. O mėsą galiu nors žalią ryt - taip ją mėgstu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2014 05 13, 00:48)
nė dienos be mėsos, nei su krauju, nei su dar kažkuo nebuvo ir nėra problemų. O mėsą galiu nors žalią ryt - taip ją mėgstu mirksiukas.gif


belieka palinket jums sveikatos ateityje. Ir kad kraujas dabar geras, tai nereiskia kad vyriasniam amziuj neturesit ligu. Ir dar pasiulyciau issitirt del kirmeliu jei zalia mesa ryjat.
Atsakyti
QUOTE(waidoshele @ 2014 05 13, 13:58)
belieka palinket jums sveikatos ateityje. Ir kad kraujas dabar geras, tai nereiskia kad vyriasniam amziuj neturesit ligu. Ir dar pasiulyciau issitirt del kirmeliu jei zalia mesa ryjat.

"Galiu nors žalią ryti" ne tas pats, kas "Žalią ryju".

Nesu mėsavalgė, man jos gali nebūti, nors carpaccio ar kraujingą kepsnį tai labai mėgstu. Nėštumo metu tokių dalykų negalima, kaip žinia, tad mėsos praktiškai išvis nevalgiau. Bet ne dėl mistinių įsitikinimų, kad kraujas bus blogas, jei valgysiu mėsą, o todėl, kad nesinorėjo. Organizmas nėštumo metu pats pasirinko vegetarizmo režimą.

Atsakyti
Organizmas gerai jaucia ka sveikiau pasirinkti, kartais tik zmogaus silpnavaliskumas nugali. O mesos vartojimas ir nepadaro kraujo blogo, kaip tik rodikliai gali but normalus, bet organizme daznai atsiranda kitos bedos.
Atsakyti
Radote moteriskes ko cia gincytis, daro kiekviena kaip nori. Nelenda juk vegetares i mesiniu patiekalu receptu temas ir nepersa savo nuomones.
Asmeniskai as nevalgiau mesos, tik dabar kai laukiuosi, nusprendziau vis del to karta savaiteje valgyti, taciau renkuosi geros kokybes mesa, ir aisku ne kiaule ar vista, o versiena, jautiena, triusiena. Taip nusprendziau, nes nesu mokslininke ir tiesos nezinau, zinau tik ivairias skirtingas teorijas. Atsisakiau mesos pries kokius 5 metus, nes man ji neskani buvo, bjaurejausi jos kokybe, o kasdien gaminti seimai versiena butu prabanga.
Kad sau nepakenkti domejausi kokios naudingos medziagos yra mesoje, ieskojau ju alternatyvos augaliniame maiste, ismokau skaiciuoti maistines medziagas, ju kiekius maiste, kad tik nieko man nepritruktu. Butinai valgykite riesutus, kad gauti pakankankamai riebalu ir amino rugsciu ir kt. naudingu medziagu, tik ne parduotuvinius, o sertifikuotus, ekologiskus!
Kai suzinojau, kad laukiuosi kazkas sukirbejo... pamasciau... " ai apsidraudimui karta savaiteje suvalgysiu geros mesos" smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo carisimi: 13 gegužės 2014 - 20:12
O valgau pusryciams pasukos, aviziniai dribsniai, riesutai, dziovinti vaisiai. Jau kelis metus, man taip skanu, kas ryta tas pats ir neatsibosta rolleyes.gif
Pietums darzoviu kalnas biggrin.gif su speltos makaronais ar vienos, prisimastau visokiu uzkepeliu. Kartais pyraga su darzovem, tik aisku miltai rupaus malimo.
Vakarienei baltymai kiausinai/kiausiniene/ putpeliu kiausinukai, liesa varske/ virtinukai/grudeta varske su saldytom uogom, jogurtas, pupeles, zirniai. Arba vel darzoves.

Tereikia fantazijos, man taip skanu orkaiteje gamintos ivairiu darzoviu uzkepeles is baklazanu, brokoliu, grybu, cukiniju, spinatu. Dar tarpuose darausi zaliu darzoniu salotu.
Finale baltymu ir riebalu norma per diena, o angliavandeniu per mazai, mano manymu tai nera taip jau blogai. Kasdien stengiuos ivairiai kaitalioti produktus, kad vitaminu ir mikroelementu gauti ivairiu, viena diena daugiau vit d gaunasi, kita daugiau gelezies ir t.t..
Apie 700gr. darzoviu ir 400 gr. vaisiu per diena
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo carisimi: 13 gegužės 2014 - 20:29