Įkraunama...
Įkraunama...

Nėščia vegetarė

Laba visoms nestuke.gif
Nesenai čia prie jūsų prisijungiau, bet džiaugiuosi rasdama tikrai aktualių pašnekesių thumbup.gif
Pati taip pat esu 5 metai, vegetarė, dabar jau 15 sav. kaip nestuke.gif . Niekada nesiskundžiau bloga sveikata, visi tyrimai ok, gydytoja labai jau tolerantiškai į tai žiūri. Šiaip jei atsirastų potraukis manau dėl mažiaus pasaukočiau ir nenumirčiau suvalgius kokį mėsigalį mirksiukas.gif Tačiau potraukio jokio nėra, tai ir nereikia manau, tik kažkada nėštumo pradžioje buvo potraukis sriubai suu vištienos sultiniu, tai pasmaguriaudavau, o dabar nėra tai ir nesuku sau dėl to galvos.
Atsakyti
QUOTE(Moskita @ 2008 12 16, 15:43)
Laba visoms nestuke.gif
Nesenai čia prie jūsų prisijungiau, bet džiaugiuosi rasdama tikrai aktualių pašnekesių thumbup.gif
Pati taip pat esu 5 metai, vegetarė, dabar jau 15 sav. kaip  nestuke.gif . Niekada nesiskundžiau bloga sveikata, visi tyrimai ok, gydytoja labai jau tolerantiškai į tai žiūri. Šiaip jei atsirastų potraukis manau dėl mažiaus pasaukočiau ir nenumirčiau suvalgius kokį mėsigalį mirksiukas.gif Tačiau potraukio jokio nėra, tai ir nereikia manau, tik kažkada nėštumo pradžioje buvo potraukis sriubai suu vištienos sultiniu, tai pasmaguriaudavau, o dabar nėra tai ir nesuku sau dėl to galvos.

doh.gif Mamos vegetares, atradau sia tema ir pakraupau nuo Jusu blink.gif
Rimtai sakau... buvau soke, kad pasirodo yra tokiu neatsakingu moteru LT, as galvojau, kad nesciosios moterys stengiasi kuo labiau saugoti vaiko sveikata, o ne savo isitikinimus blink.gif atsiprasau uz atviruma.. Rasote: "Esu vegetare... Mano hemoglobinas aukstas blink.gif "
O Jus cia tik apie save kalbate, bet ka galite zinoti, kaip Jusu vaikui yra? blink.gif
Mano vyro gimineje yra 6 gal 7vegetarai. Dvi moterys is ju pagimde, viena vos isgyveno po gimdymo, del kraujavimo, nes kresejimo nebuvo is viso,vegetarianizmo pasekme (o jos zodziais maitinosi l. gerai, kruopas ir visa ta slamsta, kuri cia rekomenduojate kirto taip nuosirdziai, kad priaugo per nestuma net per daug, mano akimis) ir del butent zemo hemoglobino, kuris pradejo kristi paskutinemis nst. savaites, iki tol buvo normalus, o vaikas buvo neramus iki 4 metu, turejo kruva problemu, kazkaip man pasirode net turi truputi elgsenos sutrikimu, sunku pasakyti, ar tai vegetarianizmo pasekme ar ne, bet kam zaisti su likimu? Vien del savo nepagristu kaprizu ir isitikinimu, kad "esu vegetare, stai man prasom medali, as kitokia, pateptoji per viena vieta lotuliukas.gif ". Rizika is tikruju yra, ir manau, kad pasekmes, kurios atsiranda vaikui (is karto arba veliau) didzile issidirbinejancios motinos kalte. Kita pagimde, irgi panasiai, vaikas protiskai lengvai atsilikes(kazin ar ne del tu paciu priezasciu), irodyti sunku, bet nebutu sios priezasties, ieskotume kitu, o dabar pirmoji,k uri persasi, yra butent vegetarianizmas. Po tokiu bajeriu abi mamos vegetares sekmingai kapoja mesa galbut daugiau uz mane, o as jos suvalgau daug biggrin.gif Nors sakyciau per velu jos susigriebe, esu girdejusi, kad norint pastoti, reikia "praplauti smegenis" jau pries metus t.y. pradeti normaliai kaip ir visi LT zmones valgyti mesa, nes musu klimatas ir musu regionui budingas maistas niekada netiks vegetarianizmui. Vaziuokite i Indija ir gyvenkite ten 20-30 metu, gal tada prisitaikysite, bet tik ne musu salygomis. Ir si viso, Mamos, baikite issidirbineti, arba pasakykite, del kokiu priezasciu vegetarianizmas jums svarbesnis uz jusu vaikelio sveikata?
Kodel taip neatsakingai zaidziate su jo likimu. Nezinau kas man gims, bet stengiuosi padaryti viska, kad mano iprociai jam nepakenktu, megstu gerti stipria arbata, atsisakiau to, nes zinau, kad tai vaikui nesveika, todel bet kurias rizikas stengiuosi sumazinti. Kodel Jus nesielgiate taip, negu Jums gaila suvalgyti 100 gr jautienos per diena, kas nuo to atsitiktu? blink.gif
Papildyta:
QUOTE(pukuotasangeliukas @ 2008 06 21, 14:45)
tongue.gif ir vaikui neplanuojam duoti mesos nes nei as nei vyras (jo visa seima vegetarai nuo seno) ne nemastem duot mesos  unsure.gif tad ish kur tos mintys jog vaikam zut but reikia mesos? g.gif [/color]

doh.gif Ziauru.. Neplanuojate, o kai Jusu vaikas kada nors paklaus kodel taip pasielgete? O gal jam tos mesos reikes? Dieve, kas darosi su Jumis? Kas per mada tokia uzejo?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo emilka: 07 sausio 2009 - 22:32
QUOTE(Moskita @ 2008 12 16, 15:43)
Laba visoms nestuke.gif
, gydytoja labai jau tolerantiškai į tai žiūri.

Muset i mokamas konsultacijas vaikstot lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(emilka @ 2009 01 07, 22:19)
Mano vyro gimineje yra 6 gal 7vegetarai. Dvi moterys is ju pagimde, viena vos isgyveno po gimdymo, del kraujavimo, nes kresejimo nebuvo is viso,vegetarianizmo pasekme (o jos zodziais maitinosi l. gerai, kruopas ir visa ta slamsta, kuri cia rekomenduojate kirto taip nuosirdziai, kad priaugo per nestuma net per daug, mano akimis) ir del butent zemo hemoglobino, kuris pradejo kristi paskutinemis nst. savaites, iki tol buvo normalus, o vaikas buvo neramus iki 4 metu, turejo kruva problemu, kazkaip man pasirode net turi truputi elgsenos sutrikimu, sunku pasakyti, ar tai vegetarianizmo pasekme ar ne, bet kam zaisti su likimu? Vien del savo nepagristu kaprizu ir isitikinimu, kad "esu vegetare, stai man prasom medali, as kitokia, pateptoji per viena vieta  lotuliukas.gif ". Rizika is tikruju yra, ir manau, kad pasekmes, kurios atsiranda vaikui (is karto arba veliau) didzile issidirbinejancios motinos kalte. Kita pagimde, irgi panasiai, vaikas protiskai lengvai atsilikes(kazin ar ne del tu paciu priezasciu), irodyti sunku, bet nebutu sios priezasties, ieskotume kitu, o dabar pirmoji,k uri persasi, yra butent vegetarianizmas.

Labai jau aršiai Jūs čia savo tiesą ginat. Gaila, kad nelabai įtikinamai argumentuojat. Gal tos minimos moterys ir šiaip buvo silpnos sveikatos? Gal dėl to ir tapo vegetarėmis? Gal jei ne vegetarizmas, visai nebūtų pastojusios? Atskiri atvejai nėra patikimas įrodymas. Galima daug analogiškų nelaimių atkapstyt ir "normaliai" besimaitinančių šeimų gyvenime. Bet išvados daromos tik apibendrinus statistinius duomenis, o ne iš to, kad "aš pažįstu kelis nupiepusius vegetarus".
Sutinku, kad reikia rūpintis savo būsimo kūdikio sveikata visomis išgalėmis ir visais būdais. Bet universalių receptų nėra. Būtų pernelyg paprasta, jei užtektų tik sukirst jautienos ir ramiai laukt valandėlės žadėtosios, kai į pasaulį ateis raudonskruostis sveikutėlis vaikutis. showoff.gif
Aš kelis metus buvau vegetarė, greta augalinio maisto valgiau kiaušinius ir pieno produktus. Per tą laiką mano sveikata stipriai pagerėjo. Man tai buvo stipri paskata, nes kaip tik dėl sveikatos ir pradėjau keist gyvenseną. Dabar laukiuosi vaikiuko ir kartais užsimanau mėsos. Tai ir nevaržau savęs. Jei organizmas prašo - vadinasi reikia. Žiemą LT sunku gaut šviežių kokybiškų daržovių ir vaisių. Dabar pradėjau daigintis visokius žalumynus - valgau pipirnes, lapinius ridikėlius, svogūno laiškus, daigintus grūdus. Ir pastebėjau, kad prie mėsos vėl nebetraukia. Matyt kompensavau trūkumą ir viskas susitvarkė. thumbup.gif
Noriu pasakyt, kad svarbiausia įsiklausyt į savo organizmą. Ir netikėt JOKIOM absoliučiom tiesom. Nes tokių nebūna.
Atsakyti
sveikos mamules smile.gif as nesu vegetare, bet mesos valgau laaabai retai. nesinori ir tiek. ir savo kailiu esu patyrusi, kad jautienos valgymas dar negarantuoja pakankamai gelezies. po gimdymo labai smarkiai buvo nukrites hemoglobinas ir vos ne kas diena valgydavau jautiena ir jautienos sultinius ir kitus turincius gelezies produktus - o kraujas kaip negerejo, taip negerejo. pasirodo buvo visai sutrikes gelezies pasisavinimas ir tik su homeopato pagalba ji atsistaciau. dabar vel auginu pilveli ir si karta labai kruopsciai seku hemoglobina, nes kai jis 88 (tiek buvo pas mane) - gyvenimas pasidaro visai nemielas, net bendrauti nebesinori. mano ginekologe man isaiskino taip - kad yra 2 tipai moteru, kuriom gelezis visiskai nekrenta nestumo metu ir kitos, kurios atiduoda visas savo atsargas vaikeliui. tai jei jau matai, kad hmg tyrimas po tyrimo vis mazeja reiskia esi is to antro tipo ir turi labai sia vieta sekti. ir ypac paskutinius nestumo menesius. radau dar pirkti naturalia skysta gelezi (taip raso) is visokiu augalu ekstraktu ir sulciu, tinkama vegetarams, Floradix vadinasi.
kaip nujausdama drauge per skaipa dar tokia info atsiunte: Dilgėlė yra tarsi vitaminų sandėlis, ji itin tinka, kai kraujyje trūksta hemoglobino“, – rekomendavo fitoterapeutas. Savijauta pagerės porą savaičių kasdien suvalgant po porą šaukštų bičių duonelės ir džiovintų dilgėlių miltelių.
linkiu visoms buti sveikoms ir stiprioms ir kad jokie isitikinimai ir principai nebutu auksciau to, ka jaucia sirdis.
Atsakyti
Visus keturius vaikus nešiodama kaip buvau taip ir likau vegetare (net ir su dvigubu nėštumu). Visi vaikai gimė ir auga sveiki, mano savijauta taip pat buvo puiki. Tikrai nėr ta mėsa būtina ir nepakeičiama. tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Lisiuk @ 2007 11 21, 11:34)
Būtų įdomu sužinoti ką ir kiek valgo nėštukės vegetarės. Kaip kompensuoja geležies trūkumą organizme? g.gif mano daktarė sako blogai kad nevalgau mėsos ir kiaušinių,tipo vaikui kenkiu ? Jaučiuosi kalta  blush2.gif  dėl to..bet pakeisti nelabai ką galiu.


Iki nestumo vegetare buvau 2 metus, ir visa nestuma bei siek tiek po jo. NEvalgiau mesos, zuvies siaip sau nevalgiau ne sneskanu tapo...Vitaminu jokiu nevartojau, manno dakt pries juos. Jei nebutu dakt palaikes nezinau kaip butu, pagal ji negerai keist staiga iprocius pastojus. TAigi ramiai gyvenau kaip visad, valgiau daug zaliu, lapinu darzzoviu, dziovintu vaisiu, grudiniu kulturu, sojos, lesiu...Pieno produktu taip pat. Tikrasi nejauciau jokio trukumo, vaikutis gime stiprus ir nieko jam netruko, mano hemoglobinas gale nestumo buvo geresnis nei kitu kur mesa valgo - 122. TAciau po pusmecio zindymo nusilpau, pradejau noret mesos, neitiketina, atejo laika sprimaitint vaika, tada jau niekas nebepalaike is daktaru, sake, vaikuciui reikia, tai pradejom valgyt abu, dar kol kas vis reikalauja prganizmas, bet nemanau kad visam laikui 'atkritau;', avaikutis kai uzaugs pasirinks pats, va teti vegetara turi, kol kas valgo, jam skanu, auga gerai, nesiryzau augint vegetariskai mazylio. O del nestumo - jokiu bedu, man dakt sake, kad mazakraujyste atsiranda nesciai nes krauja satsiskiedzia tam tikru laipsniu daugiau, bet tai ne nuo mesos priklauso;)
Atsakyti
QUOTE(Lisiuk @ 2007 11 21, 12:34)
Būtų įdomu sužinoti ką ir kiek valgo nėštukės vegetarės. Kaip kompensuoja geležies trūkumą organizme? g.gif mano daktarė sako blogai kad nevalgau mėsos ir kiaušinių,tipo vaikui kenkiu ? Jaučiuosi kalta  blush2.gif  dėl to..bet pakeisti nelabai ką galiu.

Neturetum jaustis kalta. o jei daktare kalba ,,pievas", ja tiesiog pakeisk.
Kai laukiausi pirmojo vaikelio, buvau visiska vegetare, nevalgiau nei mesos, nei zuvies, nei daugelio pienisku produktu. Ir vitaminu beveik nenaudojau. Ir ka - vaikelis gime sveikas, gimdymas buvo superlengvas, figura atsisatate ta pacia sekunde, kai pagimdziau (vaiksciojau kaip manekene issisovuliais klubu kaulais).
Taigi, svarbiausia valgyti ivairesni maista ir ... kad tyrimai butu geri. 4u.gif
Atsakyti
As tai nevaiksciojau kaip manekene, priaugau 19 kg, per pusmeti aisku maitinant nukrito, gimdziau lengvai, bet manau cia su vegetarizmu nesusije blush2.gif TAciau svarbu ziuret, ka valgai, nes neziurint ir atsisakant mesos ir zuvies negerai, reikia zalialapiu daug darzoviu, ankstiniu, grudiniu, dziov vaisiu, riesutu, o jei dar ir kiausinius valgot ir poiena tai is viso jokiu problemu. Bet va man sakau, po pusmecio zindymo jauciaus pervargus, bet cia kita beda - mano vaikuti bere kai valgiau pieniskus pr, mityba labai vienpuse tapo.
Atsakyti
QUOTE(emilka @ 2009 01 07, 22:19)
Vien del savo nepagristu kaprizu ir isitikinimu, kad "esu vegetare, stai man prasom medali, as kitokia, pateptoji per viena vieta  lotuliukas.gif ". Rizika is tikruju yra, ir manau, kad pasekmes, kurios atsiranda vaikui (is karto arba veliau) didzile issidirbinejancios motinos kalte. Kita pagimde, irgi panasiai, vaikas protiskai lengvai atsilikes(kazin ar ne del tu paciu priezasciu), irodyti sunku, bet nebutu sios priezasties, ieskotume kitu, o dabar pirmoji,k uri persasi, yra butent vegetarianizmas.


Nu dar idiotiškesnių medicininių teorijų tai paieškoti reikia. doh.gif lotuliukas.gif Visų pirma jeigu giminėje yra 2 protinio atsilikimo atvejai, tai problema greičiau yra genetinės kilmės, nei mitybos. Antra, įvairios komplikacijos tiek gimdymo tiek vaiko raidos prasme pasireiškia ir nepriklausomai nuo mitybos - juk dauguma lygiai tokių pačių komplikacijų atsitinka ir mėsėdėms moterims.

Manau problema čia yra ne medicininė, bet kultūrinė - gana siauras akiratis. Vegetarizmas yra vienas terminas, tačiau taip pat neretai gydytojai skiria bemėsias dietas būtent įvairių kraujo/cukraus problemų gydymui, taip pat mėsos ribojimas padeda kovoti su aukštu kraujo spaudimu ir pan.

Mitybos subalansavimas nėra toks paprastas dalykas, ir mėsos rijimas vien todėl kad tai kultūriškai įprasta ir "reikia kūdikiui, tik nežinau būtent kodėl" toli gražu nėra vienintelis sprendimas. smile.gif

Papildyta:
QUOTE(Burbulytis @ 2009 04 14, 12:09)
Bet va man sakau, po pusmecio zindymo jauciaus pervargus, bet cia kita beda - mano vaikuti bere kai valgiau pieniskus pr, mityba labai vienpuse tapo.


Su žindymu tai bet ką valgant gali taip atsitikti, ypač jei vaikas jautrus tam tikriems maisto produktams, neduoda naktimis miegoti ir pan.
Atsakyti
QUOTE(Elemire @ 2009 04 20, 17:22)


Manau problema čia yra ne medicininė, bet kultūrinė - gana siauras akiratis. Vegetarizmas yra vienas terminas, tačiau taip pat neretai gydytojai skiria bemėsias dietas būtent įvairių kraujo/cukraus problemų gydymui, taip pat mėsos ribojimas padeda kovoti su aukštu kraujo spaudimu ir pan.


gal galite paaiškinti kuo mėsos valgymas arba nevalgymas susijęs su cukraus kiekiu kraujyje?
Atsakyti
Na as nesu vegetare , bet mesos man gali nebuti ,tikrai valgau jos retai ax.gif , na esame ir taip tureja gelezies trukuma ,bet kad maisto produktais juos atstatytumem schmoll.gif , aisku stengiuosi gal daugiau tokiu produktu vartoti, bet tiesiog papildomai vartojome preparata Ferro folgama (gelezies preparatas). Kada jau juntu kad pasireiskia tokie simptomai kaipnuovargis, sumazeja fizinis aktyvumas, apetito stoka tai manau kad atsiranda tas gelezies trukumas tai va profilaktiskai nusiperku ferro folgammos ax.gif
Atsakyti