QUOTE(Soffyyy @ 2010 03 08, 22:27)
Kaip ir kitam poste rašiau yra tam tikros etikos taisyklės ir normos, kurių peržengti tam tikrais atvejais nedera. Juk mes - žmonės - patys sukūrėme tam tikrus barjerus, bet vis dar atsiranda individų, norinčių juos laužyti. Labai protingas antikos laikų filosofas yra pasakęs : iniciatyva baudžiama.
Jei jau taip laužom standartus ir plečiam akiratį, tai gal su triusikais pradėkim tuoktis?
Be to, pamirštant etiketą, sulaužytus standartus, dar yra ir religija - nuo seno, daugelyje išsivysčiusių pasaulio šalių juoda spalva yra liūdesio, laidotuvių ir maištingumo (emo, satanistai) spalva. Nenustebčiau jei su aklinai juoda suknia neįleistų į bažnyčią.
Na aš tai manau, kad etikos taisyklės ir normos tikrai neapibrėžia suknelės spalvos. Tikrai nėra neetiškų spalvų. Modeliai - taip, elgesys - taip, bet spalvos??? Sutinku, kad šviesios spalvos gal yra džiaugsmo spalvos, bet, kad juoda - būtinai liūdesio tai man nelabai atrodo. Žinoma, per laidotuves dauguma rengiasi tamsiai (nebūtinai juodai), bet taip nemažai žmonių rengiasi ir visą gyvenimą ir visai nemaištaudami ir neliūdėdami, o tiesiog jiems patinka tamsios spalvos.
Į bažnyčią gal turėtų neileisti ir su pūstom, raukiniuotom ir blizgančiom sukniom, nes jos spinduliuoja tuštybę ir išorinį grožį, o visai ne dvasinius dalykus?
Aš pati tekėjau su balta suknele, nes taip norėjau, bet visiškai nematau jokios bėdos bet kokios kitos spalvos suknelėje.
Suprantu, kad kiekviena turi savo nuomonę ir kai kurioms tokia suknelė yra negražu ar neįprasta, bet sakyti, kad tai neetiška yra šiek tiek juokinga.