Įkraunama...
Įkraunama...

Hidrocefalija

CIKADELE
Ar gali parašyti kaip sužinojote apie savo problemytes?
Ir kiek cm padidėjo galvos apimtis? Ar daktarė Janulienė nieko nesakė, klausiu nes mes pas ta pacia dr. einame

Atleisk, kad esu ikyri, man iš tikro labai svarbu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flintas: 08 lapkričio 2006 - 17:35
QUOTE(flintas @ 2006 11 08, 17:27)
CIKADELE

flintai, as ne Cikadele, bet ax.gif
Manau, jums reiketu padaryt tiesiog galvytes echo, ir viskas bus aisku. Juk is vaikiuko elgesio tiksliai nenustatysi, ar tikrai ten tas skystis kaupiasi, gali tik speti. Pati tu matuok nematavus, nesuprasi, o echo, manau, tikrai nuramintu. Nezinau tik, kur ja daro, jei jus ne Vilniuj, bet siuntima koki vis tiek turetu duot, tu tik prasyk.
Mes irgi visokiu itarimu ir problemu turejom su galvyte, bet tfu tfu, viskas oki, isechoskopino Santariskese ir pasake, kad niekas nesiplecia, tik skilveliai vos vos nesimetriski, bet normalus.
Atsakyti
Sveikos mamytės, rašau pirmą kartą, turiu 3 mėn berniuką. Šiandien mums nustatė echoskopu, kad šiek tiek padidėjęs kairysis smegenų skilvelis ir truputį daugiau vandens, nei norma. Centro poliklinikos Lukiškių filialo gydytoja Pulmonienė skyrė kažkokios gaminamos mikstūros. Gal kas susidūrėt su šia problemėle, labai norėčiau išgirsti paguodžiančių patarimų, kad tai nieko baisaus. Ačiū.
Atsakyti
QUOTE(flintas @ 2006 11 08, 18:27)
CIKADELE
Ir kiek cm padidėjo galvos apimtis? Ar daktarė Janulienė nieko nesakė, klausiu nes mes pas ta pacia dr. einame
Atleisk, kad esu ikyri, man iš tikro labai svarbu
friends.gif tikrai nereikia atsiprasineti, nes pati suprantu, kaip svarbu zinoti tiesa....pati sienom lipau, kai suzinojau diagnoze, kurios niekas nepaaiskino ax.gif
Jeigu kalbi Apie dr. Januliene is sauletosios ambulatorijos, tai mes pas ja ejom kelis kartus kai pavadavo Grigorjeva kai jis atostogavo rolleyes.gif
kaip ir sake una, mums problema atrado kai dare echo....pirma echo dare profilaktiskai- nieko blogo nerado, bet kadangi maze buvo nerami, liepe pasirodyti profilaktiskai, taigi kai buvo apie 3,5 men padare echo, lyg ir rado vandenuku, nors man tiksliai nieko net nepasake, prirase iskart diakarba ir asparkama, nuo kurio mazei pablogejo....KMUK echo dare, sake, kad trecio skilv. ir plysio padidejimai nedideli ir tai negalima vadinti vandene....Siaip as mastau taip, musu galvytes apimtis normali, nepadidejusi (tiesa, ji siek tiek nuo rachito susiplojusi, bet vistiek normos ribose), tai jei butu seni laikai, kai echo aparatu nebuvo, tai niekas net neitartu apie tuos vandenis....man tai keistoka dar, kad siais laikais vos ne kas treciam vaikui tuos vandenis nustato, o gal ir mes vaikysteje jais persirgom, nes juk echo nieks nedare, o pvz jei atvejis kaip musu, kai galvytes apimtis nedidej- tai niekas ir neitartu ir negydytu.... Flintai, jei eisit pas neurologe, iskart eikit pas Maskolenkaite Karoso gatvej....neikit pas Januskeviciene, geriau nepatirkit to streso, kuri ji man ivare doh.gif
QUOTE(arute @ 2006 11 09, 12:05)
Sveikos mamytės, rašau pirmą kartą, turiu 3 mėn berniuką. Šiandien mums nustatė echoskopu, kad šiek tiek padidėjęs kairysis smegenų skilvelis ir truputį daugiau vandens, nei norma. Centro poliklinikos Lukiškių filialo gydytoja Pulmonienė skyrė kažkokios gaminamos mikstūros. Gal kas susidūrėt su šia problemėle, labai norėčiau išgirsti paguodžiančių patarimų, kad tai nieko baisaus. Ačiū.
mamos, kurios daugiau patirties turit, pataisykit mane, jei as klystu- as ta mikstuta nera tie patys asparkamas ir diakarbas tik vandens pavidale.... g.gif arute, koks miksturos skonis? ar noriai geriavaikutis? mes miksturos nesam gerusios....O del paguodimo- smagu, kad ci galim susirasyti, pasidalinti ir patirtimi ir blogom/ gerom mintim....zinoma, geriau isvis butu nesusitikti siame skyrelyje, nes nesinori, kad tokie mazuleliai sirgtu unsure.gif beje, gal pabandyk isgirsti dar viena neurologo nuoimone? g.gif nes ne visad jie teisus....

antradieni mus apziuresianti neurologe bus trecia, pas kuria einam...ziuresim, kokia jos nuomone... cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Cikadelė @ 2006 11 09, 15:18)
mamos, kurios daugiau patirties turit, pataisykit mane, jei as klystu- as ta mikstuta nera tie patys asparkamas ir diakarbas tik vandens pavidale....

na kiek as suprantu, tai ne - mikstura nera diakarbas ir asparkamas kartu. Mes irgi gerem ta miksturele, bet nuo jos mum nieko nepagerejo. .Sorry, jei ka nuliudinau, svarbu nepamirsti, kad kiekvienam vaikeliui savaip buna.
O del galvytes didejimo, tiksliai sako, kad reikia prasyti gydytoju, kad duotu siuntima ir pasiziureti echoskopu, siais laikais reikia naudotis technika. As uz, kad geriau suzinoti anksciau ir imtis priemoniu, negu laukti... Taigi pirmyn mamos, stiprybes..
Atsakyti
QUOTE(Cikadelė @ 2006 11 09, 15:18)
mamos, kurios daugiau patirties turit, pataisykit mane, jei as klystu- as ta mikstuta nera tie patys asparkamas ir diakarbas tik vandens pavidale.... g.gif

Tikrai ne.Jų visai kita sudėtis. Veikimas: raminantis, o magnezija - lengvai šalina skysčius. Esant tikrai hidrocefalijai jie mažai veiksmingi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xIngax: 09 lapkričio 2006 - 22:09
Pirmadieni buvome pas neurologę Januškevičienę, darė galvos echoskopiją ir kaktos srityje aptiko vandenų.Kai paklausiau ar tai blogai, sako, jie išsivaikščios ir viskas gerai.Pas neurologę buvome, nes vaikutis vis nenori kelti galvytės, tai išrašė siuntimą į korekcijos centrą ir vaistukų, kad labiau sustiprėtų Diacarbi.Vakar nuėjome į tą centrą, tai gydytoja Galina Sipatrovasako tie vaistai nuo galvos vandenų ir labai blogai, kad jie kaupiasi ir po visokių patikrinimų nustatė, kad mano vaikas vos ne invalidas sad.gif
Paskaitinėjau Jūsų pokalbius ir manau, kad reikėtų dar pas kitą neurologę vaiką nuvežti, kad padarytų echoskopiją.Pauliukas naktimis labai gerai miega, tik keliasi valdyti vieną kartą, o dieną truputį zyzliukas, bet tam irgi būna priežastys (valgyti nori, nenori vienas būti ar pilvuką skauda).
Atsakyti
QUOTE(Cikadelė @ 2006 11 08, 16:37)

beje, as bijau perdozuoti to vit.d , kazin ar galima Klaipedoj padaryti tyrima, ar nera perdozavimo. man sake, kad darant paprasta slapimo tyrima glima nustatyti, ar nera kalcio per daug g.gif

beje, o tai ka jums parode paskutine cho? ar dare rentgena? o gal neprireike? mes antradieni einam pas Maskolenkaite daryt echo...labai tikiuosi geru rezultatu...

beje, tai kodel Kaune ta E82 raso? tai pasitiket klinikos daktaru kompetencija, ar ne?  g.gif

Daro tyrimus... tik savo šeimos gydytojo siuntimo paprašykit mirksiukas.gif Bet man atrodo, kad kraują iš venos ima šiam tyrimui, nes mum kai siūlė taip sakė.

Ecgo rodmenys nesikeitė. Taigi vaikutis augo skilveliai mažėjo, bet nesusivienodino. Rentgeno nebuvo reikalo darytis, nes vaikas vystėsi normaliai. Tik šiek tiek atsilikusi motorika buvo stebima. ir šiai dienai jis vėliau viską pradeda daryti nei jo bendraamžiai. Bet viskas normoje.
Maskolenkaitė viena iš geriausių Klaipėdoje. Ji tikrai be reikalo nepuola gąsdinti tėvų ir skirti be reikalo vaistų.

Todėl, kad tos ligos tikrąjai hidrocefalijai priskirti negali. todėl ir rašo, tikslią diagnozę ir negąsdina tėvų.

Parašyk, kai echo padarys blush2.gif

Atsakyti
Aciu uz palaikyma, miksturos skonis man slykstus, atsiduoda valerijonu ir dar kazkokiais "mociuciu" raminamais, o maziukas geria susiraukes, kartais isvis ja atpila. unsure.gif g.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Klaipeda @ 2006 11 10, 10:20)
Pirmadieni buvome pas neurologę Januškevičienę, darė galvos echoskopiją ir kaktos srityje aptiko vandenų.Kai paklausiau ar tai blogai, sako, jie išsivaikščios ir viskas gerai.Pas neurologę buvome, nes vaikutis vis nenori kelti galvytės, tai išrašė siuntimą į korekcijos centrą ir vaistukų, kad labiau sustiprėtų Diacarbi.Vakar nuėjome į tą centrą, tai gydytoja Galina Sipatrova sako tie vaistai nuo galvos vandenų ir labai blogai, kad jie kaupiasi ir po visokių patikrinimų nustatė, kad mano vaikas vos ne invalidas sad.gif
Paskaitinėjau Jūsų pokalbius ir manau, kad reikėtų dar pas kitą neurologę vaiką nuvežti, kad padarytų echoskopiją.Pauliukas naktimis labai gerai miega, tik keliasi valdyti vieną kartą, o dieną truputį zyzliukas, bet tam irgi būna priežastys (valgyti nori, nenori vienas būti ar pilvuką skauda).
Klaipeda, tai tu beveik musu istorija pasakoji, noriu perspeti dar karteli- gal ta Januskeviciene ir nebloga pasirode, bet nepasikliaukit jos nuomone, mane jau nervai ima, kai jis gasdina vaiku tevus, pasikonsultuokit su kitais daktarais......Beje, o kodel israse diakarba tiktai??? juk su juo butina vartoti asparkama, kad kompensuotu kalio trukuma g.gif Klaipeda, pas Sipatrova mes praejusia sav buvom...lankom jau manksteles, gal net susitiksim koki karta...artimiauiu metu eisim antradieni mirksiukas.gif pgal Sipatrova, mes irgi beveik .... ,,invalidai" -cia tave pacitavau, nes ji irgi isvardino, kad beveik viskas blogai blink.gif neimk i sirdi labai....as bandau mesti is galvos visus tuos gasdinimus, lankom sau manksteles ir bandom dziaugtis tuo, ka turim drinks_cheers.gif

beje, mums itaria klubo sanario displazija verysad.gif jeigu pasitvirtins, tai negalima maszu ir mankstos, bet ji mums butina del tu vandenuku g.gif tai ka reiktu daryti tuo atveju??? XiNGAX, gal tu esi ka girdejusi tokiu atveju...nes cia labai kertasi viskas- vienam dalykui gydyti negalima, kitam gydyti- butina unsure.gif

QUOTE(xIngax @ 2006 11 10, 11:32)
Todėl, kad tos ligos tikrąjai hidrocefalijai priskirti negali. todėl ir rašo, tikslią diagnozę ir negąsdina tėvų.
tai siuo atveju galima gal dziaugtis, kad mums ne ta tikroji vandene? g.gif o gal tik kazkas panasaus i ja...

Zinok, Ingute, jusu pavyzdys man ikvepia drasos, kad viskad bus gerai ir kad isbrisim is tu nesamoniu drinks_cheers.gif aciu uz patarimus ir palaikyma wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cikadelė: 10 lapkričio 2006 - 13:17
Pagal daktarų diagnozes galima pagalvoti, kad iš tikrųjų visi vaikučiai vos ne "invalidai".
Kai pagimdžiau pirmą savo mergytę vos ne 9 metus atgal, tai neurologas atliko tik vaiko apžiūrą(nebuvo echoskopo), pagal tai sprendė apie vaiko būklę. Ji man buvo nerami, labai lošėsi atgal, nekėlė galvos paguldžius ant pilvo. Tai daktarė (Tiapkova) man liepė daryti masažus ir baseiną išrašė ir jokių vaistų, ir nežinia kas būtų jei būtų echosk. padarę gal irgi būtų ką negero radę.
Taip kad mamytės tikrai laikykitės, viskas priklauso nuo mūsų meilės vaikeliui, jeigu mes į jį žiūrome kaip i ligonį tai jis toks ir yra.
Aš pati nusiraminau, nes mano mažiuko raida panaši į mano dukros, o dėl galvytės tai daktarė pasakė kad dukrelė taip pat turėjo toki prieaugį.
Sakiau niekur neisiu, nedarysiu echos., kadangi lankome baseiną, darome masažus, taip kad sustiprėsime palaipsniui. Nors pagal savo amžiu jis daro tai ka turi daryti 4 mėn. vaikas.
Laikykitės mirksiukas.gif mirksiukas.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(flintas @ 2006 11 10, 14:44)
Sakiau niekur neisiu, nedarysiu echos., kadangi lankome baseiną, darome masažus, taip kad sustiprėsime palaipsniui. Nors pagal savo amžiu jis daro tai ka turi daryti 4 mėn. vaikas.
Laikykitės  mirksiukas.gif  mirksiukas.gif  mirksiukas.gif
g.gif zinoma, flintai, mamos sirdele geriausiai jaucia, kas vaikui geriausia, taciau as visgi patarciau echo pasidaryti, nes jau geriau zinoti, negu nezinoti...kai as suzinojau apie savo maze, man skaudejo sirdis, norejau, kad buciau nezinojusi, taciau veliau pagalvojau, kad buciau save mirtinai uzgrauzus nukamavus, kad laiku savo mazes neparodziau gydytojams, nedejau visu pastangu, kad tik jai viskas butu gerai 4u.gif svarbu, kad dar nevelu viska pastatyti i savo vezes....

laikomes laikomes...iveiksim visas baisias ligas 4u.gif
Atsakyti